Security_Guard_Services_Questions_and_Answers_Final_0001.pdf
PDF 221 KB Posted
- Attached to
- Security Guard Services for the USGS National Cent Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 140G0125R0002
About this file
This is a Questions and Answers document for RFP #140G0125R0002 for Security Guard Services at the USGS National Center in Reston, VA. The document contains 117 questions and answers addressing various aspects of the solicitation.
The incumbent contractor is ISS ACTION, INC. under Task Order #140G0119F0472, contract #GS07F072GA, with a total contract value of $22,385,256.21. Key details include: the solicitation is a Small Disadvantaged Business (SDB) set-aside; the anticipated award date is April 1, 2025, with performance through March 31, 2030; contractors must provide both performance and payment bonds within 10 days of award for 100% of the first-year contract price; one new post has been added at the Visitor's Entrance for X-ray and magnetometer screening; 35 guards are required with a minimum roster of 27 PSOs; guards must be cleared at Tier II (MBI) level; training requirements include 36 hours of basic training and 32 hours of live fire training; and proposals are due February 4, 2025 at 2:00PM EST.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Attachment_A_-_Exhibits_1-12_Updated_0001.pdf | ||
| Sol_140G0125R0002_Amd_0001.pdf | ||
| Seniority_Dates_12-18-2024_0001.xls | XLS spreadsheet | |
| 140G0125R0002-_sections_B_through_M_Updated_0001.pdf | ||
| Sol_140G0125R0002.pdf | ||
| Attachment_E_-_Site_Visit_Security_Document.docx | DOCX document | |
| Attachment_B_-_Nondisclosure_Agreement.doc | DOC document | |
| Attachment_D_-_Past_Performance_Information.docx | DOCX document | |
| 140G0125R0002-_sections_B_through_M.pdf | ||
| Attachment_A_-_Exhibits_1-12.pdf | ||
| Attachment_F_-_Performance_Bond_SF_25.pdf | ||
| Attachment_G_-_Payment_Bond_SF_25A.pdf | ||
| Attachment_C_-_CBA_Sample.pdf |
Show all 13
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Security Guard Services for the USGS National Center, Reston VA
RFP# 140G0125R0002
Questions and Answers
1. Please confirm if the project mentioned above is considered as a potential new requirement or is there an incumbent contract currently performing these services? If there are incumbent vendor(s), would you be able to provide the contract details (such as: Vendor Name, Contract
Number, Award and end dates, total contract value)?
Answer: This is a recompete and the incumbent information is: ISS ACTION, INC. under
Task Order #: 140G0119F0472, contract #: GS07F072GA and is set to expire on
03/31/2025. The total contract value is: $22,385,256.21.
2. Is this work currently performed by ISS ACTION, INC. under Task Order #: 140G0119F0472, contract #: GS07F072GA and is set to expire on 03/31/2025? Am I missing any other active incumbent contract? If yes, may I ask for the contract number(s) please?
Answer: Yes, the work is currently performed by ISS Action, Inc with the correct task order and contract numbers stated above. No, there is not another active incumbent contract.
3. Is there any contractor currently performing this service? If yes, would you kindly provide us with the Contract number? If no, would you kindly provide us with the latest Contract number that has performed this service or similar?
Answer: See Question 1 above.
4. We would like to know if this is a brand-new contract OR if there is (was) an incumbent performing these services. If not brand new, could you please provide the current / previous contract number?
5. Does an incumbent for this contract exist? Also, what is the total value of this contract?
6. There are two conflicting dates for the submission of questions. Can the government confirm that questions can be submitted through 12/20/2024 in case questions are derived from the Virtual
Site Visit?
Answer: The questions were due on Friday, December 20, 2024, at 12:00PM EST as stated on page 83 of the RFP. Relevant questions from the site visit are part of this Q&A.
7. Can the government please confirm if a facility clearance is required and to what level is required? It’s previously stated as NACI.
Answer: As per the FPS Smartbook, all PSO’s must be cleared at the Tier II (MBI) level.
A facility clearance is not required.
8. Are there specific page limitations for Volume I Files 2, 4, 5, and 6? Or are they all just subject to the total 100 across Volume I with no specifics for each?
Answer: The total volume must not exceed 100 pages unless it is stated that the file is not included in the page count. There are no specifics for each.
9. Can the government please confirm if the actual/full Teaming Agreement document is to be provided in Factor F Price File 6 or if a statement describing the teaming arrangement/agreement will suffice?
Answer. A Teaming Agreement must be provided as the team partners must be evaluated as well for responsibility matters.
10. The government states that the Performance Bond should be submitted within Price Volume File
12. In general, this is something that is usually completed at time of contract award. Can the government please confirm that this needs to be completed and submitted within the proposal?
Answer: The fully executed Performance Bond will be required ten (10) days after date of award for 100% of the contract price for the 1st year. The Performance Bond will be required on a yearly basis as the options are exercised.
The Government would like the offeror to provide a statement from their bonding company stating that the offeror can obtain the bond for the proper value necessary to achieve the requirements. The RFP has been updated and it is now File 11.
11. The government states that the Payment Bond should be submitted within Price Volume File 13.
In general, this is something that is usually completed at time of contract award. Can the government please confirm that this needs to be completed and submitted within the proposal?
Answer: The fully executed Payment Bond will be required ten (10) days after date of award for 100% of the contract price for the 1st year. The Payment Bond will be required on a yearly basis as the options are exercised.
The Government would like the offeror to provide a statement from their bonding company stating that the offeror can obtain the bond for the proper value necessary to achieve the requirements. The RFP has been updated and it is now File 12.
12. Can the government please clarify if the Project Manager position is the only identified Key
Personnel position? Solicitation section C.5.4 states Supervision a. Project Manager (Key
Personnel, See Section H GS1330) however, H.1 GS1330 Is blank and does not cite the specified positions/labor categories. Can the government specifically identify which positions/labor categories are identified as Key Personnel?
Answer: The Project Manager would be considered Key Personnel but, it is also the job of the contractor to determine the Key Personnel that needs to be utilized for this contract to meet the requirements. Examples could include: Project Manager, Day Supervisor, Night
Supervisor, etc.
13. Reference: Section B through M Document: C.5.4 Supervision: “The vendor must provide all proposed Key Personnel Resumes to include two (2) performance reviews within the last three
(3) years. A Key Personnel Resume (See· Exhibit 10) as set forth in Section H GS1330, entitled:
"Key Personnel," must be completed for each supervisor and/or project manager and one copy must be provided to the COR.
Question: Can the government please confirm this is referring to Exhibit 9?
Answer: The correct exhibit is Exhibit 9. It will be changed in the RFP.
14. Reference: Section B through M Document: C.5.4 Supervision: “The vendor must provide all
(3) years. A Key Personnel Resume (See· Exhibit 10) as set forth in Section H GS1330, entitled:
"Key Personnel," must be completed for each supervisor and/or project manager and one copy must be provided to the COR.
Question: Can the government confirm industry is to use the Exhibit 9 template for resumes in our proposal?
Answer: Yes, Exhibit 9 should be utilized.
15. Reference: Section B through M Document: C.5.4 Supervision: “The vendor must provide all
(3) years. A Key Personnel Resume (See· Exhibit 10) as set forth in Section H GS1330, entitled:
"Key Personnel," must be completed for each supervisor and/or project manager and one copy must be provided to the COR.
Question: Would the government consider removing the requirement for “Include two (2) performance reviews within the last three (3) years” to accompany the resume. Not all candidates would have this information to provide, or their respective companies may not have completed it on their behalf.
Answer: If the candidate’s previous company does/did not provide performance reviews, the Government will accept references from the former employers instead of the performance reviews. The vendor must provide the company name, supervisor name and all contact information. If the references cannot be confirmed, then that could lead to a negative impact on the evaluation.
16. Can the font for Tables, Figures, and Graphics be less than font size 12?
Answer: The font size can be between 10 and 12 at the contractor’s discretion.
17. In order to effectively respond to the solicitation, can the government please provide a one-week extension once the Q/As are posted?
Answer: An extension will be granted when the questions and answers are posted.
18. Could you please confirm whether the contractor must be a Certified Small Disadvantaged
Business (SDB) to bid on this project, or if a service-disabled veteran, minority-owned business is also eligible to submit a proposal?
Answer: The contractor must be a Certified Small Disadvantaged Business (SDB) with the representation of this being presented in SAM.gov. If the contractor is a SDB and has other small socio-economic set-asides, the contractor is still capable of providing a proposal but being a SDB is a MUST.
19. What is the anticipated award date?
Answer: The anticipated award date is April 1, 2025.
20. Will USGS provide a list seniority list and MCL?
Answer: The USGS will provide the seniority list without the PSO names. The
Government does not know what the acronym MCL stands for, therefore that portion of the question cannot be answered.
21. Please provide specific information related to both the payment and performance bonds requested. Is it to be 100% of proposal price, or on a year-to-year basis?
Answer: See Questions 10 and 11 above.
22. Does the Project Manager onsite need to be backfilled? If so, what how often is this occurrence?
Answer: The current Project Manager has been working in an “Acting” capacity. Whether or not he’s willing to take on the role formally with another company would be a negotiation between him and the incoming contractor.
Generally, a PM is not replaced during the course of a contract unless that PM leaves the employment of the contracting company or violates the terms of the SOW, and the
Contracting Officer (CO) asks for him/her to be replaced.
23. How long is anticipated for the transition?
Answer: The transition should be completed within one (1) month of date of award.
24. This section conflicts with Exhibit 3. C.4.1.b states, "Each vehicle must be a four (4) door."
Exhibit 3 states, "Each vehicle must be two (2) or four (4) doors." Could you clarify?
Answer: Typographical error. Each vehicle should be 4 doors.
25. Is the duty shirt different from the Long and short sleeved duty shirt?
Answer: No
26. Does the government have specifics on the ammunition to be used in this contract, and may it differ from training ammunition?
Answer: See section C4 Firearms and Ammunition. Live rounds must be used for firearms certification training. The ammunition under this contract and training ammunition must be the same per the FPS standards. No ball rounds or rotated ammunition are permitted.
27. Does the duty belt also need to be black leather with a basketweave finish, to match the other duty gear?
Answer: Yes, all duty gear should be black leather with a basketweave finish.
28. As this is a delegated site do we still need to coordinate with FPS for the monitoring of the range?
Answer: The range monitor must be FPS certified. FPS will ONLY issue the certification after successful completion. They no longer provide range services.
29. Basic Training - Exhibit 7, Attachment A, Exhibits 1-12 state basic training is 72 hours. FPS
National PSO Lesson Plan states that basic training is a minimum of 36 hours. Please clarify the hours required.
Answer: This will be altered in the SOW to 36 hours.
30. Re-certification Training - 40 Hours (Every 3 Years), Exhibit 7B. Should this be 36 hours?
Answer: Yes. This will be altered in the SOW to 36 hours.
31. Is the CPR/AED training from the American Heart Association and/or Red Cross?
Answer: The CPR/AED training is from the Red Cross.
32. Exhibit 7A Supervisory Training. Will USGS provide a copy of the curriculum used for the
Supervisory training?
Answer: This is the contractor’s responsibility and should adhere to the requirements of the FPS SMARTbook.
33. Exhibit 5 Live Fire Training. Will USGS clarify if the live fire training is to be 32 hours or 24 hours? The language is inconsistent.
Answer: Live fire training should be 32 hours.
34. Are there any significant changes to coverage between the previous contract and this opportunity? (a change in hours and/or post positions?)
Answer: One post has been added: 8b at the Visitor’s Entrance screening visitors through
X-ray and Magnetometers.
35. Are all officer positions fully staffed?
Answer: Yes, for the first time in approximately 5 years, we are fully staffed due to the efforts of the current PM, but that changes on a day-to-day basis as PSOs resign.
36. Will there be any required training for guards prior to covering shifts at the various locations?
Like orientation/site-specific training?
Answer: Yes. Post and site orientation falls under the purview of the PM/shift supervisor at the time of on-boarding. Part of the shift supervisor’s duties are to perform daily inspections to ensure all PSOs manning a post are cognizant of their post orders.
37. How many Supervisors are currently in place?
Answer: Currently, 10 PSO’s are trained as supervisors. This number may change due to resignations.
38. Are there any additional positions in the current contract?
Answer: See Question 34 above.
39. Does the current staff meet the training and hiring requirements?
Answer: Yes.
40. When our guards are placed on site, please break down the background process that will be required for them to work in the department (for example fingerprints first, walk-in appointment, EQIP, Flash card or PIV, the timeframe it takes to get through background, etc.).
Answer: Just as described. The applicant will receive instructions via email from our
Personnel Security Section regarding all steps of the process. After fingerprinting is favorably adjudicated, the officer may begin work pending the favorable adjudication of a
Tier II (MBI) background investigation. Timeframe will vary as FBI conducts the fingerprint check and OPM conducts the background investigation. Fingerprint results are
USUALLY received within approximately two weeks, but the OPM background investigation will take months, and varies by the complexity of the individual’s life. Also, variables: whether the applicant READS their email, and how long it takes the applicant to complete and submit their background investigation supporting documents.
41. Are guards allowed to work on-site if they have passed our background check and submitted paperwork to the Department?
Answer: See Question 40 above.
42. What is the nature and value of performance and payment bonds required? (Referencing
"Attachment G" and "Attachment F.")
43. Are there deadlines for submitting bonding documentation?
44. What is the annual mileage required for one patrol vehicle?
Answer: Approximately 33 miles per day.
45. What kind of Vehicle does the department require?
Answer: See Exhibit 3.
46. Can the department give the contractor a meeting to discuss under what are the reasons that the department have not awarded them the contract?
Answer: If a contractor is not awarded the contractor, an Unsuccessful Offeror Letter will be provided detailing why they were not chosen. If a debrief is still requested after the letter has been received, then the Contracting Officer will grant at their discretion.
47. What equipment is required for armed guards?
Answer: See Section C4: Contractor-Furnished Property of SOW.
48. When is the Department anticipating awarding this solicitation?
49. What is the amount of the performance bond (in dollars) for this requirement?
Answer: See Question 10 above.
50. What is the amount of the payment bond (in dollars) for this requirement?
Answer: See Question 11 above.
51. REF C.5.2: Contract Effort Required / c. Limitation on Man-Hours to be Provided by Individual
Employees
QUESTION: Paragraph (2), p. 21 provides the minimum amount of time for meal breaks and relief to be provided for full-time and part-time guards. What is the minimum amount of time required for gear-up and gear-down time, pre-and post-shift?
Answer: 10 minutes to gear-up and 10 minutes to gear-down.
52. REF C.5.2: Contract Effort Required / c. Limitation on Man-Hours to be Provided by Individual
Employees
QUESTION: Paragraph (3), p. 21 states "it is the responsibility of the Contractor to provide relief guards. The relief guard must be an additional employee, not one who is assigned to an active post. " Can the Government please confirm this includes Supervisory Fixed Post (Post
#1)? Additionally, can the Government confirm supervisors cannot provide relief for any PSO post?
Answer: Correct. The relief guard must be a separate entity from ANY other post or role.
53. REF C.5.4: Supervision / S-2 Supervisory Fixed Post (Post #1)
QUESTION: Can the Government please confirm this post (p. 25) does not require relief?
Answer: Correct. The shift supervisor breaks themself and is not subject to the Guard
Mount either.
54. Per the SF1449, this is set aside for small business. However, I now see the statement in the table in section L.14 (page 87) for item #11 in Volume II that bidders MUST be a Certified Small
Disadvantaged Business. Whitestone is an SBA certified Service-Disabled Veteran Owned Small
Business (SDVOSB) and it has always been our understanding that this set aside is disadvantaged. Does the certified SDVOSB set aside qualify for this solicitation?
Answer: See Question 18 above.
55. Clause GS2113, referenced in File #10 for the Volume II Price Proposal, was not included in the
RFP solicitation documents. Would it be possible to include this clause in an amendment so that contractors can verify that we are responding with the information that USGS requires for this item?
Answer: This clause has now become obsolete, and the reference will be removed from the solicitation. The file naming conventions will change to match the removal of this information.
56. Regarding the CBA, while the wages have been updated the Health and Welfare are not current, Do you know if there is an addendum to the CBA that lists a current amount for the Health &
Welfare?
Answer: The CBA was given as a sample for pricing purposes. The Government does not have an addendum, but the contractor can reach out to the union to get the updated rates.
57. How much time will be afforded to the successful awardee for the contract transition?
Answer: See Question 23 above.
58. When is the anticipated award date for this contract?
59. What is the projected start date of the new security program service period?
Answer: The projected start date is the same date stated in Question 58.
60. What is the proposed period of performance of the applicable contract term?
Answer: April 1, 2025, through March 31, 2030.
61. Is the current scope of security services identical to the requirements of this RFP?
62. Who is the incumbent security services provider?
63. How long has the incumbent been supporting the security requirements of the client?
Answer: The incumbent has been supporting the requirement for 5 ½ years.
64. Is the incumbent security contractor currently fulfilling all the required service hours?
Answer: See Question 35 above.
65. Has the scope changed from the current security program to the pending security program with regards to a decrease or an increase in service hours / posts?
66. Is the relief officer’s sole duty to provide restroom breaks solely?
Answer: Restroom and lunch breaks.
67. Is there a dedicated break area for the security officers at the facility?
68. Is the incumbent fully staffed at this time to fulfill all post requirements based on the current scope of work?
69. Could the government provide a seniority roster for all existing incumbent personnel to enable bidders to successfully calculate projected leave balances?
Answer: This information will be provided with the amendment.
70. With regards to any mandatory screening, background checks, drug testing, physicals or training previously satisfied by the incumbent security force, will such mandates be required to be fulfilled again on the new security program?
Answer: No. Incumbent guards’ certifications are accepted as they stand.
71. Will incumbent employees currently assigned to this security program be required to complete
On-the-Job Training at the inception of the new contract period?
Answer: See question 70 above.
72. Does the security force have a dedicated office area for equipment storage in each building?
73. Will the client provide space onsite for onboarding, orientation, required initial and refresher training?
74. Will the client provide dedicated office space for the dedicated, on-site Account Manager at one of the facilities?
Answer: There is no on-site Account Manager. If you are referring to the PM, he/she does have on-site office space.
75. Will the client provide computers and/or internet connectivity for the use of the dedicated
Account Manager?
Answer: See Question 74 above.
76. Are there any bond requirements for this contract?
77. What is the annual value of the most recent years’ service period?
Answer: The Government will not provide the annual value of the contract. The total value is listed in Question 1 above.
78. Would the client be willing to modify the proposed bill rate based on comparable increases to the
Living / Prevailing Wages?
Answer: The Government will do modifications to the contract as updated CBAs are released for wage rate increases.
79. Is there a specific firearm model required for this solicitation?
Answer: See Question 26 above.
80. Can the government provide the annual hours for special events for both Supervisors and
Security Officers labor categories?
Answer: The annual hours cannot be projected for the special events, that is why the
Government is requesting an hourly wage and it is a Labor-Hour line item. There may not be any special events throughout the whole contract, but an hourly rate must be obtained and incorporated into the contract in case the services need to be utilized.
81. PWS C.4.1.d Use of Personal Cell Phones: Is it permissible for PSOs to use a personal device while on duty if it pertains to work (e.g., needing to electronically clock in and out of their employer's system)?
Answer: This could be allowable if the cell phone is surrendered to the Supervisor at the start of shift. Otherwise, PSOs are prohibited from using cell phones while performing their official duties.
82. PWS C.1 states a minimum of 35 PSOs to be considered a full roster. PWS C.5.2 states roster requires at least 34 guards with a minimum of 27 PSOs. Please verify which number is correct.
Answer: Typographical error. Thirty-five guards with a minimum roster of 27 PSOs at all times.
83. PWS C.5.2.d & C.5.3.e On-Call Reserve Force: In the past, how often (on average) has the reserve force needed to be called in for temporary and emergency staffing, as well as special events?
Answer: See Question 80 above.
84. PWS 5.5.c.(1): After the initial testing, how often is the medical exam and Physical Abilities
Test required to be given?
Answer: Consult FPS SMARTbook requirements.
85. PWS C.7.1.l (pg 36) explains that the eight-hour segment of government-provided orientation will be given to the PM who, in turn, must ensure the PSOs and Supervisors receive their orientation. It instructs readers to see C.7.1. Training Requirements for scheduling arrangements.
Section C.5.4.d (pg 25) explains the PM's responsibility to provide job orientation oversight and lists three specific orientations: 1) eight hours for supervisors; 2) one hour for guards; and 3) 30 minutes of hazardous substance for both guards and supervisors. However, in the two tables in
C.7.1 on pages 29-31, the only orientation listed is the 30-minute hazardous substance for both guards and supervisors. Can the government please verify which is correct?
Answer: The information contained in Section C.5.4.d is what should be utilized.
86. PWS C.7.1.n.(4) and Exhibit 7 lists basic training as 72 hours. All other occurrences of basic training in this section list it as 36 hours. Please clarify.
Answer: See Question 30 above.
87. PWS C.7.1.n.(4) and C.7.1.o state that guards must complete basic training, First Aid/CPR/AED certification, and GSA background suitability before entry on duty. PWS C.7.1.j lists basic training, First Aid/CPR/AED certification, DHS/FPS firearms training and qualification, VA
DCJS training and qualification, baton training and certification, and chemical spray training and certification as the completion requirements before entry on duty. Please clarify.
Answer: Item “n” and “o” will be revised. Item “j” is correct. GSA no longer conducts suitability background investigations; OPM conducts all background investigations for contract guards.
88. PWS C.8.1: When is the Quality Control/Surveillance Plan due?
Answer: The Final Quality Control/Surveillance Plan is due ten (10) days after date of award of the contract. The plan needs to be provided with the proposal as it is part of the evaluation factors.
89. PWS C.11 Contract Information Technology Security Requirements: Can the government indicate how many of the guards would need to take the DOI End-User Computer Security
Awareness Training and receive an appropriate background check? Is there any cost to the contractor for this training? Is the training conducted on or off duty?
Answer: DOI IT training requirements must be fulfilled annually. There is no cost, and the training may be accomplished prior to or post shift or during a PSO’s break. Background investigations must be completed prior to on boarding and re-certified every five years.
There is no cost to the contractor for background investigation services.
90. RFP L.14-15: Does the 100 pages for the technical proposal include everything required for
Factors A-E?
Answer: See Question 8 above.
91. RFP L.14-15: Other than the resumes, cover letter, and introductory narrative, are there any other exclusions for the 100 pages in the technical proposal?
92. RFP L.15 (Factor B): Is the commitment letter included in either the resume's two-page limit or in the 100-page limit for the technical?
93. RFP C.5.4.c (pg 25) states, "The vendor must provide all proposed Key Personnel Resumes to include two (2) performance reviews within the last three (3) years." The performance reviews requirement is not listed in RFP L.15 under Factor B (pg 88). Please clarify if the performance reviews are required with the proposal and, if so, whether they are included or excluded from the page counts.
Answer: The Performance Reviews are not included in the page counts because they are to be “included with the resumes”.
94. RFP L.15 (Factor D): Does this section need to include all the required sections listed in PWS
C.8.1.a-d? Or, just provide a sufficient overview of the quality control plan to meet the evaluation factors?
Answer: This section should include all of the information listed in the PWS as well as indicated anywhere else within the RFP.
95. RFP L.15: Are the headers, footers, tables, figures, and/or graphs exempt from the 12-point font size requirement?
Answer: The font size can be between 10 and 12 at the contractor’s discretion.
96. Exhibit 4 covers a 16-hour government-provided basic training that the contractor must provide to all guards. However, in the PWS, Exhibit 4 is referenced in the table on pages 29 and 31 under
Magnetometer/X-Ray Training, then again in C.7.1.l (pg 36) for an 8-hour government provided training. Please clarify which is correct.
Answer: Both are correct.
97. Exhibit 4 covers a 13-hour basic training to be provided by the contractor that includes the
Magnetometer/X-Ray Training listed in the tables on pages 29 and 31. However, Exhibit 4, as well as the other two course subjects listed in it, are not referenced in the PWS.
Answer: See Question 96 above.
98. Is the FPS' NWDTP required under this contract?
Answer: Yes. See training and certifications requirements.
99. Does the incumbent currently have the contract fully staffed? If not, what are the differences?
100. Does the incumbent's staff meet the medical and training requirements of this solicitation? If not, what are the differences? Are the incumbent's staff grandfathered in terms of the training?
Answer: Yes. See Question 70 above.
101. Is a guard mount required (i.e., guards arrive before shift to gear up and stay after to gear down)? If so, for what duration of time?
Answer: Yes. See question 51 above.
102. Clause GS2113, referenced in File #10 for the Volume II Price Proposal, was not included in the RFP solicitation documents. Would it be possible to include this clause in an amendment so that contractors can verify that we are responding with the information that USGS requires for this item?
Answer: See Question 55 above.
103. Typically, a payment bond benefits either the subcontractor, supplier, project owner, and/or general contractor involved in a construction project. It provides financial security and peace of mind, ensures smooth project execution, and fosters trust among all parties. In our experience, bonds are typically only required for construction projects and, during 20+ years in business, we have only been asked to provide these bonds for USGS. Can USGS please clarify that they want both a payment and performance bond?
104. Can you provide the amounts for each bond for this solicitation (e.g., 5%, 2%).
105. Reference RFP Section C.7 Training: Do all current PSO meet the training requirements of the
SOW?
Answer: Yes. See Question 70 above.
106. Reference RFP Section C.7 Training: The chart on page 29 of 95 shows recertification training as 40-hours every three years. The FPS standard is 36-hours every three years. Will the government confirm the number of hours?
Answer: See Question 29 above.
107. Reference RFP Section C.7 Training: We understand the training standards are FPS, however, it appears there are standards, such as weapons qualification and final exam that FPS may not support. Can the government clarify if these standards indeed exist?
Answer: Yes, they do exist.
108. Reference RFP Section C.7 Training: Will the government please confirm initial firearms training is 40 hours? Normally, it is 32 hours; 8 classroom and 24 range.
Answer: 40 hours.
109. Reference RFP Section L.15, Factor B: Please confirm bidders are to submit key personnel resumes for the PM and all Shift Supervisors?
Answer: Bidders are to submit Key Personnel resumes for the PM and all Shift Supervisors.
110. Reference RFP Section L.15, Factor B: During the Virtual Site Visit, the Government said they would provide contact information for the incumbent PM and Shift Supervisors. Please, provide the information as we would like to reach out to the incumbent staff to discuss the opportunity.
Answer: The PM’s contact info was provided to the individuals who attended the site visit.
The information for the shift supervisors will not be provided as that may change several times before the contract award.
111. Reference RFP Section L.16: Please confirm the value for the performance and payment bonds (e.g. Performance Bond equal to the base period value of the contract)?
112. Would you be able to provide us details regarding the dollar value on the bonding requirement, or would the Government accept a letter of credit outlining our financial capacity to operate the contract?
113. Seeking clarification regarding the SF 1449 form for the current opportunity. While the small business box is checked, the description in several places’ references certification of disadvantage?
Will you accept a small business that meets the SBA guidelines for NAICS Code 561612, or is the certification of disadvantage a requirement for this opportunity?
Answer: See Question 18 above.
114. Would the Government consider removing the Performance and Payment Bonds?
Answer: No, See Questions 10 and 11 above.
115. If the Government requires these bonds, what are they expected to cover and how much?
116. Do you know if there's a requirement for an FCC license?
Answer: Yes, the contractor has to make sure that the repeater and licensing is FCC compliant.
117. Can the Government provide the current PSO certification spreadsheet?
Answer: The Government will provide that to the awardee at the point of assuming the contract.
*Please Note: The RFP due date has been extended to Tuesday, February 4, 2025, at 2:00PM
EST.
File details come from the government source that posted it. Updated .