SPE603-19-R-0508_Amd_0001_w-Attachment_A.pdf
PDF 403 KB Posted
- Attached to
- COCO Storage Services in Hachinohe, Japan Federal contract opportunity
- Solicitation number
- SPE603-19-R-0508
- Issued by
- Defense Logistics Agency Energy
About this file
This document includes an amendment to a solicitation and the related federal contract opportunity. The amendment provides responses to questions from offerors regarding Solicitation Number SPE603-19-R-0508 issued by the Defense Logistics Agency Energy for contractor-owned contractor-operated fuel storage services in Hachinohe, Japan. The services require receipt, storage, and shipment of two grades of aviation turbine fuel with a storage capacity of 59,000 barrels across minimum two interconnected tanks. The award will be a firm-fixed price contract for a four-year base period from August 2019 to August 2023 with a five-year option. The solicitation closes in July 2019 and award is anticipated with discussions. The amendment clarifies requirements and terms of the solicitation.
SPE603-19-R-0508 Amendment 0001
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 19F0508_Attachment_III__E-QAPs.pdf | ||
| SPE603-19-R-0508_RFP.pdf | ||
| 19F0508_Attachment_V_-Past_Performance_Questionnaire.pdf | ||
| 19F0508_Attachment_I_PWS.pdf | ||
| 19F0508_Attachment_II_OSP.pdf | ||
| 19F0508_Attachment_IV_-_Past_Performance_Info_Disclosure_Consent_Form_(1).pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT 1. CONTRACT ID CODE
2. AMENDMENT/MODIFICATION NO.
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.
See Block 14
5. PROJECT NO. (If applicable)
Hachinohe, Japan
6. ISSUED BY CODE SPE603 7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)
CODE FACILITY CODE
SPE60319R0508
X
2019 MAY 15
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.
10B. DATED (SEE ITEM 13)
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of OffersX is extended, X is not extended.
or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)
A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO.
IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc. ) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to issuing office.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
NSN 7540-01-152-8070
Previous edition unusable
STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)
Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243
16B. UNITED STATES OF AMERICA15B. CONTRACTOR/OFFEROR
(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)
(a) By completing Items 8 and 15, and returning
DLA ENERGY
BULK PETROLEUM SERVICES
8725 JOHN J. KINGMAN ROAD
FORT BELVOIR VA 22060
15C. DATE SIGNED 16C. DATE SIGNED
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
3. EFFECTIVE DATE
11 JUNE 2019
See Attached Continuation Sheet(s).
(X)
CHECK ONE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.
9B. DATED (SEE ITEM 11)
13. THIS APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
CONTINUATION SHEET REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED: PAGE 2 OF 3 PAGES
SPE60319R0508 - 0001
CONTINUED ON NEXT PAGE
Please see attachment A to amendment 0001 under solicitation number SPE603-19-R-0508.
CONTINUATION SHEET REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED: PAGE 3 OF 3 PAGES
SPE60319R0508 - 0001
Attachments
List of Attachments
File Name Description
ATTACH_SPE603_19_R_0
508_Amd_0001_Attachme nt_A
SPE603-19-R-0508 Amd 0001 Attachment A.pdf
SPE603-19-R-0508
Attachment A to Amendment 0001
COCO Services in Hachinohe, Japan
A. This amendment is hereby issued under the above referenced solicitation to answer questions received in response to SPE603-19-R-0508, COCO storage services in
Hachinohe, Japan.
1. B-0001-B34.01- SERVICES TO BE FURNISHED AND PRICES, Option CLIN 0002
– Can we offer only ITEM NO. 1 in case we are not sure about future cost?
Answer: The government understands “ITEM NO. 1” to refer to Contract Line Item Number
(CLIN) 0001 in the solicitation. Offerors must submit an offer for both CLINs. Please see
Addendum to 52.212-1 INSTRUCTIONS TO OFFERORS – COMMERCIAL ITEMS and M-
0001-M72 EVALUATION OF OFFERS (EXCEPTIONS/DEVIATIONS). Offers that fail to price every line item may be rejected for material failure. Additionally, please see FAR 52.212-2
EVALUATION – COMMERCIAL ITEMS (OCT 2014), which includes the price evaluation criteria under Factor 3.
2. Lay time and demurrage. (I would like to check port restriction and include it into the contract.)?
Answer: Please see Addendum to 52.212-1 INSTRUCTIONS TO OFFERORS –
COMMERCIAL ITEMS and M-0001-M72 EVALUATION OF OFFERS
(EXCEPTIONS/DEVIATIONS). Proposals shall clearly demonstrate an offeror’s capabilities to meet the requirements in the Performance Work Statement (PWS) and state any exceptions to the terms and conditions of the solicitation.
3. Testing procedures (Hachinohe I conduct testing of B-test which received in Hachinohe
II).
Answer: Please see the PWS (solicitation attachment I) section 2.4.3 for laboratory testing requirements and FAR 52.212-2 EVALUATION – COMMERCIAL ITEMS (OCT 2014) for technical evaluation criteria. Additionally, please see Addendum to 52.212-1 INSTRUCTIONS
TO OFFERORS – COMMERCIAL ITEMS and M-0001-M72 EVALUATION OF OFFERS
(EXCEPTIONS/DEVIATIONS). Proposals shall clearly demonstrate an offeror’s capabilities to meet the requirements in the Performance Work Statement (PWS).
4. Berth restriction: I would include berth current draft and other information and estimated dredging (next fiscal year).
Answer: Please see PWS (solicitation attachment I) section 2.1.1 for berthing requirements and
FAR 52.212-2 EVALUATION – COMMERCIAL ITEMS (OCT 2014) for technical evaluation criteria. Additionally, please see Addendum to 52.212-1 INSTRUCTIONS TO OFFERORS –
COMMERCIAL ITEMS and M-0001-M72 EVALUATION OF OFFERS
(EXCEPTIONS/DEVIATIONS). Proposals shall clearly demonstrate an offeror’s capabilities to meet the requirements in the Performance Work Statement (PWS).
5. Is there any specific format for technical proposal?
COMMERCIAL ITEMS in the solicitation.
6. May we make technical proposal based on using information in “19F0508
Attachment_1_ PWS.pdf”?
Answer: Offerors shall submit technical proposals in accordance with the terms and conditions of the solicitation. Proposals shall demonstrate an offeror’s capabilities to meet the requirements of the PWS (Attachment 1) to the solicitation. Please see Addendum to 52.212-1
INSTRUCTIONS TO OFFERORS – COMMERCIAL ITEMS, FAR 52.212-2 EVALUATION –
COMMERCIAL ITEMS (OCT 2014), and M-0001-M72 EVALUATION OF OFFERS
(EXCEPTIONS/DEVIATIONS).
7. May we include berth draft information and any exception if there is into technical proposal?
Answer: Please PWS (solicitation attachment I) section 2.1.1 for berthing requirements and FAR
FAR 52.212-2 EVALUATION – COMMERCIAL ITEMS (OCT 2014) for technical evaluation criteria. Additionally, please see Addendum to 52.212-1 INSTRUCTIONS TO OFFERORS –
COMMERCIAL ITEMS and M-0001-M72 EVALUATION OF OFFERS
(EXCEPTIONS/DEVIATIONS) in connection with any exception taken to the PWS and the terms and conditions of the solicitation.
8. Is past performance we need to submit in first round “19F0508 Attachment
V_Past_Performance_Questionnaire”?
COMMERCIAL ITEMS for instructions on submitting Volume III – Past Performance, and
FAR 52.212-2 EVALUATION – COMMERCIAL ITEMS (OCT 2014) for the evaluation criteria under Factor 2 Past Performance. Attachment V to solicitation SPE603-19-R-0508 is the required past performance questionnaire to be completed by references. References shall directly submit completed past performance questionnaires to the DLA Energy point of contact
(see page 221 of the RFP).
9. According to the solicitation, we need to submit technical proposal, OSP (including price, Standard form 1449) and past performance in first round. Also, think Quality
Control Procedure, Property Control Plan will be required before award. Please tell me if there’s any other document required to submit?
Answer: Please see PWS (solicitation Attachment I) section 6 for deliverables to include documents required to be submitted and the timing of submittals, Addendum to 52.212-1
INSTRUCTIONS TO OFFERORS – COMMERCIAL ITEMS, and FAR 52.212-2
EVALUATION – COMMERCIAL ITEMS (OCT 2014) for information as to what plans are required to be submitted in the proposal.
COCO Services in Hachinohe, Japan
10. Please make sure we may only bid to 4 years (may not bid to extra 5 years due to uncertainty of future cost).
Answer: Please see the answer to question B above.
11. Some facility information and exception I would like to include (into technical proposal (if correct)) is below:
Answer: DLAE declines to include the facility information and proposed exception submitted by the questioner as it may contain proprietary information. The questioner should review
Addendum to 52.212-1 INSTRUCTIONS TO OFFERORS – COMMERCIAL ITEMS, FAR
52.212-2 EVALUATION – COMMERCIAL ITEMS (OCT 2014), and M-0001-M72
EVALUATION OF OFFERS (EXCEPTIONS/DEVIATIONS) for information related to proposal submission.
12. FAR 52.232-33 Method of payment. EFT just means SAM, and can we just continue to use WAWF as same as today? Do you expect any change in payment scheme from current contract?
Answer: The successful offeror shall submit invoices via WAWF (DFARS 252.232-7006) and payments are processed accordingly. If the offeror will use a foreign bank (non-US based), please see G9.07-5 ELECTRONIC TRANSFER OF FUNDS PAYMENTS – FEDERAL
RESERVE WIRE TRANSFER SYSTEM (DLA ENERGY JAN 2012) for specific requirements.
13. As same as current contract, we would like to use Japanese Yen based fixed price with using TTS exchange rate of 25th of previous month (As same way as current contract). Please give me your idea about it. We have to look at risk of exchange rate.
Answer: SPE603-19-R-0508 does not permit submission of pricing in Japanese Yen (JPY).
Please see FAR 52.214-35 SUBMISSION OF OFFERS IN U.S. CURRENCY (APR 1991) in the solicitation.
14. We change company name from XXX (present contract) to XXXX. Proposal, OSP, and other document will be made under the name of the new company name. SAM registration is already done. We may renew WAWF account and bank information?
Answer: Offerors are responsible for best determining how to meet the terms and conditions of the solicitation. The government is unable to advise on whether the questioner may renew
WAWF account and bank information.
15. We would like to change using bank. In case we change, when is the deadline we can change bank information before first payment for new contract?
Answer: The successful offeror’s banking information as listed in SAM will be utilized for payments under any resulting contract. If offerors have a foreign (non-US based) bank, G9.07-5
COCO Services in Hachinohe, Japan
ELECTRONIC TRANSFER OF FUNDS PAYMENTS – FEDERAL RESERVE WIRE
TRANSFER SYSTEM (DLA ENERGY JAN 2012) will be submitted with the OSP. The successful offeror will have the ability to change bank accounts and would need to communicate directly with the contract office as procedures will vary based on the location of the receiving bank.
16. Is present (current) contract going to be extended? Is not decided yet, when will you decide and give us the notification for extension?
Answer: The question pertains to contract administration matters that are not relevant to this solicitation. The government declines to answer.
17. From FAR 52.209-9 UPDATES OF PUBLICALLY AVAILABLE INFORMATION
REGARDING RESPONSIBILITY MATTERS (OCT 2018). Is FAPIIS information update requirement meaning just SAM registration or any other registration we need?
Answer: Please review FAR 52.209-9 and its prescription. Additionally, please review the terms and conditions of the solicitation for additional system registration requirements for doing business with the U.S. Government.
18. In page 40 of the OSP, (k) Service Contract Labor Standards. Do we need to check it or can we leave it blank as we’re in outside of USA?
Answer: Please review FAR 52.212-3 OFFEROR REPRESENTATIONS AND
CERTIFICATIONS – COMMERCIAL ITEMS (AUG 2018) ALTERNATE I (OCT 2014). The government notes that an offeror shall complete only paragraphs (b) of the above provision if an offeror has completed the annual representations in SAM.
19. In case I will find other things I need to question to make sure after June 5th, could you tell me where and when I can ask question?
Answer: Questions under this solicitation were due by 2:00 p.m., local time (Fort Belvoir on
June 05, 2019. Questions submitted after the deadline will not be considered.
20. Can you confirm there will be negotiation period after submission of first offer and we will have a chance to revise some of first offer (price etc…)?
Answer: Please see paragraph F on page 6 of the RFP. The government intends to evaluate proposals and award with discussions.
21. Is there any information must be completed in first offer (until July 1st)?
Answer: Information concerning proposal submissions is provided throughout the RFP and attachments of solicitation SPE603-19-R-0508.
fby9170 Highlight fby9170 Highlight
B. All titles to attachments uploaded to the Federal Business Opportunities (www.fbo.gov) website under this solicitation that reference “19F0508” are hereby revised to read
“19R0508.”
C. All other terms and conditions remain unchanged.
http://www.fbo.gov/
File details come from the government source that posted it. Updated .