Questions_ _Answers_6.docx
DOCX document 15 KB Posted
- Attached to
- Grounds Maintenance for Peterson AFB, Colorado Federal contract opportunity
- Solicitation number
- FA2517-16-R-5006
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 26
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
QUESTIONS & ANSWERS #6
1. Q: PWS 1.1.8. Weed control. Will you provide a list of herbicides currently approved for chemical trimming of turf for PAFB?
Answer: The contractor has to get all chemicals approved which they decide would be best to use. Each contractor is responsible for getting their own chemicals approved. Visit www.afpmb.org for the DoD list of approved chemicals which may be used after approved for the base.
2. Q: PWS 1.1.8. Chemical trimming. Will you provide a list of herbicides currently approved for PAFB?
Answer: The contractor has to get all chemicals approved which they decide would be best to use. Each contractor is responsible for getting their own chemicals approved. Visit www.afpmb.org for the DoD list of approved chemicals which may be used after approved for the base.
3. Q: PWS 1.1.7. Fertilization. Are the Athletic fields currently being maintained at this standard? Will the GOV’T provide a copy of the current PH test at time of award?
Answer: Refer to the PWS. Para 1.1.7. Yes, the athletic fields are currently being maintained within the scope of the contract. The contractor will be required to obtain their own soil sample for fertilization.
4. Q: 1.1.5 debris removal states areas in Appendices “A” and “B”. Appendices “B” is definitions, not areas to receive debris removal. What areas make up the 517 acres of debris removal?
Answer: Appendix B is definitions but it also states the surfaces and areas that receive debris removal. Debris removal is for improved, semi-improved, and some unimproved areas, to include concrete surfaces and curbs.
5. Q: PWS 1.1.6. Leaf removal. If there is 81 acres of improved grounds, what areas make up the 338 acres required for leaf removal?
Answer: Leaf removal is also in beds, roads, paved areas, curbs, and areas to account for approximately 363 acres of area.
6. Q: PWS 1.2.2 trim semi. Can approved herbicides be used for trimming in the semi areas?
Answer: Refer to the PWS, para 1.1.8. Pest control is not required in semi-improved grounds. However, as long as the pest applicant regulations are followed, the contractor may use chemicals to control weed growth in semi-improved areas.
7. Q: PWS 1.2.2 trim semi. Will the GOVT provide a list of the current approved herbicides be used at PAFB?
Answer: The contractor has to get all chemicals approved which they decide would be best to use. Each contractor is responsible for getting their own chemicals approved. Visit www.afpmb.org for the DoD list of approved chemicals which may be used after approved for the base.
8. Q: Will the GOVT provide a copy of the sign in sheet for the site visit?
Answer: Site visit roster was posted on FBO on 12 July 16.
9. Please explain the GOV’T answer to question 2 that the project cost is $1,235,584.84. Q: is that the FFP total? Is that yearly total of all services ordered?
Answer: It varies from year to year. Reference the historical spending data in Addendum to FAR 52.212-1, sec 4.9; see page 54 for 12 month historical IDIQ spending.
10: Q: what is the amount of IDIQ ordered during the same 12 month period?
Answer: It varies from year to year. Reference the historical spending data in Addendum to FAR 52.212-1, sec 4.9; see page 54 for 12 month historical IDIQ spending.
11: Q: during the site visit the GOVT representatives stated that only sidewalks and pads are included for ice and snow removal. The GOVT questions and answers 3 posted on FBO states “A FEW LOADING DOCKS” What is the complete, correct answer?
Answer: Refer to the PWS, Para 1.6.1 for surface types. “Loading Docks” was accidently put in the answer and should have read “entrance ramps”. The correct surfaces are in the PWS reference.
12 Q: 1.3 maintain unimproved states “maintain not to exceed 14 inches “the price schedule states 1 occurrence per year. How is the contractor to “maintain 14 inch” height in a performance based contract if it’s only cut once per year? Is once per year correct?
Answer: The PWS, para 1.3 does state the heights for unimproved. Unimproved will be issued under a task order from the CO. Once the task order is issued for unimproved, the area will then have to be cut (1-time) to get the area in the scope of the contract. Unimproved is mowed 1 time a year, see attachment 2 # 11 for workload history.
13: Q: Where in Volume I do I place the subcontractor consent letter?
Answer: The subcontractor consent letters and client authorization letters can be placed after tab 3 in Volume I.
File details come from the government source that posted it. Updated .