Sol_140P4323Q0007_Amd_0008.pdf

PDF 101 KB Posted

Attached to
JOFL TREE REMOVAL, LAND CLEARING AND MOWI
Solicitation number
140P4323Q0007
Issued by

View the file

Other files

Show all 19

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

140P4323Q0007 x x

1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

Boston MA 02129-4543

PNN

Building I-1 Charlestown Navy Yard Boston National Historical Park

NPS, NER - NE MABO

01/27/20230008

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

01/27/2023

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

JOFL Landscaping Services

A. This Amendment Number 0008 is issued to provide responses to Request for Information

0003.

B. Request for Information 0003:

QUESTION 1: Could be July or August until ground is dry enough to avoid damage? will contract be extended due to weather restrictions?

ANSWER 1: POP is from award date to 30 Nov 2023 for CLIN00010, allowing ample time

Continued ...

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Janice Haener

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

2 5

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4323Q0007/0008 between 15 Aug and 30 Nov, so no, no extension.

QUESTION 2: Herbicide applications before June

1 will not work due to sap flow (see PA state requirements for stump treatments) *****

(currently scheduled before Mar 15)

ANSWER 2: Current POP is from date of award-30 Nov 2023 for tree/brush trimming and herbicide must be applied at time of cutting, so if trimming is scheduled for fall than herbicide can be scheduled for fall.

QUESTION 3: Is a road installation into lower basin for staging area permitted? Grading and seeding to restore with approved EARNST mix upon completion of woody plant removal.

ANSWER 3: This could be approved if submittal describing how it will be accomplished is approved by natural and cultural resources departments. Need detailed information to answer fully.

QUESTION 4: Is cutting and stump treatment of hillside from north abutment road (Lake Rd) to breast trail included in this CLIN?

ANSWER 4: Currently yes, but working on making it an option, so list as option.

QUESTION 5: Will hydroseeding be permitted

(spec is for penn mulch or seed aide)?

ANSWER 5: Yes, hydroseeding seeding is permitted.

QUESTION 6: Will a preemergent herbicide or soil sterilant application be included to control seed bank on abutments?

ANSWER 6: No, no preemergent herbicide.

QUESTION 7: Will the land locked section of

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

3 5

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4323Q0007/0008 land between the stream and the railroad tracks be omitted from the SOW? Or can plant material be cut and left to lay?

ANSWER 7: Land locked area with taller trees is omitted from SOW. Very small land locked area has only one or two small trees that are cut and leave.

QUESTION 8: Can stumps on dam abutments be treated with a broadcast spray?

ANSWER 8: No broadcast spraying. However, single nozzle, man carried.

QUESTION 9: Can fine plant material be left on abutment or does entire breast need raked off?

ANSWER 9: Leave no material on banks.

QUESTION 10: Can woody plant material be chipped and left on site?

ANSWER 10: Woody material can be chipped and broadcast into areas designated for mowing

(yellow on attachment map) as long as enough bare ground is left for meadow grass and is less than

2" deep at the deepest.

QUESTION 11: Is seeding and restoration of lakebed where existing brush piles exist to be included in this SOW?

ANSWER 11: Yes, as needed.

QUESTION 12: Can treatment of cut stumps be delayed until late fall season when herbicides will be translocated to root systems?

ANSWER 12: Treatment of stumps must be done at time of cutting, so if cutting is done in Fall

(before Nov 30), yes, treatment can be done in fall.

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

4 5

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4323Q0007/0008

QUESTION 13: Evergreens along railroad tracks are locked in a wetland area with no access, will this be removed from the SOW? If not can they be left to lay as habitat for native species?

ANSWER 13: If not can they be left to lay as habitat for native species? This area has been removed from the SOW.

QUESTION 14: Can a portion brush piles be left as habitat for native species?

ANSWER 14: No brush piles are to be left in lakebed unless they are in wetlands.

QUESTION 15: Will contract be extended if weather conditions do not allow for 2 mowing per year?

ANSWER 15: As the POP is until Nov 30th, no extension is anticipated.

QUESTION 16: Is a per mowing CLIN available?

(if weather restrictions occur)

ANSWER 16: No, CLIN 0020 is for 4 mowing's, 2 each year. Invoicing can be done for a percentage of work.

QUESTION 17: Many preexisting ruts more than

1". Is the contractor responsible for this repair?

ANSWER 17: No, contractor is only obligated for their own ruts.

QUESTION 18: Many preexisting ruts more than

1". Is the contractor responsible for this repair?

ANSWER 18: No, contractor is only obligated for their own ruts.

QUESTION 19: How many mowings are required per contract year?

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

5 5

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4323Q0007/0008

ANSWER 19: Two year. Date of award to 30

November 2024. CLIN 0010 (tree/brush trimming) award to 30 Nov 2023, and CLIN 0020 award to 30 nov 2024 (2 mowings each year one in Spring one in Fall)

QUESTION 20: What is desired height of cut?

ANSWER 20: 4-8 inch for mowing. No scalping and 6-8 inch preferred to prevent weed growth.

QUESTION 21: Will landlocked area along railroad tracks be omitted from SOW?

ANSWER 21: Omitted from mowing.

QUESTION 22: In regards to payment terms: It appears you must complete all scopes of work before a 60% release of funds. It also states that 20% will be withheld until restoration and then 20% after punch list is complete. With the wetland bottom and regional weather, we may not be able to complete this within the work periods allowed. In that event would money still be held per the schedule with the SOW?

ANSWER 22: Original payment schedule was an un-corrected schedule from old SOW. Progress payments can be made based on percentage of work for each CLIN, as long as 20% is held back until final inspection/corrections.

C. There are no other changes as a result of this Amendment.

Period of Performance: 03/27/2023 to 11/30/2024

COR: Mr. Jerome Kirkland

EMAIL: Jerome_Kirkland@nps.gov

PHONE: 724-322-4221

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

File details come from the government source that posted it. Updated .