W911S7-19-B-0003 Final Railroad QA Responses.pdf

PDF 159 KB Posted

Attached to
Fort Leonard Wood Railroad Maintenance
Solicitation number
W911S719B0003
Issued by

View the file

Other files

Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

W911S7-19-B-0003 Fort Leonard Wood Railroad Maintenance

Questions and Answers

1) In the SF1442 (Pg. 1 of RFP) it states the NAICS is 237990 with a size standard of $36.5M.However, the SBA has updated this NAICS to have a size standard of $39.5M.Can the Government please amend the SF1442 to reflect this updated information?

Answer: For clarification, solicitation W911S7‐20‐B‐0003 SF1442, page 1, Section 2, labeled as an IFB, Sealed Bid not RFP. Amendment 0002 updates the NAICS Size standard from $36.5 MIL to $39.5 MIL.

2) Additionally, under Section K – Representations and Certifications Pg. 28 paragraph (b) (1) of the

RFP, the NAICS and size standard fill in is left blank by the Contracting Office. Would the Contracting office amend the RFP by filling in those two line items in the on Pg. 28 in in accordance with the appropriate NAICS and the updated size standard of $39.5M for that NAICS?

Answer: Amendment 0002 updates the NAICS Size standard from $36.95 MIL to $39.5 MIL, additionally

52.219‐1 has been updated.

3) Page 8 of the RFP states this is an Indefinite Delivery Indefinite Quantity (IDIQ) contract. Page 33 states it is a Firm Fixed Price (FFP) contract. Please clarify.

Answer: Amendment 0002, updates FAR Clause 52.216‐1 to Indefinite Delivery Indefinite Quantity

(IDIQ). This IDIQ will issue firm‐fixed priced orders.

4) Page 1 of the RFP (SF1442) states that work must begin within 10 calendar days of Notice to

Proceed while on Pg. 15 Clause 52.211‐10 states that work is to commence 5 calendar days after

Notice To Proceed. Please clarify.

Answer: Amendment 0002, updates FAR Clause 52.211‐10 to 10 calendar days.

5) line 1, Install Relay Rail (10 EA‐39' 110'RE). Are we installing all rail at one time? Is the rail currently laid out where it is to be installed or will we need to transport it? Will it all be installed in one area or will it be several different locations strung out over the entire railroad?

Answer: Line item will be revised to Provide and Install Relay Rail. For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation.

6) Line 2, Rail Removal (10 sticks). Does this line go with line #1? if not then.... What size of rail are we removing? What lengths? What is to be done with the rail and OTM once it has been removed? Is all the rail thats being removed in one location or spread out over the entire rail line?

Answer: Yes, rail is in three sizes: 90lb, 100lb and 110lb, 39 foot jointed rail. OTM will be i.e. joint bars, tie plates will be reused. New spikes and bolts will be provided by the contractor.

7) Line 3, Remove and Replace Joint Bars (5 PR‐110'RE). Are these bars being installed with the rail in line #1? If not then where will these bars be installed? Will they all be installed at the same time (1 day) or will we be installing them as needed over time (throughout the year)?

Answer: For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation.

8) Line 4, Remove and Replace Comp Bars (5 PR‐110'RE). Will we be installing them in individual sets or all at the same time? Will they be installed in conjunction with any other work (i.e. rail installation/replacement, crossings, etc.)?

Answer: For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation.

9) Line 5, Remove and Replace Insulated Joint Bars (5 PR‐110'RE). Will we be installing them in individual sets or all at the same time? Will they be installed in conjunction with any other work (i.e.

rail installation/replacement, crossings, etc.)?

Answer: For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation.

10) Line 11, Remove and Replace Wooden Guard Rail (500 LF). Is the wooden guard rail being replaced in one location or several? What is to be done with old guard rail?

Answer: For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation. For disposal responsibility and procedures, please review Section 34 11 00, Paragraphs 2.30 and 2.46‐2.49.

11) Line 12, Remove and Replace Roadway Track Concrete Crossing (1300 SY). Are we pouring concrete (bid ask for 1300 "SY")? Usually concrete panels are purchased by the TF and installed in panel sections. Are we replacing the entire crossing (rail, ties, ballast, subgrade, drainage, etc.)? What is expected when "removing/replacing" a concrete crossing?

Answer: Will change bid item to track foot and the entire crossing down to the subgrade will be replaced. Expectation is to remove old crossing down to the subgrade and install new to match existing.

Saw cutting of concrete or asphalt may be required to insure proper fit of new crossing panels.

Contractor will replace removed materials back to new, Reference Amendment 0002.

12) Line 13, Remove and Replace Roadway Track Wooden Crossing (1000 LF). Are we replacing the entire crossing (rail, ties, ballast, subgrade, drainage, etc.)? What is expected when

"removing/replacing" a wooden crossing?

Answer: See response to #11.

13) Line 15, Remove and Replace Composite Crossties (2500). How many ties will we be replacing at one time? All 2500 or will they be installed in smaller quantities as needed? Are we distributing these ties? What is to be done with the old ties that are being removed (i.e. stockpiled or Disposed of off property)?

Answer: For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation. For disposal responsibility and procedures, please review Section 34 11 00, Paragraphs 2.30 and 2.46‐2.49.

14) Line 16, Remove and Replace Wooden Switch Ties (1000 LF). How many ties are there?

What length are these ties? How many switches are they being installed in? Are we distributing these ties? What is to be done with the old switch ties?

Answer: There are 44 switches in the network. Tie size will vary with radius from the 9 foot to 16 foot.

For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation. For disposal responsibility and procedures, please review Section 34 11 00, Paragraphs 2.30 and 2.46‐2.49.

Contractor will verify tie length and size to match existing and for proper fit and gauge.

15) Lines 17‐23, Remove and Replace Wooden Bridge Ties (various sizes). How many of these bridge ties will be installed at a time? Are we distributing them? what is to be done with the old bridge ties being replaced?

Answer: For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation. For disposal responsibility and procedures, please review Section 34 11 00, Paragraphs 2.30 and 2.46‐2.49.

16) Line 24, Install Steel Ties (250). Will all of these steel ties be installed at the same time. Are they going in several locations (i.e. curves) or being installed in one area? Are we to include distribution of these ties in this price? Are these steel ties replacing old ties and if so what is to be done with the old ties being removed?

Answer: For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation. For disposal responsibility and procedures, please review Section 34 11 00, Paragraphs 2.30 and 2.46‐2.49.

17) Line 25, Remove Ties (100). Where are these ties being removed from (turnout, curve, yard, crossing, etc)? Are they all being removed at the same time in conjunction with other work (i.e. tie installation) or just a few at a time when needed? What is to be done with the ties and OTM after they are removed?

Answer: For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation. For disposal responsibility and procedures, please review Section 34 11 00, Paragraphs 2.30 and 2.46‐2.49.

18) Line 26, Install Ballast (10,000 NT). Where is this ballast being installed? How much is being installed at one time? Is the contractor providing the ballast or just installing it? Will (can) the ballast be delivered via train car or smaller quantities with dump trucks over time?

Answer: Line item 26 will be revised to Provide and Install Ballast. For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation. Delivery of the material will be at the

Contractor’s discretion.

19) Line 27, Install Sub Ballast (10,000 NT). Where is this sub ballast being installed (new construction, crossing, etc)? How much is being installed at one time? Is the contractor providing the sub ballast or just installing it? Will (can) the sub ballast be delivered via train car or smaller quantities with dump trucks over time?

Answer: Line item 27 will be revised to Provide and Install Sub Ballast. For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation. Delivery of the material will be at the

Contractor’s discretion.

20) Lines 28‐32, Install Various OTM (plates, spikes, screws, bolts, anchors). Will these items be installed in conjunction with a project (i.e. tie installation, rail change, etc) or installed as individual units as needed over time?

Answer: Line items 28‐32 will be revised to Provide and Install. For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation.

21) Lines 33‐37, Remove and Replace Various Items (bumpers, bump post, fastenings, inner guard rail, gauge rods). Are any of these items being installed as part of a project or as individual units as needed over time?

Answer: For ordering limitations and procedures, please review Section G of the solicitation.

22) Line 38, Thermite Rail Welding (5 EA). Who is providing the weld kits? Are these welds required to be inspected/x rayed after they are shot? Is there a special certification needed for our welders to weld on your track or will any class one certification be acceptable?

Answer: Please review Section 34 11 00 for welding and inspection requirements.

23) Lines 40‐43, Misc Track Repairs (gap adjustment, joint repair, cropping, tighten bolts). Are any of these repairs being done as part of a project or as individual units as needed over time?

24) Line 44, Track Construction (1 EA) Are you wanting a price per TF of new construction? What are you wanting when you say "Track Construction"? How much track are we building? Are we doing dirt work? Are we putting down base rock, ballast, ties, rail, OTM? Are we working off a sight survey? Are the Stations marked? Does it involve a curve? Are there any obstructions that need to be addressed like crossings, ditches, culverts, debris piles, etc? Is the sight of the construction accessible to non hi rail vehicles? Is there room at the construction sight to store materials? Do we need to include materials in our price?

Answer: Line item 44 will be removed from the task list.

25) Lines 45‐46, Rail Bonds/Grounds (10 EA Bonds, 10 EA Grounds). Will these items be done in conjunction with rail installation or as individual items as needed over time?

26) Line 47, Tamp/Regulate/Profile and Alignment of Track (1000 LF). Are we to only expect to be tamping and regulating 1000' of track? If not what is the minimum Track Footage you will call us out to work? How much notice will be given prior to needing these machines?

27) Line 49, Vegetation Removal (1,000 AC) Where is this 1,000 acres? During the pre bi meeting it was said that we would just be required to spray along the ROW. However this say to bid to remove vegetation over 1,000 AC. Please advise as to what work is required for "Vegetation Removal"?

Answer: Per UFC 4‐860‐03 the ballast must be 100% free of vegetation and the ROW will be cleared back to the installation boundary. As needed the boundary right away will require vegetation removal.

28) Line 50, Ditching (7,500 LF). Please advise on how this is to be done (backhoe, trackhoe, slot train, etc)?

Answer: Please review Section 34 11 00, Paragraph 2.43.5 for ditching requirements. Equipment used is at the discretion of the Contractor.

29) Bid Item No. 12, Remove and Replace Track Concrete Crossings is in SY on the bid sheet, During our visit it generally looked like most of your concrete crossings were precast concrete, not poured in place. The precast concrete are priced per TF instead of SY, I wondered if this can be changed to TF.

Answer: Please see response to #11.

Questions and Answers

30) Bid Item No. 48, Profile Grinding, I find no guidance in the Specifications for Profile Grinding, is this for stock rail, points, frogs and closure rail or do you want a locomotive type rail grinder to grind the main line rail. We would like a specification that outlines the work.

Answer: Profile grinding will be used in various locations along the rail. Equipment used is at the

Contractor’s discretion.

31) The following bid items say install only, not furnish and install and I want to clear up if the government is going to furnish this material, Bid Items 1, 24,26,27,28,29,30,31,32, all have install.

Answer: Line items will be revised to Provide and Install.

32) Question concerning the Davis‐Bacon, we have researched the wage determination that was sent with the solicitation and do not find Pulaski County listed for Power Equipment Operator. We need a determination on those wages as there are too many variations to decide on our own.

Answer: Reference Attachment 5 Wage‐Determination_MO202000001 14 FEB 2020, page 12, Pulaski and Phelps County are not specifically identified but this Wage Determination covers all of Missouri.

File details come from the government source that posted it. Updated .