Attachment_3_ADAPTA_Films_Q&A_04-10-19.pdf
PDF 207 KB Posted
- Attached to
- AMENDMENT No. 0004: ADAPTA Filming and Producing Services - 946840 Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 946840
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Attachment_2_REV_1_Clauses_04-10-19.pdf | ||
| Attachment_1_REV_1_ADAPTA_Filming_and_Producing_Services_Statement_of_Work_04-10-19.pdf | ||
| ATTACHMENT_2_CLAUSES_FILMING_AND_PRODUCING_SERVICES.pdf | ||
| ATTACHMENT_1_SOW_ADAPTA_FILIMING_AND_PRODUCING_SERVICES.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
ADAPTA Films Questions & Answers:
1. Is there a firm timeline or schedule for the workshops at this point? The PDF attachments in the listing suggest the workshops will begin "January 2019," which seems to have shifted. Is there a finalized schedule?
Answer: Final schedule to be determined with selected contractor.
2. What are the locations for the workshops? Are they rural or urban? Interior or exterior?
Answer: Locations will vary with workshop and have not been determined yet. All workshops will include interior and exterior filming.
3. What is the nature of these workshops? In other words, would we be filming a controlled classroom setting, or would we be shooting hands-on, field workshops?
Answer: Filming could include classroom setting and hands-on fieldwork.
4. Where can we find that Quote Worksheet/Template that the document references that needs to be filled out?
Answer: Quote Worksheet/Template non-existent. Please disregard.
5. Are we eligible to apply?
Answer: This is a Total Small Business. Any small business can apply as long as registered in
SAM and fulfill the requirements of the Statement of Work.
6. IF we are not eligible, are the independent producers with whom we work, including individual video producers and editors residing in Puerto Rico eligible to apply on their own?-and if so, are they required to be SAM registered at the time they submit their quotes, or only upon award?
Answer: In order to obtain any federal award, interested parties must be registered in SAM.
7. How will you determine eligibility re: Puerto Rican residency?
Answer: The contractor will be expected to work full time over the length of this contract at
CCH in Puerto Rico. A flexible work schedule is allowed by approval by the CCH Director.
8. How can offerors get more details about the length, etc. of the workshops, and the target audience for the videos- how the videos will be used, narrated, etc?
Answer: See Background and Deliverables in the Statement of Work.
9. Will you be reviewing the work product (sample videos, etc), of the offerors? and if so, in what format would you like offerors to submit work samples- i.e. on-line links or we transfer or ?
Answer: Yes, sample videos can be reviewed if a link is provided.
10. Will the amendment be emailed to me and other interested firms? Or should I check the FBO posting later today?
Answer: Check FedBizOpps.
11. Will these videos be used in a blended learning environment (e.g. workshops in subsequent years) or as part of independent learning?
Answer: Both.
12. What is the relationship between the web-based courses and the videos? Are the courses in development currently or will they be developed at a future day and time?
Answer: No web based courses required.
13. Are the workshops held on consecutive days or across weeks/months?
Answer: See Statement of Work under Contractor Requirements.
14. Can you provide greater detail on the relationship between the videos and the workshop themes? For example, there are 4 videos requested, but 5 workshops listed on page 3?
Answer: Incorrect attachment -- Page 3 is not part of the SOW and should be discarded.
15. For the wood salvage video, who is the intended audience? What behavior change or awareness specifically are we trying to foster thru the video?
Answer: Intended audience to be determined by CCH together with contractor selected.
16. Please clarify anticipated filming locations (USVI, Puerto Rico, continental US, all or some of these).
17. Are there any inspiration videos that you would like to share as examples of the style you are looking for?
Answer: https://www.youtube.com/watch?v=_U1p3SlyWcA , https://www.youtube.com/watch?v=qr_N0e1jPPs , https://www.youtube.com/watch?v=uN3j_kAzuro .
18. Can you give us the potential locations for each of the training sessions?
Answer: Locations will vary with workshop and have not been determined. All workshops will include interior and exterior filming.
19. How far apart are the potential training locations, and should we budget for a day of travel between each location?
Answer: Locations will vary with workshop and have not been determined.
20. Do you have an example of the style of video you desire to produce?
Answer: https://www.youtube.com/watch?v=_U1p3SlyWcA , https://www.youtube.com/watch?v=qr_N0e1jPPs , https://www.youtube.com/watch?v=uN3j_kAzuro .
21. What is your budget for this project?
Answer: The Government will not disclose the estimate or budget for this project.
https://www.youtube.com/watch?v=_U1p3SlyWcA https://www.youtube.com/watch?v=qr_N0e1jPPs https://www.youtube.com/watch?v=uN3j_kAzuro https://www.youtube.com/watch?v=_U1p3SlyWcA https://www.youtube.com/watch?v=qr_N0e1jPPs https://www.youtube.com/watch?v=uN3j_kAzuro
22. You mentioned that more videos might be required. Can you give us an idea of how many videos that might be, or how long they might be?
23. Do you have an example of the complexity level for the animations you will need for these videos? Animations can be simple or very intricate, and this will affect the budget.
Answer: Refer to sample videos.
24. Will these videos be narration style, where we hire a professional narrator, or will the instructors on site just be doing a demonstration style teaching for the video? In other words can we use their audio and piece the video together simply with their audio and interviews?
Answer: No narrator. Selected contractor together with the CCH will determine the best technique for the intended video.
25. Is there any special equipment required for this opportunity?
Answer: No special equipment required other than camera and sound.
26. Will the instructors be speaking in English or Spanish? If Spanish, then will the government provide a translator?
Answer: Instructor will speak in both English and Spanish. No government translator will be provided.
27. Is there a reliable power source at the locations where we will be filming?
Answer: Yes.
28. Will the government want to look at raw footage and assist with the development of the video script?
Answer: Yes.
29. Will the final videos need to be narrated in Spanish? Or just have Spanish subtitles?
Answer: Final videos should have subtitles in both English and Spanish regardless of spoken language.
30. Will the videos need to be audio described?
Answer: No.
31. What is the government’s contingency plan for weather? Would the training seminar still take place in inclement weather or would they be rescheduled?
Answer: Contingency plans will be implemented if necessary.
32. Would any of the training sessions be taking place on the same day?
33. Would any of the training sessions be taking place on the same day at the same time, in different locations?
34. Do you have a rough idea of when the workshops will be? If not, how much advance notice will be given?
Answer: No final schedule at this time. Reasonable advance notice will be given.
35. There is a mention of a Quote Template but I don’t see one on the FBO listing: https://www.fbo.gov/index.php?s=opportunity&mode=form&id=e2f9192eb007c5531457
35a0f54ba367&tab=core&tabmode=list&= . Can you send to me?
Answer: Quote Worksheet/Template non-existent. Please disregard.
36. The RFP mentions “at least one video based on the wood salvage proof of concept project”
37. The RFP mentions: "subtitles, animations and visual effects insertions for educational videos.” What are the requirements for each of these? They all take extra time and work of course.
Answer: Refer to sample videos.
38. I am hoping to find out if there is an incumbent contractor currently performing these services, if similar services have been performed in the past, or if this is a new requirement?
Answer: No current contractor performing these services. Similar services have been performed in the past.
39. If there is an incumbent, could you please provide the contract or task order number?
Answer: No current contractor performing these services.
40. Is this restricted to only firms physically located within Puerto Rico or the Virgin Islands?
41. So it is not open to firms located within the 50 States?
42. Whether companies from Outside USA can apply for this? (like, from India or Canada)
43. Whether we need to come over there for meetings?
CCH in Puerto Rico. A flexible work schedule is allowed by approval by the CCH Director..
44. Can we perform the tasks (related to RFP) outside USA? (like, from India or Canada)
Answer: No. The contractor will be expected to work full time over the length of this contract at https://www.fbo.gov/index.php?s=opportunity&mode=form&id=e2f9192eb007c553145735a0f54ba367&tab=core&tabmode=list& https://www.fbo.gov/index.php?s=opportunity&mode=form&id=e2f9192eb007c553145735a0f54ba367&tab=core&tabmode=list&
45. Can we submit the proposals via email?
Answer: Yes. Darnell Shelton (darnell.shelton@usda.gov). If undeliverable, please try dshelton@fs.fed.us. It is your responsibility to verify receipt of proposal.
mailto:darnell.shelton@usda.gov mailto:dshelton@fs.fed.us
File details come from the government source that posted it.