Questions_Answers_N6426723R0023.pdf

PDF 392 KB Posted

Attached to
9MM Barrier Blind Cartridge
Solicitation number
N6426723R0023a
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding Solicitation Number N6426723R0023a from the Department of the Navy Naval Sea Systems Command for a 9MM Barrier Blind Cartridge. The solicitation seeks a cartridge that meets specified performance requirements at temperatures ranging from -400F to +1250F, including penetrating an auto glass minimum of 9 inches on average and defeating body armor. Bidders must submit samples by August 23, 2023 that demonstrate the cartridge meets defined go/no-go criteria for accuracy, terminal effects, and functioning tests. No bidder needs to successfully meet all sample criteria for an award to be made.

View the file

Other files

File Type Posted
Questions_Answers_N6426723R0023_20230915.pdf PDF
N6426723R0023_Amendment-0004_20230915.pdf PDF
N6426723R0023_SF33_Conform_Copy_as of20230915.pdf PDF
Questions_Answers_N6426723R0023_20230911.pdf PDF
N6426723R0023_SF33_Conform_Copy_as of 20230829.pdf PDF
N6426723R0023_Amendment-003_20230829.pdf PDF
Questions_Answers_N6426723R0023_20230815.pdf PDF
Questions_Answers_N6426723R0023_20230810.pdf PDF
N6426723R0023_Amendment-0002_20230808.pdf PDF
N6426723R0023_SF33_Conform_Copy_as of 20230808.pdf PDF
Questions_Answers_N6426723R0023_20230803.pdf PDF
N6426723R0023_Amendment-0001.pdf PDF
Attachment 17_NAVSEAINST_8020.5D.pdf PDF
N6426723R0023_SF33_Conform_Copy_as of 20230801.pdf PDF
Questions_N6426723R0023.pdf PDF
Attachment 05_MIL-STD-1168C.pdf PDF
Attachment 06_MIL-STD-1171B.pdf PDF
Attachment 14_NAVSEA Drawing 6214536 Rev B.pdf PDF
Attachment 10_MIL-STD-129R.pdf PDF
_N6426723R0023_SF33.pdf PDF
Attachment 15_ANSI-SAAMI-Z299.3-Centerfire Pistol and Revolver, Approved 2015.pdf PDF
Attachment 12_Drawing 9396205_Packing and Marking M2A2 Ammo Box.pdf PDF
Attachment 04_MIL-STD-1916.pdf PDF
Attachment 08_MIL-STD-2073-1E(4).pdf PDF
Exhibit A.pdf PDF
Attachment 11_MIL-PRF-61002C.pdf PDF
Attachment 09_MIL-STD-130N.pdf PDF
Attachment 16_Checklist NAVSEA Small Business Subcontracting Plan.pdf PDF
Attachment 07_MIL-STD-1904C.pdf PDF
Attachment 03_SCATP 9mm.pdf PDF
Attachment 13_Drawing 9396206_Packing and Marking for Wirebound Box Assembly.pdf PDF
Show all 31

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation N6426723R0023 9MM Barrier Blind

Questions and Answers

1. “Do you happen to know how many rounds have been used in the past on an annual basis? I saw there was an example of 1,000 sample used in the solicitation however, I would like to see if there was any additional information you could possibly provide to ensure we have a better understanding on the Navy’s cartridge need.”

Answer: This is new requirement for Corona Division. Bid Sample in this solicitation refers a Volume I, in the proposal submission.

2. Is it the Government’s intention to require shipment notification and information the same day that questions are due? (35 days prior to the solicitation close date is 7/19/23) This limits the ability for the government to clarify questions for contractors before submitting their manufacturer’s information (Page 105, section 6.2)

Answer: L-215-H007, The Government intent is to clarify any ambiguities, discrepancies, inconsistencies, or conflicts between the

SOW.

3. Would the government consider an extension of the due date to allow for the government time to clarify questions and allow time for contractors to test for bullet compliance before submitting manufacturer shipment information? Given the short timeframe from solicitation release to 6.2.c items being due, it gives little time for small businesses to obtain JCP documents, review, and identify a compliant round prior to the 7/19/23 deadline (35 days’ calendar days prior to solicitation close date). (Page 105, section 6.2)

Answer: Yes. More to follow via an amendment.

4. Are there page limits associated with the Small Business Subcontracting Plan? (Page 102, L-219-H001)

Answer: No.

5. Is 4.2.a intended to be muzzle velocity and conform to the testing measurement methodology listed in 4.4.g? If it is not muzzle velocity, then is the measurement methodology expected to be outlined within the design documentation? (Page 112, Section 4.2a)

Answer: No, Page 112, Section 4.2a, is not equivalent to the velocity identified in Page 113, Section 4.4.g. Page 104, Section 6.1.m, identifies the methodology and references for the muzzle velocity evaluated in Page 112, Section 4.2a.

6. Are there any limitations/restrictions on bullet design beyond what is outlined in the attachment? (Attachment 1, Page 1)

Answer: Pertaining to attachment 1, page 1, must meet the specification requirements in the solicitation, including all attachments. Attachment 1, page 1, is a representative drawing based on the SAAMI specifications which must adhere to all applicable documents.

7. Are there any additional terminal effect requirements or expectations? Examples: Requirements for bullet expansion or wound channel requirements beyond penetration depth? (Page 113, Section 4.5)

Answer: Pertaining to solicitation section 4.5, page 113, no other requirements or expectation other than what has been identified in the solicitation and corresponding attachments.

8. We are requesting a 60-day extension for proposal submission from August 23rd to October 23rd.

Answer: See question #3.

9. Will the GOV provide G17, G18, M9A1 weapons in order for the bid samples to be optimized for function and accuracy for these specific platforms?

Answer: No.

10. Will the GOV extend the bid proposal due date by 60 days in order for samples to be built and tested per the SOW.

Answer: See question #3.

11. After award will the Government be providing M9A1, M17 and M18 weapons as GFE for function and casualty testing for DVT, FAT, and

LAT?

Answer: The Government does not have Government Furnished Equipment or Property clauses associated to this solicitation; however, assistance can be provided for Contractor acquired M9A1, M17 and M18 weapons, after award.

12. Please confirm that standard 9MM SAAMI Reference ammo will be used when conducting pressure testing. Is the reference ammunition to be provided by the Government as GFM?

Answer: See Attachment 02, Section 4.5.3-Chamber Pressure. The Government will not be providing reference ammunition.

13. Section M, 4.4 - Ransom Rest Accuracy Testing - how many settling shots are allowed to confirm grip and rest inserts are seated?

Answer: Each weapon will fire one (1), 5-round group when placed in the Ransom Rest to settle the weapon.

14. Section M, 4.4 - Would the Government allow weapon accuracy testing to be conducted from the ARL/AC Accuracy Mount with ARL M17 Interface?

Answer: The testing described in the solicitation Section M, paragraph 4.0, will be conducted by the Government during bid sample evaluation.

15. Section M, 4.5 - Please confirm the size of the gelatin block (length, width, height)

Answer: The gelatin block will be 6 inches wide x 6 inches’ tall x 16 inches deep.

16. Section M, 4.5 - If a projectile leaves the gelatin block is the test reconducted?

Answer: Reconducted only when the projectile exits the side of the gelatin due to impacting the front face within 1 inch of the edge, the round will be replaced.

17. Section M, 4.5 e) Please confirm make and model of level 3A armor test panel?

Answer: Midwest Armor, Model: MW0035-IIIA-M-SAPI

18. Section M, 4.5 Terminal Ballistic Performance section does not match the SOW 4.5.9 Penetration testing. Does the Government intend to include level 3A armor and auto glass testing to the SOW for DVT, FAT, or LAT?

Answer: Section M covers the evaluation criteria used for Bid Sample Testing. Technical Instructions and CDRLs can be used to clarify performance after award.

19. Will USG reconcile the differences in intermediate barrier selection and penetration depth requirements between Section M and SOW 4.5.9?

Answer: See question #18.

20. SOW Section 4.5.8 - Please provide accuracy test barrel details and /or drawing.

Answer: In the SOW, there is no Section 4.5.8, reference clarification needed. Attachment 2, Section 4.5.8, is required once a contract is awarded for Design Verification Testing, First Article Testing, and Lot Acceptance Testing.

21. Section 4.5.10 waterproof – will the GOV allow for SCATP-9MM Type 2 testing methodology?

Answer: If referencing attachment 03-SCATP-9mm, Waterproof Test Procedure, either procedure is appropriate and will be considered.

22. Does the vendor need to provide high speed video of each ballistic penetration event?

Answer: No.

23. Will EMQB approve propellant and primer energetics by analogy?

Answer: The EMQB process is directed by NAVSEAINST 8020.5. Data submissions will consider data submitted by analogy to determine if additional data is required.

24. Can the USG clarify if they are seeking any level of rights in technical data under 252.227-7013 for products that has been fully developed at private expense?

Answer: The Government is not seeking rights to reproduce the cartridge, but maintains rights on test data, qualification data, production submittals, etc, in accordance with 252.227-7013.

----------------End of Questions/Answers as of 19 July 2023-----------

25. I am requesting if there is a specific projectile that is already in mind.

Answer: See attachment 02, performance specification, and must meet the specification requirements in the solicitation, including all attachments. Additionally, the cartridge must undergo legal review as directed in DoDD 5000.01 and SECNAVINST 5000.2G

26. Additionally, how can I view Attachment 1 and Attachment 2?

Answer: See clause K-227-W001 - INSTRUCTIONS FOR OBTAINING EXPORT- CONTROLLED TECHNICAL DATA (MAY 2022). You may email your approved documents from the U.S./Canada Joint Certification Office and ensure the expiration date in block 7c of the DD Form 2345 is not expired to antonia.roman.civ@us.navy.mil.

NOTE: Effective July 1, 2023: JCP search is being decommissioned and any search results will contain outdated information. For up to date information, please contact the JCP office at JCP-ADMIN@DLA.MIL.

27. Solicitation N6426723R0023 - Section M 4.5.1.c: the temperatures to be fired are inconsistent with temperatures specified in

Performance Specification PRF20011A0001 at -40˚ F for extreme cold and +125˚ F for extreme hot. Which is the correct requirement?

Answer: The angles identified on page 113, Section 4.5.1.c describe the orientation of the auto glass. The extreme hot and cold temperatures described in attachment 02 are used for Design Verification Testing, First Article Testing, and Lot acceptance Testing as indicate throughout attachment 02.

28. Solicitation N6426723R0023 - Section M 4.5.1.e specifies a requirement to defeat 3A body armor. This requirement is not performed anywhere within Performance Specification PRF20011A0001. Is the intent to perform Body Armor testing only a go/no-go test on the bid submission with no requirement for on-going testing in full production?

Answer: Additional performance specific to a design may be documented in CDRL A016 or Attachment 02 may be updated based on the results from Design Verification Testing.

29. What will the outcome of Solicitation N6426723R0023 be if no bidder successfully meets all go/no-go criteria stipulated in Section M 4.0 BID SAMPLE (Factor 1)?

Answer: If no acceptable proposal is received, the solicitation would be cancelled.

30. Performance Specification PRF20011A0001 - Paragraph 3.5.9 Penetration is inconsistent with the 9 inch minimum average specified in the Section M 4.5.1.c for terminal performance in Auto Glass. Does the PRF20011A0001 need to be revised?

Answer: Section M, Para 4.5.1.c is the established criteria for the bid sample testing. Attachment 02,PRF20011A0001 3.5.9 and 4.5.9 are Performance criteria that will be evaluated during Design Verification Testing, FAT and LAT. Additional performance specific to a design may be documented in CDRL A016 or Attachment 02 may be updated based on the results from Design Verification Testing.

31. Performance Specification PRF20011A0001 - Paragraph 4.5.9 Penetration. Should Paragraph 4.5.9.3 detail the auto glass requirement and shift paragraphs 4.5.9.3 and 4.5.9.4 down to paragraphs 4.5.9.4 & 4.5.9.5?

Answer: Additional performance specific to a design may be documented in CDRL A016 or Attachment 02 may be updated based on the results from Design Verification Testing.

32. Solicitation N6426723R0023 stipulates notification 35 days prior to shipment of bid sample. Can this be shortened to notification 7 days prior to allow production, testing and packing of bid sample?

Answer: The shipment notification cannot be shortened.

33. At the bottom of the Contract Opportunity form, it says, "Please Request Role: This opportunity has controlled attachments. You need a role to access them." When I click on "Create Role" it brings me to "profile/My Roles. That page shows me as:

Could you tell me what I need to do to download the controlled documents?

Answer: See answer for question #26.

----------------End of Questions/Answers as of 21 July 2023-----------

File details come from the government source that posted it. Updated .