G099--HCHV Santa Clara County - COED

Closed Solicitation Posted

This opportunity was awarded. See the award notice from .

Solicitation number
36C26124R0063
Agency
Responses due
Set-aside
No set-aside

Opportunity facts

NAICS code
624221 Temporary Shelters
PSC
G099 Social- Other

Notice details come from SAM.gov. Updated .

About this opportunity

The Department of Veterans Affairs Veterans Health Administration, Veterans Integrated Service Network 21 is seeking offers from contractors to provide emergency residential treatment, rehabilitative, and supportive services to homeless veterans in Santa Clara County, California. The contract is an Indefinite-Delivery, Indefinite-Quantity (IDIQ) with a 5-year period of performance consisting of a base period and four 1-year option periods. Contractors must be able to provide a range of basic services including residential room and board, case management, medication management, and therapeutic/rehabilitative services. Offers will be evaluated on technical, past performance, and price factors, with an award made without exchanges.

This is an unrestricted procurement with no set-aside designation. The guaranteed minimum award amount is $2.5 million, and the maximum aggregate value is $15 million. The VA anticipates requiring up to 30 beds per day. The place of performance is Santa Clara County, California. Proposals are due by August 21, 2024 at 4:00pm PDT.

Notice text

2 versions

Update #2 · Latest ·

CONTINUATION PAGE

SOLICITATION NUMBER 36C26124R0063

AMENDMENT 0001

Question 1: Subfactor 1A of the technical proposal states:

Offerors are required to submit proof of recent experience and present expertise with the following treatment populations:

Men and women

Clients with serious mental illness

Clients with serious mental illness and co-occurring substance abuse

Veterans, including military and veterans culture and the treatment of PTSD.

Clients who recently have been homeless or incarcerated

Could you please advise on what forms of proof the VA is looking for?

Answer 1: Websites, brochures or other information which provides documentation of services the agency has provided or is providing and a written description from agency on their process and approach in working with the above populations.

If this is a new agency, then the agency philosophy, interventions, and plan on how they would work with and implement treatment strategies with the above populations.

Question 2: Offerors are required to submit a description of the residential treatment elements.

Will you please elaborate on "residential treatment elements?" Are these all of the items listed under B.3. Services to be provided (residential room and board; dietetic services; etc.)? Or something more specific?

Answer 2: All residential treatment elements are outlined in all items in the complete performance work statement. Residential treatment elements are the elements that the agency uses to run the residential emergency facility in its day to day administrative and clinical tasks. B.3 is not the only area within the performance work statement that outlines what those expectations are. Each section within the performance work statement has specific criteria that would need to be met to meet contract requirements.

Question 3: Does the facility need to be licensed by CDSS? (California Department of Social Services)

Answer 3: The facility does not need to be licensed by the CDSS.

Question 4: Does the facility need to be licensed by DHCS? (California Department of Health Care Services).

Answer 4: The facility does not need to be licensed by the DHCS.

Question 5: Is there a budget limit or percentage cap on the amount that can be subcontracted?

Answer 5: Clause 52.219-14 Limitations of Subcontracting has been added to the solicitation.

Question 6: Is there a minimum experience requirement for the contractor or subcontractors?

Answer 6: Although specific qualifications are not specifically outlined under this contract, the expectation of this contract is that the Contractor shall assign personnel that by education, training, and when required certification or licensure, to be qualified to provide the Basic Services and Supplemental Services required by this PWS. The Contractor will employ sufficient personnel to carry out the policies, contract responsibilities, and the program for the facility . If the contractor or subcontractor working under this contract is unable to perform those duties the contract states, The VA reserves the right to refuse or revoke acceptance of key personnel if personal or professional conduct, or lack of required skills or experience, jeopardizes patient care or interferes with the regular and ordinary operation of the facility.

Question 7: In the submission instructions, there is a 10-page limit noted within Factor 1 (Question i). Does that limit pertain to:

Just question i under Factor 1

All of the Factor 1 technical proposal (including subfactors 1A-1D) or

The entire proposal, including Factors 1-4?

Answer 7: The 10-page limit pertains to Factor 1, section i only.

Question 8: Are there other formatting requirements (fonts, margins, spacing) associated with any of the proposal sections?

Answer 8: There are no formatting requirements.

Question 9: Provide up to two past performance references to include contract number, period of performance and dollar amount of contract, services provided, location, point of contact (POC) name, email, phone number, and purchasing agency (or purchasing organization).

Can this be a VA performance reference? Is there a preference for VA vs. non-VA references?Â

Answer 9: There is no preference on VA vs non-VA. Reference just have to be relevant to services identified in the PWS.

Update #1 ·

End of Solicitation

Files

File Type Posted
S02 36C26124R0063 Santa Clara County HCHV COED.pdf PDF
36C26124R0063 0001.docx DOCX document
36C26124R0063.docx DOCX document
Attachment 1 - QASP.docx DOCX document
Attachment 2 - WD 2015-5641 Santa Clara County.pdf PDF

Notice history

Notice Type Posted
G099--HCHV Santa Clara County -COED for VAPAHCS Award Award Notice
This notice Latest solicitation Solicitation
G099--HCHV Santa Clara County - COED Original Pre-Solicitation

Similar open opportunities

Opportunity Agency Set-aside Responses due
G099--HCHV Low Demand Safe Haven Services for SFVAHCS San Francisco, California, United States · NAICS 624221 Veterans Integrated Service Network 21 No set-aside
Residential Treatment Services for SFVAHCS San Francisco, California, United States · NAICS 623220 Veterans Integrated Service Network 21 No set-aside
G004--Emergency Residential and Case Management Services- VA New Jersey Health Care System- Health Care for Homeless Veterans (HCHV) Program NAICS 624221 Veterans Integrated Service Network 2 No set-aside
Q402--Medical Respite Transitional Housing Salisbury, North Carolina, United States · NAICS 623220 Veterans Integrated Service Network 6 Total Small Business
Q519--554 | Short Term Psychiatric Transitional Housing Long-Term Contract | Base+4 Aurora, Colorado 80045, United States · NAICS 623220 Veterans Integrated Service Network 19 No set-aside

On GovTribe

Work this opportunity

  • Track it in your pipeline
  • Find teaming partners
  • Similar opportunities
  • Ask GovTribe AI about this opportunity