RFP 202502 Addendum 2.pdf

PDF 216 KB Posted

Attached to
Paratransit Services
Solicitation number
RFP #202502
Issued by
Kenosha County, Kellnersville Village, Wisconsin

About this file

This document is Addendum #2 for Request for Proposal (RFP) 202502 for Paratransit Services issued by the Kenosha County Department of Human Services in Wisconsin. The RFP seeks a new service provider for paratransit transportation, with responses due on October 8, 2025, by 10:00 AM CST. The current service provider is Kenosha Achievement Center Inc, which will continue through 12/31/25. The addendum clarifies various details about the procurement, including current service operations, dispatching software, fare ticketing, and performance expectations.

The total annual budget for these services is $569,000, comprised of $146,000 from Kenosha County and $423,000 from the City of Kenosha. The current service uses Ecolane dispatching software version 5.42.1.0 and employs punch card fare tickets with a "buy ten, get one free" model. Proposers are advised that the budget approach and cost-effectiveness will be scored, and they should propose a total amount to fulfill the service requirements. The county is open to innovative supplemental services through subcontractors and alternative payment methods like credit cards or mobility wallets. The primary goal is to continue providing quality service to Kenosha citizens and maintain collaborative efforts with potential service providers.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Kenosha County Department of Human Services 8600 Sheridan Rd. Suite 100 Kenosha, Wisconsin 53143 www.kenoshacounty.org/151/Doin g-Business-w-DHS

Monica Santos

Contract Specialist Office: (262) 697-4554 monica.santos@kenoshacountywi.gov

DHSContracts@kenoshacountywi.gov

Notice to: All proposers From: Monica Santos, Contract Specialist RFP: 202502 Paratransit Services Addendum Issued: 09/18/2025

RFP Response Due Date: October 8, 2025, by 10:00 AM CST

ADDENDUM #2

The purpose of this Addendum is to clarify questions received from Proposers. All requirements of the proposal documents remain unchanged except as cited herein.

Information contained in this Addendum will be included in any subsequent contractual agreement.

Question 1:

Can the County confirm its planned annual budget for this scope of services?

Answer:

Kenosha County contract for 2025 is $146,000

City of Kenosha contract for 2025 is $423,000

Proposers are requested to propose the total amount required to fulfill the requirements/deliver the services outlined in this RFP.

Keep in mind the budget approach/cost effectiveness will be scored.

See page 23 of the RFP – Pricing Proposal http://www.kenoshacounty.org/151/Doing-Business-w-DHS http://www.kenoshacounty.org/151/Doing-Business-w-DHS mailto:monica.santos@kenoshacountywi.gov mailto:DHSContracts@kenoshacountywi.gov

Question 2:

Does the County have any pain points with the current service that it is seeking to address with this procurement?

Answer:

No.

Question 3:

Who are your current providers of this service?

Answer:

Kenosha Achievement Center Inc is the provider for this contract through 12/31/25.

Question 4:

Can Kenosha provide performance data for the previous 12 months, including on-time performance, and trip duration?

Answer:

Yes, we can provide the data as requested in writing to contract specialist.

Question 5:

What is the current dispatching software system?

Answer:

Ecolane

Question 6:

What version of it is being used?

Answer:

Ecolane version 5.42.1.0

Question 7:

Can Kenosha describe the fare tickets, are they serialized?

Please provide a sample of these tickets.

We use punch cards, buy ten and get one free and they are serialized.

Question 8:

How many tickets on average are accepted by providers on a daily/monthly basis?

Answer:

Average month of tickets accepted are approximately 1399.

Question 9:

Would Kenosha be interested in accepting other forms of payment such as credit cards or a mobility wallet?

Yes.

Question 10:

What is the annual budget for these services?

Kenosha County contract for 2025 is $146,000

City of Kenosha contract for 2025 is $423,000

Proposers are requested to propose the total amount required to fulfill the requirements/deliver the services outlined in this RFP.

Keep in mind the budget approach/cost effectiveness will be scored.

See page 23 of the RFP – Pricing Proposal

Question 11:

What are Kenosha's biggest pain points with this current service?

Answer:

None.

Question 12:

What is the City and the County hoping to improve upon in the next contract?

Answer:

We would like to continue to provide quality service to the citizens of Kenosha and collaboration efforts with potential proposers.

Question 13:

After Kenosha responds to vendors' questions in procurement, is there an opportunity to ask clarifying follow up questions?

Answer:

No.

All questions for this RFP are due 09/15/2025.

Question 14:

Can the City of Kenosha and Kenosha County make the prices and terms under this Agreement available to any other governmental entity, should any such governmental entity desire to purchase under the terms and conditions of this Agreement?

Answer:

Other agencies can use our RFP including prices and terms, but it depends on the entity's procurement ordinance.

Question 15:

Is Kenosha open to innovative supplemental services provided through subcontractors—who are fully FTA drug and alcohol compliant and meet specific requirements outlined in the RFP— to help ensure services remain cost-efficient, and accessible to riders?

Absolutely.

Acknowledgment of Addendum

(To be returned with your response)

I ____________________________________________________________, as an authorized representative of ______________________________________________________ have received this Addendum, I fully understand and will comply with all the information contained within this Notice.

Signed: ____________________________________________ Date: ____________________

File details come from the government source that posted it. Updated .