B09_Att_35_RFI_10-10-24_0004.pdf

PDF 177 KB Posted

Attached to
FOSU 318708-322870 Replace Fort Sumter and Fort Mo
Solicitation number
140P2024R0151
Issued by

About this file

This document is a Request for Information (RFI) related to Solicitation 140P2024R0151 for the FOSU 318708-322870 Replace Fort Sumter and Fort Moultrie Docks and Rehabilitate Liberty Square Pier project. The RFI addresses questions from potential offerors on topics such as representations and certifications, small business requirements, concrete testing and specifications, and site access. Responses indicate the government will allow flexibility on certain requirements like concrete air content, placement time, and curing duration, provided the proposed approach has a proven performance history. The solicitation is being issued by the Department of the Interior National Park Service for this civilian construction project.

View the file

Other files

File Type Posted
Sol_140P2024R0151_Amd_0004.pdf PDF
B09_Att_34_RFI_10-3-24_0003.pdf PDF
Sol_140P2024R0151_Amd_0003.pdf PDF
B09_Att_33_Specifications_Div_2-49_(rev_10-3-24)_0003.pdf PDF
B09_Att_25_Emergency_Dock_Inspection_Report_0002.pdf PDF
B09_Att_24_673938-FOSU_392_41065_(LSQ_plans)_0002.pdf PDF
Sol_140P2024R0151_Amd_0002.pdf PDF
B09_Att_22_LISQ_Permit_LSAC-1988-09074_0002.pdf PDF
B09_Att_31_FOSU_318708-322870_Sect_B-M_(rev)_0002.pdf PDF
B09_Att_27_FOSU_211428_Rehab_Dock_As-Built_Dwgs_0002.pdf PDF
B09_Att_28_Banking_Info_Questionnaire_(rev)_0002.docx DOCX document
B09_Att_29_Ft_Moultrie_Natl_Hist_Park_(SCDHEC)_0002.pdf PDF
B09_Att_30_RFI_9-26-24_0002.pdf PDF
B09_Att_26_FOSU_Geotechnical_Report_0002.pdf PDF
B09_Att_32_WD_Hvy_Dredge_SC20230004_0002.txt TXT text file
B09_Att_21_Specifications_Div_One_(rev)_0002.pdf PDF
B09_Att_23_1990_FOSU_Plans_0002.pdf PDF
Sol_140P2024R0151_Amd_0001.pdf PDF
Att_18_Sol_Sec_B-M_0001.pdf PDF
Att_19_RFI_9-18-24_0001.pdf PDF
Att_20_Pre_Bid_Sign_In_Sheet_0001.pdf PDF
B08_Att_4_Ft_Moultrie_Drawings.pdf PDF
B08_Att_13_Project_Experience_Questionnaire.docx DOCX document
B08_Att_7_Wetland_Delineation_Report.pdf PDF
B08_Att_17_Sections_B-M_Solicitation.pdf PDF
B08_Att_11_Wage_Determination_SC20240023_Building_1-5-24.pdf PDF
B08_Att_16_Small_Business_Subcontracting_Plan_Form.doc DOC document
B08_Att_10_Fort_Moultrie_Survey.pdf PDF
B08_Att_3_Ft_Sumter_Drawings.pdf PDF
B08_Att_6_FONSI_Fort_Sumter_and_Fort_Moultrie_Dock_Replacement.pdf PDF
B08_Att_2_Specifications_Div_2-49.pdf PDF
Sol_140P2024R0151.pdf PDF
B08_Att_14_Past_Performance_Questionnaire.docx DOCX document
B08_Att_1_Specifications_Div_One.pdf PDF
B08_Att_5_Liberty_Square_Drawings.pdf PDF
B08_Att_12_Contract_Price_Schedule.xlsx XLSX spreadsheet
B08_Att_15_Banking_Information_Questionnaire.docx DOCX document
B08_Att_9_Fort_Sumter_Survey.pdf PDF
B08_Att_8_Combined_Design_Calcs_FOSU_318708-322870.pdf PDF
Show all 39

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

RFIs

FOSU 318708-322870

Solicitation 140P2024R0151

Amendment 4

10-10-2024

1. Question: How do we make the representations for Volume 1 Part 4 sections I and

K? Are there separate forms on SAM.gov that we need to fill out? Do we need to print off the solicitation document and check all the individual boxes? Or do we need to copy the language into a separate document on our letterhead and submit the certifications?

Answer: Yes, print and check all the individual boxes (copy and save, and submit copied pages with Volume 1. Also refer to Amendment 3 Att 34 RFI Question #4.

2. Question: If our business qualifies as a small business under the $45 Million threshold, what other documents are required to submit to attest to the small business certification?

Answer: The firm’s representations and certifications on SAM.gov will be reviewed for the small business size per the NAICS code provided in the solicitation.

3. Question: Will the PDA testing on the concrete piles be utilized to determine final pile lengths, or to determine capacity of designed pile lengths?

Answer: Testing will be used to verify capacity.

4. Question: Section 03 30 00: The Air content of the concrete is specified at 6-8%. This may not be attainable with the desired CNI additive of 4gal/CY. The freeze/thaw cycle is also not as much of a concern in Charleston Harbor as it would be in the northeast. Can this air content be revised?

Answer: Yes, but this will depend on the use (what member), revised air content, and showing of past performance.

5. Question: Paragraph E, section 03 30 00 states that all concrete shall be ready mixed concrete, and also states that concrete shall be placed 90 minutes after batching. Due to the logistics of getting concrete to the Ft. Sumter site, can this specification be relaxed to

210 minutes with the addition of stabilizer?

Answer: Yes, provided the mix design has a proven history of performance with the stabilizer and timeframe while meeting the design specifications.

6. Question: Since the jackets will only extend to mudline, should the contractors still assume all piles get a jacket? It appears as some of the inshore pile at Ft. Moultrie would be very small jackets.

Answer: Assume all piles will be jacketed.

7. Question: The specifications call for a 7 day wet cure. Can the products be stripped earlier when the concrete reaches 3500 PSI?

Answer: Yes, provided the mix design has a proven history of performance under these circumstances while meeting the design specifications.

8. Question: Will a precast suppliers inhouse testing be allowed if they are PCI and SCDOT certified?

Answer: Yes.

9. Question: Concrete specification calls for 4" slump. Will an approved SCDOT mix be allowed - up to 9" slump?

Answer: Yes, provided it meets the other specifications and is approved for marine use.

10. Question: I’d like to look at the electrical room at Liberty Square.

Answer: Liberty Square will re-open since the hurricane has passed. Someone will be on site part of the morning, October 11, 2024, if you can stop by around 9:30 or 10:00 am local time. Ask for Ryan and he will show you the electrical panels.

File details come from the government source that posted it. Updated .