QMAA-F6-110004-N QUESTIONS AND ANSWERS 7-28-11.docx
DOCX document 17 KB Posted
- Attached to
- Light Vehicles to include Sedans, Light Trucks, SUVs and Electric & Electric Extended-Range Vehicles
- Solicitation number
- QMAA-F6-110004-N
- Issued by
-
GSA Federal Acquisition Service
View the file
Other files
Show all 41
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
SOLICITATION QMAA-F6-110004-N
QUESTIONS AND ANSWERS
7/28/2011
Q1. Is there a prescribed format for submitting the information required by Public Law 94-163 (Section 510) in Section C.9 of the solicitation?
A1. No, there is not a prescribed format. However, a Word document or Excel spreadsheet containing the information required (Make, Model, Engine cubic inch displacement, Carburetor type [Number of Barrels or Fuel Injection], and Transmission [Automatic or Manual]) is recommended, so long as it fits on standard letter-size paper as required by the solicitation in Section E.2(3)(h) - "Proposal documents should be submitted on traditional letter sized paper (8.5x11”) and bound by three-hole binders. PLEASE DO NOT COIL OR SPIRAL-BIND PROPOSALS."
Q2. My firm has a model which we feel would be offered under Standard Item 888E. Do I submit my pricing and technical information via AutoBid under 888E?
A2. No, pricing information is not to be submitted in AutoBid for items offered under Standard Item 888E. A hard copy proposal of your technical and pricing information is required as the model would have to be reviewed by GSA's Engineering Division to determine its classification within the Federal Vehicle Standards. Once that determination has been made, AutoBid will be open for you to submit your information under the determined standard item classification at that time.
Q3. My firm has a model which operates on emerging technology, but for which pricing and other information will not be available prior to the initial August 5, 2011, proposal submission deadline. May I submit a proposal during one of the supplemental submission deadlines for Standard Item 888E?
A3. Yes, models which operate on emerging technology (including but not limited to electric, plug-in hybrid electric and hydrogen fuel cell vehicles) may be submitted at any time following the initial proposal submission deadline and will be evaluated according to the supplemental deadlines indicated in the solicitation. However, please be mindful that the current exemption to the Statutory Price Limitations as defined in Section B.6 is only valid until September 30, 2011, unless extended by statute.
Q4. My firm intends to submit a proposal for Standard Item 888E during one of the supplemental submission deadline periods. Do I need to submit any information prior to the initial August 5, 2011, proposal submission deadline to be considered for award?
A4. No, if a firm intends to submit a proposal under Standard Item 888E during one of the supplemental submission deadline periods, no information is required to be submitted during the initial proposal submission deadline. This applies only to proposals for models offered under Standard Item 888E.
Q5. My firm currently has an approved commercial subcontracting plan on file for calendar year 2011. Do I need to submit a new subcontracting plan in accordance with Sections A.3 and D.11 in response to this solicitation?
A5. No, if a large business already has an approved commercial subcontracting plan on file for calendar year 2011, a new subcontracting plan is not required at this time. The Contracting Officer will work with your firm to establish a new subcontracting plan for calendar year 2012 after contract award. For large business offerors who do not have an approved commercial subcontracting plan on file, a small business subcontracting plan is required in accordance with Sections A.3 and D.11 (see Attachment D - Small Business Subcontracting Plan).
Q6. Will there be an opportunity to revise my pricing proposal after the initial deadline?
A6. In accordance with Section E.1 - Clause 52.212-1(g), Contract award: "The Government intends to evaluate offers and award a contract without discussions with offerors. Therefore, the offeror’s initial offer should contain the offeror’s best terms from a price and technical standpoint. However, the Government reserves the right to conduct discussions if later determined by the Contracting Officer to be necessary. The Government may reject any or all offers if such action is in the public interest; accept other than the lowest offer; and waive informalities and minor irregularities in offers received."
File details come from the government source that posted it. Updated .