Questions and Answers.pdf

PDF 142 KB Posted

Attached to
Solicitation for Cleaning Services for the U. S. Diplomatic Residences
Solicitation number
19UP3024Q0009
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding a solicitation for cleaning services for United States diplomatic residences in Ukraine. The solicitation seeks quotations for cleaning occupancy and decommissioning services for residences averaging 200 square meters located in Kyiv. Quotations are due by March 5, 2024. The contractor must provide all necessary supplies and equipment. Payment will be in Ukrainian Hryvnyas for non-U.S. firms. The contract term is one base year with two option years. Previous contracts for these services expired in November 2023 and ranged in value. No further details were provided on incumbents or pricing.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers Solicitation #19UP3024Q0009

Cleaning Services for the U.S. Diplomatic Residences

Question 1. Could you please provide further details regarding incumbents (if any) and previous award amounts?

Answer: We can provide you with numbers of previous contracts for Cleaning Services for the U.S. Diplomatic Residences that expired in November 2023: 19UP3021D0017, 19UP3021D0018, and

19UP3021D0019.

Question 2. Could you please provide further details regarding any specific evaluation criteria or scoring methodology that will be used to assess proposals?

Answer: Evaluation factors are specified in Section 4 – Evaluation Factors of the Request for Quotations.

Question 3. Could you please provide further details regarding the process for addressing any questions or concerns that may arise during the bidding process?

Answer: The solicitation announcement on www.sam.gov describes the procedure for submitting solicitation related questions. The due date for submission of questions was February 16, 2024, 15:00 local (Kyiv) time.

Question 4. Can you provide me with some information about the previous contract's value? Which company was awarded the contract? Could you share the bid tabulation with me? What is the current monthly invoice?

Answer: See answer to Question 1.

Question 5. Is there a bond requirement for this bid?

Answer: Bonds are not required for this contract. However, as stated in the Request for Quotations, Section 1- The Schedule, Continuation to SF-1449, Schedule of Supplies/Services, Block 20, Description/Specifications/Work Statement, paragraph 10. Insurance, a general liability and personal liability insurance is required.

Question 6. Could you please let me know the square footage of this bid?

Answer: The average size of residence is 200 square meters.

Question 7. Would this contract be located in Ukraine?

Answer: Yes, this contract will be located in Kyiv, Ukraine.

Question 8. Will the payment be in US currency?

Answer: As stated in the Request for Quotations, Section 1- The Schedule, Continuation to SF-1449, Prices, Block 23, the U.S. firms are eligible to be paid in U.S. dollars. Non-U.S. firms may submit their offers in U.S. dollars or in Ukrainian Hryvnyas but will receive payment in Ukrainian Hryvnyas.

Question 9. Could you kindly provide information regarding the current wage paid to custodial workers?

Answer: The U.S. Embassy Kyiv does not have such information available.

Question 10. The contract does not mention any pandemic or epidemic COVID-19 cleaning services.

Will these services not be required by the vendor?

Answer: The list of required services is provided in the Request for Quotations, Section 1- The Schedule, Continuation to SF-1449, Schedule of Supplies/Services, Block 20, Description/Specifications/Work Statement, paragraph 5. List of Cleaning Services.

Question 11. Addresses of the buildings where cleaning services are required?

Answer: All residences where cleaning services are required to be performed, are located within Kyiv city limits.

Question 12. Object size in square meters?

Answer: See answer Question 6.

Question 13. Who provides chemical cleaning liquids, vacuum cleaner, steam-cleaner?

Answer: The Contractor shall provide all necessary janitorial supplies and equipment as stated in the Request for Quotations, Section 1- The Schedule, Continuation to SF-1449, Schedule of Supplies/Services, Block 20, Description/Specifications/Work Statement, paragraph 9. Materials and Equipment.

Question 14. What is the cleaning schedule?

Answer: There is no schedule for the required cleaning services as they are to be provided on an indefinite delivery indefinite quantity basis as stated in the Request for Quotations, Section 1- The Schedule, Continuation to SF-1449, Prices, Block 23, paragraph 1. Scope of Contract. The task orders for cleaning services will be issued against the contract once the requirement for these services appears.

Question 15. How many times a year or how often should we provide dry-cleaning of sofas, armchairs, and chairs?

Answer: The estimated quantities of services for each contract year are specified in the Request for Quotations, Section 1- The Schedule, Continuation to SF-1449, Prices, Block 23, paragraph 2.2. Prices.

Question 16. How does the base year of service differ from the first year? Why is it necessary to estimate the cost of services in the base year?

Answer: As stated in the Request for Quotations, Section 1- The Schedule, Continuation to SF-1449, Prices, Block 23, paragraph 1. Scope of Contract, the performance period of contract is twelve months (Base Year) with two one-year options to renew (First Option Year and Second Option Year). The Government may extend the term of the contract by exercising option year(s) if there is such a requirement. The scope and estimated amounts of services are the same for the Base Year and all option years. The prices for services in the Base Year are required as well as for all option years for evaluation and award purposes as provided in FAR 52.217-5 EVALUATION OF OPTIONS (JUL 1990) in the Request for Quotations, Section 4- Evaluation Factors.

File details come from the government source that posted it. Updated .