TAB_H_Questions_Answers_Final.pdf
PDF 154 KB Posted
- Attached to
- Packing and Shipping Services Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 19MJ19-19-Q-0002
- Issued by
- Department of State US Embassy Podgorica
About this file
Questions and Answers
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| TAB_C_Amendment_19MJ1919Q0002_0002.pdf | ||
| Solicitation_Amendment_19MJ19-19-Q-0002-0001.pdf | ||
| TAB_G_Minutes_from_the_pre-quotation_conference_Final.pdf | ||
| Solicitation_invitation_letter.pdf | ||
| Solicitation_document__19MJ19-19-Q-0002.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
January 16, 2019
The Embassy of the United States of America Procurement & Contracting Office Dzona Dzeksona 2 81000 Podgorica Montenegro
Dear Prospective Offerors:
SUBJECT: FedBizOpps Synopses: 19MJ1919Q0002 - QUESTIONS AND ANSWERS
The Embassy of the United States of America in Montenegro received the following questions below on the synopses 19MJ1919Q0002 posted on FedBizOpps.
1 QUESTION: Would you please confirm if this is a new effort/acquisition?
ANSWER: Yes. This is new effort.
2 QUESTION: Would you please advise name and address of current contractor providing synopsized services to the U.S. Embassy in Podgorica?
ANSWER: No current contract is in place. The U.S. Embassy in Podgorica issued separate Purchase Orders as required/needed.
3 QUESTION: Would you please advise scheduled date for solicitation release and contract award?
ANSWER: The U.S. Embassy in Podgorica encourages all prospective offerors to check
FedBizOpps for any updates to the synopses posted. The Government shall handle all acquisitions in strict conformance with Federal Acquisition Regulation (FAR) and the time frames outlined in FAR Subchapter B, Parts 5 through 12.
Posted Date: December 19, 2018 Response Date: Jan 25, 2019 14:00 local time (CET)
4 QUESTION: Would you please share Independent Government Cost Estimate (IGCE) with prospective offerors?
ANSWER: No. The Government shall not reveal Independent Government Cost Estimate to any prospective offerors. IGCE is strictly used for the U.S. Government purposes and it is not subject to publicly available information.
5 QUESTION: Will you continue answer questions before the Request for Proposal is posted on FedBizOpps?
ANSWER: US Government will not address additional questions after proposal due date.
6 QUESTION: How many workers are on the contract?
ANSWER: N/A – there is No contract in place.
7 QUESTION: Does this contract have a VAT Clin?
ANSWER: U.S. Embassy is VAT exempt by agreement with the host government.
8 QUESTION: Do we need a secret clearance?
ANSWER: No.
9 QUESTION: Is the staff required to wear uniforms?
ANSWER: Yes. Those employees who perform services at the client’s office or residence shall be neat and in uniform identifying them as employees of the Contractor. Please see Page 19, Section 1, Attachment 1, Point 4 Packing specifications and Responsibilities
10 QUESTION: Who is the incumbent contractor?
ANSWER: Please see answer 6.
11 QUESTION: When does this contract start?
ANSWER: The estimated contract start is May 2019.
12 QUESTION: Is there a possibility this contract can be set aside for women-owned business?
ANSWER: All offerors will be required to comply with locally licensing in accordance with Sections #3, #5.
13 QUESTION: Should the offeror / quoter mandatory be locally registered company with financial statements and balance sheets for minimum of past 3 years/ required in section 3, article A.2. Point 4c, page 58 of 82 of solicitation or it can be international/ foreign company with local sub-contracted agent.
ANSWER: Please see page 57 of the RFQ, SECTION 3 SOLICITATION PROVISIONS
“(5) The offeror shall address its plan to obtain all licenses and permits required by local law (see DOSAR 652.242-73 in Section 2). If offeror already possesses the locally required licenses and permits, a copy shall be provided. ’’
Additionally, please see page 54 of the RFQ, SECTION 2 ADDENDUM TO
CONTRACT CLAUSES, DOSAR CLAUSE 652.242-73 AUTHORIZATION
AND PERFORMANCE (AUG 1999).
14 QUESTION: In the Section 1 - The schedule prices, pages 5 to 12
Line item 1) packing of outgoing HHE - unit measure is kg /please advise is it net weight?
ANSWER: All units of measure for HHE refer to NET weight; 10 days storage in transit should be included in the rate in accordance with Section 1, Pricing Schedule.
15 QUESTION: Please advise is Transport to Elso / unit measure is kg is it net weight?
ANSWER: Shipments going to ELSO are HHE and POV. All units of measure for HHE refer to NET weight; 10 days storage in transit should be included in the rate.
16 QUESTION: For the Packing of UAB / unit/ is it gross, net or chargeable weight?
ANSWER: All units of measure for UAB refer to GROSS weight, Gross weight includes boxes packing material triple ply cardboard box and waterproof paper.
17 QUESTION: For the Transport of UAB/ missing destination Airport.
ANSWER: Transport Post/Washington DC
Note: UAB Air shipments other than Post/Washington DC, transportation charges will be billed as per actual Air waybill (AWB) costs.
This change will be reflected in an Amendment to Solicitation.
18 QUESTION: Should the unit be chargeable weight since that is official measure for air cargo transport?
ANSWER: For all air shipments unit of measure should be GROSS weight.
19 QUESTION: Regarding the Picking up of POV with boxing / what kind of boxing is considered? Is it liftvan as all liftvans for POV should have required dimensions and capacity due to huge difference between regular and armored cars.
ANSWER: Please see Page 35 of the RFQ 6. SPECIAL HANDLING INSTRUCTIONS
“ g) Shipping of Vehicles. For purposes of this contract, motorcycles are to be considered HHE. If specifically requested by the COR, the Contractor shall also provide boxing services for vehicles. Boxing services shall include:
(1) complete water cleaning of vehicle, especially under carriage,
(2) removal of wheels,
(3) bolting of vehicle to box container platform, and
(4) enclosing vehicle in a wood box that will withstand trans-shipment strains. “
Contractor do not have an obligation to ship armored vehicles.
Please do not use lift vans for packing of the POV.
20 QUESTION: Regarding Receiving of UAB / should the unit be net price?
ANSWER: All units of measure for UAB refer to GROSS weight.
21 QUESTION: As registration of vehicle should be included to the price/ is it process at the Police authorities with receiving the registration plates?
ANSWER: The contractor will not be required to register POV’s.
22 QUESTION: Please clarify UNIT / Each / for transport from customs post/Residence. Is it air, land or road shipment that should be transported?
ANSWER: This refers to ALL shipments arriving in Montenegro (any port of entry
Podgorica Airport, any Customs terminal, Port of Bar) and should be transported from the any port of entry to the Embassy building or residence.
Transport and delivery is not limited to personal effect shipments UAB/Consumables but refers to all other official shipments for US Embassy Podgorica, such as office material, office equipment etc.
23 QUESTION: Regarding Local / Podgorica city limits packing, transport, unpacking, please advise is it net or gross weight?
ANSWER: All units of measure for HHE refer to NET weight; 10 days storage in transit should be included in the rate. All units of measure for UAB refer to GROSS weight.
File details come from the government source that posted it.