Q&A__1_20_Nov_2017_Post_to_FBO.docx
DOCX document 17 KB Posted
- Attached to
- Construct Covered Inspection Area Canopy Federal contract opportunity
- Solicitation number
- W91242-18-B-0994
About this file
Q&A #1 20 Nov 2017
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Bid_Opening_Abstract2.pdf | ||
| Bid_opening_abstract.pdf | ||
| Bid_opening_sign_in.pdf | ||
| Q&A__2.docx | DOCX document | |
| W91242-18-B-0994-0002.pdf | ||
| Paint_Specs_09_90_00.pdf | ||
| SOW_R1_20_Nov_2017.pdf | ||
| Material_Submittal_Log_-_Covered_Inspection_Area_Canopy.xls | XLS spreadsheet | |
| Drawings_R1.pdf | ||
| W91242-18-B-0994-0001.pdf | ||
| Visitor_Request_Worksheet.pdf | ||
| Pre-Bid_Conference,_Site_Visit,_Bid_Opening_Map.pdf | ||
| W91242-18-B-0994.pdf | ||
| SOW.pdf | ||
| Drawings.pdf | ||
| Specs.pdf |
Show all 16
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
W91242-18-B-0994 Questions & Answers #1 – 20 Nov 2017
1. Reference Lighting Fixture Schedule and Detail #2 drawing E100. The lighting fixture schedule shows LED fixtures but a note on detail #2 calls for two new 250W stacked lighting inverters. Please clarify.
Answer: Refer to revised sheet E100 for lighting inverter specification. Lighting inverter quantity has been reduced to one.
2. Reference Note#5 Drawing E100. Please provide a specific specification (make and model and/or part #) for the new cable that is required
Answer: Refer to revised sheet E100. Antenna cable has now been identified on the plans.
3. Reference Detail #3 drawing E100 - Detail #3 shows existing Panel PG feeding new panel PGA but existing Panel PG is full. Please clarify how power is to be fed to new Panel PGA. Please confirm breaker size feeding new Panel PGA.
Answer: Refer to revised sheet E100. Three 20/1 circuits will be relocated to new panel PGA to make room for 50A feeder breaker.
4. Reference Detail #2 drawing E100 - The wall containing panel PG and PGA and the wall containing the new dimmer and lighting inverters are both full. Please confirm it is acceptable to place panels on a different wall.
Answer: Refer to revised sheet E100 for clarification of the location of electrical equipment in Storage GH103.
5. Provide clarification for the location to install the new Light Control Panel, Panelboard PGA and ( 2 ) 250 W Lighting Inverters.
Answer: Refer to revised sheet E100 for clarification of the location of electrical equipment in Storage GH103.
6. Several electricians are concerned that the equipment will not fit in the area as shown because of the existing equipment. How should this be addressed?
Answer: Refer to revised sheet E100 for clarification.
7. Mention was made that the HVAC relocation has been or will be done by others. Will this be clarified in an amendment?
Answer: Refer to revised sheet E100 for clarification. The requirement has also been removed from the SOW, it will not be included in the scope of this project.
8. Reference S100 Structural Notes: 4.b Helical Pile shall be ….. 8”,10” or 12”……
Question: Please provide the geotechnical report OR provide a specific basis of design by selecting a size of the helical pile for quoting purposes.
Answer: For bidding purposes, utilize 12” diameter. Geotechnical report will be the responsibility of the contractor and submitted along with the foundation design for the Government’s review prior to any work commencing.
9. Sheet S100 under Helical Piles notes states: “Helical piles shall have a minimum installed depth of 10’”. Is 10’ our bid depth for the helical piers and if so do we also submit a per foot price for additional material/depth if required to achieve the engineers ultimate capacity?
Answer: For bidding purposes, utilize 25’ depth. Geotechnical report will be the responsibility of the contractor and submitted along with the foundation design for the Government’s review prior to any work commencing.
10. Reference is made to the Davis Bacon wage sheets but we cannot locate them in Section 08000.
Answer: Added in most recent amendment.
11. Will the gate be closed during the project?
Answer: Yes
12. Electrical: Who provides and installs the security camera system? While it is indicated on the drawings we do not find any specifications nor who is responsible for it.
Answer: Security camera system is not part of this scope and will be installed at a later date.
13. Electrical: Fire alarm system. Note 6 on E100 asks us to relocate the alarm antenna and to provide additional cabling. What kind of cable?
Answer: Refer to revised sheet E100 for clarification.
File details come from the government source that posted it.