About this file

36C24518R0046 A00005 Washington DC Geographic Specific Questions and answers MATOC II.pdf

View the file

Other files

File Type Posted
36C24518R0046-A00007000.docx DOCX document
36C24518R0046-A00007001.pdf PDF
36C24518R0046-A00006002.pdf PDF
36C24518R0046-A00006003.pdf PDF
36C24518R0046-A00006000.docx DOCX document
36C24518R0046-A00006001.pdf PDF
36C24518R0046-A00005010.pdf PDF
36C24518R0046-A00005007.pdf PDF
36C24518R0046-A00005000.docx DOCX document
36C24518R0046-A00005005.pdf PDF
36C24518R0046-A00005009.pdf PDF
36C24518R0046-A00005004.pdf PDF
36C24518R0046-A00005006.pdf PDF
36C24518R0046-A00005002.pdf PDF
36C24518R0046-A00005011.pdf PDF
36C24518R0046-A00005001.pdf PDF
36C24518R0046-A00005008.pdf PDF
36C24518R0046-A00004000.docx DOCX document
36C24518R0046-A00003001.pdf PDF
36C24518R0046-A00003005.pdf PDF
36C24518R0046-A00003004.pdf PDF
36C24518R0046-A00003003.pdf PDF
36C24518R0046-A00003002.pdf PDF
36C24518R0046-A00003008.pdf PDF
36C24518R0046-A00003007.pdf PDF
36C24518R0046-A00003006.pdf PDF
36C24518R0046-A00003000.docx DOCX document
36C24518R0046-A00002000.docx DOCX document
36C24518R0046-00001000.docx DOCX document
36C24518R0046-027.pdf PDF
36C24518R0046-021.pdf PDF
36C24518R0046-028.xlsx XLSX spreadsheet
36C24518R0046-010.pdf PDF
36C24518R0046-033.pdf PDF
36C24518R0046-023.pdf PDF
36C24518R0046-024.pdf PDF
36C24518R0046-004.pdf PDF
36C24518R0046-020.pdf PDF
36C24518R0046-019.pdf PDF
36C24518R0046-017.pdf PDF
36C24518R0046-003.docx DOCX document
36C24518R0046-008.pdf PDF
36C24518R0046-034.pdf PDF
36C24518R0046-022.pdf PDF
36C24518R0046-006.pdf PDF
36C24518R0046-012.pdf PDF
36C24518R0046-015.pdf PDF
36C24518R0046-009.pdf PDF
36C24518R0046-014.docx DOCX document
36C24518R0046-018.pdf PDF
Show 40 more

Latest 50 of 62 listed here. See the rest on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Washington DC Question/Answers:

Question 1: Reference: Renovate Halls and Walls

What are the supervision requirements; can superintendent act also as the QC manager and the SSHO or you require more than one person on site at all times

Answer 1: Just Superintendent & they can act as QC manager.

Question 2: Reference: Renovate Halls and Walls

Will we be allowed to take pictures or will photography need to be sourced out to a 3 rd party

Answer 2: A third party is not required.

Question 3: Reference: Renovate Halls and Walls;

Will the use of submittal exchange be required?

Answer 3: Yes; VA accepts ProCore & NewForma

Question 4: Reference: Renovate Halls and Walls

Project drawings are called for new expansion joint cover on walls, ceiling, and floors.

Please provide product data and specifications.

Answer 4: Epoxy filler-CS Group SJPFR 1” – 8” for floor. No ceiling cover as covered by dropped ceiling.

Question 5: Reference: Renovate Halls and Walls

Drawing Pile of the Washington DC region have a duplication of the drawing no A-20B-

AC. However drawing no AD-20B-AC is missing. Please provide the missing drawing.

Answer 5: See incorporated amendment drawings.

Question 6: Reference: Renovate Halls and Walls

Drawing AD-20B-B annotated with a note-3. Please provide the description of this note.

Answer 6: See incorporated amendment drawings.

Question 7: Reference: Renovate Halls and Walls

What is the existing finish on all the corridor walls within the construction areas, wallpaper or paint?

Answer 7: Paint, however contractor is responsible to verify.

Question 8: Reference: Renovate Halls and Walls

Please provide elevation of the wall proposed to receive new finishes & wall protection, to identify how high wainscot panel needs to be installed. Also, does proposed handrail applicable to the entire perimeter of the corridor walls within the construction area?.

Answer 8: See cut sheet from SPECTRIM; wainscot is @ FF to 42” AFF. Handrails @

36” AFF. Also see attached image. Yes, handrail is applicable to the entire perimeter of the corridor walls within the construction area. No bump rail, SPECTRIM extends to floor.

Question 9: Reference: Renovate Halls and Walls

Where will the contractor laydown area be; where will contractors park?

Answer 9: Laydown area will be at the sea container area on the south east corner of the property. No parking for contractors except the GC superintendent at the same laydown area.

Question 10: Reference: Renovate Halls and Walls

What route should be used to get material to the work area?

Answer 10: Through the employee garage, staff entrance (bldg. 6)

Question 11: Reference: Renovate Halls and Walls

How will the renovations be phased?

Answer 11: See general notes on A-100. Contractors are to provide submit their own developed phasing plan. Each phase to be accessible at the completion of work shift on a daily basis. Size each phase on achievable work activities for that particular shift.

Question 12: Reference: Renovate Halls and Walls

What shall we do with the existing wall signage once we remove it.

Answer 12: Contractor is to store and reinstall

Question 13: Reference: Renovate Halls and Walls

Will any of this construction work contain lead or asbestos?

Answer 13: Please refer General Notes #8 on sheet G-001

Question 14: Reference: Renovate Halls and Walls

Remove existing partition and related accessories. What are the related accessories?

Answer 14: Related accessories are items that support and/or are attached to the partitions.

Question 15: Reference: Renovate Halls and Walls

Who is the service contractor for the ATM?

Answer 15: PENFED Credit Union

Question 16: Reference: Renovate Halls and Walls

How many layers of wall paper exist?

Answer 16: To the best of our knowledge all wall paper has been removed.

Question 17: Reference: Renovate Halls and Walls

Will hard duct or flex duct be required for the replacement of existing and new air vents.

Answer 17: Hard duct will be required. Exceptions may be allowed depending on the existing conditions. Coordinate with the COR and CO.

Question 18: Reference: Renovate Halls and Walls; A 20 B AC

Please identify and clarify the meaning of the circled M symbol listed on the drawings.

Answer 18: The circled M is a spherical mirror to be removed and reinstalled.

Question 19: Reference: Renovate Halls and Walls; A 20 B RCP General Notes

Note #1 reinstall all ceiling mounted items; what does these items consist of?

Answer 19: To re-install all existing ceiling mounted items in approximately the same location & center them in the tile. Contractor is not required to disconnect any items if they can be reinstalled on the new ceiling by just temporarily supporting these ceiling mounted items. See also RCP General Demolition Notes.

Question 20: Reference: Renovate Halls and Walls

Clarify if adjusted sprinkler heads are to be flushed and centered or just centered.

Answer 20: Centered and not concealed; quick response sprinkler head. See specs.

Question 21: Reference: Renovate Halls and Walls

Please clarify if the lighting/exit lights are on emergency backup, if so please provide a electrical panel schedule.

Answer 21: Exit lights will be reinstalled. Light fixtures that are on emergency backup will be replaced with new ones on the same circuit.

Question 22: Reference: Renovate Halls and Walls

Is Government required to remove wall art or we be required to remove and store?

Answer 22: Government will remove and store.

Question 23: Reference: Renovate Halls and Walls

Is test and balance required.

Answer 23: No

Question 24: Reference: Renovate Halls and Walls

Clarify if doors and door frames are to be painted, if so is painting required on both sides

Answer 24: Paint existing metal doors on hallway side with the same paint as frames. SW

Intellectual Grey – Sherwin Williams 7045.

Question 25: Reference: Renovate Halls and Walls

Please clarify what CT means listed on drawings.

Answer 25: Gov’t could not locate this reference on any drawing.

Question 26: Reference: Renovate Halls and Walls

Verify camera, 2x2 fluorescent light and pendant light locations. The symbols on the drawings are conflicting.

Answer 26: No fluorescent and pendant light fixtures are used.

Question 27: Reference: Renovate Halls and Walls

Please clarify DCC requirements

Answer 27: N/A; we are just replacing air supply diffusers & returns.

Question 28: Reference: Renovate Halls and Walls

Please verify locations of handrails, bump rails and wainscoting.

Answer 28: Refer to Question/answer 8.

Question 29: Reference: Renovate Halls and Walls

Please verify deck height

Answer 29: 13’ 0”

Question 30: Reference: Renovate Halls and Walls

Please verify how many floor medallions are required and install locations.

Answer 30: See attached drawing to this amendment.

Question 31: Reference: Renovate Halls and Walls; Spec 09 06 00

This spec section contains a finished schedule. However, the location of these finishes is not noted in the drawings. Please provide locations for all items in the finished schedule and /or a total quantity of each item to be included in the proposal. This applies to section 10 as well. (WP-1, HR-1).

Answer 31: See attached specifications to this amendment. Wainscot & floor new everywhere within scope of project. Wall paint also everywhere within scope.

File details come from the government source that posted it.