CAMS IV Final RFP Amendment 3 QAs.pdf
PDF 129 KB Posted
- Attached to
- Calibration and Metrology Services (CAMS) IV
- Solicitation number
- 80JSC021R0051
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| CAMS IV final SSS.pdf | ||
| 80JSC021R0051 - Amendment 4.pdf | ||
| 80JSC021R0051 T and Cs - Amendment 4.docx | DOCX document | |
| 80JSC021R0051 - Amendment 3 SF30.pdf | ||
| 80JSC021R0051 - Amendment 2 SF30.pdf | ||
| 80JSC021R0051 - Amendment 1 SF30.pdf | ||
| Attachment_L3.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| CAMS IV Final RFP Amendment 2 QAs.pdf | ||
| CAMS IV Preproposal Bulletin.pdf | ||
| CAMS IV Final RFP Cover Letter.pdf | ||
| Attachment J-5.pdf | ||
| Attachment L-5.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Attachment J-4.pdf | ||
| Attachment J-6.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Attachment J-1.pdf | ||
| Attachment L-3.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| CAMS IV Draft RFP QAs.pdf | ||
| CAMS IV Draft RFP Changes to Final RFP.pdf | ||
| Attachment J-3.xls | XLS spreadsheet | |
| 80JSC021R0051.pdf |
Show all 20
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Calibration and Metrology Services (CAMS) IV Final RFP Amendment 3: Questions and Answers
1. Reference: Slide 20 of the Preproposal Bulletin states the Contract Phase-In Plan and Contract
Management Plan are the only required deliverables as part of the proposal submission.
However, Section L.1.4 SubFactor D requires the contractor submit a DRAFT DRD-03 Safety and Health Plan that is excluded from the Volume I page count.
Question: Will the Government confirm DRD Requirements that must be met with the offerors submission as well as which DRD requirements are exempt from the page count requirements for Volume I: Technical Acceptability.
Answer: The RFP requirements take precedence over any information provided in the Preproposal Bulletin slides.
2. Reference: Section L.1.4 SubFactor A is titled Management Approach and requires the offeror to submit a Contract Management Plan (CMP) in accordance with DRD-08.
Question: Is the Contract Management Plan (DRD-08) separate from SubFactor A - Management Approach? Also, is the CMP excluded from the 50-page count for Volume I:
Technical Acceptability?
Answer: Please refer to L.1.4 Subfactor A: Management Approach for the requirements of the Management Approach subfactor. Please refer to table L-2 under L.1.2 for page limitations.
3. Reference: Section L.1.5 Past Performance Factor – Volume II – L.1.5 (k) states: “Offerors shall provide the following performance data with explanatory remarks on contracts performed within the last three years.”
Question: Does this requirement refer to only those citations used for Past Performance OR is the Government looking for a full list of contracts performed within the last three years?
Answer: This requirement is referring to the citations used for Past Performance.
4. Reference: Section C.4 MSCL Equipment & Facilities states: “The Government will provide to the Contractor desktop computers, telecommunications, network connectivity, and related services required in the performance of services covered by this Contract.”
Question: Is there a requirement for the contractor to provide a separate commercial internet connection to conduct needed research that may be outside the bounds of internet NASA Network security posture?
Answer: There is no requirement for the contractor to provide a separate commercial internet connection.
5. Reference: Section C.6 Logistics states: “The Contractor shall offer to provide pickup and delivery services for MTE from locations at or near JSC after issuance of a recall notice. The Contractor shall schedule these services upon customer request. Pickup and delivery shall be limited to JSC, Ellington Field, Sonny Carter Training Facility, and contractor facilities within a 10-mile radius of JSC. The Contractor shall provide the number and type of motor vehicles required to support the performance of this SOW in accordance with Attachment J-12.”
Question: Can the Government provide a historical count of pick-ups required by the contractor on an annual basis?
Answer: Based on historical data approximately 58% of MTE is to be picked-up annually. Note this historical data is for reference only and is not a guarantee that awardee will be required to provide similar quantity of MTE pickup and delivery services.
6. Reference: Section C.7 Safety, Health, & Environmental – C.7.1 Safety & Health states: “The Contractor shall ensure all their employees are knowledgeable of, and comply with, applicable federal, NASA, and JSC safety and health requirements, to include JPR 1700.1, JSC Safety and Health Requirements.”
Question: Is the required training to meet JPR 1700.1 requirements a contractor absorbed cost?
Answer: Completion of required training courses to meet NASA’s training requirements shall be part of the contractor’s responsibilities under the contract, and the associated costs shall be included in the offeror’s price proposal.
7. Reference: Section C.8 Core Technical Requirements – C.8.2 Software Tools & Calibration Data Management states: “The Contractor shall manage user access and purchase software licenses for the MET/CAL software suite.”
Question: Are software licenses requirements considering cost reimbursable on the contract or a part of the core firm-fixed priced bid?
Answer: The software license requirements are a part of the core firm-fixed-price bid.
8. Reference: Section C.8 Core Technical Requirements – C.8.3 Calibration Turn-Around Time & Commit Dates states: “The Contractor shall complete 85% of the MTE calibrations within a 10-day turn-around time. Turn-around time is calculated from the day the item is received in the MSCL to the day the customer has been notified the calibration is complete and only includes business days. The standards included in Attachment J-3, Installation-Accountable Government Property (IAGP), are exempt from turnaround time reporting. Exceptions include calibrations that are performed by outside suppliers or in an authorized hold status listed below:
a. Customer Hold (waiting customer response)
b. Lab Hold (awaiting information from Original Equipment Manufacturer)
c. Procedure Hold (item is awaiting completion of procedure documentation update)
d. Repair Parts Hold (waiting on repair parts)”
Question: Does “Procedure Hold” include items that have a required soaking period within the lab before calibration? (Some electronic equipment also requires stabilization periods for the oscillators.)
Answer: The “Procedure Hold” does not include any required soaking period within the lab.
9. Reference: Section L.1.8 Model Contract – Volume V (Page 154 - Table), Section B includes:
“1852.216-78 - Fill-in total firm-fixed price of all phase-in effort.” However, this clause is not included in Section B of the solicitation (Pages 5-6).
Question: Is this information to be included in Volume V? If so, please provide additional guidance.
Answer: Please provide the price of all phase-in effort in the table provided in the “CONTRACT VALUE (FIRM-FIXED PRICE)” clause located in Section B of the model contract. This has been updated and will be released with Amendment 4.
10. Reference: Incumbent Workforce DOL Status
Question: Will the Government confirm the existing workforce/contract is not covered by a Collective Bargaining Agreement?
Answer: The existing workforce/contract is not covered by a Collective Bargaining Agreement.
11. Reference: Section L.1.6 (b)(4), p.146, “A subcontractor is considered to be a “major subcontractor” if it meets or exceeds either of the dollar thresholds identified above. A subcontractor is considered to be a “minor subcontractor” if it does not meet or exceed either of the dollar thresholds identified above.”
Question: This wording refers to “either” of the dollar thresholds identified, but the paragraph only refers to “an estimated average annual contract value that equals or exceeds $800,000 over the period of performance”. Is there a second qualifying dollar threshold?
Answer: There is not a second qualifying dollar threshold. This has been updated and will be released with Amendment 4.
12. Reference: Attachment L-3, IRAP Tab, “A separate IRAP is required for Contract Year 1 only from the Prime Offeror, each Major Subcontractor, and all Minor Subcontractor(s)”
Question: The IRAP directions indicate Minor Subcontractors are required to complete an IRAP, but no such references for Minor Sub IRAP completion are given in the RFP. Do the instructions in the IRAP take precedence over the RFP?
Answer: Per L.1.6 (d) 3. EPM Template Instructions, the instructions for the templates are included in the templates themselves.
13. Reference: RFP Page 9, Section 1.0 CONTRACT MANAGEMENT, Paragraph Applicable Documents
Question: The applicable documents list includes ANSI/NCSL Z540-1-1994 (R2002), Calibration Laboratories and Measuring and Test Equipment – General Requirements. Z540-1-1994 was withdrawn as an active standard (July 2007) and superseded by ANS/ISO/IEC 17025:2005 for part 1 and ANSI/NCSL Z540.3-2006 for part 2. Will the Government consider removing ANSI/NCSL Z540-1-1994 from the list of applicable documents and any other RFP paragraphs?
Answer: The Government will not remove ANSI/NCLS Z540-1-1994.
14. Reference: RFP Page 142, Section L.1.4(2), Subfactor B: Specific Technical Understanding and Resources
Question: A BOE is required in the Technical Acceptability Factor - Volume I write-up. Typically the BOE is contained in the Price Volume. Would the Govt consider changing the requirement to have the BOE as part of the Pricing Volume, or exclude it from the page count of the Technical Volume?
Answer: The BOE shall stay in the Technical Acceptability Factor – Volume I, and shall be consistent with the resources proposed in the Price Factor – Volume III.
15. Reference: tab TOPT-SR, Attachment L-3 Pricing Template, tab TOPT-SR
Question: In reference to Attachment L-3, Pricing Template, tab TOPT-SR: Is the contractor allowed to edit / add / subtract from the Labor Categories listed, or does the Government want us to price only those labor categories listed, with the hours contained in the template?
Answer: Per the TOPT-SR, The FBRs identified in this template MUST MATCH the FBRs identified in Section B of the Model Contract. For the TOPT-SR, NASA is looking for the pricing of the specified resources and has listed the applicable labor categories for the effort.
16. Page 141-142, L.1.4, Technical Acceptability Factor – Volume I
Question: Can we cross refence between the subfactor sections or does the Government prefer repeating information in subfators sections?
Answer: All information must be included in the sections where it is requested.
File details come from the government source that posted it. Updated .