Answers to RFIs-Questions 36C25722B0011 Dallas VAMC.pdf

PDF 165 KB Posted

Attached to
Y1DA--549-19-190 Correct Electrical Deficiencies Phase I
Solicitation number
36C25722B0011
Issued by

About this file

This document includes answers to requests for information (RFIs) related to a federal solicitation to correct electrical deficiencies at the Dallas Veterans Affairs Medical Center. Key details include:

  • The solicitation involves upgrading electrical utility power and associated systems at the North Texas Veterans Health Care Facility in Dallas to add additional utility feeders and reconfigure the electrical bus system. Scope of work includes installation of circuit breakers, a secondary distribution system for future generators, transformers, and automation integration.

  • Answers to RFIs provide clarification that the prime contractor's site superintendent can also serve as the safety officer, a tax-exempt certificate will be provided to the awardee, scaling is correct on drawing EP101, the project is tax-exempt, the onsite supervisor can fulfill quality control and safety officer roles, temporary office space will be provided offsite with no utilities, off-hours and weekend work will be required, and cable trays can only be used for control wiring not medium voltage cables.

View the file

Other files

File Type Posted
Provision 52.211-6 Brand Name or Equal.pdf PDF
36C25722B0011 0008.docx DOCX document
SELF-PERFORMED CALCULATIONS.pdf PDF
Answer no. 15 Clarification - 36C25722B0011 Dallas VA MC.pdf PDF
OSHA - EMR requirement.pdf PDF
36C25722B0011 0007.docx DOCX document
36C25722B0011 0006.docx DOCX document
Answer no. 15 Clarification - 36C25722B0011 Dallas VAMC RFI Questions.pdf PDF
36C25722B0011 0005.docx DOCX document
36C25722B0011 0004.docx DOCX document
36C25722B0011 0003.docx DOCX document
Pre-Bid Site Visit Sign in 01-19-2022.pdf PDF
Site Visit Sign in 01-25-2022.pdf PDF
36C25722B0011 0002.docx DOCX document
36C25722B0011 0001.docx DOCX document
549-19-190 Dallas Correct Elec Deficiencies 15July2021.pdf PDF
261316 MEDIUM-VOLTAGE FUSIBLE INTERRUPTER SWITCHES.pdf PDF
As Built 87.pdf PDF
Specs Combined 07-15-2021.pdf PDF
36C25722B0011_1.docx DOCX document
As Built EP101.pdf PDF
Show all 21

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

36C25722B0011 Dallas TX VA MC Correct Electrical Deficiencies

RFI Questions

1.) Can the prime contractors site superintendent dual role as the SSHO?

Answer: Yes

2.) Will the VA provide a tax-exempt certificate for this project?

Answer: Yes. A tax-exempt certificate will be provided to the contract awardee upon request.

3.) Drawing page EP101 shows ¼” to 1’ but it appears to be 1/16” to 1’ . Will the VA please review the scaling on each of the bid issued drawings?

Answer: Scaling is correct ¼” to 1’ for EP101 printed to the original scale drawing

4) Is this a tax-exempt project?

• If tax-exempt, will the government be providing a tax-exempt certificate to the Prime Contractor for use by subcontractors and vendors?

Answer: A tax-exempt certificate will be provided to the contract awardee upon request to be used by the Prime Contractor.

5) Can the Superintendent be shared across multiple projects, or should they be dedicated full-time to this project and this project only?

Answer: Superintendent is undefined. This project requires a full time Foreman/ Supervisor qualified person from the General Contractor to be onsite overseeing the project deliverable and daily tasks.

6) Can the Superintendent fulfil multiple roles?

• If so, can they also fulfil the Quality Control role?

• What about the SSHO role?

Answer: The Onsite supervisor/foremen may function as a QA/QC control and safety officer with proper credentialing having been submitted.

7) Will the VA provide a location for the Prime Contractor employee(s) to set up an office or should contractors include monies for a temp office, utilities, etc.? We ask this because the Solicitation states that there is no parking or staging on site.

Answer: There will be a space for a small office across the street from project. No water, sewer, data or telephone will be provided.

8) Does the VA anticipate this project will require off hours work? For example, temporary shutdowns for primary power transfer, outside of the 8 AM – 4 PM work hours stated in the Solicitation.

Answer: Yes. Off hours shall be necessary for bus de-energized connections. Weekends also will be required. For facility power interruptions and commissioning of the automation, Sunday mornings will be required

9) Is there any pre purchased equipment?

Answer: No.

10) Can we use the existing cable tray to run the Medium Voltage feeder cable?

Answer: No. Cable trays shall not be used for MV cables. Cable trays may be utilized for the control wiring to the synch panel to the various controlled sections only

11) Can we extend to the cable tray to feed the MVSE3 switchgear from MVSE2?

Answer: Yes. Only use cable trays for control wiring

12) If possible, please forward me the Fire Alarm vendor information for this project.

Answer: Firetrol

13) The specs are saying that EMT conduit can only be used for voltages 600 or less. The drawings are showing EMT for all applications including 15,000 volts. Please verify which is correct.

Answer: EMT shall be used <600V. Rigid conduit for all MV conductor

14) Situation: Drawing “EG102” on the Power Cabling Feeder Schedule shows all conduit being ran in 4” EMT. On specification “3.4 Exposed Work Installation A” states conduit for conductors above 600V: Rigid steel or rigid aluminum.

Request for Clarification: Requesting information on which to use EMT as stated on Cable Feeder Schedule or rigid steel or rigid aluminum for conductors over 600V (MV-

G2, MV-G2T1A, MV-GTB, MV-G2NGR)

Answer: EMT is allowed 600V and lower. Rigid Metallic Conduit only for MV conductors

15) Situation: Type of switchgear is not identified on drawings to know section to quote

Request for Clarification: Can a plate name be provided for switchgear or photos in order to get to proper quote for breakers and additional switchgear section?

Answer: Atron will supply all switchgear, transformers, relays prewired to match existing function precisely to contractor awarded this contract

16) Situation: Documentation of controls from control vender

Request for Clarification: Requesting documentation from controls vendor in order to provide type of wire or anything involving controls

Answer: TC cable from synch panel to switchgear section per existing TC types. THHN, THWN conductors all other uses

17) Situation: Drawing “EG102” on the Power Cabling Feeder Schedule illustrates “MV- GTB” conductor to be 4 #6 AWG CU, 15KV (MV-90) 133%, INSULATION, #6 AWG, 600V GND

Request for Clarification: Requesting if the #6 AWG CU, 15KV is correct or if it can be upsized to a #2 AWG CU, 15 KV since it illustrates a #6 AWG, 600V GND

Answer: The #6 sizing is correct. # 2 can be substituted by vendor without objection

18) Will the successful bidder be required to abate asbestos, lead, or any other hazardous material? If so, please provide the required survey report.

Answer: No

19) What is the ICRA level for this project?

Answer: ICRA level will be determined by Infection Control and Prevention personnel at time of job performance, since it is not patient occupied space it is expected to be the least ICRA level.

20) Drawing Number EG102, Power Cabling Feeder Schedule. Is EMT or Rigid raceway required for medium voltage cabling?

Answer: Rigid Metallic Conduit. PVC is not allowed in exposed work.

21) Drawing Number EG102, Keynote #3. Is a conductor to be installed with new feeder?

Answer: No conductor is expected in raceway to pull box

22) Drawing Number EG101, General Scope Information for Project. Is contact information up to date for WESCO Distribution and Atron Group? Please provide the most up to date contact information.

Answer: Contact information is correct on the plans.

23) Drawing Number EG101, Preliminary General Construction Phasing Schedule. What is the testing/commissioning requirement for new equipment? Please provided the applicable specification section.

Answer: Contractor shall perform acceptance tests on the equipment prior to being energized IAW NETA Maintenance and Testing. Performance (commissioning) testing will be developed after Sequence of Operations is defined by equipment provider.

24) Is the bid due via the vendor portal or by email? The solicitation references both.

Answer: Bids will be due via email, michael.walls2@va.gov

25) Can you check the scale of sheet EP101?

Answer: EP101 scale is correct to the original document size.

mailto:michael.walls2@va.gov

File details come from the government source that posted it. Updated .