Amendment 02-W81XWH-20-R-0015.pdf
PDF 1 MB Posted
- Attached to
- Management of the Electronic Grants System (EGS)
- Solicitation number
- W81XWH20R0015
- Issued by
-
Department of the Army Medical Command
About this file
This solicitation requests proposals for management of the Electronic Grants System on behalf of the Congressionally Directed Medical Research Program. Key details include:
-
Services required include project management, program support, operations and maintenance, technical support, system development and enhancement.
-
Proposals are due by January 6, 2021. Award is anticipated in March 2021 with a one year base period and two one-year options.
-
Pricing includes both firm-fixed price and time and materials contract line items.
-
The opportunity is 100% set aside for small business and targets experience managing similar IT systems and grants administration.
-
The incumbent contractor is Horus Technology Solutions. The opportunity is available for the incumbent to bid.
-
Key personnel required include an onsite project manager, technical lead and two senior developers. Resumes must be included for all key personnel.
-
The system supports approximately 485 users across research programs at the Medical Research and Development Command.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Attachment 7- Labor Categories.docx | DOCX document | |
| Amendment 01- W81XWH-20-R-0015.pdf | ||
| Attachment 5- EGS Pricing Sheet.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Attachment 5- EGS Pricing Sheet.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Attachment 6- Quality Assurance Surveillance Plan.doc | DOC document | |
| Attachment 2 - CDMRP CA.docx | DOCX document | |
| W81XWH20R0015.pdf | ||
| Attachment 4- Non-Disclosure Agreement.doc | DOC document | |
| Attachment 1 - CDMRP OCI Categories.docx | DOCX document | |
| Attachment 3- Past Performance Questionnaire.doc | DOC document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
SEE ADDENDUM
(No Collect Calls)
W81XWH20R0015 24-Nov-2020
b. TELEPHONE NUMBER
301-619-2190
8. OFFER DUE DATE/LOCAL TIME
10:00 AM 06 Jan 2021
5. SOLICITATION NUMBER 6. SOLICITATION ISSUE DATE
AUTHORIZED FOR LOCAL REPRODUCTION
PREVIOUS EDITION IS NOT USABLE
STANDARD FORM 1449 (REV. 2/2012)
Prescribed by GSA – FAR (48 CFR) 53.212
(TYPE OR PRINT)
(SIGNATURE OF CONTRACTING OFFICER)
ADDENDA ARE
26. TOTAL AWARD AMOUNT (For Gov t. Use Only )
23.
CODE 10. THIS ACQUISITION IS
SUCH ADDRESS IN OFFER
17b. CHECK IF REMITTANCE IS DIFFERENT AND PUT
BELOW IS CHECKED
TELEPHONE NO.
W81XWH9. ISSUED BY
18b. SUBMIT INVOICES TO ADDRESS SHOWN IN BLOCK 18a. UNLESS BLOCK
7. FOR SOLICITATION
INFORMATION CALL:
a. NAME
JENNIFER E. TAIT
2. CONTRACT NO. 3. AWARD/EFFECTIVE DATE 4. ORDER NUMBER
(TYPE OR PRINT)
30b. NAME AND TITLE OF SIGNER 30c. DATE SIGNED 31b. NAME OF CONTRACTING OFFICER
30a. SIGNATURE OF OFFEROR/CONTRACTOR 31a.UNITED STATES OF AMERICA
27a. SOLICITATION INCORPORATES BY REFERENCE FAR 52.212-1. 52.212-4. FAR 52.212-3. 52.212-5 ARE ATTACHED.
25. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA
1. REQUISITION NUMBER
20.
ADDITIONAL SHEETS SUBJECT TO THE TERMS AND CONDITIONS SPECIFIED.
OFFEROR TO COMPLETE BLOCKS 12, 17, 23, 24, AND 30
SOLICITATION/CONTRACT/ORDER FOR COMMERCIAL ITEMS
ARE NOT ATTACHED
27b. CONTRACT/PURCHASE ORDER INCORPORATES BY REFERENCE FAR 52.212-4. FAR 52.212-5 IS ATTACHED. ADDENDA ARE ARE NOT ATTACHED
(BLOCK 5), INCLUDING ANY ADDITIONS OR CHANGES WHICH ARE
SET FORTH HEREIN, IS ACCEPTED AS TO ITEMS:
. YOUR OFFER ON SOLICITATION
28. CONTRACTOR IS REQUIRED TO SIGN THIS DOCUMENT AND RETURN
% FOR:SET ASIDE:UNRESTRICTED OR X
SMALL BUSINESSX
17a.CONTRACTOR/ CODE FACILITY
OFFEROR CODE
USA MED RESEARCH ACQ ACTIVITY
820 CHANDLER ST
FORT DETRICK MD 21702-5014
18a. PAYMENT WILL BE MADE BY CODE
RATED ORDER UNDER
DPAS (15 CFR 700)
13a. THIS CONTRACT IS A
13b. RATING
CODE15. DELIVER TO CODE W91ZSQ 16. ADMINISTERED BY
12. DISCOUNT TERMS11. DELIVERY FOR FOB DESTINA-
TION UNLESS BLOCK IS
MARKED
SEE SCHEDULE
14. METHOD OF SOLICITATION
RFQ IFB RFPX
FORT DETRICK - CDMRP
FORT DETRICK - CDMRP
1120 FORT DETRICK
FREDERICK MD 21702
TEL: FAX:
FAX:
TEL: SERVICE-DISABLED
VETERAN-OWNED
SMALL BUSINESS
8(A)
HUBZONE SMALL
BUSINESS
SIZE STANDARD:
$30,000,000
NAICS:
541511
OFFER DATED
29. AWARD OF CONTRACT: REF.
DELIVER ALL ITEMS SET FORTH OR OTHERWISE IDENTIFIED ABOVE AND ON ANY
COPIES TO ISSUING OFFICE. CONTRACTOR AGREES TO FURNISH AND
EMAIL:
TEL:
31c. DATE SIGNED
SEE SCHEDULE
SCHEDULE OF SUPPLIES/ SERVICESITEM NO. QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT
24.22.21.19.
WOMEN-OWNED SMALL BUSINESS (WOSB)
ELIGIBLE UNDER THE WOMEN-OWNED
SMALL BUSINESS PROGRAM
EDWOSB
32g. E-MAIL OF AUTHORIZED GOVERNMENT REPRESENTATIVE
SOLICITATION/CONTRACT/ORDER FOR COMMERCIAL ITEMS
(CONTINUED)
PAGE 2 OF81
ACCEPTED, AND CONFORMS TO THE CONTRACT, EXCEPT AS NOTED: ______________________________________________________
32a. QUANTITY IN COLUMN 21 HAS BEEN
RECEIVED INSPECTED
32b. SIGNATURE OF AUTHORIZED GOVERNMENT
REPRESENTATIVE
32c. DATE 32d. PRINTED NAME AND TITLE OF AUTHORIZED GOVERNMENT
REPRESENTATIVE
32e. MAILING ADDRESS OF AUTHORIZED GOVERNMENT REPRESENTATIVE 32f . TELEPHONE NUMBER OF AUTHORIZED GOVERNMENT REPRESENTATIVE
37. CHECK NUMBER
FINALPARTIALCOMPLETE
36. PAYMENT35. AMOUNT VERIFIED
CORRECT FOR
34. VOUCHER NUMBER
FINAL
33. SHIP NUMBER
PARTIAL
38. S/R ACCOUNT NUMBER 39. S/R VOUCHER NUMBER 40. PAID BY
41a. I CERTIFY THIS ACCOUNT IS CORRECT AND PROPER FOR PAYMENT
41b. SIGNATURE AND TITLE OF CERTIFYING OFFICER 41c. DATE
42a. RECEIVED BY (Print)
42b. RECEIVED AT (Location)
42c. DATE REC'D (YY/MM/DD) 42d. TOTAL CONTAINERS
STANDARD FORM 1449 (REV. 2/2012) BACK
Prescribed by GSA – FAR (48 CFR) 53.212
AUTHORIZED FOR LOCAL REPRODUCTION
PREVIOUS EDITION IS NOT USABLE
SEE SCHEDULE
20.
SCHEDULE OF SUPPLIES/ SERVICES
21.
QUANTITY UNIT
22. 23.
UNIT PRICE
24.
AMOUNT
19.
ITEM NO.
W81XWH20R0015
Section SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE
QUESTIONS/ANSWERS
1. Solicitation page 4, Key personnel are listed as Onsite Program Manager (1), Technical Lead (1), Senior
Developer (2). Government pricing template Attachment 5- EGS Pricing Sheet does not list a Program
Manager, is that the Project Manager II position which is the Govt. Site list?
Answer: Yes, it should be Project Manager as listed in the Pricing Sheet. This reference has been updated on page 4.
2. The Government pricing template (Attachment 5) does not list a Technical Lead.
Would the Government please clarify which position would the Technical Lead align with?
Answer: The Technical Lead may be one of the developers, which the Vendor can designate.
3. Would the Government please clarify if the key personnel position of Senior Developer aligns with the
Government pricing template position of Govt. Site Software Engineer III or Software Developer II?
Answer: The Senior Developer can be designated by the Vendor based on their own classification of staff and does not necessarily need to align with the governments proposed designations of Software Engineer
III or Software Developer II.
4. Are all of the Key Personnel positions Contractor Site or Government Site?
Answer: With the exception of the Onsite Project Manager, the Vendor may propose individuals to serve the Key Personnel Positions to be either Government Site or Contractor Site with the understanding that
Key staff are required for critical activities which may not always be possible from contractor sites.
5. Solicitation page 19, the Government lists $10,000 for the ODC CLINs yearly but in the Attachment 5-
EGS Pricing Sheet the Government lists $20,000 and $70,000 per year for ODCs.
Would the Government please clarify which amount to use in our pricing submission?
Answer: Please submit pricing in accordance with the Pricing Sheet (Attachment 5). For clarity, page 19 has been updated accordingly.
6. Please clarify the reference “excluding price proposal and Key Personnel” as it relates to the ITP.
Answer: The Price Proposal and Key Personnel are excluded from the page submission. The reference to this within the ITP section has been removed.
7. Please confirm Solicitation/Representations and Certifications consists of the SF1449, Reps & Certs, and any amendments.
Answer: Correct.
8. Will the government accept recent CPARS in lieu of PPQs?
Answer: The Government will use PPQs and CPARS in conjunction to determine a past performance rating.
9. Describe shared responsibilities between NEC infrastructure team and EGS team, where is responsibility the boundary? (Ref. 2.2/4.3.4.5)
Answer: The NEC provides hosting, operating system and database administration support including tasks such as STIG application, upgrades and vulnerability IAVA patching. Collaboration with the NEC is usually for overlapping activities/applications such as Apache Tomcat, Java versions, JIRA, Jenkins updates. The EGS team would help to schedule, test and troubleshoot issues where the EGS application is involved.
10. Please verify if the Government is using SVN as its code repository.
Answer: Yes, presently SVN is the code repository used.
11. Please provide IT Project Engineer II job description.
Answer: Refer to Labor Categories and Descriptions (Attachment 7)
12. Will the Government provide the document containing “Labor Categories and Descriptions” labor rates as referenced in 3.1.2.?
Answer: Refer to Labor Categories and Descriptions (Attachment 7)
13. What monitoring tools are implemented in the environment to support 4.3.1.2?
Answer: JConsole, JVisualVm
14. Is the customer currently using Remedy or some other tool to track issues, calls, orders, rapid requests, etc.?
Answer: JIRA is used to track all tasks, issues, bugs, sprints, releases
15. Please provide information on the surge requirement called out in the Pricing Sheet.
Answer: Surge capacity is included should the need arise and if the government determines that certain tasks are required to be completed in a shorter timeframe, to meet additional requirements or bring on specialized expertise on an as needed basis.
16. Does the listing of labor categories and FTE count represent the historical staffing of this effort?
Answer: Yes
17. Are there current vacancies on the contract?
Answer: This information is proprietary and will not be addressed.
18. Will the government provide the historical staffing and level of effort/FTE count information for the key tasks (4.1-4.4) as there is no historical workload information?
Answer: The Pricing sheet indicates the historical FTEs needed to support this effort (see Q17).
19. Please provide historical workload information such as number of story points per sprint, how many releases, how many tickets, and how many user stories are currently in the backlog.
Answer: Each quarter there are between 400-500 JIRA Tickets with a total of 900-1000 story points encompassing all aspects of EGS support.
20. Will the Government consider removing the cover letter from the page count?
Answer: Please refer to page 15- (a) Administrative Format Instructions- (1) Page Limits, which contains a list of sections not subject to page limitations.
21. Please provide guidelines for telework.
Answer: Telework is allowed. Typically staff at CDMRP utilize 1 day per week and are eligible after 1 year of service. Although these guidelines are for government staff, Vendors provide similar guidelines to their staff to ensure consistency across the organization. Alternative TW arrangement can be discussed and a plan must be proposed and approved by the COR. TW for offsite is determined by the Vendor.
22. Will the Government allow a smaller legible font for graphics and tables?
Answer: Please refer to page 15- (a) Administrative Format Instructions- (2) Formatting, which contains acceptable formatting requirements.
23. Please clarify if the government will furnish computers and external peripheral GFE for all staff working on this project to include off site and on site personnel.
Answer: See Section 2.2 and 2.6 of RFP. GFE for off-site personnel will be provided to those who have a need to access Government network resources, development tools and servers as well as meet requirements in 3.1.3.
24. Please define the “core” team’s functions in terms of PWS coverage.
Answer: The Core and Non-core teams are only defined in terms of on-site vs off-site personnel and are not defined specifically by PWS coverage. The Vendor should propose a core team that would be considered essential to interact with the onsite Government POCs, Users, and other technical support staff such as the
NEC; and to Operate and maintain the system and perform critical enhancements that is more efficient located on site.
25. Please define the “non-core” team’s functions in terms of PWS coverage.
Answer: Please refer to question #24.
26. Will the Government provide software on GFE to off-site /non-core personnel to include installation as required for contract performance?
Answer: Please refer to question #23.
27. Please map the key personnel titles to the labor categories provided in the pricing sheet.
Answer: Other than the onsite Project Manager, the Vendor should determine key personnel essential to the efficient operations, management and development of EGS.
28. Does the government expect this task to be a monitoring task or does the government expect us to do systems administration tasks to ensure STIGS are followed and IAVAs are mitigated?
Answer: The vendor is responsible for developing and operating the system to meet all STIGS. The
Government shall routinely scan systems to determine compliance. The NEC or other hosting provider will implement server level IAVAs (RedHat, Oracle) however the Vendor is responsible for ensuring application compliance with all applicable guidelines.
29. The original RFI NAICS code was 541511. The incumbent’s NAICS code is 541511. Can the Government change the NAICS code to 541511?
Answer: The NAICS code has been revised on the Solicitation from 541690 to 541511 to better reflect the services provided.
30. Is there an incumbent on this opportunity?
Answer: Horus Technology Solutions, Inc.
31. If there is an incumbent, is that incumbent eligible to bid on this opportunity?
32. What is the total projected budget for this opportunity?
Answer: Please refer to page 17- Factor 5- Price.
33. Has this opportunity ever been awarded under a different solicitation number?
Answer: This is a recompete for services previously awarded under a different solicitation number.
34. Will this opportunity have a WOSB or EDWOSB consideration attached to it?
Answer: The solicitation is 100% set aside for small business concerns.
35. What volume should we respond to the OCI requirement? Should it be the Solicitation/Representation and
Conflict Volume?
Answer: Please submit that attachment with the Solicitation/Representation and Certifications section.
36. This section is talking about Key Personnel, but references section 2.2. Can the government please clarify the reference to this section? (pg. 6 section 3.1.1.)
Answer: This reference has been updated to reflect the appropriate section.
37. Are we to provide Attachment 2 back with our bid response or is to be submitted after award?
Answer: Please submit with your bid response.
38. What is the email size limitation with attachments?
Answer: The max size attachment is around 30MB.
39. When does the Government anticipate to make the award?
Answer: March 2021
40. Page 15 of 69 (b. Non-Cost Proposal), page 17 (Factor 5-Price). There is no reference other than in the
Electronic Submission section that talks about a Solicitation/Representation and Certification volume. Can the Government please confirm that we are to provide 3 volumes and not just two (2)? Also, can the
Government tell us what we are to include in the Solicitation/Representation and Certification Volume?
Answer: The Solicitation/Representation and Certification portion consists of the SF1449, all representations and certifications and any Amendments issued (signed/acknowledged).
41. Is the Solicitation/Representation and Certification Volume III?
Answer: Your submission should include three separate parts: a Price proposal, and Non-Price proposal, and Solicitation/Representations and Certifications.
42. If there is a Solicitation/Representation & Certification volume, should this be the volume where we provide our OCI response, SF1449 and amendments?
Answer: This submission would be part of the Solicitation/Representation section.
43. Can we provide a past performance reference if it is less than a year on the contract?
Answer: In accordance with the solicitation, “The contracts may be past or current as long as the recent performance did not end more than three (3) years prior to the due date for the submission of the Offeror’s proposal.”
44. Can the Government please clarify if we are to provide a full QCP with our bid? If yes, would the
Government allow this plan to be outside the 40 page limit? Or would the Government consider changing the requirement to be a highlevel QCP and the final submitted after award? What is the QCP page limit?
Answer: Yes, please refer to Question #96.
45. What type of clearance is needed or required?
Answer: Please refer to Section 3.1.3 of the solicitation.
46. What are the expected weekly work hours?
Answer: See Section 1.5 of the solicitation.
47. Will support be needed upon implementation of the EGS system?
Answer: The system is already live and in production. PWS specifies tasks to be completed for complete cycle management of the system from development, testing, deployment, support, troubleshooting.
48. Do you have an approved VPN software for government contract company devices for adherence of asset
& audit compliance? (for remote work)
Answer: Vendor will be provided Government Issued Laptops which will be pre-configured with VPN software. Contract Company devices will not be allowed for connecting to the DOD network on which the
EGS application resides.
49. What are the deliverables and milestones for the opportunity?
Answer: Please refer to Section 7.0- Deliverables
50. How many other federal agencies or departments will have access to this system?
Answer: Currently access to the system is limited to MRDC organizations. Additional agencies if requesting access will be at the discretion of the CDMRP.
51. Will the SOW or scope of this opportunity expand or change in the future, given the current social & political climate?
Answer: This is not anticipated.
52. Types of equipment and supplies provided by offeror and government?
Answer: Please refer to Section 2.0: Government Furnished Property and Services
53. Is the server supplied by the offeror or government?
Answer: Please see 2.0. Servers including Production, Test, User Acceptance, Database are provided by the
Government currently and any future hosting requirements will be addressed by the government as needed.
54. Does the offeror facility have to pass secret clearance?
Answer: No
55. What clearance level is required for the offeror and subcontractor?
Answer: Please refer to Section 3.1.3.
56. Is an on-call person required for the contract?
Answer: Although an on-call person is not required for the contract, in cases of emergencies or urgent issues, the Government should be able to reach key staff on the contract during off hours.
57. Will the government provide a diagram showing the different systems, workflows and interactions currently being supported by EGS?
Answer: The level of detail for system interactions, workflows should not be necessary to propose an appropriate mix of expertise as defined by the labor categories and will not be provided. Standard technologies are utilized for system interfaces. Workflows are based on internal business processes such as routing of documents for review, multi-user, mult-step processes for review of information and data entry.
58. Can you name/identify “newer” technologies currently in use for EGS?
Answer: JMS, WebSocket, Grails 4.0, PDF.js, JSON
59. Is there a page limit for key personnel resumes?
Answer: Please refer to page 15- (a) Administrative Format Instructions- (1) Page Limits, which contains a list of sections not subject to page limitations.
60. Are the key personnel those positions listed in the pricing sheet (Attachment 5) under “govt site”?
Answer: With the exception of the Onsite Project Manager, the Vendor may propose individuals to serve the Key Personnel Positions to be either Government Site or Contractor Site with the understanding that
Key staff are required for critical activities which may not always be possible from contractor sites.
61. Can the government map the key position titles to the pricing sheet positions listed?
Answer: Please refer to Question #60.
62. The Key Personnel named in the RFP are the Onsite Program Manager, Technical Lead, and Senior
Developer; however, these do not directly correlate to the position titles provided in the pricing sheet.
Please clarify if the Onsite Program Manager is a Program manager II or III?
Answer: Program Manager II.
63. Is remote access to EGS restricted to GFE?
Answer: Yes, remote access, via VPN is limited to GFE.
64. Does the government currently offer/provide Contractors with virtual private network access to its’ hosted network and network/storage resources?
65. Can the government provide documentation and diagrams of the current server & storage environment and provide current plans for storage expansion if they exist?
Answer: EGS currently consists of 12 virtual servers comprised of production, user acceptance, testing, database, and utility server. Storage is provided on the Ft Detrick Storage Area Network.
66. Does the government believe that the current EGS infrastructure will require expansion to continue support of current and planned customers?
Answer: Any infrastructure expansion efforts required in the future will be provided by the government.
67. Are the hosting facilities located at Ft. Detrick? Are they contractor hosting facilities? Where are they located? Is any access to these facilities allowed for set-up, maintenance, trouble-shooting? Does these facilities include a fail-over facility for disaster recovery? What are the details of the SLA?
Answer: The current hosting facilities are government owned and contractor supported. No physical access to the facilities will be needed by the vendor. Access to servers will be provided via GFE over VPN. The
SLA covers system administration. The DoD will direct migration to a government provided cloud environment over the next year.
68. The section reads, "proposed personnel are also required to have a Commercial Environment (CE) commercial certification.”
Question: Does this mean that CE certifications are required for all personnel to be proposed for the contract? Or must newly hired personnel attain CE certification pursuant to the requirements in DoD
8570.01-M?
Answer: IAT Level I certification is required for staff requiring privileged level access and needed at the time of hire.
69. “Contractor must be able to provide ad-hoc expertise as needed in various areas of IM/IT knowledge to support EGS to include but not limited to requirements, design, application development, security, testing, data protections, database administration, systems administration and cloud services.” - Please provide a historical distribution of ad-hoc expertise and man-hours utilized on the EGS contract.
Answer: Ad hoc expertise can be up to 2 FTE and fall under the surge capacity category.
70. What is the current LOE for this Task ((Objective 1) Project Management)?
Answer: 1 FTE
71. “Develop system design, process flows and necessary technical architectural documents. Attend regularly-scheduled meetings with the COR, PM and or BSM, other Contractors and Government organizations as requested by the COR, PM or BSM.” Are these contractors performing on related contracts (interfaces) or other related agency contracts? Can you clarify the extent of contact with other contractors?
Answer: Other contractors support external systems which interface with EGS some of which are government systems and others contractor owned, some contractors utilize EGS in supporting various government business processes, support EGS server administration, helpdesk support, user training, system certifications and information assurance.
72. “The Contractor shall provide program support services to each research program or portfolio currently managed in EGS, any new programs/portfolios and user communities as needed to facilitate system use to include setup, re- configuration as needed, data and file manipulation such as transfers, exports and imports to meet program milestones and deliverables from other Contractors and organizations.” – For our planning and pricing analysis of this “as-needed” task, will the Government please provide historical utilization data available for this task?
Answer: Based on historical information between 2-3 FTE support program specific needs in utilizing EGS to include program setup, data mining and enhancements.
73. Support data requests from internal stakeholders as well as to support rapid requests from higher levels (i.e.
Congress, USAMRDC, Defense Health Agency, DoD, Army, MEDCOM). - For our planning and pricing analysis, will the Government please provide historical utilization data available for this task for “rapid requests”? Is overtime authorized for these tasks?
Answer: Reference RFP section 52.232-7
74. Create and maintain end-user accounts. Collaborate with Helpdesk/User support to ensure capabilities to create and maintain end-user accounts. – Is this task performed on-premises? Is this a contractor service?
Can you disclose the name of the contractor?
Answer: All user accounts are created at the EGS application level and is the responsibility the Vendor and other contractors which provide Helpdesk/User Support for EGS.
75. Assist Government and other staff (other contractors) who are responsible for EGS activities including maintenance of operating system, servers, software updates and security requirements as well as data management, user support personnel. – Can you disclose the names of these contractor firms?
Answer: No, not relevant to providing response to this RFP.
76. What is the current LOE for this Task specifically ((Objective 3) Operations and Maintenance)?
Answer: Approximately 3-4 FTEs
77. Is there software (i.e. Jira) currently be used for recording/tracking user reported errors or issues? If so, what software is in use?
Answer: JIRA is used for tracking all EGS tasks, user support requests, bugs, sprints, and other project management activities.
78. 4.3.2.2 Create and maintain end-user accounts. Collaborate with Helpdesk/User support to ensure capabilities to create and maintain end-user accounts, page 9
Are end-user accounts created and maintained in Microsoft Active Directory environment? If not please identify the current method/technology used for creating & storing user accounts, providing access to directory data and establishing access permissions for data/applications?
Answer: End user account are created and maintained within the EGS application. All access is via DoD issued CAC cards.
79. What is the Government’s scheduling requirement/timeline for this task, when do you expect completion of these system enhancements?
Answer: EGS utilizes Agile mythology (Scrum and Kanban) and as such enhancements are routine due to the dynamic nature of the business requirements, process improvements and other external factors. All enhancements and timelines for completion will be discussed as they are identified and requirements are gathered and analyzed.
80. 4.3.2.3 Assist Government and other staff (other contractors) who are responsible for EGS activities including maintenance of operating system, servers, page 9 .Are these maintenance activities done during normal business hours?
Answer: Most maintenance activities are performed after hours/Weekends to minimize system downtime during normal business hours.
81. Will the Government please provide a report showing the last 2 years of Technical Support tickets with their resolutions?
Answer: No.
82. Will the Government provide a report showing the total number of support issues opened and resolved for the last 2 years?
Answer: No, definition of support varies and is unclear what information this will provide in responding to this RFP. Assume 5-10% of effort will go to resolving end user issues.
83. Monitor and ensure functionality of existing and new system to system interfaces and views
Question: How many system to system interfaces are currently being monitored and supported?
Answer: Currently there are with 10 APIs with 3 external systems.
84. Will the Government provide performance metrics/requirements for monitoring performance?
Answer: Please refer to the Quality Assurance Surveillance Plan (Attachment 6)
85. Will contractor be permitted to include users/user groups in system functionality testing?
Answer: Depending on the nature of the functionally testing and time commitments, users will be made available.
86. Will contractor be responsible for evaluating security controls (NIST 800-53)?
Answer: Yes, contractor will be responsible for aspects of evaluation and implementation of applicable controls within NIST 800-53 and is a shared responsibility of Information Assurance support contractors who support CDMRP.
87. “QASP surveillance items shall be attached to the contract. A QASP is provided (Attachment 6) with the minimum requirements.” - Will the Government please provide those metrics/AQLs?
Answer: The Vendor can recommend metrics from experience with similar projects. Government will work with Vendor to establish metrics appropriate for this project.
88. To help provide a more synchronized Transition In plan will the government make available, with sufficient time prior to the proposal due date, a copy of the incumbent contractor’s Transition Out plan?
Answer: This information is proprietary and will not be addressed.
89. How does the Government intend to define and evaluate "Excellence"?
Answer: Please refer to the Evaluation Criteria for Factor 1- Technical Approach.
90. Will the government allow subcontractors to submit their breakdown of each proposed fully loaded rate separately from their prime partner?
Answer: No, Price Proposals should be completed and submitted by the Prime offeror.
91. CLINs 1003 and 2003 state the Gov't assume $10K for travel in the base period, but these are option year
CLINs. Is it the Gov't intent that travel will only be required in the base period, or that $10K is required for travel each year of the PoP. Specifically, which CLIN should be included in transition pricing?
Answer: Please submit pricing in accordance with the Pricing Sheet (Attachment 5). For clarity, page 19 has been updated accordingly.
92. Pg. 38 states for the Evaluation, "Technical and Past Performance, when combined, are significantly more important than cost or price." Does Technical include Experience (Factor 2) and Management (Factor 3), or do they have a different weighting in the evaluation?
Answer: Yes, this has been updated in the solicitation for clarity.
93. Can the Government clarify the minimal years of experience and other experience requirements for key personnel?
Answer: Experience of staff proposed to meet the requirements should be determined by the Vendor to ensure that appropriately skilled and knowledgeable individuals are included so that tasks can be completed without impacting the current systems operations and development efforts.
94. Where is the anticipated location for the quarterly program reviews, Government site or Contractor Site?
Answer: Government Site or Virtual
95. Are there additional Government site/facilities, besides Ft. Detrick, that the contractor will have to visit during the PoP?
Answer: Not currently, if additional EGS users are located elsewhere all efforts will be made to limit meetings to virtual/telephone. On rare occasion, an EGS representative may be needed for an onsite meeting most likely in the Local Communizing area of Washington DC.
96. Would the Government exclude the QCP from the 40 page limit?
Answer: Yes; however, the QCP itself may not exceed 20 pages and must be a separate document.
97. Can the Government confirm that the only “narrative” requirement for the Past Performance section is a list of the references (no more than 4 in the last 3 years) that have been sent Past Performance Questionnaires by the Offeror? Are project descriptions required?
Answer: Please refer to Factor 4- Past Performance. Scope of work is listed in the reference content.
98. Can the Government confirm that there is no pricing narrative required, only the Excel pricing sheet? Can
Offerors submit the SF1449 under separate title?
Answer: The Pricing Sheet is required. No, do not change the name of the SF1449.
99. With regard to the PWS, will the Government be able to provide approximate number of internal vs external integration endpoints?
Answer: Approximately 8-12 external integration endpoints and approximately 6-9 internal integration endpoints.
100. Can the Government clarify if the data processed and stored in EGS include PII or PHI data?
Answer: EGS does not contain PHI. PII is limited to business PII (Contact info, demographics) EGS has an approved Privacy Impact Assessment (PIA).
101. Can the Government provide information on response targets and resolution targets including specific EGS system service Levels (SLAs)?
Answer: Depending on issue and priority of issue and complexity response times will vary from hours to days.
102. PWS. Is there any specific ticket triage, prioritization rules (e.g., based on Severity/Impact) setup to determine the priority of the tickets received?
Answer: This will be established in collaboration with the vendor.
103. General. Will the Government provide stats on number of tickets received and handled by O&M team on a monthly basis?
Answer: Government estimates 4 FTE to support O&M activities. On average 600 tickets are created quarterly encompassing all areas of EGS support including O&M.
104. PWS. Will the Government clarify what tools are (e.g., SharePoint) are currently used to manage the EGS lifecycle documentation?
Answer: SharePoint is utilized for lifecycle documentation.
105. PWS. Will the Government clarify what test automation framework and tools are (e.g., VERACODE, Selenium, LoadRunner etc.) currently used in the continuous integration pipeline?
Answer: Jenkin, Selenium
106. PWS. What tools are used for test data management and what tools are used for to manage the baseline and evolution of test automation scripts?
Answer: SVN and Jenkins
107. PWS. What tools are currently used for defect tracking, defect prevention and control?
Answer: JIRA
108. PWS. Task 4.4.3 references integration services. Can the Government clarify how many integration end-points are currently supported? Are these integration end points implemented through APIs (SOAP/REST) or other methods?
Answer: Refer to Question# 99.
109. PWS. Will the Government share the number of enhancements (story points) implemented for EGS during past year?
Answer: Quarterly 900-1000 story points encompassing all EGS activities including enhancements.
110. PWS. Are there any lingering issues, performance challenges that currently impacts the use of EGS system?
Answer: Systems on the DoD network are subject to network issues and monitoring which can degrade performance beyond control of developers.
111. What is the incumbent contractor's headcount on the contract at this time?
Answer: Refer to the Pricing Sheet (Attachment 5) which reflects the FTE requirements.
112. RFP Attachment 5 EGS Pricing Sheet – The FTE and labor category breakdowns are not provided for Key
Tasks 4.1 – 4.4. Does the contractor complete the FTE and labor category breakdowns, or will the
Government provide this after contract award?
Answer: The Vendor may propose individuals to serve the Key Personnel Positions to be either
Government Site or Contractor Site with the understanding that Key staff are required for critical activities which may not always be possible from contractor sites.
113. RFP Document, page 36 of 69, Item (f) states that "Based on current projections, the Government anticipates requiring the levels of support listed within Attachment 5- Pricing Sheet. Please note that this is a projection and is subject to change. Offerors shall complete Attachment 5 – Pricing sheet with fully loaded labor rates based on the projections." Projections are not given in Attachment 5 for the Key Tasks, which makes completion of the SF1449 difficult or impossible. Can the Government provide the Tasks 4.1
– 4.4 projections?
Answer: Column B of the Pricing Sheet reflects the FTE projection for the Base Year. Column E reflects
Option Yr. 1 and Column H reflects Option Yr. 2 FTE projections.
114. Is the contractor required to give the incumbent staff the first right of refusal?
Answer: No.
115. The Electronic Grants System (EGS) Program is complex. Can the page count be increased from 40 pages to 60 pages to adequately address all program elements, particularly the program's technical and management aspects?
Answer: No; however, an additional 20 pages will be allowed for a separate QCP.
116. Factor 4 – Past Performance, pages 16 and 17 of 69 - Is there a limit to the number of references included in the list of references described in the second paragraph of Factor 4?
Answer: Please refer to Factor 4 – Past Performance which states no more than four (4) past performance references for itself as the prime contractor and no more than two (2) references for each subcontractor.
Section SF 1449 - CONTINUATION SHEET
PERFORMANCE WORK STATEMENT
SECTION 1.0: GENERAL INFORMATION
1.1 Purpose
To award a contract for management of the Electronic Grants System (EGS) sponsored by the
Congressionally Directed Medical Research Program’s (CDMRP).
To support the tasks identified below requires an experienced and cohesive team of junior and senior level
Information Technology (IT) and Information Management Personnel to include project managers, requirement analysts, application developers and IT engineers who can demonstrate a comprehensive understanding of the business requirements industry, Government and DoD standards to perform tasks and produce acceptable deliverables within required timelines while meeting cost, schedule, and performance requirements.
The Government reserves the right to include support for other Federal agencies (Clients) in the utilization of EGS under the direction of CDMRP as its proponent/sponsor. The Contractor shall provide all necessary qualified personnel with the ability to perform all tasks stated in the Performance Objectives, as well as be able to support each individual clients’ requirements.
1.2 Background
The US Army Medical Research and Development Command (USAMRDC) is a Subcommand to the US Army
Futures Command (AFC). The Commanding General (CG), USAMRDC, directs the management of a number of medical research, development and acquisition programs. Research includes diseases, conditions and topics such as breast, prostate, ovarian and lung cancer, defense health, neurofibromatosis, tuberous sclerosis complex, autism, psychological health/traumatic brain injury, spinal cord injury research, bone marrow failure, multiple sclerosis, medical imaging, medical informatics, behavioral health, medical simulators, mobile health applications, medical robotics, deployed health, and other medical research programs. The USAMRDC is responsible for planning, coordinating, integrating, programming, budgeting and executing these programs.
EGS is a Government-owned, contractor-operated business system custom designed to support research administration on behalf of multiple organizations. Hosted on the DoD network, it serves as a repository for research proposals, award data and files, primarily biomedical, related to acquisitions, regulatory review, administrative, and other related information. EGS has many application modules and components designed to automate administrative processes, streamline workflows and enhance collaboration in the areas of proposal management, awards management, regulatory reviews, program management, and program evaluation. A number of system-to-system interfaces facilitate interactions and data transfers with external systems owned and operated by contractors and other agencies. It supports a number of web-based workflows, including progress report processing and review, award negotiation, regulatory review of human and animal protocols, product and outcome management, and data management. EGS currently supports approximately 485 users and contains 138,000 proposal records and 18,925 award records. On an annual basis, an average of 10,000 new proposal records are created, 5,000 active awards are managed and 1000 new awards are initiated. EGS is a web-based application using Grails framework with several primary technologies being currently utilized: VMWare ESX LinuxOS, Java-JDK + Oracle RDBMS, JavaScript, and Apache Tomcat-outputting HTML, XML, JSON, XLS, and static files. Newer technologies are incorporated as needed per evolving requirements to meet government and industry standards.
1.3 Period of Performance
The anticipated period of performance of this contract is 12 months from the date of contract award. There will also be two (2) one-year options to be exercised at the discretion of the Government (total potential of a three [3] year contract). The Contract Specialist will notify the Contractor of the intent to exercise an option year 30 calendar days before the option is to be exercised.
1.4. Key Personnel
(a) The Government has identified the following positions to be filled by Key Personnel. The offeror may propose alternate and/or additional positions as Key personnel.
Position Titles:
- Onsite Project Manager (1 FTE)
- Technical Lead (1 FTE)
- Senior Developer (2 FTE)
(b) For all Key Personnel positions, provide an attachment naming the individuals proposed to fill Key
Personnel positions along with a description of the portion of the solicitation’s Performance Work Statement that each individual is being proposed to perform.
(c) A resume is required for all individuals proposed to fill Key Personnel positions. Do not submit resumes for all labor proposed, only for those Key Personnel identified above. A signed a letter of intent is required for those individuals proposed as Key Personnel who are not current employees of the prime contractor responding to this requirement. This includes letters of intent for key personnel proposed by subcontractors, teaming partners and consultants. A letter of intent is not required for individuals proposed as key personnel who are current employees of the prime contractor.
(d) The resumes must provide thorough and detailed documentation of the experience, abilities, and background for proposed Key Personnel or equivalent statements of qualifications. Such documentation shall include but not be limited to: name, curriculum vitae, type and description of experience.
(e) Substitutions of proposed Key Personnel shall not be allowed for a period of six months after award, except under extreme circumstances. Any substitution or replacement of Key Personnel shall have qualifications equal to or greater than the individuals proposed. Any proposed substitute or replacement key personnel shall have qualifications comparable to the individual being replaced, taking into account the requirements of the PWS. For temporary and/or permanent replacement of Key Personnel, the Contractor shall provide a resume for each individual to the Contracting Officer Representative (COR). Resumes shall be provided at least one week (or as mutually agreed upon) prior to making any personnel changes. The Government reserves the right to pre-approve any replacement or substitutions of Key Personnel. Contractor personnel must submit necessary information to start the clearance review process prior to reporting for performance.
1.5. CDMRP Hours of Operation
The CDMRP operates on a Monday through Friday work schedule with normal hours of operation being 7:30 AM to
5:30 PM. Working outside normal hours on site for purposes of system maintenance and deployments are allowed with prior approval from the COR, Program Manager (PM) or Business Systems Manager (BSM).
1.6 Contract Kick-Off Meeting
The Contractor shall contact the COR to set up a post-award conference with the COR and other designated staff, within 7 business days after the start date of the contract.
1.7 Contract Description
The Government intends to award a single contract for these services. The contract will have two (2) separate
Contract Line Item Numbers (CLINS). CLIN 0001 well be set up as Firm-Fixed Price and support the operations and maintenance portion of EGS. CLIN 0002 will be set up as Time and Materials for support of the development and enhancement portion of EGS.
1.8 Travel
Travel may be required to perform tasks in Section 4.0 below. The COR is the travel order approval authority as designated in writing by the Contracting Officer. All travel requirements (including plans, agenda, itinerary, or dates) shall be pre-approved by the COR and is on a strictly cost reimbursable basis. The Contractor shall be authorized travel expenses consistent with the substantive provisions of the JTR and the limitation of funds specified in the contract. Costs for travel shall be billed in accordance with the regulatory implementation of Public Law 99-
234 and FAR 31.205-46 Travel Costs, subject to local policy and procedures.
1.9 Non-Personal Services
This award identifies services that are strictly non-personal in nature.
1.10 Severable / Non-Severable Services
This award identifies services that are severable in nature.
1.11 Inherently Governmental Functions
This requirement has been reviewed and contains no services that are inherently governmental functions.
1.12 Organizational Conflict of Interest (OCI) Category
OCI is categorized into three broad categories, for purposes of identifying, avoiding or mitigating against OCIs in accordance with FAR Subpart 9.5. If the Offeror/Contractor believes that a real or apparent OCI may exist as a result of an award, the Contractor shall also submit an OCI Mitigation Plan.
Contractor participation in more than one of these areas may give rise to an unfair competitive advantage resulting from access to advance acquisition planning, source selection sensitive or proprietary information. Furthermore, Contractor participation in more than one area may give rise to a real or apparent loss of Contractor impartiality and objectivity where its advisory or planning assistance in one area potentially affects its present or future participation in another area.
The purpose of this categorization is to accomplish the following three objectives: (1) to inform prospective Offerors that CDMRP presumes that award of a contract or order in the subject category will give rise to real or apparent
OCI’s with respect to requirements in the other two categories and or may give rise to an OCI in the same category;
(2) to assist current Contractors and prospective Offerors in developing their own business strategies regarding participation in CDMRP requirements and in identifying and, where possible, avoiding or mitigating against OCIs;
and (3) to ensure that all current Contractors and prospective Offerors are afforded the maximum practicable opportunity to compete for all CDMRP requirements consistent with the restrictions required under FAR Subpart
9.5 and sound business practices.
For purposes of identifying and/or mitigating against OCIs, CDMRP will examine all its service requirements and acquisitions regardless of the cognizant contracting activity (e.g., USAMRAA, GSA, other agency Multiple Award
Schedules, etc.) or the type of contract vehicle used (e.g., FSS order, Fair Opportunity competitive order under
Multiple Award ID/IQ Contracts, competitively negotiated awards under FAR Part 15, etc.).
The work called for under this contract has been determined by CDMRP to fall within the following OCI category:
Category 2: Program and/or Administrative Support
SECTION 2.0: GOVERNMENT-FURNISHED PROPERTY AND SERVICES
2.1 General Information
The Government will provide the facilities, equipment and materials listed here.
2.2 Government-Furnished Property
The Government will provide office space for a core team to be located at the Government site designated in the contract. The Government will also make available a personal computer, telephone, fax machine, copying and scanning machine, printer, and supplies necessary for on-site personnel to perform the work on-site. For all other support provided under this contract, the Contractor shall provide their own facility as noted in Section 3.0 below.
The Government will provide a personal computer but other peripheral IT equipment such as external monitors that may be deemed necessary to perform the work at the Contractor Site and/or Off-site, will only be supplied on a case by case basis and not as “standard issue”, as well as what is in the best interest of the Government. Contractor shall identify computer specifications ideal for application development and testing (processing speed, memory etc.).
Certain core tasks shall be conducted on Government owned servers, which are hosted at the Fort Detrick Network
Enterprise Center (NEC). Alternate strategies for application development and maintenance from off-site may be proposed within the limits allowable based on need to access Government network resources and equipment, Contractor may propose a mix of on-site and off-site capabilities and staff that provides for efficiency and reduces risk to the government.
2.3 Government-Furnished Services
The Government will provide custodial, utility, pest control, telephone, refuse collection, and postage (Government related materials only) services for Government provided space.
2.4 Government-Mandated Training
All Government mandated training (partially noted in Section 3.0 below) is required for all individuals who are physically located at Fort Detrick or require network access, including Contractors. All Government mandated training will be Government furnished and shall be completed online or on-site during duty hours and in accordance with established timelines.
2.5. Government-Furnished Hosting/Servers
The Government will provide server equipment and hosting on the DoD network for the EGS application including the following environments: Production, User Acceptance, Test, and Development. Services related to server maintenance and database administration are provided through a Service Level Agreement with a DoD provided hosting facilities. Additionally, servers (utility, code repository, dev ops) are co-managed by EGS personnel and hosting provider.
2.6 Government-Furnished Software
The Government will provide application development tools to include: Atlassian set of tools for bug tracking and agile development. In addition, SVN for code repository and Jenkins for Continuous Integration. Developer will utilize Java JDK, IntelliJ, Ultra Edit, Mozilla Firefox, Oracle SQL Developer, and Microsoft Visio. Other DoD approved software may be provided based on need. Government will not provide software to be installed on non
GFE or required for contract performance monitoring.
The Government will provide software/licenses for the EGS application located in government hosting facilities including RedHat, Oracle, and VMWare.
SECTION 3.0: CONTRACTOR REQUIREMENTS
3.1 Contractor Personnel Minimum Requirements
3.1.1 The Contractor shall have a signed letter of intent from the proposed Key Personnel employees in response to this solicitation and must be available to begin work at the CDMRP provided facility (as outlined in section 1.4 above).
3.1.2 The Contractor shall accomplish the assigned work by employing and utilizing qualified personnel with skills, and when required; training, and experience. The Contractor shall match personnel skills to the work or task. The
Contractor shall ensure the labor categories are defined in the “Labor Categories and Descriptions” labor rates. The
Contractor shall ensure “Man-hours” utilized in the performance of…
This is the start of the file's text. The full file is on GovTribe.
File details come from the government source that posted it. Updated .