Amendment_0002_Questions_and_Answers.pdf
PDF 61 KB Posted
- Solicitation number
- 1630J1-18-R-00007
About this file
Questions and Answers.
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
# Section/Page Clarification 1 B.2 p.4 Base period of period of performance appears to be incorrect. It states January 1, 2019 through June, 30, 2021 including Phase-In.
Please clarify the phase-in period, base period, and option periods.
Response: The dates have been corrected/adjusted. Please see revised Schedule B.
2 G.3.2 p. 24 Please specify the amount of cost incentive fee that is billable.
Response: Please refer to the clause G.3.2
3 B.2 p. 4-7
Regarding Career Transition Services Unit Pricing on the pricing schedules, are offerors allowed to propose different unit prices for Graduates and Former Enrollees or are they required to be the same unit price?
Response: Unit pricing for Graduates and Former Enrollees can be different however the unit prices for CLINS, 1012 and 1013, Graduates, and their respective CLINS including Former Enrollees with the 60/40 increments must be the same, etc.
4 C.3 p.15 Are offerors allowed to propose alternative CTT trade offerings not currently listed?
Response: No.
5 L.7 p.88-89 Please confirm that a narrative cost detail is not required for OA and CTS as these components are Firm Fixed Price.
Response: Confirmed there is no cost detail required for OA and
CTS.
6 I.6 p.56 The inclusion of this clause would indicate that the contract type is a Fixed-Price contract with economic adjustment as defined by FAR
16.203. Please consider removing this clause as it is not applicable to this contract type.
Response: The clause remains.
7 L.6 Proposal Format Pg. 78-
The Format chart on page 78 does not list a USB as being required.
However, pg. 79 does. Please clarify if a USB is required. If a USB is required, will the government accept one USB with the Technical Approach, Staff Resources, Oral Narrative, and Relevant
Experience and a second flash drive that includes the Business Management proposal?
Response: USB is required. Government will accept one USB with Technical Approach, Staff Resources, Oral Slides and Narrative of Oral Presentation and Relevant Experience and a second USB with the BMP in addition to all other required documents.
8 L.6 Organization of Proposal pg.
Pg. 80 states, “offerors must tab each specific factor, sub-factors and elements.” If multiple sub-factors and elements end up on the same page, will labeling a tab with a range of sub-factors and/or elements be accepted? For example, may we use a label such as: “Sub-factor 1A Career Pathways - 1.1 Teaching Strategies”?
Response: Yes a range as stated is acceptable.
9 L.6.H, p.74
The RFP limits presenters to 5 that are allowed in the room at one time. Please clarify if a non-presenting technician to operate the audio/visual equipment is permitted in addition to the 5 presenters.
Response: Yes a non-presenting technician is permitted in the presentation room in addition to the 5 presenters.
10 L.6.H, p.78
Please clarify if the 20-page “Narrative of the Oral Presentation” is for the Technical Approach only, or if it should include all Oral sections. If it includes all sections, then 20 page limit to cover 80 slides would seem to be insufficient.
Response: The page limit of 20 for the Narrative of Oral Presentation remains the same.
11 L.6.H pg.78 Will the government permit a font size of 8 on graphs and charts for the written submission? This is the standard size used for desktop publishing and is still readable.
Response: The font size of 10 remains the same.
12 H.6.c, pg 36 The salaries listed in the minimum wage chart correspond to the “mean” (average) of the BLS data for the area. Please confirm that the Government is directing Contractors on employee compensation by requiring the use of the BLS average mean as the minimum pay for listed categories.
Response: Please refer to the H.6 clause.
13 RFP pages 4-5 The base period of performance (January 1, 2019 through June 30, 2021) and option period #1 (February 1, 2021 through January 30, 2022) do not align. Please confirm the dates of the base period of performance and option periods.
Response: Please see revised Schedule in Section B.
14 Will the anticipated phase-in period be from January 1-31, 2019?
Response: No the anticipated phase-in period will be from December 1, until December 31, 2018.
15 The Career Technical Training listed in the J-5 attachment and on RFP page 15 do not match. Please confirm the Career Technical Training offerings and slots.
Response: Please see Amendment 0001.
16 RFP page 36, H.6 – part C
Identifies the minimum salary required for listed positions. Is the minimum salary reflective of the base salary? If not, please identify what fringe is included.
Response: The salaries in the table in H.6 are reflective of the base salaries.
17 RFP page 76 The offeror shall submit a final version of their planned Oral Presentation materials as part of their written submission. The offeror shall also provide an electronic copy of the final presentation slides along with a written narrative that reflects the oral presentation.” Is it acceptable to submit the presentation slides and the Narrative of Oral Presentation together as a bound volume?
Response: No please submit separate volumes.
18 RFP page 76 The offeror shall also provide an electronic copy of the final presentation slides...” Does DOL desire the final presentation slides be submitted electronically as a PDF or PowerPoint/presentation file?
Response: Either format is acceptable.
19 RFP page 79 “The Technical Approach, Staff Resources, Relevant Experience, and Oral Presentation narrative sections should be bound separately.” Will you confirm that the Technical Approach is to be submitted in a separate bound volume, Staff Resources in a separate bound volume, and so on?
Response: Yes confirmed please submit in separate bound volumes.
20 RFP page 80 Organization of Proposals states: "Offerors must tab each specific factor, subfactors, and elements…" Is it acceptable to tab the Factors (Technical Approach, Staff Resources & Relevant Experience) and Subfactors, but not include separate tabs for Elements, as long as the page number of Elements is included in a Table of Contents and each Element is clearly labeled within the text?
Response: Please see response to question No. 8 above.
21 The PRH contains conflicting references to the Residential Counselor position (PRH exhibit 5-3 footnotes stating phase in and phase out and PRH 5.2 R4.b1). Please clarify if all positions in residential must be Residential Counselors.
Response: The PRH is clear regarding new 5-year contracts. Please review those sections again. All former Residential Advisors/Assistants must be Residential Counselors with the new 5-year award.
22 During the walk-through fencing on the sides and back of the campus was not visible through the tree line. Please describe the height and extent of fencing around the Penobscot campus.
Response: The fence is six feet in height, but only extends down the east side of the campus, and back to the recreation fields.
23 How many exterior security cameras are currently in use at the Center?
Response: 15.
24 During the walk-through it was stated that there are multiple room configurations of 3, 4, and 5 beds within each dorm. Please detail how many of each of these configurations is present in each dorm.
Response: There are no bedrooms with three beds. A bed had been removed from one of the rooms seen during the walk-through, so that was actually a four-bed, bedroom.
• There are two dorms. The configuration for each are as follows:
o Four each of 2-bed rooms (8 total) (these are leadership rooms; can accommodate two more beds each) o 24 each 4-bed rooms (48 total) o 8 each of 5-bed rooms (16 total)
File details come from the government source that posted it.