W912EP25RA009 - QA - Part 1 - 1-20 - 20251027.pdf

PDF 113 KB Posted

Attached to
Invasive Species Management Services Federal contract opportunity
Solicitation number
W912EP25RA009
Issued by
Department of the Army Corps of Engineers Engineering District Jacksonville

About this file

This document is a Questions and Answers (Q&A) file for a federal contract solicitation for Invasive Species Management (ISM) Services, Notice ID W912EP25RA009. The contract is an Indefinite Delivery/Indefinite Quantity (IDIQ) with a performance start date of 28 November 2025. The incumbent contractor is Applied Aquatic Management, Inc. (current contract number W912EP20D0003).

Key details include requirements for invasive species treatment focusing on Florida Invasive Species Council Category I and II species (excluding grasses), with contractors responsible for identifying herbicides, application rates, and water sources. Proposals must be submitted electronically via email, with files in PDF (read-only) and price breakdown information in Microsoft Excel. The mock task order treatment area spans approximately 859 acres from Dyess Ditch to the Kissimmee River, with an average width of 275 feet from the Herbert Hoover Dike. Contractors must have appropriate applicator licenses, with specific requirements for crew members applying herbicides, and must provide proof of insurance in accordance with FAR 28.301.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Show all 12

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Notice ID: W912EP25RA009

Invasive Species Management (ISM) Services Questions and Answers

Part 1

1. In reviewing the newly released Request for Proposal, we see that a Past Performance Questionnaire is referenced in both Volume III and again on page 47 where it goes on to state that the forms and questionnaires can be found in Appendix D. However, there appears to be no such appendix attached to this document or within the rest of the packet.

Answer: Appendix D was uploaded to the announcement 10 October 2025.

2. Are site visits acceptable?

Answer: A site visit was conducted 15 October 2025. Additional site visits will not be conducted for this solicitation.

3. This TO will begin on Friday, November 28th or is estimated to begin on Friday, November 28th?

Answer:

Quantity (IDIQ) contract is 28 November 2025. There is no estimated issuance date

4. I would like to be added to your list of interested vendors.

Answer: The Federal Service Desk (FSD.gov) provides the below instructions to vendors interested in being added to the Interested Vendors List (IVL).

To add yourself to the Interested Vendors List (IVL), you must have the administrator or data entry role in the contract opportunities domain and the administrator must have enabled these permissions.

If the agency posting the notice has enabled the IVL, a link will be available on the left navigation menu of the notice. You must be logged in to your SAM.gov account to access this feature.

Select the link in the navigation menu, then select Add me to the Interested Vendors List.

Questions and Answers

Part 1

To remove yourself from the IVL, follow the same path and select Remove me from the Interested Vendors List.

When you add your entity to the IVL, the entity details from your account will display.

If your account is not tied to an entity, you will not be able to add yourself to the IVL.

If the agency has allowed vendors access to view the IVL, other interested vendors will be able to view your entity details.

Refer to the Federal Service Desk link below.

https://www.fsd.gov/gsafsd_sp/en/how-do-i-add-myself-to-the-interested-vendors-list?sys_kb_id=f682431f879d665415c331160cbb3525&id=kb_article_view&syspar m_rank=1&sysparm_tsqueryId=bb7e0d5b87e87ad0591d0e56cebb359b

5. Can you please clarify some language in the Past Performance Requirements section as it states early on that references can be both Government and Commercial, but then as it progresses, references ONLY Government contracts.

Also, do the references encompass the entirety of a contract or are they able to

Answer: Both Government and/or commercial contracts may be submitted for Past Performance. (iii) VOLUME III – PAST PERFORMANCE – FACTOR 3. This volume shall contain past performance information regarding similar contracts.

those contracts.

6. Will there be a pre-bid meeting for the seed project?

Answer: A site visit was conducted 15 October 2025 for the Mock Task Order.

Additional site visits will not be conducted for this solicitation.

7. Applicator License

Questions and Answers

Part 1

a. Helicopter: Does the pilot have to have a Applicator License for Natural Areas Management, Aquatic and ROW categories as well?

Answer: The helicopter pilot is required to obtain and follow federal, state, and site-requirements may vary.

b. Can the contractor's crew operate under Applicator License or is it mandatory for each crew member to have an applicator license?

Answer: Applicator’s applying herbicides via airboat, swamp buggy, ATV/UTV, truck, etc. are required to have an applicator’s license. The crew leader overseeing “crew work” using backpack sprayers such as terrestrial plant treatments shall have an applicator’s license. The crew leader can oversee personnel applying herbicides in accordance with FDACS rules/regulations.

8. Survey/Mapping a.

work accordingly per TO?

Answer:

Surveying and mapping requirements will be outlined in each performance work statement.

9. Herbicide/Adjuvant

a. Would the price per gallon be for Concentrate Only or Applied Mix Only?

Answer: The price for herbicides/adjuvants shall be per gallon for concentrate/premixed only.

b. Should quotes be provided for both Concentrate and Applied Mix?

Answer: No, quotes should be provided for concentrate/pre-mixed only.

Questions and Answers

Part 1

10. Insurance

a. Would there be an insurance requirement for this project?

Answer: Contractors must provide proof of insurance IAW FAR 28.301, due to the “certain types of perils.”

11. Could you please advise on the incumbent for the above solicitation and their awarded contract number?

Answer: The incumbent is Applied Aquatic Management, Inc. The current contract number is W912EP20D0003.

12. Is this an incumbent contract? If so, could you please provide the previous award number?

Answer: The incumbent is Applied Aquatic Management, Inc. The current contract number is W912EP20D0003.

13. What is your preferred method for receiving proposals?

Answer: Proposals must be submitted via email ONLY.

14.

pilot)?

Answer: I average width is 275 feet from the toe of the Herbert Hoover Dike extending toward the lake and the area is approximately 859 acres.

15. Will a list of invasive species be provided?

Questions and Answers

Part 1

Answer: In reference to the mock task order, the Contractor shall treat all Florida Invasive Species Council Category I and II species with the exception of Category I and II species of grasses.

In reference to the overall IDIQ contract, each PWS will identify species to be treated as per task order.

16. Will application rates for chemicals/concentrations be provided or should the Contractor provide the best quote aligning with the Contractor's approach for treatment, preservation and restoration?

Answer: Application rates will not be provided. The Contractor shall identify the herbicides to be used as well as the rates to be applied in their proposal, in accordance with the label and applicable laws and regulations.

17. Will there be access to water other than the lake in regards to a water truck?

Answer: The Contractor is responsible for identifying water sources in order to

18. Is a Bond required and up to what amount?

Answer: There is no requirement for a bond.

19.

and no hard copies? Section A, Proposal Submission, subsection 1a states that each volume should be submitted electronically via email, but subsection 2b contradictorily states that “Each disc shall be externally labeled […],” please clarify.

Answer: The proposals shall be submitted electronically. Subsection 2b is revised for clarity.

20. ?

Questions and Answers

Part 1

Answer: Yes. Files shall be in read-only format, using PDF information to aide in the cost/price evaluation shall be submitted in Microsoft

File details come from the government source that posted it. Updated .