Questions_and_Answers_FOPU_Security_Cameras_0001.pdf

PDF 151 KB Posted

Attached to
Installation of Surveillance Equipment - Security
Solicitation number
140P5123Q0068
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding Solicitation Number 140P5123Q0068 for the installation of surveillance equipment and security cameras at Fort Pulaski National Monument. The National Park Service is seeking a contractor to purchase and install 25 new security cameras and replace 15 existing cameras across various buildings on site, including the Fort, Trailers, Visitor Center, Entrance Station, Maintenance Shop, and Cottage. Power and cabling infrastructure is sufficient without need for upgrades. Cat6 cable will be run to each new camera location terminating at network switches in each building. Conduit will be required for any visible cabling. The project does not involve asbestos or lead abatement. Existing camera equipment will be replaced with Milestone compliant cameras. The response due date will not be extended.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Amendment 0001; RFQ #140P5123Q0068 Attachment 0003

Purchase and Install Security Cameras

Fort Pulaski National Monument Solicitation # 140P5123Q0068

Questions and Answers

Question 1. What is the existing power infrastructure?

a. Is the power supply stable?

b. Will UPS(s) be required?

i. If so, what is the power requirement?

ii. How many UPS?

Answer:

400 amp service Fort 200 amp service Trailers 400 amp service Visitor Center 200 amp service Entrance station 400 amp service Maintenance shop 400 amp service Cottage

a. Yes

b. No

Question 2. Are there existing fiber optic access points?

a. Will new fiber optic cables be required?

i. If so, what type?

b. What are the lengths of the fiber optic cables from point of origin to end destination?

c. How many fiber optic runs?

d. What termination types will be required?

Answer: No, Cat 6 will need to be ran to each camera and to the switch in each building.

Question 3. Will trenching be required?

a. If so, are the utility locations marked on the ground and/or properly documented?

b. Will dig permits be required?

c. Who will be required to obtain the digging permits?

Answer: No

Question 4. Will lead and asbestos abatement be required?

a. Have the buildings been tested for lead and asbestos?

i. If so, will the government provide the results of the testing?

b. Are there any other health hazards associated with the applicable installation and maintenance?

Answer: No

Question 5. Are any of the buildings listed as historic buildings?

a. If so, who will determine the locations approved for possible drilling and camera placement?

Answer: Yes, Emily Forlenza (COR)

Question 6. Is the existing camera system analog or IP?

a. Are the cameras connected by ethernet or coax cable?

Answer: Analog

a. They are connected to a Hikvision box. Each camera is on a two-wire connection.

Question 7. Is Cat6 plenum indoor and outdoor cable required?

a. Are there existing cable raceways or paths to route the new ethernet through?

b. Will conduit be required?

i. If so, what type and how many feet?

Answer: No

a. There are existing camera raceways in attics spaces, but all new cameras (25) will need new holes added to run the wires to the new cameras

b. If the wires are visible to the public, then conduit is required.

i. ½ Sch. 40 PVC Conduit, Roughly 300’

Question 8. Will existing equipment need to be tested?

a. If so, what type of equipment?

b. Number of each?

Answer: No, all cameras should be replaced, and new equipment should be installed and tested.

Question 9. Will existing cameras need to be replaced?

a. If so, how many cameras need to be replaced?

b. What type and/or brand of cameras are they to be replaced with?

Answer: Yes 15 replaced and 25 new additions will be added overall to buildings.

a. 40 cameras in total but 15 existing to be replaced.

b. Milestone compliant cameras.

Question 10. Camera locations:

a. How many cameras are/will be mounted above 12' on the buildings/poles?

b. How many cameras are/will be roof top mounted?

c. How many cameras are/will require a lift?

Answer:

a. 16

b. 2

c. 0

Question 11. The 11. Do the buildings have drop ceilings, or are they solid ceilings between floors?

Answer: All buildings have attic or crawl spaces available. Except for the trailers and entrance station.

Question 12. Are “To Scale” drawings available for publication?

a. If not, what is the length, width, and height of the building(s).

Answer: Yes

Question 13. What are the “testing requirements” for the new or upgraded system(s)?

Answer: The testing requirements are that the cameras need to be fully functioning when connected to milestone software.

Question 14. Is the government able to extend the solicitation’s due date?

Answer: Unfortunately, and extension to the due date for receipt of quotes for this solicitation will not be offered.

File details come from the government source that posted it. Updated .