FA2823-15-R-4020_Consolidated_Q_ _A_090915.pdf

PDF 75 KB Posted

Attached to
Repair HVAC & Interior Bldg. 3017
Solicitation number
FA2823-15-R-4020
Issued by

About this file

Additional Questions and Answers

View the file

Other files

Show all 18

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA2823-15-R-4020 FTFA 13-9005 Repair HVAC & Interior Bldg. 3017 Questions and Answers 9 September 2015

1. Sheet A101 Keynote 18 states to “coordinate electrical floor outlet location”. Sheet E-4 does not show these floor outlets. Please clarify. ANSWER: Salad bar will be government furnished property and the location was unknown at the time of design. Location to be coordinated with Contracting Officer after award.

2. What method will be acceptable to conjoin the new columns to be set in place prior to demo of existing? (awaiting further description of this from Structural Engineer) ANSWER: Comply with plans and specifications.

3. A-102 Note #1 of the plan states “Provide new closed cell spray foam insulation to seal top of existing exterior masonry wall to bottom of existing metal roof, deck, continuous this area. Re-install existing metal soffit panels. Replace any and all damaged soffit panels with new to match existing. (Typical see detail 1/A102)”Q. With the government requiring the Contractor to “Replace any and all damaged soffit panels with new to match existing”, will the government provide the Contractor with the manufacture, style and model number for the existing soffit panels in the event of damaged for bidding purposes? ANSWER: The government does not specify what manufacturer; however, Englert or an approved equal will be required. The manufacturer shall match the color to the existing Federal Standard (595C).

4. Q. Have the existing gutters, downspouts, and soffit panels been previously painted?

ANSWER: The contractor is responsible for field work required.

5. Q. If the existing gutters and downspouts been previously painted, will the government require the Contractor to clean and repaint after installation? ANSWER: Existing gutters and downspouts are to be removed. New gutters and downspouts are to be pre-finished.

6. Q. If the soffit panels been previously painted, will the government require the Contractor to clean the existing panels and repaint after installation? ANSWER: It is the intent to reinstall the existing soffit panels. If the finish on the existing panels is damaged as a result of the Contractor’s work, the Contractor shall repair the finish to match existing, or replace the panels with new to match the existing, unless directed otherwise by the Contracting Officer.

7. S-301 Detail #1 and #2 on the plans shows the new column height with a detail cutaway and no detail column height. Q. Will the government provide the Contractor for the approximant length of Columns J-7 (S101) and 5” DIA. XX-Strong steel pipe (S301)? ANSWER: Comply with plans and specs. Note states to field verify. Contractor responsible for material quantities.

8. M-101 Demolition Note #5 of the plan states “Existing ductwork to remain. Contractor shall clean duct prior to startup of new air handling units.” Q. Please provide clarification, with the existing ductwork to remain and the existing ductwork to be cleaned, will the government require the Contractor to remove the existing flex duct and install new flex duct bidding purposes? ANSWER: Yes, cleaning of flex duct is not a viable option. Please remove all flex duct and install new at those locations.

9. A-102 Note #10 of the plan states “If rigid insulation is existing”. The Contractor will not be able to view whether the rigid insulation has been installed from the original construction until the soffit has been removed. Q. Will the government provide the Contractor with As-Built drawings in order to evaluate what masonry is has been installed with rigid insulation for bidding purposes? ANSWER: The pricing is to be based on worst case.

File details come from the government source that posted it. Updated .