Site_Visit_Q A.pdf

PDF 94 KB Posted

Attached to
Repair/Replace HVAC Systems, Roofing and Siding at Unaccompanied Personnel Housing (UPH)
Solicitation number
FA4418-15-R-0010
Issued by

About this file

Q A from Pre-Proposal Conference Site Visit held on 21 Jul 2015

View the file

Other files

File Type Posted
Revised_Davis_Bacon_dated_8-10-15___Atch__25.pdf PDF
Amendment_0002_dated_8-10-2015.doc DOC document
Rev_1_Attch_23_AF_Form_66.pdf PDF
FA4418-15-R-0010-0001.pdf PDF
Site_Visit_Minutes_w_Attachments.pdf PDF
Attch_16_01_78_00_CLOSEOUT_SUBMITTALS.pdf PDF
Attch_07_01_33_16_DESIGN_AFTER_AWARD.pdf PDF
Attch_08_01_35_26_GOVERNMENTAL_SAFETY_REQUIREMENTS.pdf PDF
Attch_04_01_30_00_ADMINISTRATIVE_REQUIREMENTS.pdf PDF
Attch_02_01_11_00_SUMMARY_OF_WORK.pdf PDF
Attch_25_Wage_Determination.pdf PDF
Attch_24_Green_Procurement_Form.pdf PDF
Attch_11_01_50_00_TEMP_CONSTRUCTION_FAC_ _CONTROLS.pdf PDF
Attch_13_01_54_00_GREEN_PROCUREMENT.pdf PDF
Attch_20_HVAC_UPH_Part_4.pdf PDF
Attch_19_Roofs-Siding_UPH_Part_3.pdf PDF
Attch_15_01_57_50_TEMPORARY_ENVIRONMENTAL_CONTROLS.pdf PDF
Attch_03_01_14_00_WORK_RESTRICTIONS.pdf PDF
Attch_23_AF_Form_66_-_Schedule_of_Material_Submittals.pdf PDF
Attch_18_HVAC_UPH_Part_3.pdf PDF
Attch_22_Roofs-Siding_UPH_Part_6.pdf PDF
Attch_05_01_32_16_00_20_PROJ_SCHED_ _PROG_DOCS.pdf PDF
Attch_09_01_42_00_SOURCES_FOR_REFERENCE_PUBLICATIONS.pdf PDF
Attch_01_Table_of_Contents.pdf PDF
Attch_10_01_45_00_QC_FOR_MINOR_CONSTRUCTION.pdf PDF
Attch_12_01_50_10_ENVIRONMENTAL.pdf PDF
Attch_14_01_57_20_WASTE_MANAGEMENT.pdf PDF
Attch_21_HVAC_UPH_Part_6.pdf PDF
Attch_17_01_78_23_OPERATION_AND_MAINTENANCE_DATA.pdf PDF
FA4418-15-R-0010.pdf PDF
Attch_06_01_33_00_SUBMITTAL_PROCEDURES.pdf PDF
Show all 31

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation FA4418-15-R-0010 29 Jul 2015 Page 1

FA4418-15-R-0010

Replace HVAC/Repair Roofs & Siding

UPH, Joint Base Charleston Weapons Station, SC Q&A

1. QUESTION: Will the flashing need to be replaced in the 1400 Series Buildings where the roofs meet Stucco or wood siding gables? If so, how will this be done without removing and replacing the existing siding?

ANSWER: Yes. If the flashing can be replaced without replacing the siding that would be the preferable method, however, the existing siding will most likely need to be removed to replace the flashing in these areas. See Part 3 Repair Roofs/Siding, UPH, Statement of Work/ Project Program, page 2, paragraph 18.

2. QUESTION: Several areas of rotten wood fascia were observed. How will this wood replacement be accounted for? Can an estimated quantity be added to the Bid Schedule?

ANSWER: Yes. See new CLIN 0016, estimated quantities for removal and replacement of deteriorated/unsuitable perimeter fascia board.

3. QUESTION: The SOW calls for an Asbestos and Lead Survey to be completed prior to start of work. Should we plan to do a complete Building survey or can it be a "Limited" Survey to include the Exterior of the Building and the Mechanical closets at each unit? Does care need to be taken to provide a Non-Destructive method of surveying?

ANSWER: Survey should cover those areas which will be disturbed by construction. A "Limited" Survey to include the Exterior of the Building and the Mechanical closets at each unit will be sufficient.

4. QUESTION: Since Line sets, Thermostats, AHU, & Outdoor Units will all be replaced it will most likely take more than 1 day to do this work. What provisions will need to be made to accommodate occupants in these units? Will temporary AC be required?

ANSWER: Relocation of the occupants will be coordinated with the housing office, if necessary, based on the construction schedule. Providing temporary A/C is not a requirement.

5. QUESTION: Will it be possible to work 10 or 12 hour days on this project?

ANSWER: The SOW states all work to be performed during normal working hours (0800- 1630), Monday-Friday. However 10-12 hour days may be considered as an option to minimize occupant impact.

Solicitation FA4418-15-R-0010 29 Jul 2015 Page 2

6. QUESTION: Is badging and background checks necessary for all employees? If so, how will this requirement be enforced?

ANSWER: All contractor employees, both prime and subs, will be required to complete a background check and apply for a base access badge. No exceptions to this rule. Badging and background checks will be enforced by the project inspector and security personnel.

7. QUESTION: Page 7 of Part 6 Para 1.9 is a requirement for Bug Treatment. Please clarify what areas of the facility this treatment will need to be performed. Does the applicator need to be a SC Licensed individual or can a residential use product be applied by the contractor?

ANSWER: Section 01501 JB CHS Environmental covers overall environmental requirements. This project does not have a requirement for Pesticide Application.

8. QUESTION: Is there a physical address for these units up for bid?

ANSWER:

468 = 621 Hickory Hall Ct, Goose Creek, SC 29445 469 = 626 Hickory Hall Ct, Goose Creek, SC 29445 470 = 622 Hickory Hall Ct, Goose Creek, SC 29445

1476 = 31 Mahan Cir Goose Creek, SC 29445 1477 = 30 Mahan Cir Goose Creek, SC 29445 1478 = 26 Mahan Cir Goose Creek, SC 29445 1479 = 21 Mahan Cir Goose Creek, SC 29445 1480 = 17 Mahan Cir Goose Creek, SC 29445 1481 = 13 Mahan Cir Goose Creek, SC 29445 1482 = 9 Mahan Cir Goose Creek, SC 29445 1483 = 5 Mahan Cir Goose Creek, SC 29445 1484 = 1 Mahan Cir Goose Creek, SC 29445

1502 = 57 Knutson St Goose Creek SC, 29445 1503 = 65 Knutson St Goose Creek SC, 29445 1504 = 73 Knutson St Goose Creek SC, 29445

9. QUESTION: Are there any roof as-built drawings or measurements?

ANSWER: There are no roof drawings available, however, estimated roof S.F. has been included in Amendment 0001, Addendum 1 dated 29 Jul 2015.

10. QUESTION: Are there any specifications on the type of siding that needs to be reinstalled?

ANSWER: There are no Unified Facilities Guide Specification (UFGS) covering Vinyl Siding. It shall meet and be installed in accordance with the industry standards. Contractor shall submit product/material for Government approval.

Solicitation FA4418-15-R-0010 29 Jul 2015 Page 3

11. QUESTION: Are the existing condensate pumps to remain and be used again?

ANSWER: Yes the existing condensate pumps will remain and be reused with the new units.

12. QUESTION: Please confirm that there is sufficient panel capacity, breaker capacity.

ANSWER: Part 3 Repair HVAC, UPH of the solicitation requires the contractor to verify the existing unit size (TN) and electrical configuration of the existing units prior to ordering replacement units. See paragraph 6 of each CLIN.

13. QUESTION: Part 3, Page 21 calls for a 10” Display Screen on Thermostats and touch screen control. Please clarify if the screen size is to be 10” or if the entire thermostat to be 10 sq inches.

ANSWER: The entire T-Stat will be 10 " with a touch display screen.

14. QUESTION: Please confirm that a Thermistor for sensing element on thermostats is required (this is not typical for residential units).

ANSWER: Not required for these units

15. QUESTION: In the Heat Pump scope (Part 3, page 19) it calls for Post-painted (black) coil fins, Coated Weather Resistant cabinet screws, and a Coated inlet grille with 3/8” grille spacing. Please confirm if these items are required.

ANSWER: These items are required or a suitable substitute. Will vary from vendor to vendor.

16. QUESTION: Part 3, Roofs/Siding, page 2 calls for demolition and installation of new metal gutters and downspouts. Please clarify if this includes all gutters for buildings including carports.

ANSWER: Gutters and Downspouts requirement is for the house only. Carports are not included in this requirement.

17. QUESTION: On CLINS 14 it states/ask that the Contractor give a Number to Demo and Replace Roofing and Vinyl Siding on 15 Housing units. Can the Government give us the exact Building Number (s) of the Buildings that the Roofing and Vinyl siding needs to be replaced.

ANSWER: Building numbers are in Part 3, Roofs/Siding, pg 1, CLIN 0014, paragraph 1

18. QUESTION: As the drawings supplied are unreadable, can the Government supply the SQ.

FT. and/or LF. of each building for the Roof replacement? For the Vinyl Replacement? The

Solicitation FA4418-15-R-0010 29 Jul 2015 Page 4

Roof Pitch of each building? The measurement from 0.00” to the peak of each roof? The measurement of ductwork in each building?

ANSWER: The estimated square footage of each roof will be provided in Amendment 0001, Addendum 1 dated 29 Jul 2015. Measurements for the vinyl replacement, roof pitch of each building, from 0.00” to the peak of each roof, and ductwork, however, are not available.

19. QUESTION: Can the Government arrange a 2nd site visit for this project?

ANSWER: No. Due to the number of projects currently being solicited, we do not have the manpower to conduct additional site visits.

20. COMMENT: In the Solicitation under Section C page 15 of 52 it talks about Business License Tax-South Carolina. In the Statement it States that the Cities interpret this to include contractors performing work for the United States Government Within the limits of North Charleston and/or Goose Creek South Carolina.

QUESTION: Are we required to follow this?

ANSWER: Yes, a business license tax is imposed on all contract work within the city of Goose Creek, SC.

21. COMMENT: In the Solicitation under Section C page 15 of 52 it talks about Business

License Tax-South Carolina.

QUESTION: If we are required to follow this, then are we to follow the City/Cities Code?

ANSWER: Information regarding the business license tax for the City of Goose Creek can be obtained by calling 843-797-6220, Option 1, Option 2.

22. QUESTION: Federal requirements should supersede State/Local requirements. Since this project sits on DoD property shouldn’t we be following all DoD/AF requirements not the City/Cities requirements?

ANSWER: Please review FAR Clause 52.229-3, Federal, State, and Local Taxes

23. COMMENT: In the Solicitation under Section C page 15 of 52 it talks about Business

License Tax-South Carolina.

QUESTION: If we are required to follow this, Will the Government be giving the City/State Inspector the right to inspect all of the work and not the DoD/AF?

ANSWER: No, the Government Inspector will be responsible for inspecting work performed under this requirement.

Solicitation FA4418-15-R-0010 29 Jul 2015 Page 5

24. QUESTION: In the Solicitation under Section C page 15 of 52 it talks about Business License Tax-South Carolina. If we are required to follow this, Will the Government give an allotted time for the Contractor to apply for and receive their City/State License if that contractor wins the award?

ANSWER: Additional time will not be authorized for application of the license, however, information regarding the process can be obtained by calling the City of Goose Creek at 843-797-6220, Option 1, Option 2.

25. QUESTION: Section JBCGS Section 01-14-00 Attachment #3 Page 1 Part 1.2.1.2

Identification Badges and Installation Access. If ID badges are required for this project, per this section will there be a cost to the Contractor?

ANSWER: No, the badges will be issued by the Security Forces Squadron after a background check has been performed.

26. QUESTION: Section JBCGS Section 01-14-00 Attachment #3 Page 2 Part 1.2.2 Working Hours. Per this Section it states that the Working Hours shall be between 0700 - 1530 hours.

Per Attachment 18 Part 3 Page 1 through 14 it States the working Hours Shall be 0800-1600 Hours. Please confirm which Working Hours is correct.

ANSWER: Working Hours Shall be 0800-1630 Hours.

27. REFERENCE: Section JBCGS Section 01-14-00 Attachment #3 Page 2 Part 1.2.4

Occupied Buildings

QUESTION #1: What kind/type of TemporaryClosure (s) will the CO require?

ANSWER: If deemed necessary, temporary closures will be coordinated with the housing office. Contractor shall work with the Gov't PM to coordinate.

QUESTION #2: This is confirming that the Contractor shall provide Dust Protection for within the Working Area the Homes?

ANSWER: Yes

QUESTION #3: This is to confirm that the Contractor shall move all necessary Furniture etc. from the Working Area-Contractor shall Replace the Furniture in its original location-Contractor shall be responsible for said Furniture, etc.

ANSWER: Not required under the scope of this project.

28. REFERENCE: Section JBCGS Section 01-14-00 Attachment #3 Page 2 Part 1.2.5 Utility

Cutovers and Interruptions

QUESTION #1: Per Paragraph C Any A/C work or Heating work shall be considered as

Solicitation FA4418-15-R-0010 29 Jul 2015 Page 6

Working Outside Regular Hours. Per Paragraph A the above work shall be done after Normal Working Hours per Part 1.2.3 (Work outside Regular Hours)

ANSWER: Work will be accomplished during normal duty hours, 0800-1630.

29. REFERENCE: Attachment #4 Page 1 Section 01-30-00 Part 1.2 Color Boards for Air Force

Projects

QUESTION #1: This section States that this Project is a Design/Bid/Build Project- If this Project is a Design/Bid/Build Project then we need a lot more information. If this Project Is Not a Design/Bid/Build Project then this Whole Section should be removed.

ANSWER: Not Required for this Project.

30. REFERENCE: Attachment #4 Page 1 Section 01-30-00 Part 1.4 Progress and Completion Pictures

QUESTION: Will the AF require the Contractor to follow this section as it’s written?

31. REFERENCE: Attachment #4 Page 2 Section 01-30-00 Part 1.6.2 Space Temperature

Control, HVAC TAB, and Apparatus Inspection

QUESTION: Will the AF require the Contractor to follow this section? Per Attachment 18 Part 3 this will/should be done by the installer of the HVAC Equipment.

ANSWER: A HVAC TAB will not be required, however the installer will be required to perform system start-ups and provide the required start-up log. (HVAC Part 6 Attachment 4)

32. REFERENCE: Attachment #4 Page 2-3 Section 01-30-00 Part 1.7/1.7.1 Supervision/Superintendent

QUESTION: Can we Triple Hat the Supervision for each working area or does the AF want the Following : 1 Project Manager/QCQA at each Job Site (400, 1400, 1500 Series Homes)? 1 Site Safety Manager at each Job Site (400, 1400, 1500 Series Homes)?

ANSWER: 1 Project Manager/QCQA, 1 Site Safety Manager for the entire project.

33. REFERENCE: Attachment #4 Page 4 Section 01-30-00 Part 1.10 Availability of CADD Drawing Files

QUESTION: Does the Government have these CADD Drawings? Per this Section will the Contractor have to produce Construction Drawings?

Solicitation FA4418-15-R-0010 29 Jul 2015 Page 7

34. REFERENCE: Attachment #4 Page 4 Section 01-30-00 Part 1.10 Availability of CADD

Drawing Files

QUESTION: Will the Government consider removing Section 1.10?

ANSWER: Not required for this project.

35. REFERENCE: Attachment #6 Page 1 Section 01-33-00 Part 1.1.1 Shop Drawings

QUESTION #1: SD-02 the Contract calls for Shop Drawings- 1.4.5 it calls out the Format of Shop Drawings, 1.5 it calls out for Shop Drawings. Is this going to be required?

ANSWER: Shop Drawings will not be required for this project.

36. REFERENCE: Attachment #6 Page 3 Section 01-33-00 Part 1.1.1 Closeout Documents

QUESTION: SD-11 Paragraph 2 it calls out for Record Drawings and As-Built Drawings Is this going to be required?

ANSWER: Record Drawings / As-Built will not be required for this project.

37. REFERENCE: Attachment #7 Page 1 Section 01-33-16

QUESTION: Can Attachment #7 Part/Parts 1.1 to 1.8 be removed from this project? If this section is not removed then we’ll have a lot more questions.

ANSWER: Attachment #7 Section 01-33-16 will be removed in its entirety under Amendment 1/Addendum 1.

38. REFERENCE: Attachment #7 Page 3 Section 01-33-16 Part 1.3.8

QUESTION: Since this project is on DoD property and the Federal Requirements supersede any Local/State Requirements. Who issues the Permit that this section is calling for?

ANSWER: Attachment #7 Section 01-33-16 Will be removed in its entirety under Amendment 0001, Addendum 1.

39. REFERENCE: Attach #8 JBCGS Section 01-35-26 Part 1.5.1.1.1 to 1.5.1.2.4 Pages 5-6

QUESTION: Per the listed Parts above 1.5.1.1.1 5o 1.5.1.2.4 Pages 5 to 6 can the Government remove these sections as they talk and deal with Dredging.

ANSWER: Part 1.5.1.1.1 to 1.5.1.2.4 Pages 5-6 of the specification is not applicable to the project requirements and should not be considered.

Solicitation FA4418-15-R-0010 29 Jul 2015 Page 8

40. REFERENCE: Attachment #8 JBCGS Section 01-35-26 Part 1.8 Page 10 Display of Safety Information

QUESTION: Per this section and other Sections within this Contract, Do we need to have a Safety Board Sign/Job Sign at each Job Site (400, 1400 and 1500 Series Homes) or Do we just need one for the entire project?

ANSWER: One Safety Board Sign/Job Sign will be required in a common area which the employees frequent daily (i.e. laydown area).

41. REFERENCE: Attachment #8 JBCGS Section 01-35-26 Part 1.13 Page 12 Radiation

Safety Requirements

QUESTION: I’m assuming that there isn’t any Radiation on the Project, Can the Government have this section removed?

ANSWER: Part 1.13 Page 12 of the specification is not applicable to the project requirements and should not be considered.

42. REFERENCE: Attachment #8 JBCGS Section 01-35-26 Part 3.2 Page 13 Pre-Outage Meeting

QUESTION #1: Will the change out of the Breaker/Breakers at the Electrical Panel within the Homes require this outage meeting?

ANSWER: Outage meetings are not required.

QUESTION #2: Will the Change out of the Breaker/Breakers at the Electrical Panel require an Electrical Outage? Will the change out of the Disconnect Boxes fall under this requirement?

ANSWER: Any and all outages will be centralized to the housing unit you are working in.

43. REFERENCE: Attachment #11 Section 01-50-00 Part 1.3 Page 2 Construction Site Plan

QUESTION: Will there a Staging area for this Project

ANSWER: Yes there will be staging areas. Staging areas will be determined post award after coordination between the Gov't PM and the contractor.

QUESTION: Would there be a staging area at all 3 locations or just 1 for the project?

ANSWER: Staging areas will be determined post award after coordination between the Gov't PM and the contractor.

Solicitation FA4418-15-R-0010 29 Jul 2015 Page 9

44. REFERENCE: Attachment #11 Section 01-50-00 Part 2 Page 3

QUESTION: Parts 2.1 to 2.1.2 talk about Safety Boards-If this is required can they be at the Staging/Laydown Area (s)?

ANSWER: See Question #44

45. REFERENCE: Attachment #11 Section 01-50-00 Part 2.2.3 Page 4

QUESTION: This section requires a Fence around all Laydown/Staging areas, Trailers, etc.

Is this section going to be required as it is written?

ANSWER: Fencing will not be required at laydown areas.

QUESTION: In Part 3.5.3 Storage Area it states a 6’ fence around Trailer/Trailers etc.

Which Requirement do we follow?

ANSWER: Fencing will be required at laydown area for construction materials/work trailers.

46. REFERENCE: Attachment #18 Part 3

QUESTION: On page 3 of 23 CLIN 003 shows Building 1502. On page 10 of 23 CLIN 0010 shows Building 1502. Per the Quote Sheet CLIN 0010 should be Building 1480. Can the Government confirm this?

ANSWER: CLIN 0010 should be B-1480

47. REFERENCE: Attachment #18 Part 3

QUESTION #1: Per the SOW pages 1 to 14 it states that the contractor shall conduct an Asbestos and Lead test, then abate the asbestos and lead-Without knowing what’s hot it’s hard to put a number to this. Can the Contractor give a number just for testing of the area/areas, then once if anything is found hot send a change order for the removal for the asbestos and lead?

ANSWER: The requirement is to perform the tests only. If abatement is necessary it will be incorporated by modification.

QUESTION #2: Does the Government want the Roof and Siding tested?

ANSWER: Yes. See Part 3, Roofs/Siding Statement of Work, pg 3, paragraph 20

QUESTION #3: Do we only test the Insulation on the duct work?

Solicitation FA4418-15-R-0010 29 Jul 2015 Page

ANSWER: Yes. See Part 3, Roofs/Siding Statement of Work, pg 3, paragraph 20

QUESTION #4: Does the Government want the walls/painted area tested?

ANSWER: No.

48. REFERENCE: Attachment #18

QUESTION #1: Per the SOW Pages 1 to 14 it states that we are to clean or perform duct cleaning. Due to the drawings not being readable to pull the ductwork footage, does the Government have the L.F. of duct per building?

ANSWER: Ductwork footage/measurements are not available.

QUESTION #2: Does the Government want the whole house ductwork cleaned or just the Plenum?

ANSWER: All

QUESTION #3: Since these homes/condos/apartments are occupied, once we take a HVAC unit down does it have to be back up and running that day? Or can we take a whole building down at once (demo the HVAC) and then start reinstalling the new HVAC once the Duct work is cleaned?

ANSWER: It would be preferable to have the unit running the same day if possible.

File details come from the government source that posted it. Updated .