FA480024QA076 B. 300 DVMS Question and Answer Pool (CAO 27 Aug).docx
DOCX document 19 KB Posted
- Attached to
- ACC Bldg. 300 Digital Video Monitoring System
- Solicitation number
- FA480024QA076
About this file
This document is a Question and Answer Pool related to a federal contract opportunity for a Digital Video Monitoring System (DVMS) at ACC Building 300 in Hampton, VA.
The key details are: The U.S. Air Force is seeking a vendor to provide all labor, equipment, and materials to procure and install a DVMS that must integrate with the existing Access Control System in the building. A site visit for interested vendors is scheduled for August 22, 2024. Scaled drawings are not available, but brand name or equal equipment is allowed per the Statement of Requirement. While the project has been appropriated, the government cannot disclose the budget range. Vendors can bill for parts upon delivery, and progress payments are allowed. The system requires motion-activated recording tied to the Access Control System, with the contractor expected to perform the integration. Vendors may utilize either analog or CAT6 cabling to install the system.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Combo Solicitation - B. 300 Digital Video Monitoring System.pdf | ||
| Bldg 300 SOR (Post Site Revision - CAO 27 Aug).docx | DOCX document | |
| FA480024QA076 B. 300 DVMS Question and Answer Pool.docx | DOCX document | |
| Combo Solicitation - B. 300 Digital Video Monitoring System.pdf | ||
| Bldg 300 SOR (Tentative Final).docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
FA480024QA076 ACC Bldg. 300 Digital Video Monitoring System Question & Answer Pool, CAO 27 August 2024 Please ensure to review all Q&A and SOR revisions before submitting quote.
1. Are Scaled Drawings available, if so please post.
Answer: Scaled drawings are not available. Please reference floor plan in SOR.
2. Are “Or Equal” Equipment substitutions allowed?
Answer: Yes, brand name or equal is allowed, and it is clearly stated in the SOR which is included on the SAM.gov post.
3.Please provide a list of equipment to be installed Answer: This anticipated list of equipment is in the SOR. Note - this is subject to change after the site visit is conducted.
4. What is the range of the budget for this project, and is it already appropriated?
Answer: This project has been appropriated. CONS is not permitted to divulge further budgetary information.
5. Because of the high cost of the parts can we bill when parts arrive on site, or in the alternative are progress payments allowed?
Answer: Yes, parts can be billed for once delivered to the Government. It is important for vendors to clearly delineate line-item costs of each piece of equipment and type of labor.
6. Are Ceilings Suspended? Or Hard Lid?
Answer: Suspended
7. Is there existing Cable Trays for wiring above ceilings?
Answer: Yes – believe they are all throughout the bldg.
8. Can existing Wiring be utilized?
Answer: No – will need to run electrical to camera from a source, or use CAT6 POE
9. Is a “UPS” required? If so, What Time/Power Duration is required?
Answer: NO UPS required
10. Is “Plenum Wire” acceptable?
Answer: If it meets the requirement to integrate the cameras to the access control system, yes.
11. Is “After Hours Access” for said work, available to contractor at no add’l cost to the Gov’t?
Answer: NO after-hours access available
12. What is the height of Exterior Cameras? (If any) Answer: Exterior cameras will be approximately 6’ on outside walls and inside covered area for outer door in the back
13. Are there pipe chases between floors?
Answer: Unknown
14. How many feet of new wire will have to be run?
Answer: Uknown, please quote to best of ability
15. What kind of cipher lock and quantities are required e.g. X-10 Answer: No cipher locks are needed
16. Does the owner want continuous recording or recording on motion?
Answer: Yes, we require recording with motion at the Access Control Point when entering with the BADGE that is tied to the CCURE ACS server in the monitoring room as shown on the diagram provided.
17. What integration if any is required for this SOR (Does the Video system just need the capability of being integrated to the ACS/IDS at a future date, or is the contractor expected to integrate the systems upon install of cameras)?
Answer: Contractor is expected to integrate the systems upon install of cameras. End user will ensure awarded contractor is designated as a VAR with Software House.
18. Where is the 1st floor workstation be located on the floor plan print?
Answer: The workstation is near the SIDE entry door that is to have a camera mounted outside that access point. See DIAGRAM for DOT and description of OFFICE for SECURITY Monitor.
19. Will the contractor be afforded the opportunity to provide a standalone security network including but not limited to CAT6 cabling, switches, etc.. most solutions for this integration require network connectivity. Are you stating that the camera solution needs to be analog or just on a separate standalone network?
Answer: Contractor may utilize analog OR CAT6 cabling etc. to install the system and integrate to the access control system. CAT6 is preferred but not required.
File details come from the government source that posted it. Updated .