VA770-17-R-0409-00002001.xlsx
XLSX spreadsheet 25 KB Posted
- Solicitation number
- VA77017R0409
About this file
This document package includes a federal contract opportunity solicitation for an Automated Prescription Fulfillment System for the Leavenworth Consolidated Mail Outpatient Pharmacy (CMOP) operated by the Department of Veterans Affairs Veterans Health Administration Veterans Integrated Service Network 15. Key requirements include design, delivery, installation, integration, maintenance and support of a fully automated prescription fulfillment system to process a minimum of 18,000 prescriptions per day. The system must incorporate high-speed automated dispensing equipment, automated packaging and mailing equipment, and a warehouse management system. The response due date is May 7, 2018 after a 3-week extension. Offerors must submit detailed proposals addressing technical specifications, past performance, price, subcontracting plans, and veteran-owned small business participation for evaluation. The award date is to be determined. The incumbent is not listed.
VA770-17-R-0409 00002 Attachment 1 - APFS Questions and Answers.xlsx
View the file
Other files
Show all 33
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Sheet1
| PWS Section | Question | Response | |
| 1 | B.4.Part1.B – Statement of Need | The Government requires a “proven fulfillment automation system with no single point of failure.” To provide consistency across offeror proposals, please define “single point of failure” and how VA will determine the ability to meet this requirement. For example, if one piece of equipment malfunctions but workflow can be processed by other means (automated or manual), would the system demonstrate “no single point of failure”? | Answer: A single point of failure is defined as any downtime for any sub-system or component which shuts the system down. To avoid this the sub-system or component needs to have redundancy built in or a quick fix available. Any workaround during failure needs to be automated and not manual. |
| 2 | B.4.Part2.A.1.a – Data Transfer and Acceptance | Are the requirements for integration with the VA CMOP National Data Infrastructure fully defined by the CMOP Data Interface Control Document R1 3c (attachment C)? | Answer: Yes |
| 3 | B.4.Part2.A.1.a – Data Transfer and Acceptance | With regard to MS SQL 2012, does “fully functional in this environment” require the contractor’s system to use a MS SQL database or is it acceptable to provide a data storage approach native to the COTS product? | Answer: Per the solicitation, PART II A.1.(a) - Yes, SQL is required. |
| 4 | B.4.Part2.A.2.a.1-3 –Software | Is it acceptable for the COTS to offer system components such as programmable logic controllers (PLCs) or I/O processors that do not run on the MS platform? | Answer: Yes |
| Development and Source Code | |||
| 5 | B.4.Part 2.A.2.b.1 – Completed Source Code | The Government requires delivery of completed source code including “all programs, PLC software, etc. developed specifically for the CMOP, as well as any of the contractor’s standard software libraries that are required for this system”. Please clarify if this statement applies only to source code developed for this contract and excludes pre-existing COTS source code. | Answer: Per the solicitation, review FAR Clause 52.227-14 . |
| 6 | B.4.Part2.A.2.b.1-3 – Development Environments | To supply a development environment for the application software, PLC and machine level code, is the government looking for one ‘build’ machine? How many developer workstations are required? | Answer: Engineering needs at least 1 portable workstation for PLC. R- 1(ea) primary and 1(ea) as backup for IT and engineering (4 total). |
| 7 | B.4.Part2.A.2.b.7 – Software and Programmable Devices | Please provide all applicable VA OI&T security and group policies with which the contractor is required to comply. | Answer: See B.5 IT Contract Security. |
| 8 | B.4.Part2.A.3.b – System Throughput Requirements | Please provide examples of stoppages that should be accommodated in the 60-second recovery time and those that would not? | Answer: This requirement refers to start up process. For example, beginning of day, after break or lunch, fire drill, meeting, etc. |
| Can a remedy to a single mechanical failure consist of manual processes and operator intervention until the equipment is rectified? | Answer: Automated solution is required thru redundancy and no single point of failure. | ||
| 9 | B.4.Part2.A.4.a – Footprint for Automation/Workflow Design | Do the areas labeled 170 through 184 represent the total square footage available for installation of the APFS? Should the offeror propose square footage for automation footprint that best meets the system’s throughput requirements? | Answer: Attachment D is a conceptual drawing. Specific square footage TBD. |
| 10 | B.4.Part2.A.6.b.4 – Project Management Plan | Please define “Milestone major event electrical interface.” For proposal consistency, please provide definitions for each milestone required per this section. | Answer: Contractor is responsible for electrical from the main power panel. |
| 11 | B.4.Part2.A.6.b.4 – Project Management Plan | Please provide parameters for “Contractor provided bench stock of repair parts.” For example, what is the length of time after system acceptance for which bench stock required? | Answer: Per the solicitation, PART II: D.4. Parts and Serviceability |
| 12 | B.4.Part2.A.7.a – Progress Meetings and Progress Reports | “Meeting location will be determined by the Government.” To accurately cost this requirement, will meetings be at Leavenworth? Will virtual attendance be acceptable for some meetings? | Answer: Virtual meetings are anticipated when appropriate. |
| 13 | B.4.Part2.A.7.b – Requirements Elaboration | Frequency of technical meetings to determine technical requirements and development will be determined by the Government after award. To accurately cost this requirement, please specify the location, frequency, and duration of these meetings. The Government may consider reimbursing for TBD travel rather than FFP. | Answer: "Per the solicitation, PART II: A.7.b Frequency of meetings will be determined by the government upon award." However, virtual meetings are anticipated when appropriate. Travel will not be reimbursed by the government. |
| 14 | B.4.Part2.B.6.a – Interchangeability | Contractor systems standardize bottle height using pucks of various depths sufficient to render the cap height the same for all bottle sizes for automation. Will the 250 CC bottle be the largest bottle size L-CMOP anticipates using in the automation? Please specify the vial size range to be used in the system? | Answer: "Per the solicitation, PART II: B.6.a the APFS system shall be designed to accommodate variation in manufacture and design." Current bottle size is 120cc & 250cc. Bottles must be commercially available and appropriately sized for prescription quantity and label size. |
| 15 | B.4.Part2.B.6.b – Label Templates | Please specify the maximum print area (number of lines and length) of the label configuration and required physical specifications. Please describe the level of flexibility and templating of the labels required for the user. | Answer: The label is 2” x 5.5”. There is no flexibility due to VA requirement to meet the National Center for Patient Safety template. |
| 16 | B.4.Part2.C.10.a – Pharmacist Verification | Is this requirement for “pharmacist review and verification for 100% of dispensed items” in conflict with B.4.Part2.B.1.j which reads: “(j) All APFS filled product shall require pharmacist verification, or a certified technological equivalent that is an accepted standard of practice and approved for VA use”? | Answer: No |
| 17 | B.4.Part2.C.12.a – Pharmaceutical Product Vendors | Please provide the current VA Prime Vendors and other third party platforms that the APFS will be required to interface with for the WMS. | Answer: Current Prime Vendor is McKesson. |
| 18 | B.4.Part2.D.1.b – Facility Readiness | The paragraph indicates that the contractor can augment initial site conditions by recommending to VA for coordination with the landlord, provision of specific infrastructure components that will be required by the APFS. Does this include bringing facility power, air, data communications to locations on the production floor or to a mutually agreed upon demarcation point? | Answer: Yes |
| 19 | B.4.Part2.D.1.b – Facility Readiness | Will VA be providing a raised-floor computer room (or equivalent) for the contractor to utilize for the APFS? | Answer: No |
| 20 | B.4.Part2.D.7.c – Training | Please explain what is meant by “continuing training as upgrades are made to the system.” The scope of work would provide a completed APFS and under section (a) and (b) of this section would provide for equipment training. At what point in time does VA anticipate “continuing” training to be executed? | Answer: As upgrades are made to the system training is required. |
| 21 | B.4.Part2.D.8.a – Warranty | The contractor can provide a warranty of merchantability for the hardware and software for the period specified; however, VA will be responsible for periodic maintenance and the general operation of the system. Under those conditions, VA is responsible for many circumstances that may result in system availability for use at less than 99% of the operational time. Please define VA’s understanding of downtime circumstances that are out of the contractor’s control. | Answer: VA will not schedule Periodic Maintenance during normal operating hours unless advised by the contractor. Includes but not limited to, any loss of time due to drills, meetings, etc. that is not equipment related. |
| 22 | B.4.Part2.D.8.b – Warranty | If the failure of the equipment is determined to be unrelated to the warranty of merchantability and caused by improper use or maintenance of the system, how will the contractor recover costs associated with the on-site service call? | Answer: Per the solicitation, PART II D.5.n |
| 23 | B.4.Part2.D.8.c – Warranty | What is the period for which VA requires 24x7 help desk response? | Answer: During the warranty period |
| 24 | B.4.Part2.D.8.d – Warranty | What is the period for which VA requires remote assistance? | Answer: During the warranty period |
| 25 | B.4.Part2.E.3.c.1-4 – Certification and Accreditation | Please provide the tools and checklists that will be used to perform the C&A. Will the contractor be provided with contact information for collaboration (after award) with the group performing the C&A as we load and configure each hardware/software component? What C&A activities are required for PLCs and I/O controllers? | Answer: Per the solicitation, PART II E.3.c.1 |
| 26 | B.4.Part2.H.1.b – Information Security – Equipment | Does this clause apply to contractor equipment used in the conduct of the contract that: | |
| a. Does not connect with the VA network? | Answer: If no PII, then no | ||
| b. Does not have Government data? | Answer: No, if it hasn't connected to network | ||
| 27 | Page 113 of 147, Section 3–Solicitation Provisions, E.1 52.212-1 INSTRUCTIONS TO OFFERORS—COMMERCIAL ITEMS (JAN 2017) | In Factor 3–Past Performance Information, the instructions state “Offerors shall provide in their proposal a list of three (3) of the most relevant contracts performed for Federal agencies and commercial customers within the last five (5) years” and “The Offeror shall also submit five (5) past performance questionnaires (Attachment A Offeror Past Performance Questionnaire) to each of the offerors references.” | Answer: Yes |
| Did the Government intend for the number of questionnaires (5) to be different from the list of most relevant contracts performed (3)? Please clarify. | |||
| 28 | B.4.Part2.C.8.c – LVD | What is the maximum number of items for single-item order batching? | Answer: This is an adjustable parameter |
| 29 | B4.Part2.C.9.d – MSDA | What is the minimum and maximum box sizes for the box erector? | Answer: Currently Box sizes are: 6x6x6, 8x8x8, 11x9x8, 13x10x10.5 |
| 30 | B4.Part2.A.3.b – System Throughput | Does the Government require uninterruptable power to safely shut down equipment in the event the facility power fails or is it to continue running the automation at full or partial capacity? | Answer: Continue running automation at full capacity with uninterrupted service. |
| 31 | B4.Part2.D.1.b– Ancillary Utilities | a. Will VA’s landlord or general contractor be providing an emergency generator and automatic power transfer to the generator? | Answer: Yes |
| b. If so, what is the rated capacity of the generator rand will it provide three-phased power? | Answer: To be determined after the building is leased | ||
| c. How long is it anticipated that VA shall provide uninterruptable power to the computer systems during generator start-up and switchover? | Answer: Per the solicitation, PART II .A.3.b and PART II D.1.e, the APFS contractor is responsible for providing the UPS to support the APFS and associated equipment. | ||
| 32 | Section E.1, Addendum, Factor 5 – Price Proposal | When submitting each volume electronically should a vendor utilize a zip file for each volume? If not, how does the Government propose to include the Rule of Behavior, BAA, etc. attachment? Should they be included in a tab of the pricing excel file? | Answer: Per the solicitation Addendum to FAR 52.212-1 Specific Instructions for Submitting a Proposal, electronic version is on CD or DVD-ROM. |
| 33 | Section E.1, Addendum, Factor 5 – Price Proposal | Should the proposed system price go below the wording already provided in Block 20? | Answer: Yes |
| 34 | Section E.1, Addendum, Factor 5 – Price Proposal | Is the government only looking for the Milestone/Gant Bar Chart and the SF1449? | Answer: Per the solicitation Addendum to FAR 52.212-1 Instructions to Offerors FACTOR 5 Price Proposal states what to submit. |
| 35 | General | Is a Cover Letter allowed with the submission of the proposal? | Answer: Yes |
| 36 | Section E.1 Addendum, Specific Instructions for Submitting Proposal | The Government requires hard copy proposals and an electronic version on CD (or DVD)-ROM for submission. For the electronic version, may the offeror provide imbedded website links for electronically available documentation such as product literature, videos, performance specifications, etc. | Answer: All proposal documentation must be included as part of the proposal. |
| 37 | Section E.1, Addendum, Factor 2, Sub-Factor 1 and Section E.11, c. Evaluation Criteria, Factor 2, Sub-Factor 1 | In section E.1, the Government requires a “quality management plan illustrating … the offeror’s ability to meet the schedule for deliverables, system integration, and integration.” | Answer: Yes |
| Section E.11 requires a “Project Management Plan… demonstrating the offeror’s ability to meet the schedule for deliverables, system installation, and integration and testing.” | |||
| Please confirm the requirement for E.1 should include “system installation, and integration and testing”. | |||
| 38 | Section E.1, Addendum, Factor 4, Sub-Factor 1 and Section E.11, c. Evaluation Criteria, Factor 4, Sub-Factor 1 | In section E.1, the Government requires a detailed plan for “delivery and integration of hardware and software for integration and communication…”; section E.11 requires “delivery and installation of hardware and software integration and communication…” | Answer: If the question is referencing Factor 2 Sub-factor 4 Delivery and Integration, Yes |
| Please confirm Government requests the offeror to provide “delivery and installation of hardware and software for integration…” | |||
| 39 | B.4.Part2.D.8.b - Warranty | Please provide additional detail to define level of service required by onsite “Technical Assist” within four hours. | Answer: Technician with in depth knowledge of the system on site within 4 hours of notification. |
| 40 | B.4.Part2.A.5.a-b – Proof of Concept | Paragraph-a requires a written proof of concept through a “detailed simulation or mathematical process model” while paragraph-b requires “The offerors presentation shall include computer software generated simulations”. Please confirm that b applies to the Oral Presentation defined on page 115. What does the Government need to evaluate ergonomics in the submitted documentation? | Answer: Yes, per the solicitation, review Addendum to FAR 52.212-1 Specific Instructions for Submitting a Proposal, Non-Evaluated Factor - Oral Presentation. It is up to the offeror to determine the content. |
| 41 | B.4.Part1.A.2 - Introduction | Will prescription fulfillment and mailing for Indian Health Service (IHS) Pharmacies introduce any specialized dispensing, labeling, printing, packaging or mailing requirements? | Answer: No |
| 42 | B.4.Part1.A.2 - Introduction | Is there a common formulary for IHS and Leavenworth CMOP? | Answer: Yes |
| 43 | B.4.Part2.A.1.a – APFS integration | Who will be responsible for building the workload cutover plan and procedures used to separate the oncoming patient order batches between the new and existing facility? | Answer: Joint venture |
| 44 | B.4.Part2.A.3.c – Cost Minimization | Does this requirement allow for certain medications to be filled in either the TCA or UUA depending on if the medication is available in a manufacturer supplied “prepack” UOU bottles? | Answer: Yes |
| 45 | B.4.Part2.A.3.c – Cost Minimization | Will L-CMOP be using bulk re-packed bottles to replenish the TCA canisters? | Answer: The most cost effective method will be utilized. |
| 46 | B.4.Part2.A.3.c – Cost Minimization | Does L-CMOP require the capacity for making bulk re-pack bottles to use to increase the speed of replenishment? | Answer: The most cost effective method will be utilized. |
| 47 | B.4.Part2.A.4.b – Conceptual Drawing | When will the final detailed drawings be provided to the contractor for final workflow and space planning? When will the new building for L-CMOP be ready for walkthrough? Occupancy? | Answer: To be determined after the building is leased |
| 48 | B.4.Part2.A.4.g – Staffing | What is the Government’s labor cost per prescription today on the production floor? In order to make a vendor-by-vendor, side-by-side comparison of technology and human resource costs, please provide the fully-burdened labor rates and labor categories for all FTEs of the VA staff that will be operating the APFS and WMS? | Answer: Per the solicitation PART II A.4.g.1 (g) APFS Operation and Staffing Plan shall be submitted with proposal and will be incorporated in final contract. |
| 49 | B.4.Part2.A.4.g – Staffing | In support of the production of a detailed cost per prescription with the new APFS, please provide the total personnel costs and the cost per position for the production staff per shift (personnel to include but not limited to Pharmacists, Technicians, Clerks, and Maintenance Engineers and any other staff involved in production) currently at the L-CMOP, and their associated fully burdened labor rates. | Answer: Per the solicitation PART II A.4.g.1 (g) APFS Operation and Staffing Plan shall be submitted with proposal and will be incorporated in final contract. |
| 50 | B.4.Part2.A.5– Proof of concept | To accurately calculate “associated operational costs on an individual basis”, please provide the current average price of all consumables used in the dispensing process (labels, bottles, caps, etc.). | Answer: This is determined based on operational supplies of the proposed system. |
| 51 | B.4.Part2.C.6– Auto Labeling / verification | Please confirm that “medication assessment is accomplished virtually” allows for virtual pharmacist verification of the replenishment and prescription verification process? | Answer: Per the solicitation, this is only referenced in PART II C.6. |
| 52 | B.4.Part2.C.7– Refrigeration | Are refrigerated products required to be shipped Monday through Thursday, with all dispensing and packing to be completed by 2:00 pm? | Answer: Yes |
| 53 | B.4.Part2.C.10.d-e– MIL | Please provide clarification on using MIL regarding the display of the full VA Medication Image Library v. display of selected images from MIL. How will the MIL image be supplied, stored and updated? | Answer: The MIL images will be created, stored, and updated by VA employees. The images are stored on the local network. |
| 54 | B.4.Part2.D.4.a-c - Parts | Paragraph-a requires an initial list in English of common / recommended spare parts, delineated as consumable or non-consumable and include recommended quantities and acquisition sources, updated upon final acceptance of the APFS. High and single point failure items shall be identified and on-hand quantities recommended. Paragraph-c requires the contractor to provide non-consumable spare parts the Government requires during 5 year warranty. Please clarify that the Government is responsible for spare parts. Please confirm that the Government is responsible for consumable supplies and products such as caps, vials, packing materials, etc. | Answer: No, Contractor responsible for: Consumable parts - 6 months and Non-consumable parts for the warranty period. After acceptance, VA is responsible for providing operational supplies such as caps, vials, packing materials. |
| Please provide a definition and examples of consumable spare parts. | Answer: Items that are required for the system that need to be replaced on a regular basis i.e. - print heads and filters | ||
| 55 | 8. Warranty | The Government has included a requirement under Section 8 – Warranty, subsection (a), that “the unit is operational and available for use 99% of the operational time”. The Government has not used the term “unit” in the RFP and has not provided a definition of what the “unit” is, or specified what the “unit” is in reference to. Nor has the Government provided clarity as to what the “operational time” is for said “unit”. Given the lack of specificity, different vendors may interpret this requirement differently, some of which may well by non-compliant to the Government’s intent, and cause for disqualification. At the broadest, the vendor community may well interpret the statement that all parts, systems and subsystems of the offer, must be in operation 99% of the stated 8.5 hours per operational day. That state of availability is far above what is available today in any pharmacy system. There are many reasons that level of operation is, in fact, unavailable for the requirements of this RFP. The most significant is the level of funding for such a system, but also, given the square footage for the system provided by VA, there simply is not enough floor space in the proposed VA facility (VA770-17-R-0409_Floor Plan.pdf) to install the redundant systems that a 99% operational and available system would require. | Answer: Unit is defined as the APFS System to include all supporting sub-systems. 99% of the time the system is functional. |
| Can the Government provide clarity as to what the “unit” is referencing, and if the “unit” is referencing the APFS system and/or subsystems (in whole or in part), then what is the requirement of 99% meant to include, what it excludes, and what the Government considers downtime that affects the less than 100% operational availability, such that vendors can accurately design a system that meets the government funding, floor space and availability requirements? | Answer: Unit refers to the APFS system. 99% of the time the system is functional. | ||
| 56 | D.3.b Naming and Labeling | The RFP references the Think & Do control platform. Will VA consider control platforms other than Think & Do? | Answer: Yes |
| 57 | B.4.Part2.B.2.c– System Accuracy | The SOR states “Broken oral solid pharmaceuticals in the TCA shall be recognized as damaged and not considered as part of the total fill count.” What is the precise definition of a broken pill, i.e., at what percentage is the pill damaged? Because TCA vendors continue to work on this complex problem, consider stating as a desirable or evaluated feature and provide the detailed methodology that will be used to verify a vendor’s accuracy claim. | Answer: Damage To The Pill That Would Cause The Patient To Question Proper Dosing. |
| 58 | B.4.Part2.B.2.b– System Accuracy | The SOR states “100 percent detection of miscounts on all automated systems and sub-systems.” To assure consistency across proposals, what is the exact method and level of detail for calculating detection of miscounts? Because APFS vendors continue working to achieve high levels of count accuracy, consider stating as a desirable or evaluated feature along with the methodology that will be used to verify a vendor’s accuracy claim. | Answer: The key is detection. Each System may utilize different methods to verify count accuracy. |
| 59 | Automation Footprint - Building size | The documents provided with the RFP included a facility drawing that seems to represent approximately 80,000 square feet of useable floor space for the APFS. Utilizing an industry thumbnail rule of 12 square feet per prescription per hour suggests that between 120,000 to 140,000 square feet for the APFS would be required in order to achieve the specified throughput rate, meet all applicable fire and safety codes and provide space for future expansion. How will the successful contractor provide input on the facility size and final configuration? | Answer: Per the solicitation Attachment D available space is listed. |
| 60 | Page 17 Paragraph 3 (c) System Throughput | The L-CMOP specification states “The APFS shall be designed to ensure throughput is not impacted by rework. Reject rates shall not exceed 0.05% on any subsystem.” In order not to compromise patient safety and accuracy, specified reject rates are typically not so stringent. Reject rates of 5% on any subsystem are normally established to assure that the system will reject any and all occurrences that might affect patient safety. Is this .05% reject rate a typographical error? | Answer: No |
| 61 | Page 125 Section E11 52.212-2 Evaluation | Please map the 6 Evaluation factors and associated subfactors to the 4 required proposal volumes. Specifically, it is not clear which volumes should address evaluation Factors 4 and 6. | Answer: Per the solicitation Addendum to FAR 52.212-1 Specific Instructions for Submitting a Proposal, The Offeror’s proposal in response to this solicitation shall be prepared in four (4) separate volumes, price (Factor 5), performance risk/past performance (Factor 3), technical excellence (Factor 1)and management oversight (Factor 2). Within each volume, each Factor and subsequent sub-factor shall be individually tabbed. No pricing data or cross reference to the price proposal shall be included in any other volume. Factor 4 is submitted in the form of Attachment H - Subcontracting Plan, which isn't submitted in a volume but shall be labled Factor 4. Factor 6 states , the site visit will be conducted at the discretion of the government at a site designated by the offerors that submit the most highly rated proposals. |
| 62 | Page 128 Section E11 52.212-2 Evaluation | Is the information required by the government for evaluation of past performance and performance risk coming from the reference questionnaires or is the government looking for input on the factors and subfactors as part of the proposal? | Answer: Per the solicitation Addendum to FAR 52.212-1 Instructions to Offerors Factor 3 Offerors shall provide in their proposal a list of three (3) of the most relevant contracts performed for Federal agencies and commercial customers within the last five (5) years and also submit five past performance questionnaires. |
| 63 | Page 113 Addendum to FAR 52.212-1 | Please clarify if there are 3 references required, 5 references required or 8 references required? | Answer: Per the solicitation Addendum to FAR 52.212-1 Instructions to Offerors Factor 3 Offerors shall provide in their proposal a list of three (3) of the most relevant contracts performed for Federal agencies and commercial customers within the last five (5) years and also submit five past performance questionnaires. |
| 64 | Page 76 C.5 52.219-9 SMALL BUSINESS SUBCONTRACTING PLAN (JAN 2017) | The evaluation criteria per Factor 4 calls out the evaluation of proposals will be based, in part, upon veteran participation, the bidder’s utilization of Vets, and a small business plan submission. How will a small business, whom is exempt from submitting a small business plan, be evaluated when they are not required to submit a small business plan? | Answer: A small business is not required to submit a subcontracting plan under FAR 52.219-9. However, a small business is allowed to submit a subcontracting plan for evaluation credit under VAAR 852.215-70. |
| 65 | Page 123 E.9 VAAR 852.215-70 | VAAR 852.215-70 gives preference to SDVOBs owned companies over companies that just employ Veterans. What is the evaluation differential in terms of importance between SDVOB and Veteran utilization companies? | Answer: There is no evaluation differential. To receive credit for SDVOSB or VOSB requires registration and verification in Vendor Information Pages (VIP) database (https://www.vip.vetbiz.gov). |
| 66 | Page 114 Factor 5 – Price Proposal – Proof of Concept (a) & (b) | Please clarify which Factor/Sub-Factor the Proof of Concept (a) & (b) should be assigned to. | Answer: Per the solicitation Addendum to FAR 52.212-1 Instructions to Offerors this is assisgned to FACTOR 5 Price Proposal |
| 67 | Page 41 2. VA Two Factor Authentication (2FA) Requirements | Will the VA make provisions to allow for un-manned workstations running in locked-down kiosk mode (ie. dashboards, controllers)? | Answer: No special provisions are needed. All access needs to be 2F, but access is virtualized. |
| 68 | The offeror understands that the equipment as installed will comply with fire and safety standards and local codes et.al. Is it the VA’s intention to provide fire suppression throughout the entire building or will the offeror be responsible for fire suppression on the automation floor? | Answer: The VA will provide fire suppression throughout the building. | |
| 69 | Do to the complexity of this proposal, as well as the criticality of the answer to questions, would the government consider a 6-week extension? | Answer: Government agrees to a 3 weeks extension. This would make proposals due on May 7, 2018. |
Sheet2
Sheet3
File details come from the government source that posted it. Updated .