Grounds Maintenance at Winchester National Cemetery Base + 4 option years, if exercised.
Award Notice Posted
- Solicitation number
- VA78616R0296
- Agency
-
National Cemetery Administration
Department of Veterans Affairs
- Awarded
- to Westerly Enterprises, LLC
- Set-aside
- Service-Disabled Veteran-Owned Small Business
Opportunity facts
- Contract number
- VA786-17-C-0010 Federal contract award
- NAICS code
- 561730 Landscaping Services
- PSC
- Not on record
Notice details come from SAM.gov. Updated .
Notice text
2 versions
Update #2 · Latest ·
RE: VA786-16-R-0296, Amendment A00001
Questions and Answers:
1. Who is the incumbent?
Answer: KNIGHTO, LLC, DBA KNIGHT SOLUTIONS
2. How many employees are on the current contract?
Answer: The Government doesn't have such information.
3. What was the total dollar (US) awarded for the current contract?
Answer: Original total contract amount was for $547,493.22 not including any changes or modifications to the contract.
4. Page 64 C.13 52.228-16 PERFORMANCE AND PAYMENT BONDS-- OTHER THAN CONSTRUCTION. Is this bond a requirement to be built into the base bid and subsequent years? This adds to the cost of the proposal and is that taken into consideration?
Answer: Do not include the bond price in the price proposal. The Government retains the right to ask for such bond and if the Government will decide to request for it before an award, the Government will pay for the additional costs of the bond.
5. Is this a low bid award? Are factors such as past performance at National Historic sites considered?
Answer: This is a best value award. Please check E.11 52.212-2 EVALUATION-COMMERCIAL ITEMS (OCT 2014) and Addendum to FAR 52.212-2, pages 94-96 of the solicitation for more information.
6. To raise /realign & fine tune & align the headstones, are you asking for all of them to be serviced once a year, or only on an as needed basis. How far in advance notice will the COR provide for the services to be needed?
Answer: The COR will determine how many headstones will be identified for raise / realignment each year and will provide the Contractor with the specific headstones. Advanced notice will be given.
7. Can we provide a salt application to eliminate ice or does it have to be a liquid?
Answer: Calcium chloride or rock salt can be used and it does not have to be a liquid.
8. Does the VA provide Mulch for the locations or is it up to the vendor?
Answer: No, Contractor must provide mulch.
9. Will the cemetery provide seeds to over seed the cemetery in September and to seed newly dug or refilled graves?
Answer: No, the Contractor must supply the grass seed.
Update #1 ·
SOLICITATION: VA786-16-R-0296
PROJECT LOCATION: WINCHESTER NATIONAL CEMETERY
PROJECT TITLE: Winchester National Cemetery - Grounds Maintenance
The Contractor shall furnish all labor, supervision, equipment, materials and supplies necessary to provide grounds maintenance services at the Winchester National Cemetery, located at 401 National Avenue Winchester, Va. 22601.
All services described in the Work Statement, including technical specifications, schedules, addenda, clauses, terms and conditions of the contract shall form the complete scope of work. The period of performance is from Date of Award through September 30, 2017, with four (4) one (1) year renewal options, if exercised.
SITE VISIT: Winchester National Cemetery is a satellite cemetery under the supervision of the staff at Culpeper National Cemetery. Offerors are urged and expected to inspect all sites where services are to be performed and to satisfy themselves regarding all general and local conditions that may affect the cost of contract performance. In no event shall failure to inspect a one or all sites constitute grounds for a claim after contract award. If you plan to conduct a site visit / inspection of the Winchester National Cemetery, YOU MUST CONTACT one of the following personnel to make arrangements:
Lance Pridemore, Director Culpeper National Cemetery.................................... (540) 825-0027
Willie Davis, Foreman Culpeper National Cemetery …………………………….………… (540) 825-0027
Yvonne Woods, Program Assistant...................................................................... (540) 825-0027
This acquisition is 100% set aside for Service Disabled Veteran Owned Small Business (SDVOSB). The NAICS Code is 561730. Size standard is $7.5 Million. An electronic solicitation is available for download from http://www.fbo.gov on 08/02/2016 as a separate attachment. Responses to the solicitation are due at 2pm EST. on 08/19/2016. Any amendments to the solicitation will also be available at www.fbo.gov. Offerors are advised they are responsible for obtaining any amendments.
Failure to submit all documentation required as required, may result in your submission being determined non-responsive/technically unacceptable and your proposal will be removed from further consideration.
Files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| VA786-17-C-0010-000.docx | DOCX document | |
| VA786-16-R-0296-A00001000.docx | DOCX document | |
| VA786-16-R-0296-000.docx | DOCX document | |
| VA786-16-R-0296-001.pdf |
On GovTribe
Work this opportunity
- Track it in your pipeline
- Find teaming partners
- Similar opportunities
- Ask GovTribe AI about this opportunity