CSU-West Q AND A - 3.docx

DOCX document 27 KB Posted

Attached to
CSU-W Lodging and Transportation Federal contract opportunity
Solicitation number
N3220524R2055
Issued by
Department of the Navy Military Sealift Command

About this file

This document is a set of Questions and Answers related to Solicitation N3220524R2055 for CSU-W Lodging and Transportation services. The Solicitation requires a contractor to provide lodging and transportation for Civil Service Mariners (CIVMARs) in the San Diego, CA area near the Point Loma Naval Base, 32nd Street Naval Station, and Balboa Avenue Training Site. Key details include:

The contractor must provide hotels rated 3-Diamond or higher by AAA within a 25-mile radius of Point Loma, and include free parking and daily round-trip transportation for CIVMARs to the government facilities. The contractor is responsible for reserving rooms and managing any CIVMAR delinquencies. The government estimates 260 transportation days per year for 120-250 CIVMARs per day. Pricing is based on a daily rate. The solicitation does not allow the use of rideshare services for transportation. There is no incumbent contractor disclosed. Offerors must submit proposals in accordance with the instructions in the solicitation.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to CSU-W Lodging and Transportation, newest first.
File Type Posted
Amendment 0003 N3220524R2055.pdf PDF
Amendment 0002 N3220524R2055.pdf PDF
CSU-West Q AND A-2.pdf PDF
CSU-West Q AND A-1.docx DOCX document
N3220524R2055 CSU-West Solicitation.pdf PDF
Attachment 1 Onsite Checklist1.xlsx XLSX spreadsheet
Amendment 0001 N3220524R2055.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

MILITARY SEALIFT COMMAND

N3220524R2055

QUESTIONS AND ANSWERS - 3

The following is an answer to a question received from potential offeror. The answer provides clarification only and DO NOT constitute an amendment to the Solicitation.

Question 1: NEW QUESTION: Will you please clarify that you are tax exempt only to the awardee of the contract?

Answer: Please see pg. 4 of the Solicitation, 2nd full paragraph. Also, refer to FAR 29.303 Application of State and Local Taxes to the Government.

Question 2: Will you please clarify that the contract with the awardee does not transfer tax exemption to any vendor they pay?

Answer: Please see pg. 4 of the Solicitation, 2nd full paragraph. Also, refer to FAR 29.303 Application of State and Local Taxes to the Government.

Question 3: In order for all proposals that are submitted to the government to be fair the tax exemption questions are very relevant.

Answer: Please see pg. 4 of the Solicitation, 2nd full paragraph. Also, refer to FAR 29.303 Application of State and Local Taxes to the Government.

Question 4: Parking Does complimentary CIVMAR parking need to be on hotel property?

Parking Page 6 Paragraph 1 States:

One parking spot shall be provided free of charge for each authorized CIVMAR staying at the hotel.

Volume II-Technical Subfactor 1: General Requirements of Hotel Facilities Page 22 Number 14 States:

Provide a statement that parking will be provided at each hotel facility at no charge for each authorized CIVMAR staying at the hotel facility.

Answer: Please see page 6 of the Solicitation, paragraph titled PARKING. Also, see page 22, item #14.

Question 5: Are there circumstances when government per diem rate is not possible?

Answer: Please see pg. 4 of the Solicitation, 2nd full paragraph.

Question 6: How many hotels are you currently using for CIVMAR’s?

Answer: You will need to do a Freedom of Information Act for this information.

Question 7: For transportation, are most drop-off and pickup times consistent or dependent solely on the individual?

Answer: Please see Page 6 of the Solicitation paragraph B TRANSPORTATION.

Question 8: Are you currently working with a third-party provider or individual hotels to meet your needs?

Answer: You will need to do a Freedom of Information Act for this information.

Question 9: If using a third-party contractor, can you disclose who currently has the contract?

Answer: You will need to do a Freedom of Information Act for this information.

Question 10: Are there preferred properties you would target or had a good relationship in the past?

Answer: Please see pg. 3 of the Solicitation, paragraph A. LODGING/FACILITIES.

Question 11: Are there any properties you would not consider again that meet your requirements?

Answer: The hotel requirements are in the Performance Work Statement.

Question 12: Can you verify if all subcontractors must be registered in SAM and have a CAGE code?

Answer: Currently, there is no provision that requires Subcontractors to be registered in SAM. However, please see FAR 9.409 Contract clause is as follows:

The contracting officer shall insert the clause at 52.209-6, Protecting the Government’s Interests when Subcontracting with Contractors Debarred, Suspended, or Proposed for Debarment, in solicitations and contracts where the contract value exceeds $35,000.

52.209-6 is in part as follows:

(c) The Contractor shall require each proposed subcontractor whose subcontract will exceed the threshold specified in FAR 9.405-2(b) on the date of subcontract award, other than a subcontractor providing a commercially available off-the-shelf item, to disclose to the Contractor , in writing , whether as of the time of award of the subcontract , the subcontractor , or its principals, is or is not debarred, suspended, or proposed for debarment by the Federal Government Question 13: Is there an incumbent or previous vendor for this service? If so, can you provide the contract award number and award amount?

Answer: You will need to do a Freedom of Information Act for this information.

Question 14: On average, how far in advance will the reservations be made? How frequent are same-day reservations?

Answer: Reservations will be made as far in advance of arrival by the MSC designated POC as possible. Please see page 4 of the Solicitation, paragraph HOTEL RESERVATIONS Question 15: If the CIVMAR is delinquent on fees that they are deemed liable for by the hotel, is the contractor required to find alternative lodging if the hotel is no longer able to accommodate them? Since this may be a third party contract, the third party may be held accountable by the hotel instead of the CIVMAR?

Answer: CIVMARs are not allowed to stay under the contract until the bill/invoice is settled. The CIVMAR is responsible for finding alternative lodging.

Question 16: The transportation section states: "The Government estimates that the total number of days required for transportation to the Naval Base Point Loma, to Naval Station 32nd Street, and to Balboa Avenue Training Site (BATS) is 260 days per year during the contract period base year, with an average of 120 CIVMARs per day (this number could fluctuate from 120-250). The Government is only liable for and will only pay for the actual number of round trips to and from the Naval Base Point Loma, Naval Station, 32nd Street, and Balboa Avenue Training Site that are provided by the contractor." However, the unit pricing on the pricing sheets starting on page 9 has the unit as days. Can you clarify if the number of round trips is equivalent to the number of days as on the pricing sheet?

Answer: Your cost for transportation should include cost per day, which is the price to pick up CIVMARs from the contracted hotels to MSC Sites and the trip from MSC Sites back to the contracted hotels.

Question 17: Section A of the solicitation states “At the time of submission, the hotel (s) proposed to meet the requirements of this contract must be rated by the American Automobile Association (AAA) and must meet or exceed the minimum Three (3) Diamond Designation.” Would you consider amending the solicitation to allow for proof of AAA Three (3) Diamond Designation at time of contract start date?

Answer: No. Please see page 3 of the Solicitation paragraph 2, Section A LODGING/FACILITIES.

Question 18: Section B of the solicitation states “The Contractor shall provide each authorized CIVMAR staying at its facilities daily round trip transportation to MSC located at Naval Base Point Loma, to the Naval Station, 32nd Street, or to the Balboa Avenue Training Site (BATS).” Will you allow the use of a car service such as Lyft, Uber, Black Car, etc. to provide service for the transportation requirement?

Answer: No. Please see page 6 of the Solicitation, paragraph B TRANSPORTATION. The 3rd paragraph of this heading states, “The Contractor Shall have a sufficient size and number of vehicles to support the required timeframes of arrival and departures.

Question 19: Would a file name change from Volume II: Technical Capability Company A-Z to Volume_II_Technical_Capability_Company A-Z be satisfactory as colons are not acceptable in file names?

Answer: Yes. See page 19, 52.212-1 (ADDENDUM) ADDITIONAL INSTRUCTIONS TO OFFERORS - - COMMERCIAL ITEMS, paragraph 2 on how to submit proposal.

Question 20: General Question, Is the contractor able to assign CIVMAR's to a certain hotel based on proximity to/from the transportation sites?

Answer: The contractor can assign CIVMARs to specific hotels based off logistics.

File details come from the government source that posted it. Updated .