CMOP Questions and Answers-2_Response.pdf

PDF 585 KB Posted

Attached to
Y1AZ--RENOVATE CMOP WAREHOUSE
Solicitation number
36S79724R0003
Issued by

About this file

This document is a set of questions and answers related to a federal contract opportunity for a renovation project at the Hines (Great Lakes) Consolidated Mail Outpatient Pharmacy (CMOP) facility.

The key details are:

  • The renovation project includes demolition and construction work on the CMOP's swing space, revolving doors, exterior egress doors, and fire suppression in the walk-in refrigerator and freezer.
  • The project is solicitation number 36S79724R0003, titled "Y1AZ--RENOVATE CMOP WAREHOUSE", with a period of performance of 6 months.
  • The contracting agency is the Department of Veterans Affairs National Acquisition Center. The contracting officer's representative is Carren Christianson, Facility Manager at the Great Lakes CMOP.
  • The questions and answers provide additional details and clarifications on the project requirements, including construction phasing, infection control, electrical and mechanical work, security systems, and fire protection.

View the file

Other files

File Type Posted
36S79724R0003-0004 Bid Due Date Extended.pdf PDF
36S79724R0003 0003.docx DOCX document
765-24-102_GL_CMOP_Pre-Bid_Photos_08142024.pdf PDF
765-24-102_GL_CMOP_Pre-Bid_Agenda_08142024.pdf PDF
765-24-102_GL_CMOP_Pre-Bid_Attendance_08142024.pdf PDF
Tax Exempt certificate - VA.pdf PDF
36S79724R0003-0002.pdf PDF
V.A. SERVICE AND DIST. CENTER BLDG. 37 ANNUAL SPRK MAY 2023 SO 678685 signed.pdf PDF
Submittal Log 08.27.24.pdf PDF
36S79724R0003 0002.docx DOCX document
Specifications Addendum 1.pdf PDF
Addendum 1 Narrative.pdf PDF
CMOP Questions and Answers-1_Response.pdf PDF
Drawing Addendum 1.pdf PDF
Original Construction Sprinkler Dwg.pdf PDF
DBA Wage Rates July 26 2024 - Attachment 2.pdf PDF
2024_06_21-13043.17002_VA_Hines_CMOP_Architectural - Attachment 3.pdf PDF
36S79724R0003_1 RFP FINAL.pdf PDF
VAAR 852.219-75 VA Notice of Limitations on Subcontracting - CoC for Services Construction Attachment 11.pdf PDF
GL CMOP swing space layout - Attachment 9.pdf PDF
208106-006 Hines CMOP Warehouse 100_mech - Attachment 6.pdf PDF
CMOP - Building 37 Directions -Door 27 - Attachment 12.pptx PPTX presentation
SOW for Swing Space Project at Hines FINAL - Attachment 1.pdf PDF
208106-006 Hines CMOP Warehouse 100_elec - Attachment 5.pdf PDF
Pricing Schedule - Attachment 10.xlsx XLSX spreadsheet
208106-006 Hines CMOP Warehouse 100_struct - Attachment 7.pdf PDF
Submittal Log - Attachment 8.pdf PDF
_13043R24005 CMOP Hines IL Project Manual_Combined - Attachment 4.pdf PDF
Schedule of Attachments - Attachment 13.pdf PDF
Show all 29

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

1. Please provide the following pictures from the site walk. Include shots far (wide), medium, and near:

a. Near Revolving Door, Column F24 to F23. Include overhead. Include pictures from lobby and warehouse side.

b. New Door in Production Warehouse, Column D29 and to the right. Include overhead area with cat 6 cabling, fire suppression line, truss and underdeck.

c. Primary Dock Access, P28

d. Swng Space, Include pictures of existing overhead systems to include, wet sprinkler, fire alarm, video, PA, lighting, wifi, cable and electrical tray systems or conduit runs.

e. Offices C1092 and Lactation room. Include pictures of Walls, Ceiling, Floor. Include pictures of existing furniture, outlets, IT cabling, overhead lights and fire alarms.

f. Picture the exterior locations to receive concrete.

g. Picture of exterior areas on outside of building opposite new egress doors.

h. Rm H04d, Interior and top of refers planned to received fire suppression. Overhead area above refers where fire suppression line will come from.

i. Include pictures of alcove C1021 finished side, and the unfinished side C1021C Column B17 to Corner

Answer: See photos.

2. What are the containment requirements for dust control? Rigid structures, or is heavy plastic acceptable.

Answer: Refer to 01 10 00 ICRA Form for description of level of Infection Control required. Per the scope of this project the required level sits at Class III/IV. The requirements will depend on the location and work activity being performed.

3. Is negative pressure required within dust control containment?

Answer: Refer to 01 10 00 ICRA Form for description of level of Infection Control required. Per the scope of this project the required level sits at Class III/IV. The requirements will depend on the location and work activity being performed.

4. If negative pressure is required, can HEPA filtered air be discharged within the warehouse? To the general house exhaust? Or must ducting be run outside, and if so, how will site access control be maintained (Example if exhausted to door 22)?

Answer: Refer to 01 10 00 ICRA Form for description of level of Infection Control required. Per the scope of this project the required level sits at Class III/IV. The requirements will depend on the location and work activity being performed. VA will allow HEPA filtered discharged within the warehouse and/or use of general house exhaust depending on the location.

5. Drawing G-001, General Note 4, please confirm no building permits are required, as this is work on

Federal Property.

Answer: Permitting is not required. Building is on Federal property.

6. Drawing AD101, confirm no demo in the spaces Conf/Training Room, Office (exist) at plan reference J-30.

Answer: No demo. See Addendum 1.

7. Drawing AD101,sheet keynote 2, confirm only IT sign is being requested, so only work is removing existing sign.

Answer: Yes, that is correct.

8. Drawing A-101, Sheet keynote 4, confirm roll up door is being requested. Can you provide cut sheet from basis of design?

Answer: A Fire Curtain is shown on the drawings. Per Keynote 4 on A-101 the basis of design is DSI-C1HRSS BY Door Systems.

9. Drawing A-101, Sheet keynote 3, understand 3 lane gate is required. Can you provide cut sheet from basis of design?

Answer: Correct. 3 lane gate. Basis of design - Speed Lane Compact by Boom Edam. – 3 Lane ADA.

10. Drawing A-101, Sheet keynote 2, provide spec detail on concrete mix strength, finishing, and landscaping restoration requirements.

Answer: See Addendum 1.

11. Drawing A-102, where is panel RP located?

12. Drawing A-102, will existing storage racks be removed by VA?

Answer: Yes, VA to remove.

13. Drawing AC-102, is the swing space to receive a ceiling system, or remain an open structure?

Answer: No. Open to deck.

14. Drawing A-613, Room Finish Schedule, general note 2, clarify note intention to spray vapor barrier?

Answer: Sherwin Williams Moisture Vapor Barrier Interior Latex Primer /Sealer

15. Where, on what surface? Which specification section outlines these requirements?

Answer: Outside surface

16. Electrical Drawing Set, Pen Weight Legend for Existing and New are the same symbol and line weight.

17. Electrical Drawing Set, Attachment 5, please replot in more legible format. It is too light to reliably read and interpret.

18. Please include narrative of what work is expected in room C1092 (Offices) and Lactation. See request for pictures of existing space.

19. Drawing E-200, Plan reference M-5, Sheet Keynote 3, Please include narrative of what work is expected in this space. Please include pictures of existing space.

Answer: Refer to keyed note 3 on Sheet E-200 for scope. See Addendum 1.

20. Drawing E-200, Plan reference M-5, Sheet Keynote 3, please identify where patch panels for termination of demo are located. Will any hard surface be required to be opened? Is there any special limitation on where and there this work can occur?

Answer: Contractor to coordinate location of patch panels.

21. Drawing E-401, where is panel RP located.

22. Drawing E-403, Please include narrative of what work is expected in keyed note 1 spaces. Include pictures of the existing space. Will this space be accessible during normal working hours? Is there PPE requirements and special post construction testing required in hazardous pharmaceuticals area?

23. Drawing E-501, keyed note 1, identify where the nearest lighting circuit is located.

24. Drawing E-500, keyed note 1, identify where nearest existing life safety circuit is located.

Answer: Contractor to verify where the nearest existing life safety circuit is located.

25. Drawing E-502, keyed note 1, identify where nearest emergency night light circuit is located.

Answer: Contractor to verify where the nearest emergency night light circuit is located.

26. Drawing E-502, keyed note 2, identify where nearest high-bay lighting circuit is located.

Answer: Contractor to verify where nearest high-bay lighting circuit is located.

27. Drawing E-503, identify where keyed notes 1 and 2 circuits are located. What level of access is the contractor expected to have to work in these areas? Please include narrative of sequence for lighting installation in these spaces identified as Pharmacy hazardous and limited distribution.

28. Sheet E-600, is the contractor required to homerun to PIV room from the lane gate area. Or are PIV a networked device? What programming coordination will be necessary. Who is the facility POC for that work? Is there a preferred vendor or system for programing? Does the contractor need to work with VA-IT?

Answer: PIV/PACS are on a security network. Contractor is responsible for integrating into the existing PACS panel located in IT Room C1060. Existing panels are Bosch. Existing software is

CCURE.

Existing proximity card readers are HID RP40-H. Card readers shall be FIPS-201, FICAM, and US Badge compliant. Card readers shall be integrated into the gates.

Contractor will need to coordinate all work with VA facility and operations manager. The current CMOP service provider is Cynergy/Johnson Controls, POC Michael Hunter at phone 813-804-6757 and email michael.hunter@jci.com.

29. Drawing E-602, are the existing video to be temporarily removed and then reinstalled post construction or is a new system to be provided?

Answer: New security cameras are to be tied into existing system on a security network.

Contractor is responsible for integrating into the existing switch located in IT Room C1060.

Existing video surveillance system is Genetec. Existing cameras are Axis.

Contractor will need to coordinate all work with VA facility and operations manager. The current

30. Drawing E-602, is there existing mounted speakers, if so where are they located?

Answer: All speakers shown in SWING STORAGE SPACE are new.

31. Sheet E-601, If cable runs are required, is a tray or conduit systems necessary? If so, what is the preferred route and will any finished spaces require demolition and restoration?

32. Sheet E-603, If cable runs are required, is a tray or conduit systems necessary? If so, what is the preferred route and will any finished spaces require demolition and restoration?

33. Sheet M-101, include location of existing fire suppression that wet sprinklers can be added to.

Answer: The existing fire service in Shipping Dock C1083 as shown on Drawing M101.

34. Sheet M-101, is the existing swing space sprinkled?

Answer: There are existing sprinklers in this area, contractor shall verify what modifications if any are required.

35. Sheet M-101, is there an existing fire suppression main within the swing space?

Answer: There are existing sprinklers in this area, contractor shall verify what modifications if any are required.

36. Sheet M-101, can the existing swing space fire suppression line be used for wet sprinkling the space?

Answer: The Contractor should consult a licensed fire protection engineer to make that determination.

37. Sheet M-101, where is wet sprinkling for reefer area to originate from?

Answer: The existing fire service in Shipping Dock C1083 as shown on Drawing M101. It should be the determination of a licensed fire protection engineer if a main in the area could be used.

38. Submittal Log and Specification Div 09 include carpet. Where is carpeting being placed? Carpeting not listed on schedule of finishes.

Answer: Sheet A101 New Work for Corridor Alcove at A18. Match existing flooring.

39. Are Intrusion Alarms, local or tied into panel? If part of a system, is that connection networked or hardwired?

Answer: Intrusion alarms are to be tied into existing system on a security network. Contractor is responsible for integrating into the existing switch located in IT Room C1060.

Contractor will need to coordinate all work with VA facility and operations manager. The current

40. Will both reefer and freezer be receiving sprinkler system? Where is the sprinkler system to enter the enclosure? What is the method of sealing the enclosure around the sprinkler system penetration?

Answer: Both will receive sprinklers per Drawing M101.

41. Please provide the as-built sprinkler drawings for the building, including any information regarding the fire sprinkler water supply and/or fire pump test results and zoning of the fire sprinkler systems.

Answer: See attached as-built and flow tests.

File details come from the government source that posted it. Updated .