Questions and Answers GMC - August 2024.pdf

PDF 596 KB Posted

Attached to
Grounds Maintenance at Jacksonville Nat'l Cemetery -- S208
Solicitation number
QSE--36C78624R50112
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to Solicitation #36C78624R50112 for Grounds Maintenance at Jacksonville National Cemetery. The solicitation is a commercial SDVOSB set-aside opportunity issued by the Department of Veterans Affairs National Cemetery Administration.

Key details include:

  • The solicitation covers grounds maintenance services such as irrigation, pond/fountain maintenance, weed/pest control, mowing, trimming, and other landscape tasks.
  • The government provided clarification on specific contract line items (CLINs) related to Davis-Bacon, Service Contract Act wages, irrigation system details, planting beds, fire ant control, and artificial turf.
  • The solicitation has a site visit scheduled for July 24, 2024 and a revised proposal due date of August 7, 2024.
  • The NAICS code is 561730 (Landscaping Services) with a $9.5M size standard.

View the file

Other files

Show all 14

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicita on #:36C78624R50112 – Grounds Maintenance Ques ons and Answers

1. Can you iden fy CLINS to be paid Davis Bacon wages and CLINS to be paid SCA wages?

Answer: Clin 8, 9, 10, 42, 43, and 44 are Construc on Davis Bacon Wages

2. How many irriga on valves on site, how many flow sensors and master valves, how many standalone controllers are on site?

Answer: Es mated 247 irriga on valves, 0 flow sensors, 3 master valves, and 9 standalone controllers

3. Is the irriga on system currently using ET to irrigate all landscape (Is the irriga on system being adjusted by a weather-based program)?

Answer: In the maintenance building there is a Rain Bird Underground Irriga on Systems with Computer-based Central Control.

4. Can you provide a PDF of the irriga on plan?

Answer: No PDF, the cemetery has copy of the as-builts for all the irriga on throughout the cemetery located in the maintenance building.

5. Can you confirm that actual irriga on repairs are paid under CLIN 0008 Irriga on-Straight Time Hourly Rate?

Answer: Its in 15-minute intervals (.15) clin line 8 and SOW

6. Can you specify the type of fish barrier to be used, and how many lineal feet are currently installed?

Answer: Fish Barrier 2 x 5 linear feet

7. Can you iden fy the 6 ponds on a map?

Answer: See map a ached with all 6 pond loca ons.

8. Reference CLIN 0004 “Trimming of Headstones, Monuments, Markers and other ver cal surfaces” o Will the government provide an approximate number of headstones, monuments, markers, and other ver cal surfaces?

Answer: Approximately 16,154 headstones set, average 2,100 burials a year and average 1,180 headstones set a year. Other ver cal surfaces include signage throughout the cemetery.

9. Reference CLIN 0012 “Maintenance of Plan ng Beds” o Will the government provide an approximate square footage for the plants beds that are being maintained?

Answer: No Sq Ft in the SOW , Approximate +/- sq of bedding areas is 127,564

10. Reference CLIN 0036 “Fire Ant Control – Blanket Applica on” o Will the government provide clarifica on on the acres required for this CLIN? As it stands the requirement is 810 +/- acres, when other similar CLINS show 81 +/-.

Answer: Approximately 81 +/-Acres

11. Reference 11. Proposal Prepara on Instruc ons, Past Performance (Volume C) o This sec on references as A achment D, however an A achment D is not provided.

Answer: For some reason A achment D was deleted. It will be re-uploaded as A achment C

– Past Performance

12. CLIN 0007 Can the government provide the opera onal condi on of the irriga on system?

Have there been any issues with the system being down or previous problems contractors should be aware of?

Answer: Irriga ons system is opera onal, currently no issues, contractor is required to provide the cemetery with a monthly report.

13. Does the irriga on fall under Davis Bacon? If so, what job classifica on should the contractor use as there is not an irriga on posi on.

Answer: Yes – unsure what job classifica on

14. Irriga on repair maintenance services B.4.1.7 repair above ground system components, controllers, controlled devices and replacing damaged or inoperable sprinkler heads valves, heads, solenoids and other components. Define what is other components?

Answer: PVC repairs.

15. What CLINs fall under Davis Bacon Act?

Answer: Clin 8, 9, 10, 42, 43, and 44 are Construc on Davis Bacon Wages

16. CLIN 0001 Can the government provide the opera onal condi on of the pond mes in regard to fountains and aerators?

Answer: Aerator system is opera onal, no issues (aerator’s run 24 hours a day). Fountains in Pond 2, 4 & 5 no issues and opera onal (run from 9:00 am – 4::00 pm).

17. CLIN 0029 and 0030 Should this be POST emergent applica ons?

Answer: Yes. A ached is the Excel version of the price schedule and those CLINs has been changed.

18. The contract requires Kontos to be used for Bermuda Mites. This is not labeled for cemeteries. Licensed applicators cannot use a product under Federal not labeled for use.

Please clarify.

Answer: Refer to flow chart in SOW covered in Opera onal Flow chart pages 41 - 45

19. Opera onal flow chart lists certain “name brand” chemicals. Is the contractor only allowed to apply chemicals from this list?

20. Some chemicals require a second applica on to treat specific weeds. Will the contractor be paid for the second applica on required by the label?

21. There is ar ficial turf in the flag/columbarium area, however there is no CLIN on the pricing sheet to maintain ar ficial turf.

Answer: Ar ficial turf is required to be blown off as needed.

22. Does the contractor need to provide a second casket transport van for oversize casket transports?

Answer: The contractor is required to transport caskets from the commi al shelters to the gravesite for either standard caskets or oversized caskets.

23. SOW page 15 #6 states “light power spray with water to be conducted monthly at PIC/Admin and commi al shelters. What CLIN is this to be invoiced towards?

Answer: Lightly power spray exterior (PIC/ADMIN and Commi al Shelters)

24. B.4.4.2 #3 Long leaf pine straw along Ethel Road lists approximately 2300 linear feet. How wide/large is the bed area. Can this be defined in square footage?

Answer: Approximate sq 32,200, page 24 SOW.

25. B.4.4.2 #2 In regard to replenishing 57 stone, can the government provide square footage of the rock beds to be replenished? There is no CLIN associated with this work for invoicing.

Answer: Loca on where 57 stone is the government will replenish as needed, all bedding areas with 57 stone, red mulch, and long leaf pine straw requires generally weed free.

26. B.4.16 Quality Assurance Plan – The Performance objec ves/goals should be realis c and match NCA standards. Some of these do not.

Answer: These performance objec ve/goals are standard is in mostly all the new grounds maintenance requirement that is being posted. However, this will be addressed at me of award to the awardee.

27. A achments on Page 74 (page 166 of 210) cannot be opened.

Answer: Those a achments on page 74 should have been deleted from the SOW prior to pos ng.

File details come from the government source that posted it. Updated .