PR-CI-09-10374 Amendment 1.pdf

PDF 246 KB Posted

Attached to
Replace WetLab Pier Federal contract opportunity
Solicitation number
PR-CI-09-10374
Issued by
Environmental Protection Agency Cincinatti Procurement Operations Division

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Replace WetLab Pier, newest first.
File Type Posted
PR-CI-09-10374 Amendment 2.pdf PDF
Attachment 2 Drawings.pdf PDF
PR-CI-09-10374.pdf PDF
Attachment 1 Statement of Work.pdf PDF
Attachment 4 Past Performance Questionnaire.pdf PDF
Attachment 3 Davis Bacon Wage Determination.pdf PDF
Attachment 5 SF-24 Bid Bond.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

PR-CI-09-10374/0001

AMENDMENTS TO THE SOLICITATION

1. The attachment entitled "AMENDMENT 1" has been added. The text is as follows:

Wetlab Pier Project - Bidders Meeting held 5/6/2009

Attendees Company Phone

Chris Hughes Shoreline Foundations, Inc. 850-236-3567 chughes@shorelinefoundation.com

Bill Crittenden HG Harders and Son 850-874-1500 bcrittenden@hgharders.com

Tom Davis Davis Marine Construction 850-484-3275 davmarine@bellsouth.net

Kirk Franco Gulf South Contractors 850-259-2861 kfranco@gulfsouth-contractors.com

Branch McClendon Redfish Marine Construction 850-622-3272 branchmcclendon@yahoo.com

Questions and Answers

1. Can the job site be accessed by Land?

Answer: Yes, from the northwest side of the wetlab. Clearance to be verified by the contractor.

2. What is the timeframe for the EPA to move the pumps after the new pier is constructed?

Answer: Approximately 90 calendar days.

3. Sheet S401, Where are the 2 x 2 members?

Answer: There are no longer 2x2 members used on this project.

4. How many pipe supports are required for the project (Example: S402 shows 6;

A111 shows 4)?

Answer: Four (4) is the correct number.

5. Sheet S402, re: Clips What is the PAF designation?

Answer: Powder-actuated fasteners. Hilti X-CR 0.145" Diameter, AISC 316 or equivalent fasteners.

6. Sheet S403, Section 4, Any design criteria or specifications for the "Connection"?

Answer: Connection should be designed by the precaster's specialty engineer.

Connection should meet all design loads mentioned on sheet S001. At a minimum, connections should develop the compression, tension and lateral pile capacities as mentioned in section 2.02A on S001 through the entire specialty engineered precast system.

PR-CI-09-10374/0001

7. Sheet S403, Any details for the type of precast caps?

Answer: No additional details other than those described in the specifications and drawings. All precast is to be designed by the precaster's specialty engineer.

8. What grade Stainless Steel should the contractor use?

Answer: Stainless steel shall be ASTM A 276, Type 304 or Type 316

9. Is the causeway bridge strong enough to support heavy equipment?

Answer: The causeway bridge has supported heavy industrial cranes, concrete double-T beams, and many other heavy objects in the past.

10. What is the elevation of the pier?

Answer: See drawings.

11. What is the anticipated schedule (bids in, selection of contractor, start of work)?

Answer: Proposals are currently due May 29, 2009. A Contract should be awarded within approximately 14 calendar days from proposal receipt.

Performance and Payment Bonds are due from the Contractor within 10 calendar days from contract award. A Notice to Proceed would be issued within 3 calendar days from receipt of acceptable bonds.

12. Demolition: Can the piles be cut-off or should they be extracted?

Answer: Extracted

File details come from the government source that posted it. Updated .