Att_08_140P8421Q0070_Q_and_A_0002.pdf
PDF 85 KB Posted
- Attached to
- Replace exhibits on Anacapa Island, NPS-CHIS
- Solicitation number
- 140P8421Q0070
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
RFQ No. 140P8421Q0070 Amendment 0002, Questions & Answers:
The following are questions and answers regarding the project "Replace exhibits on Anacapa Island", at Channel Islands National Park, in Ventura County, California.
Send any additional questions to Loren_Thomas@nps.gov, no later than Friday, July 9, 2021 by 2:00pm Pacific Daylight Time.
Due Date For Quotations: Monday, July 12, 2021 by 5:00pm Pacific Daylight Time.
Question 1) What cost components of this project should be included in the quotation?
Answer: The lump sum pricing offered by your quote should include the cost of the following components:
- Travel to Anacapa Island: Travel post-award to Anacapa Island once for measurements & meeting with the NPS, and again to install the final panels. Note that the NPS boat is available only on Wednesdays by prior arrangement with the NPS project manager, otherwise the commercial boat service, Island Packers, must be used.
- Graphic design services: Collaboration with Park staff to design new exhibit panels using an existing photography collection.
- Fabrication of 12 to 13 new graphic panels and mounts: The core of the project is the contractor fabrication of new graphic panels and mounts at their facility. Refer to attachment 4 for the Visitor Center (VC) floor plan and wall measurements. In the two room VC there are currently 9 graphic panels displayed. The proposed locations of the 12 to 13 replacement graphic panels are shown on page 2 of the file "Att 04 140P8421Q0070 Photos and Anacapa VC Floor Plan.pdf". These new panels should be high pressure laminate or powder coated aluminum.
- Transportation of the new panels to Anacapa Island: New graphic panels must be transported from Contractor facility to Anacapa Island VC.
- Removal of old panels: Contractor must remove old panels but can leave them on site.
- Installation of new panels: Installation of the new panels which includes any needed touch up of walls from removal/install.
Question 2) Is the only lighting for the exhibits going to be LED track lighting to replace the ceiling lights? Will an electrical schematic wiring layout be provided?
Answer: No additional lighting is required as the Park intends to use the natural light and light from the existing historic lighting fixtures. Electrical schematics will not be provided as there is no need to install any additional lighting.
Question 3) Will additional photography be necessary?
Answer: All photographic images for the new graphics shall be government-furnished from this website: http://www.timhaufphotography.com/ChannelIslandsNationalPark
RFQ No. 140P8421Q0070 Amendment 0002 – Replace Anacapa Island Exhibits, Channel Island National Park
Questions below were previously answered in Attachment 7 Q & A.
Question 1) Why is the project period of performance two years? What does the project entail?
Answer: The requirement is for complete replacement of exhibit panels at the Anacapa Island Visitor Center. This includes design services as well as the actual build-out and tear down of the old displays. The project requires collaboration with the Park staff to design new exhibit panels, fabrication of new exhibit panels per the agreed upon design, transportation of new panels to the Visitor Center on Anacapa Island, removal of the old panels at the site (old panels can be left on site), and installation of the new exhibit panels at site. The project is anticipated to take 18 months from award of purchase order to final delivery date.
Question 2) What material are the current panels made of?
Answer: The existing exhibit panels are wood with photos and plexiglass over them however, the Park does not want to reuse them and intends for the material of the new panels to be either be high pressure laminate or powder coated aluminum.
Question 3) Are measurements available for the current exhibit panels?
Answer: Measurements for the current exhibit panels are not available as the sizes for the new panels is to be determined during the design process of the project. Measurement for all the walls are given in attachment 4, " Photos and Anacapa Visitor Center Floor Plan".
Question 4) Does the material of the new exhibit panels need to match the existing panels?
Answer: No, the new exhibits do not need to match the old exhibits. The requirement is for design services to design new panels with new materials, as well as services to fabricate and install the new panels. The Park intends for the material of the new panels to be either a high pressure laminate or powder coated aluminum.
Question 5) Are braille/and or audio accessibility for the exhibits part of the requirement?
Answer: While braille is not required for the exhibits, a descriptive text, in the form of a word file, is required. This descriptive text of the exhibits will be used by the park employees who will enter it into an audio description app which then provides access for impaired visitors.
Question 6) What meetings are required at the Island?
Answer: There is only one required site visit to the island, after an award is made, to take and or confirm measurements. The hours for the site visit are roughly from 8am to 5pm, which includes travel time of up to 3 hours and up to 6 hours on the island.
RFQ No. 140P8421Q0070 Amendment 0002 – Replace Anacapa Island Exhibits, Channel Island National Park
Question 7) What is the National Park Boat Schedule?
Answer: The National Park Service (NPS) boat goes out to Anacapa Island only on Wednesdays and will be available only to the successful project awardee with . The commercial boat service, Island Packers, travels 3 to 4 days a week to Anacapa Island.
Question 8) Where do boats to Anacapa Island depart from?
Answer: Both the NPS boat and Island Packers boat depart from the Ventura harbor. Island Packers also has a boat that departs from Oxnard (Channel Islands harbor). Additional details about traveling to Anacapa Island can be found on the Park's website at https://www.nps.gov/chis/planyourvisit/island-transportation.htm
Question 9) Are there any Food and Beverage facilities for the crew on the island, even if at crew expense?
Answer: There are no food and beverage facilities; Everyone must bring their own water and food for day and overnight use.
File details come from the government source that posted it. Updated .