Questions_and_Answers_(updated_19March2018).pdf

PDF 82 KB Posted

Attached to
Off Island Disposal of Hurricane Vegetative Debris
Solicitation number
W912PM18T0054
Issued by

About this file

Questions and Answers (Revised 19 Mar 2018)

View the file

Other files

Show all 20

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

Q1: I did not see an area to submit pricing for mobilization and demobilization of tugs and barges with the heavy equipment to get to the USVI. Is there somewhere to submit the mob and de-mob?

A1: Mobilization and demobilization costs should be included in the cost of debris removal per cubic yard, as specified in the Price Breakout Schedule.

Q2: Are there any specific requirements for the sizes of the barges that will be used on the project?

A2: Shipping method is addressed in Sections 1, 4.2.1, and 4.4 of the Statement of Work.

Q3: Can you please provide the water depths at each port where the debris will be picked up and where it will be discharged?

A3: Both the port to be used and the final disposal location are to be specified by the Contractor, as per the Statement of Work.

Q4: Will the port fees, customs fees and stevedore fees need to be handled by the contractor or will these fees be handled by USACE?

A4: The Total Price for your quote should include all of the cost associated with this procurement. This is being awarded as a Firm Fixed Price Purchase Order. The Contractor is responsible for covering these cost and invoicing once completed.

Q5: Do we need to have a separate line item for the daily charter of the tugs and barges? Or do we include the cost of the equipment in the cost of debris removal price per cubic yard?

A5: Equipment cost should be included in the cost of debris removal per cubic yard, as specified in the Price Breakout Schedule.

Q6: How many vessels are recommended to complete the project?

A6: As many as is necessary to remove the quantities of debris by the specified date.

Q7: Will contractor have to negotiate with the places who will be receiving the vegetative debris or will

USACE?

A7: The contractor is responsible for coordinating all parts of the final disposal location and method of disposal.

Q8: Will fuel for the vessels be reimbursed to contractor or will they be paid for by USACE upfront?

A8: There will not be any upfront payment for fuel cost.

Q9: Can you please provide maps and pictures identifying debris locations and potential ports for the barges ... at all three locations?

A9: The geographical locations (WGS84, decimal degrees) of the DMS’s are given in paragraph 2.2 of the Scope of Work. Also per paragraph 4.2.1 (Technical Approach and Methodology) #2, it is the responsibility of the contractor to develop a “Shipping method and location (e.g. port) to be utilized.”

Q10: Can you please specify current security needs, so we can assess future security needs at each location?

A10: Contractor is to provide perimeter security around all DMS sites having at least one access control point. This requirement will be added via future amendment.

Q11: Are each of these locations gated?

A11: Presently sites are not gated but unauthorized access is controlled by contractor barriers.

Q12: Will we only need to provide security up until we have removed all debris?

A12: This is correct.

Q13: Please clarify ... we only take over security once reduction is 100% complete at each site?

A13: This is correct.

Q14: What are the weight and width restrictions on the roads on each Island from the DMS sites to the ports?

A14: Per paragraph 3.3, “The Contractor shall be responsible for obtaining any necessary licenses and permits, and for complying with any local, territorial, or Federal laws, codes, and regulations applicable to the performance of this work.”

Q15: How far (in miles) are the DMS piles from each Island from the Ports?

A15: The geographical locations of the DMS’s (WGS84, decimal degrees) are given in paragraph 2.2 of the Scope of Work. Per paragraph 4.2.1, the contractor is responsible for determining “Shipping method and location (e.g. port) to be utilized.” From this, the contractor can ascertain the distance.

Q16: How much operational area is there at each DMS pile?

A16: The acreage of each DMS site will be added via future amendment.

Q17: Do the ports have storage capacity for the packaged debris, if so how much at each Island Port?

A17: There are no packaged debris requirements scoped.

Q18: Are there any work hour restrictions at each DMS or traveling on the roads from each DMS?

A18: No. The contractor is required to submit a “Management/Operations Plan” for approval, outlining utilization of personnel. Per paragraph 3.3, “The Contractor shall be responsible for obtaining any necessary licenses and permits, and for complying with any local, territorial, or Federal laws, codes, and regulations applicable to the performance of this work.”

Q19: Is the 31 Oct 18 completion deadline firm?

A19: Yes this is a firm date.

Q20: Section 10 states a list of subcontracts is required. Is that required as part of the proposal or after award?

A20: Required with your offer for all large businesses.

Q21: Should an example of a CQC plan or outline of a CQC plan be submitted for the offer, typically a project specific CQC is submitted after award.

A21: Yes, this is a required submittal with your offer.

Q22: If the contractor further processes/treats the vegetative debris at the DMSs, converting it into a pest free product, will transporting the processed/treated product to private land in the USVI be acceptable as fulfilling the goals of this solicitation?

A22: Yes, If the contractor can get all of the required permitting from the USVI government allowing for it to remain on the island that would meet the requirements of the solicitation.

Q23: Is it possible for upfront payment disbursements to begin operations?

A23: No upfront payments will be given.

Q24: Will this solicitation require the contractor and subcontractors to be registered business entities in the USVI or is there an exemption for this solicitation?

A24: The Prime contractor needs to be registered in the SAM database to be considered for an award.

There is not an additional requirement for the subcontractors to be registered.

File details come from the government source that posted it.