70B03C20Q00000088 - AMENDMENT ONE - Q_A.pdf
PDF 592 KB Posted
- Attached to
- Southwest Border Detainee Meals Multi-Award BPA
- Solicitation number
- 70B03C20Q00000088
About this file
This document is a solicitation for a multi-award Blanket Purchase Agreement to provide detainee meals to U.S. Customs and Border Protection locations. The Southwest Border Detainee Meals BPA has a total value not to exceed $208,233,544.37 over its five-year ordering period from July 2020 to July 2025. Quotes are due by May 5, 2020, with BPA awards anticipated within 45 days. The requirement is set aside for small businesses classified under NAICS code 311991 for perishable prepared food manufacturing with 500 employees or fewer. Quotes should provide pricing for meal delivery to the 101 locations listed in Appendix 2 for the five individual ordering periods. The solicitation includes a statement of work, ordering guide, pricing sheet template, and solicitation provisions and clauses. Questions are due by April 27, 2020 with responses provided in an amendment.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
70B03C20Q00000088 – SWB Detainee Meals Multi-Award BPA
AMENDMENT ONE
Questions and Answers Document
1. Q: Are beverages required at the meals (water)?
ANSWER: Yes. Age-appropriate and nutrition-appropriate beverage choices (juice, milk, or water) should be included in the individual meals pricing and packaging.
2. Q: For planning purposes that would go into operational and logistical solution development, could you provide the addresses, max detainee capacity, average detainee capacity for each:
a. Station
b. Port of Entry
ANSWER: Please ensure the Statement of Work (SOW) is read thoroughly and carefully in its entirety, with all associated Appendices. The detainee capacity varies for each location on a regular basis. The locations are listed in Appendix 2.
3. Q: At the food drop off point, will the station/port of entry employees have the means to bring the food into the facility? Do they have the means to keep it warm/cool if it is not immediately served?
ANSWER: Please ensure the SOW is read carefully in its entirety, with all associated Appendices. Your answer is contained in Section 4.3 of the SOW.
4. Q: Is there a minimum order at each site that the contractors can bill regardless of actually (sic) capacity?
ANSWER: No. See section 2 of the SOW and Section IV of the document entitled “BPA Sample Template.” The actions of this procurement are for the establishment of a multi-award Blanket Purchase Agreement (BPA). This BPA does not obligate any funds nor authorize any deliveries. The Government is obligated only to the extent of funds obligated on authorized delivery orders issued under this BPA by the individual BPA Ordering Contracting Officer or other authorized user in accordance with the BPA Ordering Guide.
There will be no minimum volume of purchases under this BPA. The maximum purchase limitation for each individual purchase/order under the BPA is $250,000.00 per order. The Government is under no obligation to any BPA holder to purchase any specified quantity of products. The fixed price per unit
70B03C20Q00000088 - AMENDMENT ONE
shall be based on a compilation of all costs and delivery to various locations, i.e., fully burdened pricing.
5. Q: Can you confirm if the delivery locations for the meals are for only the 13
Sectors and Field Offices or does it encompass all 101 locations as notated (sic) in Appendix Two?
ANSWER: Appendix 2 contains a listing of all locations to be provided meals under this multi-award BPA.
6. Q: Also, what is the contract number(s) for the current contract(s) supplying your meal requirements?
ANSWER: This BPA does not replace any existing contracts.
7. Q: Is the intention of this BPA to be the primary source of food for the facilities or will other forms of sustenance be used as well?
ANSWER: It is expected that the BPA will become the primary choice of food for all locations; however, it is not mandatory for use and other procurement actions can be solicited and awarded during the period of performance at any location.
8. Q: Are specific average daily population counts for individual facilities or sectors available?
ANSWER: This number is dynamic and specific values are not possible.
9. Q: Will the facilities have any form of loading/unloading facilities such as docks, ramps, or forklifts? If not, will they be able to accept pallets or will the items have to come in on hand carts?
ANSWER: Please ensure the Statement of Work (SOW) is read thoroughly and carefully in its entirety, with all associated Appendices. Section 4.3 of the SOW states the following: There are no loading docks or other loading/unloading facilities at any of the delivery locations and the Contractor(s) shall be responsible for the proper offload and delivery of materials and supplies, by use of a handcart or other such Contractor-furnished equipment. Government personnel and/or equipment will not be available to assist in delivering or offloading and unloading of materials.
10. Q: Will the facilities have refrigeration on site to accommodate storage of sack lunches/cold meals? If so, would be able to delivery two of the meals (Hot Breakfast & Cold Lunch) together?
carefully in its entirety, with all associated Appendices. Section 4.3 and 4.5 provide direction in this question. Individual orders may contain agreed-upon solutions between the contractor and the ordering Contracting Officer (CO) in this area.
11. Q: Are there set feeding times where meals will need to be delivered by for each meal period?
carefully in its entirety, with all associated Appendices. Section 2.0 of the SOW states the following: The hours of operation at each location vary based on mission requirements at each location. Standard meal delivery periods shall be between the hours of 6:00 AM and 6:00 PM. Meal deliveries outside of those periods, e.g., meals for late arrivals, may be required and outlined within the individual orders as they are placed against the BPAs.
File details come from the government source that posted it. Updated .