Attachment A.pdf
PDF 77 KB Posted
- Solicitation number
- 36C25023B0031
About this file
This document contains a question and answer attachment and federal contract opportunity related to upgrading utilities at a Veterans Affairs medical facility. The question and answer attachment provides responses to contractor questions about the scope of work, which involves replacing mechanical systems, exhaust fans, water heaters, light fixtures, adding receptacles and data outlets, upgrading restrooms, and portions of the fire protection system at the VA Northern Indiana Health Care facility in Marion, Indiana. The federal contract opportunity notice specifies that contractors will provide all labor, equipment, materials and supervision to complete the utility upgrade work within 270 calendar days from the notice to proceed. A pre-bid site visit is scheduled for May 2, 2023 at the facility. The work aims to upgrade infrastructure to code and operational standards to provide workspace for expanded home healthcare services.
View the file
Other files
Show all 12
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
UPDATE UTILITIES, BUILDING 49
VA NORTHERN INDIANA HEALTH CARE SYSTEM--MARION, IN
PROJECT NUMBER: 610-21-214
QUESTION AND ANSWER (RFI)
TO INVITATION FOR BID (IFB) NUMBER 36C25020B0031
IFB AMENDMENT NUMBER A00001
ATTACHMENT A
Question# 1: Is a backflow preventer required for the sprinkler system?
Answer: No
Question# 2: Does the Fire Department Connection that is currently a Siamese need to be changed to a Storz connection.
Answer: No.
Question# 3: On the 2nd floor will dry pendants be required below ceilings plus upright protection above ceiling.
Answer: No
Question# 4: Are all heads even outside proposed work area need changed due to being painted and the age of them.
Answer: Yes
Question# 5: The fire protection drawings state to replace dry valve & riser.
a. Does this comes directly from the city water connection?
b. Is this going to require a back-flow preventer in the fire sprinkler riser?
Answer: Water comes from site distribution system, no back-flow preventer is required.
Question# 6: Please confirm the Contractor is to not provide any furniture.
Answer: The contractor is not providing any furniture for this project. Furniture is shown for reference purposes only.
Question# 7: During the Site Visit, it was discussed that the floor tile listed on the lower level and upper level may have been removed before this project was listed. Please clarify that the tile flooring needs to be abated and removed.
Answer: The only tile that needs to be removed is in the restrooms in the lower level, first and second floor.
Question# 8: Is FAR 52.229-3 Federal, State & Local Taxes applicable to this project?
Answer: No
Question# 9:) List of mechanical contractors anticipated to bid the project.
Answer: We cannot provide this information
Question # 10: On Drawing ED101, Note 15 states existing Fire Alarm Devise shall remain. Protect during construction. From the location shown on the drawings and pictures taken during the walk-thru the device is in the new enclosed duct chase wall.
Does this devise need to be relocated?
Answer# 10: No, do not relocate. The fire alarm devices have since been upgraded, the new drawing showing placement is attached.
File details come from the government source that posted it. Updated .