FR MUR 2nd Industry Day Questions.pdf
PDF 116 KB Posted
- Attached to
- Industry Day for Fort Randall Unit Rehab
- Solicitation number
- W9128F20R0003
About this file
This document provides details of an industry day event for a major unit rehabilitation project at Fort Randall Dam. The U.S. Army Corps of Engineers, Omaha District will host the industry day on October 16-17, 2019 to review the project scope of work, provide a tour of one of the dam's turbine generator units, solicit contractor comments on draft specifications, and accept questions from interested parties. The project scope involves rehabilitating eight turbine generator units, including replacing turbine runners, refurbishing or replacing wicket gates and head covers, and installing new generator stator windings. Attendance is limited to two representatives per company who must register with contact information by October 9, 2019. All inquiries and comments must be submitted through the ProjNet system by October 9th to be discussed at the event. The projected value of the rehabilitation work ranges from $100 to $250 million.
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
USACE, Omaha District, Industry Day Contractor Questions Project: Ft Randall Major Unit Rehab Industry Day Date: Dec 3, 2019
Disclaimer: Answers are provided only to the questions asked during the general forum attended by all Industry Day participants. Answers to questions asked during individual contractor discussions are not included in this document. Answers to Industry Day questions are for informational purposes only. Official government requirements are outlined in the final solicitation specifications.
Question 1: In the core lamination geometry available?
Answer: Yes, this information can be found in the reference drawings.
Question 2: Are there rotor pedestals?
Answer: Yes, there are 2 rotor pedestals.
Question 3: Would the Government consider adding Economic Price Adjustments for labor?
Answer: The Government has review EPA for labor. The contracting officer has determined EPA will not be used for labor. This acquisition approach has been formally approved.
Question 4: The number of adverse weather days in the specification seems high, for example 17 for the month of January. Can the Government verify the number of adverse weather days?
Answer: The verified number of adverse weather days will be in the final specification.
Question 5: Does the Government have a preference for a vibration system or provide standards to design to?
Answer: The Government does not have a preference.
Question 6: What flexibility will the contractor be given on outage sequencing?
Answer: Installation must start with Unit 6. Once Unit 6 is commissioned and returned to service, dual outages will be authorized and sequencing will be at contractor discretion.
Question 7: In the published cavitation specification, head water levels are much lower than indicated in the graphs. (Statement. No response provided).
Question 8: Will there be other work going on during the Major Unit Rehab contract?
Answer: No Question 9: What are the access door dimensions?
Answer: Access door dimensions can be found in the solicitation reference drawings:
02-500- 939: St. Pl. Draft Tube Top 02-400-637: 24' x 36' Manhole Cover for Draft Tube 02-400-711: Section & Details for Inlet Pipe 02-400-744: 24' x 36' Manhole Cover for Inlet Pipe Question 10: What is the period of performance?
Answer: Period of performance will be 3230 days.
Question 11: CLIN 68 lists a quantity of 7 inspections. Should that number be 8?
Answer: Yes, 8 inspections will be required. This number will be updated in the final specifications.
Question 12: The specification lists work hours as Monday-Friday, 7AM to 5PM. Can the Government support a shift schedule of 6/10s?
Answer: The government has determine that a shift schedule of 6/10’s can be supported. Reference specification section 01 12 00, CONSTRUCTION GENERAL, for specific working hour and project support information.
Question 13: Can all the windings be delivered at once?
Answer: Yes, all windings may be delivered at once. There is no limitation involving the stator winding delivery; however, per specification, windings need to be protected and stored in such a manner that they retain the quality and disposition state as that at the time of production.
Question 14: Will the Government consider allowing some performance based payments?
Answer: The Major Unit Rehabilitation project at Ft. Randall Powerhouse will be a construction project and progress payments will be accomplished IAW the specifications.
Question 15: Will the contractor have use of the elevator?
Answer: Elevator use must be pre-approved by the Contracting Officer Representative.
Question 16: Will the contractor be required to install flow meters on all units?
Answer: Yes, the installation of flow meters on all units is part of the work scope.
Question 17: The specs mention payment for delivery offsite. What offsite delivery items is the government willing to pay for?
Answer: Payment for items delivered to locations other than the work site will be limited to:
(1) materials required by the technical provisions; or (2) materials that have been fabricated to the point where they are identifiable to an item of work required under this contract.
Question 18: Will there be any need for concrete work?
Answer: The only anticipated concrete work will be the re-dowling of the sole plates.
Question 19: Is there a storage building available?
Answer: Storage areas are defined in Section 01 12 00, CONSTRUCTION
GENERAL.
Question 20: Will asbestos abatement be within scope?
Answer: Asbestos abatement is not within scope. The Government intends to award a separate asbestos abatement contract.
Question 21: Is model testing with stay vane extensions mandatory or optional?
Answer: The requirement for stay vanes has been removed from this specification.
Question 22: What is the scope of work regarding the sole plates?
Answer: New sole plates are included as specified in 48 13 13 02 26 and the Measurement and Payment.
Question 23: Does the bottom ring need to be machined?
Answer: The stay ring mounting surface that the bottom ring mounts to is machined as specified in 48 13 13 04 26, paragraph 3.19.7.
Question 24: Is removing paint and repainting of the head cover within scope?
Answer: Verbiage has been added to technical specification to clarify that this work is in scope. Requirements are also included in the paint specification under the 5-E-Z schedule.
Question 25: Will there be LDs for efficiency?
Answer: Liquidated Damages are outlined in Specification 00 73 00.
Question: Is the maximum allowable penstock pressure 90psi for both unit designs?
Answer: Yes. 90 psi is the maximum pressure with and without surge tanks.
Question 26: Is the runner weight 94,000 lbs or 110,000 lbs?
Answer: The runner weight is 94,000 lbs.
File details come from the government source that posted it. Updated .