Amendment 01- W81XWH-20-R-0015.pdf

PDF 344 KB Posted

Attached to
Management of the Electronic Grants System (EGS)
Solicitation number
W81XWH20R0015
Issued by

About this file

This solicitation seeks proposals for the management of the Electronic Grants System (EGS) sponsored by the Congressionally Directed Medical Research Program's (CDMRP). Key requirements include providing project management, program support, operations and maintenance, technical support, system development and enhancement services. Offerors must propose qualified personnel with skills in areas such as project management, requirements analysis, application development, security, testing, and database administration to perform tasks and produce deliverables on schedule and within cost and performance requirements. The period of performance is one base year with two one-year option periods. Key personnel positions include an onsite Project Manager, Technical Lead, and two Senior Developers. The closing date for proposals is December 28, 2020. The award type is firm-fixed-price for operations and maintenance and time-and-materials for development and enhancements. The solicitation is fully set aside for small businesses. The incumbent contractor is Horus Technology Solutions, Inc.

View the file

Other files

File Type Posted
Amendment 02-W81XWH-20-R-0015.pdf PDF
Attachment 7- Labor Categories.docx DOCX document
Attachment 5- EGS Pricing Sheet.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 5- EGS Pricing Sheet.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 6- Quality Assurance Surveillance Plan.doc DOC document
Attachment 2 - CDMRP CA.docx DOCX document
W81XWH20R0015.pdf PDF
Attachment 4- Non-Disclosure Agreement.doc DOC document
Attachment 1 - CDMRP OCI Categories.docx DOCX document
Attachment 3- Past Performance Questionnaire.doc DOC document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

The purpose of this solicitation amendment is to release responses to questions received. This amendment includes revisions to the original solicitation. Please note the NAICS code has changed to 541511 and the PSC has changed to DA01. Please read the entire amendment so proposals are in accordance w ith the changes w ithin.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

S 1 41

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 17-Dec-2020

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W81XWH20R0015

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

24-Nov-2020

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

17-Dec-2020

CODE

USA MED RESEARCH ACQ ACTIVITY

820 CHANDLER ST

FORT DETRICK MD 21702-5014

W81XWH 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W81XWH20R0015

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

The following have been added by full text:

QUESTIONS/ANSWERS

1. Solicitation page 4, Key personnel are listed as Onsite Program Manager (1), Technical Lead (1), Senior Developer (2). Government pricing template Attachment 5- EGS Pricing Sheet does not list a Program Manager, is that the Project Manager II position which is the Govt. Site list?

Answer: Yes, it should be Project Manager as listed in the Pricing Sheet. This reference has been updated on page 4.

2. The Government pricing template (Attachment 5) does not list a Technical Lead.

Would the Government please clarify which position would the Technical Lead align with?

Answer: The Technical Lead may be one of the developers, which the Vendor can designate.

3. Would the Government please clarify if the key personnel position of Senior Developer aligns with the Government pricing template position of Govt. Site Software Engineer III or Software Developer II?

Answer: The Senior Developer can be designated by the Vendor based on their own classification of staff and does not necessarily need to align with the governments proposed designations of Software Engineer III or Software Developer II.

4. Are all of the Key Personnel positions Contractor Site or Government Site?

Answer: With the exception of the Onsite Project Manager, the Vendor may propose individuals to serve the Key Personnel Positions to be either Government Site or Contractor Site with the understanding that Key staff are required for critical activities which may not always be possible from contractor sites.

5. Solicitation page 19, the Government lists $10,000 for the ODC CLINs yearly but in the Attachment 5- EGS Pricing Sheet the Government lists $20,000 and $70,000 per year for ODCs.

Would the Government please clarify which amount to use in our pricing submission?

Answer: Please submit pricing in accordance with the Pricing Sheet (Attachment 5). For clarity, page 19 has been updated accordingly.

6. Please clarify the reference “excluding price proposal and Key Personnel” as it relates to the ITP.

Answer: The Price Proposal and Key Personnel are excluded from the page submission. The reference to this within the ITP section has been removed.

7. Please confirm Solicitation/Representations and Certifications consists of the SF1449, Reps & Certs, and any amendments.

Answer: Correct.

8. Will the government accept recent CPARS in lieu of PPQs?

Answer: The Government will use PPQs and CPARS in conjunction to determine a past performance rating.

9. Describe shared responsibilities between NEC infrastructure team and EGS team, where is responsibility the boundary? (Ref. 2.2/4.3.4.5) Answer: The NEC provides hosting, operating system and database administration support including tasks such as STIG application, upgrades and vulnerability IAVA patching. Collaboration with the NEC is usually for overlapping activities/applications such as Apache Tomcat, Java versions, JIRA, Jenkins updates. The EGS team would help to schedule, test and troubleshoot issues where the EGS application is involved.

10. Please verify if the Government is using SVN as its code repository.

Answer: Yes, presently SVN is the code repository used.

11. Please provide IT Project Engineer II job description.

Answer: Refer to Labor Categories and Descriptions (Attachment 7)

12. Will the Government provide the document containing “Labor Categories and Descriptions” labor rates as referenced in 3.1.2.?

Answer: Refer to Labor Categories and Descriptions (Attachment 7)

13. What monitoring tools are implemented in the environment to support 4.3.1.2?

Answer: JConsole, JVisualVm

14. Is the customer currently using Remedy or some other tool to track issues, calls, orders, rapid requests, etc.?

Answer: JIRA is used to track all tasks, issues, bugs, sprints, releases

15. Please provide information on the surge requirement called out in the Pricing Sheet.

Answer: Surge capacity is included should the need arise and if the government determines that certain tasks are required to be completed in a shorter timeframe, to meet additional requirements or bring on specialized expertise on an as needed basis.

16. Does the listing of labor categories and FTE count represent the historical staffing of this effort?

Answer: Yes

17. Are there current vacancies on the contract?

Answer: This information is proprietary and will not be addressed.

18. Will the government provide the historical staffing and level of effort/FTE count information for the key tasks (4.1-4.4) as there is no historical workload information?

Answer: The Pricing sheet indicates the historical FTEs needed to support this effort (see Q17).

19. Please provide historical workload information such as number of story points per sprint, how many releases, how many tickets, and how many user stories are currently in the backlog.

Answer: Each quarter there are between 400-500 JIRA Tickets with a total of 900-1000 story points encompassing all aspects of EGS support.

20. Will the Government consider removing the cover letter from the page count?

Answer: Please refer to page 15- (a) Administrative Format Instructions- (1) Page Limits, which contains a list of sections not subject to page limitations.

21. Please provide guidelines for telework.

Answer: Telework is allowed. Typically staff at CDMRP utilize 1 day per week and are eligible after 1 year of service. Although these guidelines are for government staff, Vendors provide similar guidelines to their staff to ensure consistency across the organization. Alternative TW arrangement can be discussed and a plan must be proposed and approved by the COR. TW for offsite is determined by the Vendor.

22. Will the Government allow a smaller legible font for graphics and tables?

Answer: Please refer to page 15- (a) Administrative Format Instructions- (2) Formatting, which contains acceptable formatting requirements.

23. Please clarify if the government will furnish computers and external peripheral GFE for all staff working on this project to include off site and on site personnel.

Answer: See Section 2.2 and 2.6 of RFP. GFE for off-site personnel will be provided to those who have a need to access Government network resources, development tools and servers as well as meet requirements in 3.1.3.

24. Please define the “core” team’s functions in terms of PWS coverage.

Answer: The Core and Non-core teams are only defined in terms of on-site vs off-site personnel and are not defined specifically by PWS coverage. The Vendor should propose a core team that would be considered essential to interact with the onsite Government POCs, Users, and other technical support staff such as the NEC; and to Operate and maintain the system and perform critical enhancements that is more efficient located on site.

25. Please define the “non-core” team’s functions in terms of PWS coverage.

Answer: Please refer to question #24.

26. Will the Government provide software on GFE to off-site /non-core personnel to include installation as required for contract performance?

Answer: Please refer to question #23.

27. Please map the key personnel titles to the labor categories provided in the pricing sheet.

Answer: Other than the onsite Project Manager, the Vendor should determine key personnel essential to the efficient operations, management and development of EGS.

28. Does the government expect this task to be a monitoring task or does the government expect us to do systems administration tasks to ensure STIGS are followed and IAVAs are mitigated?

Answer: The vendor is responsible for developing and operating the system to meet all STIGS. The Government shall routinely scan systems to determine compliance. The NEC or other hosting provider will implement server level IAVAs (RedHat, Oracle) however the Vendor is responsible for ensuring application compliance with all applicable guidelines.

29. The original RFI NAICS code was 541511. The incumbent’s NAICS code is 541511. Can the Government change the NAICS code to 541511?

Answer: The NAICS code has been revised on the Solicitation from 541690 to 541511 to better reflect the services provided.

30. Is there an incumbent on this opportunity?

Answer: Horus Technology Solutions, Inc.

31. If there is an incumbent, is that incumbent eligible to bid on this opportunity?

Answer: Yes

32. What is the total projected budget for this opportunity?

Answer: Please refer to page 17- Factor 5- Price.

33. Has this opportunity ever been awarded under a different solicitation number?

Answer: This is a recompete for services previously awarded under a different solicitation number.

34. Will this opportunity have a WOSB or EDWOSB consideration attached to it?

Answer: The solicitation is 100% set aside for small business concerns.

35. What volume should we respond to the OCI requirement? Should it be the Solicitation/Representation and Conflict Volume?

Answer: Please submit that attachment with the Solicitation/Representation and Certifications section.

36. This section is talking about Key Personnel, but references section 2.2. Can the government please clarify the reference to this section? (pg. 6 section 3.1.1.)

Answer: This reference has been updated to reflect the appropriate section.

37. Are we to provide Attachment 2 back with our bid response or is to be submitted after award?

Answer: Please submit with your bid response.

38. What is the email size limitation with attachments?

Answer: The max size attachment is around 30MB.

39. When does the Government anticipate to make the award?

Answer: March 2021

40. Page 15 of 69 (b. Non-Cost Proposal), page 17 (Factor 5-Price). There is no reference other than in the Electronic Submission section that talks about a Solicitation/Representation and Certification volume. Can the Government please confirm that we are to provide 3 volumes and not just two (2)? Also, can the Government tell us what we are to include in the Solicitation/Representation and Certification Volume?

Answer: The Solicitation/Representation and Certification portion consists of the SF1449, all representations and certifications and any Amendments issued (signed/acknowledged).

41. Is the Solicitation/Representation and Certification Volume III?

Answer: Your submission should include three separate parts: a Price proposal, and Non-Price proposal, and Solicitation/Representations and Certifications.

42. If there is a Solicitation/Representation & Certification volume, should this be the volume where we provide our OCI response, SF1449 and amendments?

Answer: This submission would be part of the Solicitation/Representation section.

43. Can we provide a past performance reference if it is less than a year on the contract?

Answer: In accordance with the solicitation, “The contracts may be past or current as long as the recent performance did not end more than three (3) years prior to the due date for the submission of the Offeror’s proposal.”

44. Can the Government please clarify if we are to provide a full QCP with our bid? If yes, would the Government allow this plan to be outside the 40 page limit? Or would the Government consider changing the requirement to be a highlevel QCP and the final submitted after award? What is the QCP page limit?

Answer: Yes, please refer to Question #96.

45. What type of clearance is needed or required?

Answer: Please refer to Section 3.1.3 of the solicitation.

46. What are the expected weekly work hours?

Answer: See Section 1.5 of the solicitation.

47. Will support be needed upon implementation of the EGS system?

Answer: The system is already live and in production. PWS specifies tasks to be completed for complete cycle management of the system from development, testing, deployment, support, troubleshooting.

48. Do you have an approved VPN software for government contract company devices for adherence of asset & audit compliance? (for remote work)

Answer: Vendor will be provided Government Issued Laptops which will be pre-configured with VPN software. Contract Company devices will not be allowed for connecting to the DOD network on which the EGS application resides.

49. What are the deliverables and milestones for the opportunity?

Answer: Please refer to Section 7.0- Deliverables

50. How many other federal agencies or departments will have access to this system?

Answer: Currently access to the system is limited to MRDC organizations. Additional agencies if requesting access will be at the discretion of the CDMRP.

51. Will the SOW or scope of this opportunity expand or change in the future, given the current social & political climate?

Answer: This is not anticipated.

52. Types of equipment and supplies provided by offeror and government?

Answer: Please refer to Section 2.0: Government Furnished Property and Services

53. Is the server supplied by the offeror or government?

Answer: Please see 2.0. Servers including Production, Test, User Acceptance, Database are provided by the Government currently and any future hosting requirements will be addressed by the government as needed.

54. Does the offeror facility have to pass secret clearance?

Answer: No

55. What clearance level is required for the offeror and subcontractor?

Answer: Please refer to Section 3.1.3.

56. Is an on-call person required for the contract?

Answer: Although an on-call person is not required for the contract, in cases of emergencies or urgent issues, the Government should be able to reach key staff on the contract during off hours.

57. Will the government provide a diagram showing the different systems, workflows and interactions currently being supported by EGS?

Answer: The level of detail for system interactions, workflows should not be necessary to propose an appropriate mix of expertise as defined by the labor categories and will not be provided. Standard technologies are utilized for system interfaces. Workflows are based on internal business processes such as routing of documents for review, multi-user, mult-step processes for review of information and data entry.

58. Can you name/identify “newer” technologies currently in use for EGS?

Answer: JMS, WebSocket, Grails 4.0, PDF.js, JSON

59. Is there a page limit for key personnel resumes?

Answer: Please refer to page 15- (a) Administrative Format Instructions- (1) Page Limits, which contains a list of sections not subject to page limitations.

60. Are the key personnel those positions listed in the pricing sheet (Attachment 5) under “govt site”?

Answer: With the exception of the Onsite Project Manager, the Vendor may propose individuals to serve the Key Personnel Positions to be either Government Site or Contractor Site with the understanding that Key staff are required for critical activities which may not always be possible from contractor sites.

61. Can the government map the key position titles to the pricing sheet positions listed?

Answer: Please refer to Question #60.

62. The Key Personnel named in the RFP are the Onsite Program Manager, Technical Lead, and Senior Developer; however, these do not directly correlate to the position titles provided in the pricing sheet.

Please clarify if the Onsite Program Manager is a Program manager II or III?

Answer: Program Manager II.

63. Is remote access to EGS restricted to GFE?

Answer: Yes, remote access, via VPN is limited to GFE.

64. Does the government currently offer/provide Contractors with virtual private network access to its’ hosted network and network/storage resources?

Answer: Yes

65. Can the government provide documentation and diagrams of the current server & storage environment and provide current plans for storage expansion if they exist?

Answer: EGS currently consists of 12 virtual servers comprised of production, user acceptance, testing, database, and utility server. Storage is provided on the Ft Detrick Storage Area Network.

66. Does the government believe that the current EGS infrastructure will require expansion to continue support of current and planned customers?

Answer: Any infrastructure expansion efforts required in the future will be provided by the government.

67. Are the hosting facilities located at Ft. Detrick? Are they contractor hosting facilities? Where are they located? Is any access to these facilities allowed for set-up, maintenance, trouble-shooting? Does these facilities include a fail-over facility for disaster recovery? What are the details of the SLA?

Answer: The current hosting facilities are government owned and contractor supported. No physical access to the facilities will be needed by the vendor. Access to servers will be provided via GFE over VPN. The SLA covers system administration. The DoD will direct migration to a government provided cloud environment over the next year.

68. The section reads, "proposed personnel are also required to have a Commercial Environment (CE) commercial certification.”

Question: Does this mean that CE certifications are required for all personnel to be proposed for the contract? Or must newly hired personnel attain CE certification pursuant to the requirements in DoD 8570.01-M?

Answer: IAT Level I certification is required for staff requiring privileged level access and needed at the time of hire.

69. “Contractor must be able to provide ad-hoc expertise as needed in various areas of IM/IT knowledge to support EGS to include but not limited to requirements, design, application development, security, testing, data protections, database administration, systems administration and cloud services.” - Please provide a historical distribution of ad-hoc expertise and man-hours utilized on the EGS contract.

Answer: Ad hoc expertise can be up to 2 FTE and fall under the surge capacity category.

70. What is the current LOE for this Task ((Objective 1) Project Management)?

Answer: 1 FTE

71. “Develop system design, process flows and necessary technical architectural documents. Attend regularly-scheduled meetings with the COR, PM and or BSM, other Contractors and Government organizations as requested by the COR, PM or BSM.” Are these contractors performing on related contracts (interfaces) or other related agency contracts? Can you clarify the extent of contact with other contractors?

Answer: Other contractors support external systems which interface with EGS some of which are government systems and others contractor owned, some contractors utilize EGS in supporting various government business processes, support EGS server administration, helpdesk support, user training, system certifications and information assurance.

72. “The Contractor shall provide program support services to each research program or portfolio currently managed in EGS, any new programs/portfolios and user communities as needed to facilitate system use to include setup, re- configuration as needed, data and file manipulation such as transfers, exports and imports to meet program milestones and deliverables from other Contractors and organizations.” – For our planning and pricing analysis of this “as-needed” task, will the Government please provide historical utilization data available for this task?

Answer: Based on historical information between 2-3 FTE support program specific needs in utilizing EGS to include program setup, data mining and enhancements.

73. Support data requests from internal stakeholders as well as to support rapid requests from higher levels (i.e.

Congress, USAMRDC, Defense Health Agency, DoD, Army, MEDCOM). - For our planning and pricing analysis, will the Government please provide historical utilization data available for this task for “rapid requests”? Is overtime authorized for these tasks?

Answer: Reference RFP section 52.232-7

74. Create and maintain end-user accounts. Collaborate with Helpdesk/User support to ensure capabilities to create and maintain end-user accounts. – Is this task performed on-premises? Is this a contractor service?

Can you disclose the name of the contractor?

Answer: All user accounts are created at the EGS application level and is the responsibility the Vendor and other contractors which provide Helpdesk/User Support for EGS.

75. Assist Government and other staff (other contractors) who are responsible for EGS activities including maintenance of operating system, servers, software updates and security requirements as well as data management, user support personnel. – Can you disclose the names of these contractor firms?

Answer: No, not relevant to providing response to this RFP.

76. What is the current LOE for this Task specifically ((Objective 3) Operations and Maintenance)?

Answer: Approximately 3-4 FTEs

77. Is there software (i.e. Jira) currently be used for recording/tracking user reported errors or issues? If so, what software is in use?

Answer: JIRA is used for tracking all EGS tasks, user support requests, bugs, sprints, and other project management activities.

78. 4.3.2.2 Create and maintain end-user accounts. Collaborate with Helpdesk/User support to ensure capabilities to create and maintain end-user accounts, page 9 Are end-user accounts created and maintained in Microsoft Active Directory environment? If not please identify the current method/technology used for creating & storing user accounts, providing access to directory data and establishing access permissions for data/applications?

Answer: End user account are created and maintained within the EGS application. All access is via DoD issued CAC cards.

79. What is the Government’s scheduling requirement/timeline for this task, when do you expect completion of these system enhancements?

Answer: EGS utilizes Agile mythology (Scrum and Kanban) and as such enhancements are routine due to the dynamic nature of the business requirements, process improvements and other external factors. All enhancements and timelines for completion will be discussed as they are identified and requirements are gathered and analyzed.

80. 4.3.2.3 Assist Government and other staff (other contractors) who are responsible for EGS activities including maintenance of operating system, servers, page 9 .Are these maintenance activities done during normal business hours?

Answer: Most maintenance activities are performed after hours/Weekends to minimize system downtime during normal business hours.

81. Will the Government please provide a report showing the last 2 years of Technical Support tickets with their resolutions?

Answer: No.

82. Will the Government provide a report showing the total number of support issues opened and resolved for the last 2 years?

Answer: No, definition of support varies and is unclear what information this will provide in responding to this RFP. Assume 5-10% of effort will go to resolving end user issues.

83. Monitor and ensure functionality of existing and new system to system interfaces and views Question: How many system to system interfaces are currently being monitored and supported?

Answer: Currently there are with 10 APIs with 3 external systems.

84. Will the Government provide performance metrics/requirements for monitoring performance?

Answer: Please refer to the Quality Assurance Surveillance Plan (Attachment 6)

85. Will contractor be permitted to include users/user groups in system functionality testing?

Answer: Depending on the nature of the functionally testing and time commitments, users will be made available.

86. Will contractor be responsible for evaluating security controls (NIST 800-53)?

Answer: Yes, contractor will be responsible for aspects of evaluation and implementation of applicable controls within NIST 800-53 and is a shared responsibility of Information Assurance support contractors who support CDMRP.

87. “QASP surveillance items shall be attached to the contract. A QASP is provided (Attachment 6) with the minimum requirements.” - Will the Government please provide those metrics/AQLs?

Answer: The Vendor can recommend metrics from experience with similar projects. Government will work with Vendor to establish metrics appropriate for this project.

88. To help provide a more synchronized Transition In plan will the government make available, with sufficient time prior to the proposal due date, a copy of the incumbent contractor’s Transition Out plan?

Answer: This information is proprietary and will not be addressed.

89. How does the Government intend to define and evaluate "Excellence"?

Answer: Please refer to the Evaluation Criteria for Factor 1- Technical Approach.

90. Will the government allow subcontractors to submit their breakdown of each proposed fully loaded rate separately from their prime partner?

Answer: No, Price Proposals should be completed and submitted by the Prime offeror.

91. CLINs 1003 and 2003 state the Gov't assume $10K for travel in the base period, but these are option year CLINs. Is it the Gov't intent that travel will only be required in the base period, or that $10K is required for travel each year of the PoP. Specifically, which CLIN should be included in transition pricing?

Answer: Please submit pricing in accordance with the Pricing Sheet (Attachment 5). For clarity, page 19 has been updated accordingly.

92. Pg. 38 states for the Evaluation, "Technical and Past Performance, when combined, are significantly more important than cost or price." Does Technical include Experience (Factor 2) and Management (Factor 3), or do they have a different weighting in the evaluation?

Answer: Yes, this has been updated in the solicitation for clarity.

93. Can the Government clarify the minimal years of experience and other experience requirements for key personnel?

Answer: Experience of staff proposed to meet the requirements should be determined by the Vendor to ensure that appropriately skilled and knowledgeable individuals are included so that tasks can be completed without impacting the current systems operations and development efforts.

94. Where is the anticipated location for the quarterly program reviews, Government site or Contractor Site?

Answer: Government Site or Virtual

95. Are there additional Government site/facilities, besides Ft. Detrick, that the contractor will have to visit during the PoP?

Answer: Not currently, if additional EGS users are located elsewhere all efforts will be made to limit meetings to virtual/telephone. On rare occasion, an EGS representative may be needed for an onsite meeting most likely in the Local Communizing area of Washington DC.

96. Would the Government exclude the QCP from the 40 page limit?

Answer: Yes; however, the QCP itself may not exceed 20 pages and must be a separate document.

97. Can the Government confirm that the only “narrative” requirement for the Past Performance section is a list of the references (no more than 4 in the last 3 years) that have been sent Past Performance Questionnaires by the Offeror? Are project descriptions required?

Answer: Please refer to Factor 4- Past Performance. Scope of work is listed in the reference content.

98. Can the Government confirm that there is no pricing narrative required, only the Excel pricing sheet? Can Offerors submit the SF1449 under separate title?

Answer: The Pricing Sheet is required. No, do not change the name of the SF1449.

99. With regard to the PWS, will the Government be able to provide approximate number of internal vs external integration endpoints?

Answer: Approximately 8-12 external integration endpoints and approximately 6-9 internal integration endpoints.

100. Can the Government clarify if the data processed and stored in EGS include PII or PHI data?

Answer: EGS does not contain PHI. PII is limited to business PII (Contact info, demographics) EGS has an approved Privacy Impact Assessment (PIA).

101. Can the Government provide information on response targets and resolution targets including specific EGS system service Levels (SLAs)?

Answer: Depending on issue and priority of issue and complexity response times will vary from hours to days.

102. PWS. Is there any specific ticket triage, prioritization rules (e.g., based on Severity/Impact) setup to determine the priority of the tickets received?

Answer: This will be established in collaboration with the vendor.

103. General. Will the Government provide stats on number of tickets received and handled by O&M team on a monthly basis?

Answer: Government estimates 4 FTE to support O&M activities. On average 600 tickets are created quarterly encompassing all areas of EGS support including O&M.

104. PWS. Will the Government clarify what tools are (e.g., SharePoint) are currently used to manage the EGS lifecycle documentation?

Answer: SharePoint is utilized for lifecycle documentation.

105. PWS. Will the Government clarify what test automation framework and tools are (e.g., VERACODE, Selenium, LoadRunner etc.) currently used in the continuous integration pipeline?

Answer: Jenkin, Selenium

106. PWS. What tools are used for test data management and what tools are used for to manage the baseline and evolution of test automation scripts?

Answer: SVN and Jenkins

107. PWS. What tools are currently used for defect tracking, defect prevention and control?

Answer: JIRA

108. PWS. Task 4.4.3 references integration services. Can the Government clarify how many integration end-points are currently supported? Are these integration end points implemented through APIs (SOAP/REST) or other methods?

Answer: Refer to Question# 99.

109. PWS. Will the Government share the number of enhancements (story points) implemented for EGS during past year?

Answer: Quarterly 900-1000 story points encompassing all EGS activities including enhancements.

110. PWS. Are there any lingering issues, performance challenges that currently impacts the use of EGS system?

Answer: Systems on the DoD network are subject to network issues and monitoring which can degrade performance beyond control of developers.

111. What is the incumbent contractor's headcount on the contract at this time?

Answer: Refer to the Pricing Sheet (Attachment 5) which reflects the FTE requirements.

112. RFP Attachment 5 EGS Pricing Sheet – The FTE and labor category breakdowns are not provided for Key Tasks 4.1 – 4.4. Does the contractor complete the FTE and labor category breakdowns, or will the Government provide this after contract award?

Answer: The Vendor may propose individuals to serve the Key Personnel Positions to be either Government Site or Contractor Site with the understanding that Key staff are required for critical activities which may not always be possible from contractor sites.

113. RFP Document, page 36 of 69, Item (f) states that "Based on current projections, the Government anticipates requiring the levels of support listed within Attachment 5- Pricing Sheet. Please note that this is a projection and is subject to change. Offerors shall complete Attachment 5 – Pricing sheet with fully loaded labor rates based on the projections." Projections are not given in Attachment 5 for the Key Tasks, which makes completion of the SF1449 difficult or impossible. Can the Government provide the Tasks 4.1

– 4.4 projections?

Answer: Column B of the Pricing Sheet reflects the FTE projection for the Base Year. Column E reflects Option Yr. 1 and Column H reflects Option Yr. 2 FTE projections.

114. Is the contractor required to give the incumbent staff the first right of refusal?

Answer: No.

115. The Electronic Grants System (EGS) Program is complex. Can the page count be increased from 40 pages to 60 pages to adequately address all program elements, particularly the program's technical and management aspects?

Answer: No; however, an additional 20 pages will be allowed for a separate QCP.

116. Factor 4 – Past Performance, pages 16 and 17 of 69 - Is there a limit to the number of references included in the list of references described in the second paragraph of Factor 4?

Answer: Please refer to Factor 4 – Past Performance which states no more than four (4) past performance references for itself as the prime contractor and no more than two (2) references for each subcontractor.

SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET

SOLICITATION/CONTRACT FORM

The standard size code has changed from $16,500,000 to $30,000,000.

The set aside percentage 100.00% has been deleted.

SUPPLIES OR SERVICES AND PRICES

Global Changes

CLIN 0001 -- CLIN 2004

The PSC code has changed from AN16 to DA01.

The NAICS code has changed from 541690 to 541511.

CLIN 0003

The CLIN extended description has changed from:

The Government assumes a CLIN for travel and travel-related expenses in the amount of $10,000 in the base period.

All travel shall be reimbursed in accordance with the Joint Travel Regulations. This CLIN shall be used for travel costs associated with Base Year Support.

To:

The Government assumes a CLIN for travel/ travel-related expenses and Software licenses/hosting in the amount of $70,000.00 in the base period. All travel shall be reimbursed in accordance with the Joint Travel Regulations. This CLIN shall be used for travel and software licenses/hosting costs associated with Base Year Support.

CLIN 1003

The Government assumes a CLIN for travel and travel-related expenses in the amount of $10,000 in the base period.

All travel shall be reimbursed in accordance with the Joint Travel Regulations. This CLIN shall be used for travel

The Government assumes a CLIN for travel/ travel-related expenses and Software licenses/hosting in the amount of $70,000.00 in the option period. All travel shall be reimbursed in accordance with the Joint Travel Regulations.

This CLIN shall be used for travel and software licenses/hosting costs associated with Option 1 Year Support.

CLIN 2003

The Government assumes a CLIN for travel and travel-related expenses in the amount of $10,000 in the base period.

All travel shall be reimbursed in accordance with the Joint Travel Regulations. This CLIN shall be used for travel

The Government assumes a CLIN for travel/ travel-related expenses and Software licenses/hosting in the amount of $70,000.00 in the option period. All travel shall be reimbursed in accordance with the Joint Travel Regulations.

This CLIN shall be used for travel and software licenses/hosting costs associated with Option Year 2 Support.

TABLE OF CONTENTS

The Table of Contents has changed from:

Exhibit/Attachment Table of Contents

DOCUMENT TYPE DESCRIPTION PAGES DATE

Attachment 1 Attachment 1- CDMRP

OCI Categories

Attachment 2 Attachment 2-CDMRP

CA

Attachment 3 Attachment 3- Past Performance Questionnaire

Attachment 4 Attachment 4- Non- Disclosure Agreement

Attachment 5 Attachment 5- Pricing Sheet

Attachment 6 Attachment 6- Quality Assurance Surveillance Plan to:

Exhibit/Attachment Table of Contents

DOCUMENT TYPE DESCRIPTION PAGES DATE

Attachment 1 Attachment 1- CDMRP

OCI Categories

Attachment 2 Attachment 2-CDMRP

CA

Attachment 3 Attachment 3- Past Performance Questionnaire

Attachment 4 Attachment 4- Non- Disclosure Agreement

Attachment 5 Attachment 5- Pricing Sheet

Attachment 6 Attachment 6- Quality Assurance Surveillance Plan

Attachment 7 Attachment 7- Labor Categories

The following have been modified:

ADDITIONAL INSTRUCTIONS

ADDENDUM to FAR 52.212-1-ADDITIONAL INSTRUCTIONS

A. PROPOSAL SUBMISSION

a. POINT OF CONTACT (POC): Proposals and questions shall be sent via E-mail to the POC, at jennifer.e.tait.civ@mail.mil. The Offeror is responsible for ensuring receipt by the POC.

b. PROPOSAL QUESTIONS: Questions may be submitted to the POC via email No Later Than 07 December 2020 at 4:00 PM Eastern Time. Follow-up/additional questions will not be accepted after this date.

Answers to Contractor submitted questions will be provided via amendment posted to beta.sam.gov.

c. PROPOSAL DUE DATE: No Later Than: 28 December 2020 at 10:00 AM Eastern Time (also shown in Block 8 of the solicitation).

d. ELECTRONIC SUBMISSION: Proposals shall be electronically submitted to the Point of Contact above. Your submission should include three separate parts: a Price proposal , a Non-Price proposal, and Solicitation/Representations and Certifications. The Non-Price proposal shall be submitted in MS Word or searchable PDF format. The Price proposal shall be submitted in MS Word or MS Excel 2000 or higher, but not greater than MS Word or MS Excel 2010 format. The firewall utilized by the Government contracting office does not authorize or accept zip files.

PROPOSAL CONTENT AND FORMAT INSTRUCTIONS.

The Offeror’s submission shall include three separate parts: a Price proposal , a Non-Price proposal, and Solicitation/Representations and Certifications.

a. ADMINISTRATIVE FORMAT INSTRUCTIONS:

(1) PAGE LIMITS: Non-price proposals are limited to 40 pages. Pages should be numbered consecutively throughout the document and not by sections. For any sections of a proposal with a defined page limit, pages exceeding the specified limit will be removed and not forwarded for evaluation. The following sections are not subject to page limits:

• Table of Contents

• Title page

• Past Performance Questionnaires

• Incoming Transition Plan (ITP)

• Resumes and Letters of Intent of Key Personnel

(2) FORMATTING: Proposal content shall be no smaller than Times New Roman font 12 point.

Exhibits, graphics, charts, captions, etc., shall be no smaller than 10 point.

b. NON-COST PROPOSAL CONTENT INSTRUCTIONS The Offeror’s non-cost proposal shall clearly reflect the offerer’s approach to execute and comply with the performance requirements identified in the PWS, regardless of the Government’s estimated effort. Your non-cost proposal, including any supporting documentation, is to be clear and concise. The level of effort proposed must be consistent with the proposed solution outlined in your non-price proposal. The proposal must fully document and substantiate a cross mapping of your cost approach as it equates to the non-cost proposal. If you intend to use any labor categories that you feel are consistent in duties with the level of effort labor categories but are titled differently, in accordance with your cost accounting procedures, you must cross map those labor categories to the Government’s PWS to ensure your proposal receives a proper evaluation. All items should be addressed in the evaluation criteria.

The Offeror’s non-price proposal shall contain the following:

Technical Approach Experience Management Approach Past Performance

Factor 1 - Technical Approach:

The Offeror shall demonstrate the excellence and appropriateness of the techniques, methods, and processes the Offeror plans to use to successfully accomplish the objectives specified in the Performance Work Statement (specifically “how” the objectives will be accomplished), namely:

• Providing project management services

• Providing program support

• Providing operations and maintenance services

• Providing technical support

• Providing system development services

• Providing system enhancement services

Offerors shall submit an ITP for 60 days of incoming transition support from contract to contract. Although the plan is not subject to the page limitations, the Plan itself shall not exceed 4 pages.

The ITP shall describe in detail how the Contractor will seamlessly transition into the resultant contract to include being capable of providing full performance (as outlined by the tasks in the PWS) on the day after the end of the incoming transition period.

Factor 2 - Experience:

The Offeror’s proposal shall describe experience which effectively demonstrates the Offeror’s performance which is identical, similar to, or related to performing tasks contained within the Performance Work Statement and shows how this experience demonstrates the Offeror’s capability to accomplish the tasks in the Performance Work Statement.

The proposal shall describe evidence of relevant corporate experience in managing subcontractors and providing personnel with an appropriate mix and balance in education and training as it relates to the tasks required in the

PWS.

The Offeror shall also demonstrate evidence of Key Personnel with relevant experience, as it relates to the tasks in the PWS. The Offeror’s proposed Key Personnel shall demonstrate how their experience will contribute successfully to the execution of the tasks in the PWS. The Offeror shall provide resumes for all individuals proposed to fill Key Personnel positions. For individuals proposed as Key Personnel who are not current employees of the Offeror’ s company or a subcontractor, a signed letter of intent is required.

Factor 3 - Management Approach:

The management approach shall demonstrate how the Offeror’s proposal reflects an approach to staffing that will lead to the successful accomplishment of this requirement. The offeror shall indicate how their chain of command practices will contribute in a positive manner to ensuring the completion of all tasks. The offeror shall discuss their approach to coordinating, directing, and effectively managing sub-contractors, if applicable. The Management Approach should include the following:

The Offeror’s Recruitment and Retention Strategy shall demonstrate how the contractor plans to meet the requirement in the PWS specific to staffing and managing qualified personnel. The Offeror’s proposed recruitment and retention strategy shall address their approach to handling unanticipated personnel issues.

The Offeror’s proposed Management Plan shall describe the Offeror’s organizational structure and subcontracting relationships. The proposal shall demonstrate that the offeror’s chain of command practices will contribute in a positive manner to ensure the completion of all objectives on schedule and flexibility in allocating resources. The offeror’s proposal shall address methods for managing subcontracts and mitigating organizational conflicts of interest and how these methods will successfully ensure continuity and completion of all PWS tasks.

The Offeror’s proposed Quality Control Plan (QCP) shall document how the Contractor will meet and comply with the quality standards established in this PWS. At a minimum, the QCP must include a self-inspection plan and an outline of the procedures that the Contractor will use to maintain quality, timeliness, responsiveness, customer satisfaction, and any other requirements set forth in this solicitation. The Offeror’s quality control approach to quality control shall demonstrate and identify processes, procedures, and metrics which, are likely to result in successful outcome within cost and on schedule. The QCP may not exceed 20 pages and must be a separate document.

The proposed Risk Mitigation Plan shall document how the Contractor plans to reduce the risk associated with this requirement.

Factor 4- Past Performance:

A Past Performance Questionnaire has been included (Attachment 3) for offerors to distribute to past customers who offerors had/ have provided similar services in the past 3 years. The Offeror, shall submit NO MORE THAN four (4) past performance references for itself as the prime contractor of relevant CONTRACTS in scope, magnitude of effort, and complexities with this requirement. The Offeror shall also submit NO MORE THAN two (2) references for each subcontractor. The contracts may be past or current as long as the recent performance did not end more than three (3) years prior to the due date for the submission of the Offeror’s proposal, and the referenced contracts may have been with Federal, State, or City agencies and commercial customers. Please note that questionnaires shall be submitted by the customer directly to jennifer.e.tait.civ@mail.mil.

In addition, the offeror shall submit a list of references of relevant contracts/orders within the past 3 years. The contracts/orders may be past or current as long as the performance did not end more than 3 years prior to the due date for the submission of the proposal, and the contracts/orders may have been with Federal, State and/or City agencies and commercial customers. Prime-“Relevant” is defined as like service as stated in this solicitation’s Performance Work Statement in terms of similar scope and complexity. Other team member-“Relevant” is defined as like service in terms of scope and complexity to the portion of the solicitation’s Performance Work Statement that it is proposed to perform. References are required for the Prime and subcontractor(s).

The past performance evaluation will examine how the Contractor’s past and present performance validates expected performance and customer satisfaction for the agency. The Offeror’s proposal shall demonstrate performance of services of same or similar nature to that described in the Performance Work Statement over the past three (3) years. A contract of same or similar nature is a contract of comparable risk – the functions, responsibilities, and control exercised by the contractor are essentially the same as required under the solicitation. The Offeror shall have completed the services in a timely, professional manner, and in accordance with all contract requirements. The past performance shall specifically identify what the Contractor did wrong in previous contracts and what the Contractor did to resolve the problems.

(a) REFERENCE CONTENT: It is the offeror’s responsibility to provide valid, current and verifiable references. References must include: Name of the Organization that will be providing the reference, Name of the Point of Contact (POC), POC Telephone Number, POC Email address, Contract Number, Period of Performance, and Scope of Work.

(b) POCs: The above POCs must be either Government personnel (civil service or military) or employees of private sector clients (such as public or private sector medical facilities) with whom you have provided services. Information provided by or for POCs who work directly for your company, or indirectly (i.e. in a prime or subcontractor relationship), will NOT be considered relevant.

(c) SUBCONTRACTOR CONSENT: If a subcontracting relationship is proposed, the offeror shall submit the consent of its proposed principal subcontractor(s) to disclose their past performance information to the offeror (Prime Contractor) along with the offeror’s proposed submission. If the proposed principal subcontractor(s) consent is not provided at the time of the offeror’s proposed submission, the past performance information for the principal subcontractor(s) may not be considered by the government in assessing the offeror’s past performance.

(d) INFORMATION FROM OTHER SOURCES: The Government may also consider information obtained through other sources. You should ensure that contact information for designated references is accurate and up-to-date.

Factor 5 - Price:

An overall contract ceiling of $13,000,000.00 is applied to this contract.

Price will be evaluated separately from past performance and other non-cost factors, and will be evaluated for fairness and reasonableness.

This is the start of the file's text. The full file is on GovTribe.

File details come from the government source that posted it. Updated .