About this file

36C24518R0046 A00005 Eastern_Central West Virginia Specific Questions and answers MATOC II.pdf

View the file

Other files

File Type Posted
36C24518R0046-A00007000.docx DOCX document
36C24518R0046-A00007001.pdf PDF
36C24518R0046-A00006002.pdf PDF
36C24518R0046-A00006003.pdf PDF
36C24518R0046-A00006000.docx DOCX document
36C24518R0046-A00006001.pdf PDF
36C24518R0046-A00005010.pdf PDF
36C24518R0046-A00005007.pdf PDF
36C24518R0046-A00005000.docx DOCX document
36C24518R0046-A00005005.pdf PDF
36C24518R0046-A00005009.pdf PDF
36C24518R0046-A00005003.pdf PDF
36C24518R0046-A00005004.pdf PDF
36C24518R0046-A00005006.pdf PDF
36C24518R0046-A00005002.pdf PDF
36C24518R0046-A00005011.pdf PDF
36C24518R0046-A00005008.pdf PDF
36C24518R0046-A00004000.docx DOCX document
36C24518R0046-A00003001.pdf PDF
36C24518R0046-A00003005.pdf PDF
36C24518R0046-A00003004.pdf PDF
36C24518R0046-A00003003.pdf PDF
36C24518R0046-A00003002.pdf PDF
36C24518R0046-A00003008.pdf PDF
36C24518R0046-A00003007.pdf PDF
36C24518R0046-A00003006.pdf PDF
36C24518R0046-A00003000.docx DOCX document
36C24518R0046-A00002000.docx DOCX document
36C24518R0046-00001000.docx DOCX document
36C24518R0046-027.pdf PDF
36C24518R0046-021.pdf PDF
36C24518R0046-028.xlsx XLSX spreadsheet
36C24518R0046-010.pdf PDF
36C24518R0046-033.pdf PDF
36C24518R0046-023.pdf PDF
36C24518R0046-024.pdf PDF
36C24518R0046-004.pdf PDF
36C24518R0046-020.pdf PDF
36C24518R0046-019.pdf PDF
36C24518R0046-017.pdf PDF
36C24518R0046-003.docx DOCX document
36C24518R0046-008.pdf PDF
36C24518R0046-034.pdf PDF
36C24518R0046-022.pdf PDF
36C24518R0046-006.pdf PDF
36C24518R0046-012.pdf PDF
36C24518R0046-015.pdf PDF
36C24518R0046-009.pdf PDF
36C24518R0046-014.docx DOCX document
36C24518R0046-018.pdf PDF
Show 40 more

Latest 50 of 62 listed here. See the rest on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Martinsburg Question/Answers:

RFI’s

VISN 5 Construction MATOC - seed projects Martinsburg Building 500 Continuous

Water Monitoring System

1. Question: Will the Government provide comprehensive written badging requirements for the project if badging is required?

Answer: Construction Security Requirements presented in 01 00 00 Article 1.5.B relative to Badging.

2. Question: Where will the designated parking area be for workers accessing the construction site?

Answer: Parking Lots “O” and “Z” are available for contractor parking. Equipment and materials may be dropped off at the main loading dock then vehicles moved to one of these lots.

3. Question: Will the government accept the use of the industry leading Procore Project

Management software as the primary submittal and data tracking tool for this project?

The software is compatible with the VA’s networks and is currently in use at many VA locations.

Answer: Although WEB submittal services are not required for this project, MWV will accept Procore for submittal and data tracking.

4. Question: During construction in an area where the ceilings or fire suppression system will be disrupted, will NFPA 241 apply? Will the government require additional security measures beyond NFPA code such as fire watch, temporary fire alarms, adjustments to sprinkler heads, etc.

Answer: Not anticipated on this project. Any/all penetrations through ceilings must be sealed with UL numbered firestop system at end of each day.

5. Question: Does the Government have a fire alarm servicer that they currently work with? What is the name and contact information of the person or persons that will need to be coordinated with for security and fire alarm and suppression systems work and/or disruptions?

Answer: LSSI routinely performs this work at the medical center (703) 631-7476 ask for Service. This project does not impact fire alarm or suppression systems.

6. Question: Has the work area been checked for asbestos?

Answer: Abatement plan shown on Dwg. HA100

7. Question: What is the Governments’ policy if asbestos products are encountered during construction?

Answer: Refer to provisions of Spec 02 82 13.13 Glovebag Asbestos Abatement

8. Question: Does the Government currently have a 3rd party testing service for those items requiring testing or is the contractor free to locate and hire applicable testing firms?

Answer: Contractor shall employ services of IH as required/necessary for prosecution of the project. VA IH will review all work plans and perform safety inspections on behalf of VA only.

9. Question: Who is responsible for the utility locations?

Answer: No underground work proposed. Utilities inside building are exposed.

10. Question: Describe any and all tasks that may be required for this project as it relates to infectious control?

Answer: Currently it is not anticipated that this project will impact occupied areas of the hospital that would require infection control measures.

11. Question: What is the level of infectious disease control rating for this site?

Answer: ICRA documents included within solicitation. Type A Group I Class I Low

Risk

12. Question: Please confirm the water temperature passing thru the system will be below

120 degrees Fahrenheit

Answer: This is underground potable water service. Temp should be 50-60 deg F continuous.

13. Question: Please clarify if a cellular signal strength study has been performed

Answer: Per spec 22 05 20 Article 2.2A.3-Contractor to provide signal strength monitoring to determine suitable mounting location in range of the PWA.

14. Question: Please clarify if we are to obtain internet signal from within the facility or are we to provide a separate means for obtaining internet signal.

Answer: Per spec 220520 2.2.A”….cellular signal for data transfer from water monitoring equipment to web-based data management system.” Communication will be via cell signal.

15. Question: Per drawing PL101 reference is made to providing power from nearest junction box. Please confirm that the power can be obtained from the junction boxes shown on the drawings and that power does not need to be tied to an emergency electric panel.

Answer: Decision was made internally to use the power circuit from the old space heater that is no longer in service. DWG EP100 depicts location of junction box to be used for power.

16. Question: Please clarify where the cellular data is expected to be recieved. Please Bldg.

#/Rm. #. Please provide drawing showing location.

Answer: Refer to RFI 13 response. Anticipated location on outside wall at ground level or on 1 st floor above monitoring system.

17. Question: What are the supervision requirements –Can the Superintendent also act as the Qc Manager and the SSHO or do you require more than one person on site at all times.

Answer: Yes – in accordance with Specification 01 35 26 Safety REQUIREMENTS, the superintendent can serve in these roles provided they meet all requirements of Spec 01 35

26 including all training, experience, record keeping, etc. especially those depicted in

Section 1.7. Per Section 1.7.D, the SSH/CP will maintain a presence on the site during construction activities.

18. Question: Does the VA provide the Industrial Hygienist for any of the hazardous work.

Answer: VA IH will review all work plans and performs safety inspections on behalf of the VA Only. Contractor shall employ services of IH as required/necessary for project.

19. Question: Will photographic documentation be required

Answer: As this project is a short duration project, the contractor superintendent will be expected to take and maintain project photographs of sufficient quantity to depict the work. Photos to be submitted to VA at end of the project.

20. Question: Will the use of submittal exchange be required

Answer: No; this is a small project with few required submittals. Follow provisions of

Spec 01 13 23 relative to submittal procedures.

21. Question: Please clarif if the system is to be tied to the BAS/DDC or if the system is to be wireless.

Answer: This project does not connect to any VA network system. Communication will be via cellular technology.

File details come from the government source that posted it.