About this file

This document is a Questions and Answers file related to a Request for Proposals (RFP) for a Fiscal Year 2025 West Coast (CONUS + Alaska & Hawaii) General Ship Repair Indefinite Delivery Indefinite Quantity Multiple Award Contract (FY25 WCGSR IDIQ MAC) solicited by the Department of the Navy Military Sealift Command.

The RFP seeks to establish multiple-award IDIQ contracts with small business contractors to support the Military Sealift Command's ship repair requirements at government and commercial facilities located on the West Coast, Alaska, and Hawaii. The contract will be divided into four geographic Lots: Lot A - San Diego, CA; Lot B - Bremerton, WA; Lot C - Seward, AK; and Lot D - Oahu, HI. Key requirements include providing company-owned ABS Red-Stamped Weld Procedures, demonstrating understanding of ABS and USCG regulations, and submitting a Hazardous Waste Management Plan. Proposals are due by October 16, 2024. The Q&A file provides clarification on acceptable weld procedures, past performance requirements, page limits, and proposal evaluation criteria.

View the file

Other files

File Type Posted
N4044324R0101 Amendment 0002.pdf PDF
N4044324R0101 Conformed Through Amendment 0002.pdf PDF
J-3 PP Questionnaire_N4044324R0101_REV-1.docx DOCX document
N4044324R0101 QandA_2OCT24.xlsx XLSX spreadsheet
N4044324R0101 Conformed Through Amendment 0001.pdf PDF
N4044324R0101 Amendment 0001.pdf PDF
J-4 SF-LLL_N4044324R0101.doc DOC document
J-3 PP Questionaire_N4044324R0101.docx DOCX document
RFP_N4044324R0101.pdf PDF
J-2 PP Data_N4044324R0101.docx DOCX document
J-1 Technical NDA_N4044324R0101.docx DOCX document
Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Q and A

Question and Answers
RFP:N4044324R0101Date of publication:Monday, October 07, 2024
Note: The following are answers to questions received from potential offerors.
NumberPage ReferenceQuestionAnswer
148

Instructions to Offerors/E. Proposal Content/2. Volume II/a. Subfactor A ABS Red-Stamped Weld Procedures (WPS) States to provide company-owned WPSs that support the following welding groups. Are NAVSEA Weld Procedures acceptable in lieu of ABS Weld Procedures?

NAVSEA weld procedures are not acceptable. See Section L, Paragraph E2a
248

Instructions to Offerors/E. Proposal Content/2. Volume II/Subfactor B: Understanding of ABS and USCG Regulations/I. states a list of three (3) Government contracts completed within the last three (3) years from the date of issuance of this solicitation in which ABS or USCG attendance and approval of work was required. Can Past Performance from NAVSEA Contracts be utilized for Past Performance?

Volume II is Technical. Volume III is Past Performance.

Former requires specific info to demonstrate understanding of ABS a/o USCG approval of work. Latter requires offerors to submit past performance that demonstrates supporting the SOW described in Section C, Scope of Work, Paragraph 1.3.

NAVSEA contracts may be used for Volume III Past Perfromance.

3 47 Instructions to Offerors/D. Proposal Format/3. The table below shows detailed page limits for submissions states that the page limits for the Technical Proposal is 20 (does not include WPS). Regarding E. Proposal Content/2. Volume II/Subfactor B /e. Subfactor E: Hazardous Waste Management Plan can the Hazardous Waste Management Plan be as well excluded from the page count as our Hazardous Waste Management Plan is extensive?

RFP is amended to remove Subfactor E from the page limit.
4NA

The Proposal’s due date of 14 October 2024, is a Federal Holiday, Columbus Day. Please consider extending the due date to Wednesday 16 October 2024.

Submission due date is now Wednesday, 16 October 2024. Time remains unchanged.
549

Section L, Volume II, Subfactor F states: [submit] “Procedures for training and certifying ship repair personnel IAW OSHA requirements for maritime / shipyard environment and confined spaces.” The offeror provides training via our instructor teaching to a PowerPoint slide show. Is it the Government’s intent for the offeror to submit the PPT? If so, please exclude the file(s) from the page count for Volume II. Please advise.

Offerors are required to provide documenation that supports this requirement. See Instructions to Offerors, Paragraph D2, for acceptable formats.

RFP is amended to remove Subfactor F from the page limit.

6 51 Section M, paragraph B reinforces that there are (4) Lots. For example, a successful offeror is awarded Lots A and B and in Contract Year 2, opens a ship repair facility in Oahu, HI. Upon notification by the awardee, would the Government be receptive to an unsolicited proposal to add Lot D to their portfolio?

No. See section H-8 DROPPING AND ADDING MAC HOLDERS, Paragraph (b).
748

Per Volume II Technical, Subfactor A WPS, is a weld procedure awaiting ABS red-stamp certification acceptable to meet the technical volume proposal requirements?

No. See Section L, Instructions to Offerors, Paragraph E2a.

8 48 Section L, Volume II, Subfactor A, states that the offeror shall “provide company-owned WPSs that support” three welding groups. Does the Government want then offeror to submit the entire WSS or just the ABS Approval Letter showing the Red-Stamp? Please consider excluding these pages from the page count.

Entire WPS is to be provided. Page limit has been revised.
951

If the contractor chooses to submit a proposal for all four lots, and one lot is rated as “unacceptable”, while the rest are “acceptable”, will that result in an “unacceptable” evaluation rating for the entire proposal?

Yes. See Section M, Paragraph C3.

10 48 Will Microsoft Word hyperlinks in the Table of Contents suffice to meet the requirement that “each subfactor shall be submitted as its own Tab”? (Page 48, Section L, 2. Volume II – Technical)

No. Refer to Section L, Instructions to Offerors, Paragraphs C1, D1 and E2.
1147In section D, paragraph 3, it is stated that II / Technical / 20 (excludes Subfactors A, E, and F and all photographs.) However,in paragraph 5, it is stated that page limits apply to appendices, charts, graphs, diagrams, tables, photographs, drawings, narratives, etc.

Please clarify which photographs, if any, will be counted in the page limit if all are now excluded from limitations in the Technical Proposal as stated in Section D, paragraph 3.

Section L, Instructions to Offerors. Paragraph D5 updated. See Amendment 0002.
11111111

File details come from the government source that posted it. Updated .