36C25818B0335-0002001.pdf
PDF 116 KB Posted
- Solicitation number
- 36C25818B0335
About this file
36C25818B0335 0002 RFI Answers.pdf
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 36C25818B0335-0002000.docx | DOCX document | |
| 36C25818B0335-0002004.pdf | ||
| 36C25818B0335-0002002.pdf | ||
| 36C25818B0335-0002003.pdf | ||
| 36C25818B0335-0001001.pdf | ||
| 36C25818B0335-0001000.docx | DOCX document | |
| 36C25818B0335-001.docx | DOCX document | |
| 36C25818B0335-004.pdf | ||
| 36C25818B0335-005.pdf | ||
| 36C25818B0335-003.pdf | ||
| 36C25818B0335-002.pdf | ||
| 36C25818B0335-000.docx | DOCX document |
Show all 12
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Answers to RFI’s
1. Question: Please provide as-built drawings for both the ORs and the building structure construction.
Please provide as-builts to include the structural framing in the interstitial area, existing electrical, medical gas, etc.
Answer: Please see attachment. The contractor and their design team is still responsible to conduct site investigation to verify actual site conditions. These as-built drawings provided by the VA are only for references and don’t necessarily reflect the actual site conditions.
2. Question: Can installation of off-catwalk planking in the interstitial area take place during the design phase? This would help minimize the construction time during the OR construction phase(s).
Answer: The VA doesn’t object to the installation of the off-catwalk planking. However, contractor is responsible to ensure that the installation is safe for use and such installation and planks don’t cause any injuries to others. Please be aware that there might be other contractors and VA personnel working in the same area.
3. Question: Please provide the names of any preferred or incumbent med gas contractors or third-party med gas certifiers working at the campus.
Answer: VA doesn’t dictate who to use and who not to use. However, Contractor shall provide a certified, licensed medical gas subcontractor in accordance with applicable requirements and VA standards. The most recent contractor for medical gas work at GLA was Certified Medical Sales (951-696-1100) in Murrieta, CA.
4. Question: Is there any asbestos or other hazardous materials? Does the sprayed-on fireproofing in the interstitial area contain asbestos?
Answer: No, the asbestos in building 500 is only in the mastic under the floor tile, not the sprayed-on fireproofing.
5. Question: Are there any requirements to provide a hardwired or wireless workstation for video or photo equipment?
Answer: The scope of work does not require the contractor to provide any hardwired or wireless workstation for video or photo equipment.
6. Question: Equipment Salient Characteristics list requirements for multiple circuits on boom configurations; does this refer to receptacle counts or dedicated circuits?
Answer: The Equipment Salient Characteristics refer to dedicated circuits.
7. Question: SOW Design Reviews - there is a conflict within the SOW in the amount of Design Reviews.
a. Reference SOW page 6, paragraph 1, sub-bullets five and six: “…provide 30%, 60%, 90%, and 100% drawings packages,” and “Attend meetings for 30%, 60%, 90%, and 100% drawing reviews.”
b. The above design review iterations conflicts with SOW page 16, Section II, Design Submittal Schedule, which states the project will submit a 35%, 65%, and 100%. This section also identifies the design period of performance totaling 63 days (including government review periods).
Please clarify the design submittal sequence and revise the associated design period of performance (including associated government reviews) as required.
Answer: Please comply with design requirements in SOW, Section II, Design Submittal Schedule. See also this Amendment (#2).
8. Question: Replacement Light Boom in ORs 1, 2, 4, and 8
a. Please reference SOW page 9, paragraph 9 General Labor for ORs 1, 2,4, and 8; that states to “remove existing booms,” and modify and/or certify existing boom mount can handle new boom, and finally “install new dual suspension VPA/Surgical Lights” which appears to be in conflict with the following two references:
b. Reference SOW page 5, paragraph 2 Scope of Work, states “…install four surgical lights for OR 1, 2, 4, and 8…” Reference RFP Equipment Salient Characteristics pages 1-2, that states that ORs 1, 2, 4, and 8 are to receive one light in each operating room.
The above references appear to be in conflict with each other. Please clarify the new light boom configuration for ORs 1, 2, 4, and 8 is to receive. For example, OR’s 1, 2, 4, and 8 shall have 1 existing light boom removed and replaced with a new dual light boom.
Answer: For ORs 1, 2, 4, and 8, each shall have the addition of one new surgical light using the existing mount. Contractor shall ensure that the existing mount can support the addition of new surgical light.
9. Question: Scope of work for ORs 1, 2, 4, and 8 – Remove Existing Booms
a. Please reference SOW page 9, paragraph 9 General Labor for ORs 1, 2, 4, and 8, “pull back cables from existing booms,” and “Remove existing booms”.
b. Reference the RFP Equipment Salient Characteristics, which states that ORs 1, 2, 4, and 8 are to receive one light boom in each operating room.
Please clarify if this project is to remove all booms and cabling in existing booms in ORs 1, 2, 4, and 8, or if these operating rooms are to only receive the one new light boom.
Answer: For ORs 1, 2, 4, and 8, existing booms shall remain and each OR shall have the addition of one new surgical light using the existing mount. Contractor shall ensure that the existing mount can support the addition of new surgical light.
10. Question: Scope of work for ORs 1, 2, 4, and 8 – Lighting control for new light
a. Please reference SOW page 9, paragraph 9 General Labor for ORs 1, 2, 4, and 8 – “Patch and Paint walls where conduit added for light control.”
Please clarify if the existing light control location in each OR (related to the existing light boom being removed) is to be reused, and upgraded as required with new conduits for the new light boom, or if this scope requirement is related to relocating the light control location for the new light boom.
Answer: For ORs 1, 2, 4, and 8, existing light control location in each OR is to be reused and upgraded as required by the addition of the new surgical light.
11. Question: Scope of Work for ORs 1, 2, 4, and 8 – Firestopping
a. Please reference SOW page 9, paragraph 9 General Labor for ORs 1, 2, 4, and 8 – “Replace Firestops that were affected during renovation”
b. During the Proposal Site walk on 8/1/2018 and inspection of the ORs and Interstitial space, the location of the fire rated assembly locations was not evident.
Please identify location of fire rated assemblies (walls and ceilings) and provide record drawings that delineate the firewalls and ceilings.
Answer: Please see the attachments. Contractor shall provide fire stopping/fire caulking for all penetrations made by contractor with the same rating or better.
12. Question: Scope of Work for ORs 3, 6, and 7 – Boom Quantity and configuration
a. Please reference SOW page 5, paragraph 2 Scope of Work, “…replace and install dual light with anesthesia boom, light with equipment boom, and service boom…”
b. Reference SOW page 9, paragraph 10 General Labor for ORs 3, 5, 6, and 7 where the only scope listed is to remove existing booms and there is no scope listed for the new booms to be installed.
c. Reference RFP Equipment Salient Characteristics, which calls for ORs 3, 6, and 7 each to get one Light+VPA boom, one Light+Equipment boom, one Light+Equipment boom (service?).
The above references appear to be in conflict with each other. Please clarify the required boom types/configuration required for ORs 3, 6, and 7.
Answer: Please refer to the document “Brand Name or Equal Equipment Salient Characteristics”.
This document specifies that for ORs 3, 6, and 7, each OR will get one light+VPA boom, one light+equipment boom, one light+equipment boom (different equipment model).
13. Question: Scope of Work for OR 5 – Boom Quantity and configuration
a. Please reference SOW page 5, paragraph 2 Scope of Work, “…replace and install dual light with anesthesia boom, light with equipment boom, and service boom…and perfusion boom for OR 5”
b. Reference SOW page 9, paragraph 10 General Labor for ORs 3, 5, 6, and 7 where the only scope listed is to remove existing booms and there is no scope listed for the new booms to be installed.
c. Reference RFP Equipment Salient Characteristics, which calls for OR 5 to get one Light+VPA boom, one Light+Equipment boom, one Light+Equipment boom (service?), and one Equipment boom (perfusion?).
The above references appear to be in conflict with each other. Please clarify the required boom types/configuration required for OR 5.
Answer: Please refer to the document “Brand Name or Equal Equipment Salient Characteristics”.
This document specifies that for OR 5 will get one light+VPA boom, one light+equipment boom, one light+equipment boom (different equipment model) and one equipment boom (different equipment model).
14. Question: Scope of Work – Video Monitors
a. During the site walk, it was noted that ORs 3, 5, 6, and 7 have existing ceiling-mounted video monitors on fixed steel pipe extensions.
b. The RFP does have any reference to the existing video monitors. The RFP also does not have any reference if the new Video Power Arm (VPA) booms are to be provided with new monitors, or if the existing monitors are to be relocated to the new VPA arms as part of this project.
Please clarify if the new Video Power Arms are to be provided with new monitors, or if the existing are to be relocated and the existing ceiling mounts be demolished. If new monitors are to be provided, then government should also provide specifications for salient characteristics of the new monitors.
Answer: Video monitors are not part of the scope.
15. Question: Please provide As-Built drawings specific to the renovation of ORs 1, 2, 4 and 8 completed Nov 2016 – Jan 2017.
Answer: See attached. The contractor and their design team is still responsible to conduct site investigation to verify actual site conditions. These as-built drawings provided by the VA are only for references and don’t necessarily reflect the actual site conditions.
16. Question: For the structural design of frames supporting mounting plates, Stryker publishes recommended design forces and moments imposed by their equipment that may exceed actual design loading imposed by a specific installation. We understand the published recommended loading will accommodate future configuration changes without re-considering the adequacy of the structural support. Stryker can also provide design loading for the actual installation, which will typically be less severe than the forgoing published recommended loading. What are VA’s expectations concerning loading? Should designs anticipate possible future revisions or need it be only sufficient to accommodate the installations planned for this project?
Answer: The A/E team can design for possible future expansions if it doesn’t add more construction cost, otherwise, contractor shall design to accommodate the current installations required for this project.
17. Question: Can existing Medical Gas piping be used for the new equipment?
Answer: The existing medical gas piping can be used only if it is reusable, meets the requirements, including length, of the new equipment, and is in good condition. All medical gas piping shall be tested for the intended uses.
18. Question: Please confirm if Stryker must be subcontracted for the installation of equipment or if it can be performed by another installer. If so, what is the installation time needed for Rooms 1, 2, 4, 8 and 3, 5, 6, 7?
Answer: An equipment manufacturer may require certified installers for their equipment. If the manufacturer requires this, it is required by this project. The installation schedule for the ORs can be found in the solicitation and SOW.
19. Question: What requirements does Stryker have for data? What are the limits of installation for the data contractor?
Answer: The prime contractor needs to contact the equipment manufacturer for their data requirements because this is part of the design for this project.
20. Question: Stryker lead times for equipment is 14 weeks from signed, approved drawings. Some of this lead time can likely run concurrent with the design phase, however, it will still result in a lag time between the 63 day design phase and 52 day construction phase. Please advise if the design phase will be extended or if a lag is expected and acceptable.
Answer: Time is adjusted per this Amendment (#2).
21. Question: Will previous and existing construction that does not meet current code requirements be the responsibility of the contractor to correct?
Answer: Contractor will only be responsible for their design and work relating to the entire scope and intent of this project.
22. Question: In light of the requests for as-builts regarding existing construction and code requirements, will there be another site visit to confirm the existing conditions?
Answer: There will be only one site visit.
23. Question: Our past experience working in OR's would indicate the Period of Performance for the construction work shown on page 10 of the solicitation is an aggressive schedule. Typically we would have to open the ceiling, take field measurements for the new steel supports, then the steel can go into fabrication and then finally install. Only after that can the ceiling be closed up, mud, tape, paint, install lights/booms. Completing this work in 4 and 9 days does not appear to be attainable. Would the government consider expanding the construction performance period?
Answer: Preconstruction time has been adjusted per this Amendment (#2). However, the construction portion has not changed. Though the ceiling structure is not visible from below, the interstitial space (above) is available for review of work needed. This is a working hospital and it is very difficult to shutdown OR’s for a prolonged period.
24. Question: Within the RFP there is language about the Prime Contractor having a General
Contractors License pertaining the the SDVOSB. Does this mean the veteran owner (myself) must have a General Contractor or I must have one within my company?
Answer: An owner of the company must have the license.
File details come from the government source that posted it.