Attachment 3 - Final- Answered RFIs (002).pdf
PDF 825 KB Posted
- Attached to
- Design/Build Construct New Fire Training Tower
- Solicitation number
- FA466421B0002
View the file
Other files
Show all 21
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
FA466421B0002 Design/Build New Construction Fire Training Tower Answered Requests for Information (RFI) 9-01-2021
1. Is it the intent of the base to have the Burn Room Thermablast Lining System measuring 24” x 24” Calcium Silicate priced into the cost of the entire build, or have it separated?
Answer: For sealed bidding procedures, the bid proposal must include all costs since it will be a firm-fixed-price contract.
2. Is it the intent of the base to have the Fireblast Global Quick Burner Technology Gas Fired Props to be priced into the cost of the entire build, or to have it separated?
Answer: For sealed bidding procedures, the bid proposal must include all costs since it will be a firm-fixed-price contract.
3. As this is a design build project, please confirm that a NFPA Compliant Containerized Training Tower is acceptable.
Answer: Training tower must be a permanent structure and cannot accept a Containerized system.
4. Please confirm that this Contract will require Third-Party Certification from a Nationally Recognized Testing Laboratory (NRTL) to verify that the new structure meets the applicable standard NFPA 1402 “Standard on Facilities for Fire Training and Associated Props” at time of completion.
Answer: Project needs to comply with NFPA 1402 as per the SOW.
5. Please verify the new training tower will require a NRTL Issued Placard affixed to the structure at the time of completion confirming NFPA 1402 compliance.
Answer: Project needs to comply with NFPA 1402 as per the SOW
6. Will final design drawings and calculations require signature and seal by an appropriately licensed structural engineer?
Answer: Yes, final design will require signature and seal by a licensed structural engineer.
7. Per Attachment #7 of the Solicitation, the exterior finish appears to be stucco, please clarify.
Answer: Attachment 7 is a concept drawing of the floor plan, as long as the new tower is a permanent structure and complies with everything written in the SOW, exterior finish can be different but design will need to be approved by March ARB CE.
8. The Statement of Work refers to testing soils for PFOS/PFOA. If the results exceed 1.26 mg/kg, the material is to be treated as AFFF waste. If the tested materials prove to be contaminated, will the off-haul be treated as a change order to the contract?
Answer: Contractor should check all applicable state laws on the disposal for PFOS/PFOA waste. If soil requires a different disposal site, a different site condition can be discussed after Geotech report is confirmed.
Attachment 3 to FA466421B0002
(Amendment 0001, 8 September 2021)
9. The contract requires a 35%, 65%, 95% and 100% final design submittal. The schedule on Attachment 2 Page 27 of 40 only identifies the 35% Submittal and 100%. The duration between the two milestones is a total of 44 days. No time is given for the 65% or 95% inclusive of government review times or review meetings. Is this schedule correct?
Answer: The Schedule is correct, contractor should be able to provide documents within specified time. This topic can discussed after award if necessary.
10. There is reference made within the SOW about Landscape Plans. Is there a requirement for landscaping on this project?
Answer: Please see SOW, Revision 1.
11. The schedule on Attachment 2, page 27 states project completion within 390 days. The schedule states 105 days for period of design and 240 for construction with a total of 390 days at the botom. Section 5.5 of the SOW states performance period for construction 285 days. It continues with all work, including punch list items must be completed no later than 240 calendar days after NTP. Please confirm the total allowed duration for Design time as well as construction time?
Answer: The Schedule is correct using the 390 days on page 27. This topic can discussed after award, if necessary.
12. Please confirm if the Superintendent can also perform the duties of the SSHO and QC Manager for this project.
Answer: Yes, the Superintendent can also perform the duties of the SSHO and the QC Manager
13. RFP mentions Attachment 1 as the 35% design consisting of Design Analysis, DD Form 1354 (draft), Drawings, and specifications. This did not accompany the RFP, please provide.
Answer: This is a Design Build project, the DOR will develop the drawings and specifications.
14. Attachment 2 Page 27 of 40 shows 35%, 100%, and Final Plans submittals; this differs from paragraphs 3.2 (65%), 3.3 (95% Pre-Final), and 3.4 (100% Final).
Please clarify if 35% on page 27 is required as per RFP this is already completed.
Answer: 35% design drawings will need to be completed by the DOR.
15. Confirm that the trainer facility is not required to be ABA Accessible as it is a specialized facility to train able-bodied military personnel.
Answer: ADA is not required.
16. The drainage pit surrounding the 64’ x 56’ pad is indicated to be 5’w x 5’h.
Should the geotechnical investigation indicate that a wider trench is required, please confirm the added excavation cost will be an unknown condition and will be a modification to the contract.
Answer: Drawings and design sheet are conceptual drawings for your information. DOR can indicated best method of catching the water and making sure it drains to the proper channel.
Attachment 3 to FA466421B0002
17. How many crossings should be designed over the 5’w x 5’h drainage pit?
Answer: Drainage should be grated so fire department personnel can perform their training duties. Item can be discussed during design phase.
18. Confirm that the proposed trainer will not require compressed air.
Answer: Fire Trainer does not require compressed air.
19. Define any requirements for compliance with State of California Office of
Historical Preservation (OHP) Guidelines.
Answer: New build so there are no requirements stated in the SOW. DOR should still investigate to make sure design follows all state and federal guidelines.
20. Solicitation, Attachment 2, Statement of Work, Page 14, Part 3 – Design Phase
3.1.1 Project Requirements shows the building is to be similar to the one shown in Figure 5. The building shown in Figure 5 is a Pre-Fabricated Steel Modular Building. The Concrete footing and pad requirements on page 19 of the solicitation are also more in line with what would be required for a Pre-Fabricated Steel Modular Building. Attachment 7, Concept Drawings show a building constructed with either CMU or Concrete Tilt-up walls. These two different building styles would require very different construction methods and foundations from one another. Please clarify which building method the government intended.
Is it the conceptual drawing in Attachment 7 or the picture in Figure 5?
Answer: Drawings, photos, and design sheet are conceptual drawings for your information. This project is a design/build and will have the DOR design the project per their specification.
21. Please confirm that the time at which bids are due is 10:00AM local time (PST).
Answer: Confirming all bids are due no later than 10:00 AM PST on 14 September in Building 2313 conference room. Bid opening is open to the public.
Attachment 3 to FA466421B0002
File details come from the government source that posted it. Updated .