Revised Questions and Answers GMC - August 2024.pdf
PDF 607 KB Posted
- Solicitation number
- QSE--36C78624R50112
About this file
This document contains revised questions and answers related to Solicitation #36C78624R50112 for Grounds Maintenance at the Jacksonville National Cemetery. Key details include:
The solicitation is for grounds maintenance services at the Jacksonville National Cemetery, including mowing, irrigation, landscaping, and other cemetery operations. The solicitation is a commercial SDVOSB set-aside. The NAICS code is 561730 (Landscaping Services) with a $9.5 million size standard. A site visit is scheduled for July 24, 2024, and the solicitation closes on August 7, 2024. The questions and answers provide clarification on contract line items, Davis-Bacon wage requirements, irrigation system details, headstone and planting bed quantities, fire ant control acreage, and other contract specifications. This document does not contain a full Performance Work Statement, but instead addresses specific questions and issues raised during the solicitation process.
View the file
Other files
Show all 14
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicita on #:36C78624R50112 – Grounds Maintenance Ques ons and Answers
1. Can you iden fy CLINS to be paid Davis Bacon wages and CLINS to be paid SCA wages?
Answer: Clin 8, 9, 10, 42, 43, and 44 are Construc on Davis Bacon Wages
2. How many irriga on valves on site, how many flow sensors and master valves, how many standalone controllers are on site?
Answer: Es mated 247 irriga on valves, 0 flow sensors, 3 master valves, and 9 standalone controllers
3. Is the irriga on system currently using ET to irrigate all landscape (Is the irriga on system being adjusted by a weather-based program)?
Answer: In the maintenance building there is a Rain Bird Underground Irriga on Systems with Computer-based Central Control.
4. Can you provide a PDF of the irriga on plan?
Answer: No PDF, the cemetery has copy of the as-builts for all the irriga on throughout the cemetery located in the maintenance building.
5. Can you confirm that actual irriga on repairs are paid under CLIN 0008 Irriga on-Straight Time Hourly Rate?
Answer: Its in 15-minute intervals (.15) clin line 8 and SOW
6. Can you specify the type of fish barrier to be used, and how many lineal feet are currently installed?
Answer: Fish Barrier 2 x 5 linear feet
7. Can you iden fy the 6 ponds on a map?
Answer: See map a ached with all 6 pond loca ons.
8. Reference CLIN 0004 “Trimming of Headstones, Monuments, Markers and other ver cal surfaces” o Will the government provide an approximate number of headstones, monuments, markers, and other ver cal surfaces?
Answer: Approximately 16,154 headstones set, average 2,100 burials a year and average 1,180 headstones set a year. Other ver cal surfaces include signage throughout the cemetery.
9. Reference CLIN 0012 “Maintenance of Plan ng Beds” o Will the government provide an approximate square footage for the plants beds that are being maintained?
Answer: No Sq Ft in the SOW , Approximate +/- sq of bedding areas is 127,564
10. Reference CLIN 0036 “Fire Ant Control – Blanket Applica on” o Will the government provide clarifica on on the acres required for this CLIN? As it stands the requirement is 810 +/- acres, when other similar CLINS show 81 +/-.
Answer: Approximately 81 +/-Acres
11. Reference 11. Proposal Prepara on Instruc ons, Past Performance (Volume C) o This sec on references as A achment D, however an A achment D is not provided.
Answer: For some reason A achment D was deleted. It will be re-uploaded as A achment C
– Past Performance
12. CLIN 0007 Can the government provide the opera onal condi on of the irriga on system?
Have there been any issues with the system being down or previous problems contractors should be aware of?
Answer: Irriga ons system is opera onal, currently no issues, contractor is required to provide the cemetery with a monthly report.
13. Does the irriga on fall under Davis Bacon? If so, what job classifica on should the contractor use as there is not an irriga on posi on.
Revised Answer: Yes, according to DOL irriga on falls under Davis Bacon. We are only required to provide the wage determina on. It is up to the contractor to determine which classifica on in the wage determina on to be u lized.
14. Irriga on repair maintenance services B.4.1.7 repair above ground system components, controllers, controlled devices and replacing damaged or inoperable sprinkler heads valves, heads, solenoids and other components. Define what is other components?
Answer: PVC repairs.
15. What CLINs fall under Davis Bacon Act?
Answer: Clin 8, 9, 10, 42, 43, and 44 are Construc on Davis Bacon Wages
16. CLIN 0001 Can the government provide the opera onal condi on of the pond mes in regard to fountains and aerators?
Answer: Aerator system is opera onal, no issues (aerator’s run 24 hours a day). Fountains in Pond 2, 4 & 5 no issues and opera onal (run from 9:00 am – 4::00 pm).
17. CLIN 0029 and 0030 Should this be POST emergent applica ons?
Answer: Yes. A ached is the Excel version of the price schedule and those CLINs has been changed.
18. The contract requires Kontos to be used for Bermuda Mites. This is not labeled for cemeteries. Licensed applicators cannot use a product under Federal not labeled for use.
Please clarify.
Revised Answer: Kontos has Special Label for Florida. However, Like all chemicals listed within this SOW, alternates chemicals may be used with the approval of the district agronomist.
19. Opera onal flow chart lists certain “name brand” chemicals. Is the contractor only allowed to apply chemicals from this list?
Revised Answer: All chemicals listed within this SOW may allow the use of alternate chemicals to include generics with the approval of the district agronomist.
20. Some chemicals require a second applica on to treat specific weeds. Will the contractor be paid for the second applica on required by the label?
Revised Answer: All applica ons are paid as listed with CLINS. Blanket applica ons and Spot applica ons are listed as separate CLINS.
21. There is ar ficial turf in the flag/columbarium area, however there is no CLIN on the pricing sheet to maintain ar ficial turf.
Answer: Ar ficial turf is required to be blown off as needed.
22. Does the contractor need to provide a second casket transport van for oversize casket transports?
Answer: The contractor is required to transport caskets from the commi al shelters to the gravesite for either standard caskets or oversized caskets.
23. SOW page 15 #6 states “light power spray with water to be conducted monthly at PIC/Admin and commi al shelters. What CLIN is this to be invoiced towards?
Revised Answer: Light power spray with water shall be conducted quarterly not monthly.
This would fall under clin line 47 and 48 four mes a year (months specified in clin lines)
24. B.4.4.2 #3 Long leaf pine straw along Ethel Road lists approximately 2300 linear feet. How wide/large is the bed area. Can this be defined in square footage?
Answer: Approximate sq 32,200, page 24 SOW.
25. B.4.4.2 #2 In regard to replenishing 57 stone, can the government provide square footage of the rock beds to be replenished? There is no CLIN associated with this work for invoicing.
Answer: Loca on where 57 stone is the government will replenish as needed, all bedding areas with 57 stone, red mulch, and long leaf pine straw requires generally weed free.
26. B.4.16 Quality Assurance Plan – The Performance objec ves/goals should be realis c and match NCA standards. Some of these do not.
Revised Answer: This a Statement of Work, not a Performance Work Statement. Scope of work and general requirements are defined within this Statement of Work.
27. A achments on Page 74 (page 166 of 210) cannot be opened.
Answer: Those a achments on page 74 should have been deleted from the SOW prior to pos ng.
File details come from the government source that posted it. Updated .