CMOP Questions and Answers-1_Response.pdf
PDF 667 KB Posted
- Attached to
- Y1AZ--RENOVATE CMOP WAREHOUSE
- Solicitation number
- 36S79724R0003
About this file
This document contains the questions and answers related to a federal contract opportunity for the renovation of the Consolidated Mail Outpatient Pharmacy (CMOP) warehouse at the Hines, Great Lakes facility. The key details are:
The solicitation number is 36S79724R0003 and the project name is "Y1AZ--RENOVATE CMOP WAREHOUSE". The scope of work includes demolishing and reconstructing the CMOP swing space, replacing revolving doors with turnstiles and a smoke/fire curtain, installing new exterior egress doors, and adding a fire suppression system in the walk-in refrigerator/freezer. The project is expected to be completed within 6 months. The government point of contact is Carren Christianson, the Facility Manager at the Hines CMOP. The contracting agency is the Department of Veterans Affairs National Acquisition Center.
View the file
Other files
Show all 29
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
CMOP Questions and Answers
1. What barrier height is the end user looking for? Our opticals have waist high barriers as well as chest high barriers.
Answer: Barrier height is at 71” per bid documents. Chest High Barriers would be preferable.
2. Are all lanes spec'd to be ADA width? If there is an exact measurement or the area for the opticals, that would be helpful.
Answer: All 3 lanes are 36” clear width. The total width of the array assembly is approx. 150”.
3. On page# 11 of RFP, Under bid Guarantee, it is mentioned that “The amount of the bid guarantee shall be 100 percent of the bid price or TBD, whichever is less.” Usually, the bid amount is 20% of the bid price. Please confirm exact amount of Bid Guarantee.
Answer: 100%
4. Please confirm the Superintendent shall not have any shared duties as a QCM, SSHO, or any other role on the project. Specification 01 00 00
Answer: Superintendent/SSHO/QCM can fill more than one role, if qualified.
5. Please confirm the SSHO shall not have any shared duties as a QCM, Superintendent, or any other role on the project. Specification 01 35 26
6. Please confirm the QCM shall not have any shared duties as the SSHO, Superintendent or any other role on the project. Specification 01 00 00
7. Please confirm that all firestopping must be either installed by an FM global approved contractor, or a UL qualified firestop contractor certified. Specification 07 84 00
Answer: Yes
8. Please confirm that the contractor is to include the services of a third party independent firestopping inspector in their bid. Specification 07 84 00
Answer: Yes
9. Will the contractor be provided with a laydown area on campus? General Requirements
Answer: Inside the building, the contractor will have use of the swing space (warehouse) for storage. Outside the building, VA will block the area shown below, nine spaces, for contractor storage and/or vehicle parking. The contractor must leave the turning path open for trucks accessing Dock 18. The contractor overflow parking will be in the CMOP lot.
10. Please confirm that contractor parking will be provided on site. General Requirements
Answer: See response to previous question.
11. Please confirm if this project is tax exempt. If so, will the VA provide the documentation to the prime contractor after award? General Requirements
Answer: The Contractor cannot charge the Department of Veterans Affairs taxes on this project as the Government is exempt, the Government cannot say how that would apply to the purchases made by the Contractor in support of this project. The Government will provide the tax exempt certificate but the Contractor should consult with a tax advisor if additional guidance is needed.
12. Is the GC required to use Submittal Exchange? If so, does the GC need to include the cost as part of their bid? General Requirements
Answer: The contractor is not required to use Submittal Exchange. The contractor is responsible for providing (funding, establishing, and managing) an electronic file sharing system that is accessible by VA and the A-E. CMOP has utilized Submittal Exchange, Autodesk, and Procore.
13. Please confirm the work hours for this project. Are there any specific tasks or trade divisions that must be on overtime? Are there any areas of work that must be on overtime (Hallways, Occupied Areas, Etc.)? Specification 01 00 00
Answer: The CMOP is operational from 06:00 AM to 12:00 AM Monday through Friday with occasional Saturday or Holiday overtime work. Generally, the contractor must not disrupt production (i.e., excessive noise, excessive dust, physical barriers (people or equipment) blocking pathways, utility outages, etc.) and maintain security of the facility (solid building envelope). The swing space (warehouse) will be made available to the contractor. The work outside the swing space (warehouse) must be coordinated to reduce or remove risk of disrupting production. Contractor overtime will depend on the specific work activity and work plan.
14. Is there a proprietary Control System Integrator for this facility? If so, please provide the contact information. Specification 23 09 23
Answer: No proprietary integrator.
15. Please confirm the existing BAS system. Specification 23 09 23
Answer: Niagara software with Distech controls providing service. Existing devices used are Belimo valves and ABB VFDs.
16. Is the existing building roof currently under warranty? If so, please provide manufacturer and installer information.
Answer: Not under warranty.
17. Please confirm Dust/Infection Control Requirements for each area within the construction space.
Answer: Refer to 01 10 00 ICRA Form for description of level of Infection Control required. Per the scope of this project the required level sits at Class III/IV. The requirements will depend on the location and work activity being performed.
18. Please confirm existing wall types to be demolished on the first floor. Are existing walls drywall on steel stud? Are any of the walls masonry construction? AD101
Answer: Exterior Wall- Brick and/or Cinder Block Wall Interior Wall- Gypsum Board Wall on Steel Stud
19. Please provide thickness of concrete floor where sawcut will be required for new electrical cabling for new speed gates. AD101
Answer: 5” Thick Concrete Floor Slab. Note: These dimensions are from historic record documents. Conditions on site may differ.
20. Please provide picture of electrical to be demolished in the areas shown on E-200. E-200
Answer: See Addendum 1 set and photos.
21. On page AD101, Note 3, please provide pictures of interior and exterior existing conditions where new openings are scheduled. AD101
Answer: See photos.
22. On page AD101, Note 5, please provide pictures where new openings are scheduled. Please confirm existing wall construction. Is contractor to assume steel stud and drywall? AD101
Answer: Dry wall with Steel Studs. See photos.
23. On page AD101, Note 1, please provide pictures of existing rotating doors to be demolished.
24. On page AD102, Note 2, please provide pictures of existing conditions where new openings are scheduled.
25. Please confirm the height of the new wall constructed around the swing space. A-102
Answer: Floor to Bottom of roof deck ~ 15’-6”.
File details come from the government source that posted it. Updated .