QA 1.docx

DOCX document 18 KB Posted

Attached to
Audio/Visual/Raised flooring procurement and installation Federal contract opportunity
Solicitation number
W912L720R0008
Issued by
Department of the Army Tennessee Army National Guard

About this file

This document contains questions and answers related to a solicitation for Audio/Visual/Raised flooring procurement and installation for the Tennessee Army National Guard. The solicitation seeks proposals for upgrading the audio/visual systems and installing raised flooring at a new Joint Emergency Operations Center, including furnishing and installing video walls, video conferencing equipment, microphones, speakers, networking equipment and raised flooring. Proposals are due by September 11, 2020 with site visits available on August 27. The award will be a single firm fixed price contract set aside for small businesses. The Tennessee National Guard will provide some existing audio/visual equipment and handle cable runs as needed.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Audio/Visual/Raised flooring procurement and installation, newest first.
File Type Posted
W912L720R0008 Amendment 0003.docx DOCX document
W912L720R0008 Amendment 0002(2).docx DOCX document
W912L720R0008 Amendment 0002.docx DOCX document
W912L720R0008 Amendment 0001.docx DOCX document
Site visit roster information.xlsx.pdf PDF
Layout Version_FloorPlan.pdf PDF
Floor Plan.pdf PDF
Government Furnished Property and Materials.pdf PDF
W912L720R0008 Solicitation.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Amendment 1 Questions and Answers W912L720R0008 JEOC Expansion Question 1. Please provide basis of design.

Answer 1. Design is already attached in the solicitation at beta.SAM.gov. The design is titled “Layout Version FloorPlan”. DWG is not supported by SAM.gov.

Question 2. Ref: Office Furniture: Para 5.2.2 of the SOW states “purchase 20 matching Aeron chairs”. Can you please provide the model number of the chair you are looking for?

Answer 2. Herman Miller Aeron Chair AE113AWB

Question 3. Raised Flooring: Can you please provide a specification for the flooring? If that is not possible, please tell us the load rating and finish of the floor? For example, specs usually call for a concrete filled floor tile with anti static plastic laminate. Usually 1250 lb/sqft load rating. Tile can be hollow steel or woodcore too. Loads range from 1,000 lbs/sqft to about 3,000 lbs/sqft. Please clarify what you are looking for.

Answer 3. As per the facility engineer, “Contractor is responsible for proposing a raised flooring solution capable of supporting the furniture, personnel, and typical office accessories (desktop computers, monitors, and uninterrupted power supplies).” PWS specifies that raised floor will be finished with carpet.

Question 4. Are schematics available for review of the current AV system installed at the Hugh Mott Building?

Answer 4. No schematic diagram available.

Question 5. At solicitation section 5.3 Video Sharing system. Could we please obtain a more thorough explanation/narrative of the “Video Sharing System”?

Answer 5. In the current EOC, a Crestron system is in use to allow any screen in the EOC to be shared on the large monitors at the front and sides of the EOC. The “video sharing system” referenced in the PWS could be the existing Crestron equipment relocated from the existing EOC and expanded, a new Crestron system, or a similar system from another manufacturer.

Question 6. In the solicitation section 5.7, does the existing wireless microphone system to be moved, comply with current FCC frequencies for the wireless microphone spectrum?

Answer 6. We cannot provide that information at this time, Question 7. In the solicitation section 5.3.5 CAT6 run by the TNNG. Can you provide the cable footages for the CAT6 run form the EOC in the basement to the fourth floor office?

Answer 7. These connections are currently being maintained through multiple switches on dedicated VLANs. However, if a direct run is required, the cable distance from the new EOC to the Adjutant General’s office on the fourth floor is approximately 250 feet. From the new EOC to the State EOC in the basement is approaching 300 feet.

Question 8. In the solicitation, it states that the Tennessee National Guard will run any CAT6 Ethernet required…. Does this include any necessary cable runs for new video capabilities?

Answer 8. Yes Question 9. In the solicitation section 5.3 Video Sharing System? What is the Crestron Material Number for the DMB-4k-I-HD Note: Older units with Crestron Material # 6506006 support HDCP 1.2 only. A hardware replacement using Material # 6507801 is required to enable support for HDCP 2.2. Other Components in the system support HDCP 2.2.

Answer 9. We cannot provide that information at this time, Question 10. In the Solicitation section 5.3.2 Capability to “window” inputs….How many simultaneous video windows will be necessary to be displayed on the main video wall?

Answer 10: No more than 12 at any given time.

Question 11. How many simultaneous video windows will be necessary on the side video wall?

Answer 11. No more than 6 at any given time.

Question 12. Will these windows sizes be dynamic or static configurations?

Answer 12. Dynamic is preferred Question 13. Which audio source will be heard when multiple windows are displayed on the Main Video wall or the side video wall?

Answer 13. User selectable. Current system uses the audio from the last input selected.

Question 14. In the solicitation section 5.3.3, How many cable TV tuners are currently installed? We do not see a make and model number for these on the government supplied equipment list?

Answer 14. We cannot provide that information at this time, Question 15. In the solicitation section 5.3.4 Existing Cisco VTC System. Does the government have the necessary 1080p extenders for the VTC cisco camera to be connected back at the equipment rack location?

Answer 15. Yes Question 16. In the Solicitation section 5.3.5 Must be capable of pushing any video source to the EOC as well as fourth floor office. The length of the CAT 6 run by the TNNG, will determine the maximum resolution that can be transmitted. How many runs are installed at each location?

Answer 16. One, currently.

Question 17. In the solicitation section 5.4 Please confirm video wall size as 20 feet x 54 inches. Do the 50 different inputs need to be all displayed at the same time? If No, how many simultaneous video windows will be required? Has the structure of the wall where this is to be mounted had additional support built into it so as to support the weight of the video wall system?

Answer 17. The main video wall should be approximately 20 feet x 54 inches. The actual wall that the video screens will be attached to is 22’ 8”. No, the 50 inputs would not be displayed simultaneously at any given time. 12 simultaneous feeds on the main video wall is sufficient to meet the requirement. The existing wall has not been modified to support the weight of the screens. These modifications should be included in the proposal.

Question 18. In the solicitation section 5.4.1 Please confirm optional video wall size as 28 feet x 54 inches. Do the 50 different inputs need to be all displayed at the same time? If No, how many simultaneous video windows will be required? Will the mounting system extending beyond the two structural pillars meet building code requirements for objects mounted 7 feet above finished floor? Has the structure of the wall where this is to be mounted had additional support built into it so as to support the weight of the video wall system?

Answer 18. Yes, there is an optional CLIN to take the 20 feet x 54 inches main video wall to approximately 28 feet x 54 inches. However, the space between the two columns in the front of the room is only 22 feet 8 inches. To complete this CLIN, the vendor would have to procure and install mounting system sufficient to hold the weight and meet local building codes. The existing wall and columns has not been modified to support the weight of the screens. These modifications should be included in the proposal.

Question 19. In the solicitation section 5.5, does the government have an existing video wall processor for the side video wall?

Answer 19. No Question 20. In the solicitation section 5.6 Move 4 monitor from old JEOC to new JEOC. Do these monitor all have wall mounts provided?

Answer 20. Yes Question 21. In the solicitation section 5.7 Will the 6 JBL speakers provide sufficient coverage for the new JEOC? Will the 20 desk microphones and existing wireless microphone system provide the desired coverage for the new JEOC?

Answer 21. Yes Question 22. Do the TNNG have current copies of their…

1. Un-compiled Crestron programming code?

Answer. Yes

1. Un-compiled Crestron Touch Panel GUI program?

Answer. Yes

1. Beam Tesoro programming configuration file?

Answer. Yes

Question 23. The Government furnished equipment list has a VoIP interface card for audio conferencing. The PWS does not indicate VoIP is used for audio conferencing. Video conferencing is a requirement in the PWS, is VoIP Audio conferencing a requirement?

Answer 23. Analog output is preferred to interface with other existing TNNG systems.

Question 24. Is a Crestron certified master programmer a requirement?

Answer 24. No Question 25. Is a Crestron Certified DM 4K engineer a requirement?

Answer 25. No Question 26. Is a Certified Beam Tesira Programmer a requirement?

Answer 26. No Question 27. Is an AVIXA CTS-D Certified Design engineer a requirement?

Answer 27. No Question 28. Many of the video components are not 4K60 4:4:4 & HDR capable, will this be acceptable?

Answer 28. Yes Question 29. What is the current manufacture warranty status on Government furnished equipment? There is no warranty statement in the SOW for new equipment, programming, wiring….

Answer 29. Current Government Provided Equipment is no longer under warranty. The warranty requested as part of this PWS is on all the contractor’s work and any new components provided by the vendor that does not come from the Government Provided Equipment.

File details come from the government source that posted it. Updated .