Q and A Response 7..docx

DOCX document 17 KB Posted

Attached to
USNS NEWPORT (T-EPF 12) Mid-Term Availability (MTA)
Solicitation number
N3220521R4209
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding a solicitation for the USNS NEWPORT (T-EPF 12) Mid-Term Availability (MTA). The solicitation seeks ship repair and maintenance services, including IT services providing 18 computers, 8 direct phone lines, and unlimited local phone service. Other requirements include shorepower providing 6,000 kWh per day for 45 days, COVID cleaning, and mission bay LED light conversion. The solicitation involves work items for hull perimeter security lighting, ship refrigeration machinery requiring 125 psig at 55 gpm of salt water, and missing technical references. The final date for clarification requests was November 24, 2021. The Navy's Military Sealift Command is the contracting agency.

View the file

Other files

File Type Posted
Amendment 0011 USNS NEWPORT MTA 21R4209.docx DOCX document
Amendment 0010 USNS NEWPORT MTA N3220521R4209.docx DOCX document
Amendment 0009 USNS NEWPORT N3220521R4209.docx DOCX document
J - 2 Category A Items NEWPORT 21R4209 MTA..xlsx XLSX spreadsheet
J - 1 Work Item Specifications NEWPORT MTA 21R4209.docx DOCX document
J - 4 GFP NEWPORT 21R4209 MTA.xlsx XLSX spreadsheet
Amendment 0008 USNS NEWPORT MTA N3220521R4209.docx DOCX document
JA for USNS NEWPORT 2022 MTA RD.pdf PDF
J - 3 Category B Items NEWPORT 21R4209 MTA.xlsx XLSX spreadsheet
Amendment 0007 N3220521R4209.pdf PDF
Amendment 0006 N3220521R4209.pdf PDF
Amendment 0005 N3220521R4209.pdf PDF
Q and A 5.docx DOCX document
Amendment 0004 N3220521R4209.docx DOCX document
Q and A 4.docx DOCX document
N3220521R4209 Amendment 0003.docx DOCX document
Q and A 3.docx DOCX document
N3220521R4209 Amendment 0002.docx DOCX document
N3220521R4209 Amendment 0001.docx DOCX document
Q and A Responses 2..docx DOCX document
Q and A Responses 1.docx DOCX document
RELEASED SOLICITATION - USNS NEWPORT N3220521R4209.docx DOCX document
RELEASED SOLICITATION - USNS NEWPORT N3220521R4209.docx DOCX document
JA for USNS NEWPORT 2022 PSA RD.pdf PDF
J - 2 Category A Items NEWPORT 21R4209.xlsx XLSX spreadsheet
J - 11 Dry Dock Evaluation Form - NEWPORT 21R4209.docx DOCX document
J - 9 Disclosure of Lobbying Activities - NEWPORT 21R4209.doc DOC document
J - 13 Past Performance Questionnaire - NEWPORT 21R4209.docx DOCX document
J- 7 MSC Ship Repair Facility Survey - NEWPORT 21R4209.docx DOCX document
J - 14 Technical Data Non-Disclosure - NEWPORT 21R4209.docx DOCX document
J-6.zip ZIP file
J - 4 GFP NEWPORT 21R4209.xlsx XLSX spreadsheet
J - 10 Interport Differential - NEWPORT 21R4209.doc DOC document
SOLICITATION - USNS NEWPORT N3220521R4209.docx DOCX document
J - 12 Past Performance Data - NEWPORT 21R4209.doc DOC document
J - 1 Work Item (Specifications).docx DOCX document
J - 8 Request for Spec Clarification - NEWPORT 21R4209.doc DOC document
J - 3 Category B Items NEWPORT 21R4209.xls XLS spreadsheet
Show all 38

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

MILITARY SEALIFT COMMAND

N3220521R4209

QUESTIONS AND ANSWERS #7

The following are answers to questions received from potential offerors. The answers provide clarification only and DO NOT constitute an amendment to the solicitation.

QUESTION #1: Paragraphs are incomplete and do not provide the number of phones and lines required.

SPECIFICATION ITEM NO.: 12

PARAGRAPH / SECTION NO: 3.1.2 &3.1.3

TITLE: IT Services

ANSWER: 3.1.2 - Three (3) direct phone lines 3.1.3 - Five (5) lines to the OMT office.

QUESTION #2: Paragraphs are incomplete and does not provide the number of computers required.

As well, paragraph also references to computers for multiple administrative assistants.

PARAGRAPH / SECTION NO: 7.2.2

TITLE: IT Services

ANSWER: 7.2.2 - Provide twelve (12) computers for the OMT’s use and provide two (2) computers for the administrative assistants.

QUESTION #3: Paragraph references 6,000 kwh per day for 45 days. Has there been an amendment changing the period of performance?

SPECIFICATION ITEM NO.: 11

PARAGRAPH / SECTION NO: 7.1.1.D

TITLE: Shorepower

ANSWER: Previously planned 4+ month Jan2022 PSA drydocking availability was rescoped to a 45-day April2022 MTA.

QUESTION #4: Item provided calls for an allowance of between 720 & 2160 total man hours (if POP is 45 days) and $50,000 in material. However the threshold for the contractor to actually be reimbursed for excess manhours/ marterials used is 20,000 manhours and $100,000 in material. Forth is to be fair equitable for both the contractor and the government, the threshold would need to match the allowance required in the work item. Is this intentional or an oversight?

SPECIFICATION ITEM NO.: 90

PARAGRAPH / SECTION NO: 7.6.2.

TITLE: Covid Cleaning ANSWER: Incorrect draft copy was sent. An updated work item to be sent via DoD safe.

QUESTION #5: The following items are missing references or have provided the wrong reference:

103- No References provided 106- No References provided 504- 2.1: Reference provided is Rev M, but item requires Rev T 109- References 2.1.2 and 2.1.3 not provided.

405- 2.1.1: Rev H needed. 2.1.2: Rev K needed.

805- 2.1- Rev N needed.offeror’s expense.”

SPECIFICATION ITEM NO.: Multiple

PARAGRAPH / SECTION NO: 2.0

TITLE: References

ANSWER: 103, references were re-sent via DoD safe

106, references are in the “drawings” and “tech manuals” folders 109, references were in package sent on 10/7. Attaching here again.

405, use newer revisions provided. Revisions listed in work item are wrong 504, Rev T was sent out via DoD safe 805, Rev U of 8444465 provided is the correct version.

QUESTION #6: Page 57 of 67 states “a. Inspection for the USNS NEWPORT (T-EPF 12) will take place on the USNS NEWPORT (T-EPF 12) at Virginia Beach, VA at the Joint Expeditionary Little Creek – Fort Story on or about 11 August 2021 at 1000-1600. Inspection is not mandatory and shall be at the offeror’s expense.”

Will a new inspection/ship check be provided since the inspection date of on or about 11 August 2021 occurred 3 months ago?

SPECIFICATION ITEM NO.: Solicitation

PARAGRAPH / SECTION NO: 57 of 67

TITLE: Inspection of Vessel

ANSWER: There will not be another chance for ship checks.

QUESTION #7: Page 56 of 67 states “All requests for specification clarification must be received by MSC Norfolk no later than 1:00 PM EST/EDT on 18 Aug 2021.”

Will a new request for clarification date be provided be provided since the previous date of August 18, 2021 occurred 3 months ago?

SPECIFICATION ITEM NO.: Solicitation

PARAGRAPH / SECTION NO: 56 of 67

TITLE: Specification Clarification

ANSWER: The Final date for request for clarification was 11/24/2021. This was provided on Amendment 0008 on 10/27/2021.

QUESTION #8: Paragraph 7.1.5.a states ”Ship’s refrigeration machinery shall be supplied with, 125 psig at approximately 55 psig.”

Please provide which psig is correct 125 psig or 55 psig. Please provide the gallons per minute (GPM) required for to support ship’s refrigeration machinery with salt water cooling.

SPECIFICATION ITEM NO.: 11

PARAGRAPH / SECTION NO: 7.1.5.a

TITLE: Specification Clarification

ANSWER: Should read “125psig at approximately 55 gpm”

QUESTION #9: Specification calls out work on the Hull Perimeter lighting. Starting at paragraph 7.4.2, work is called out to be accomplished to the Heat Tracing System. Please clarify this inconsistency.

SPECIFICATION ITEM NO.: 304

PARAGRAPH / SECTION NO: 7.4.2.

TITLE: Hull Perimeter Security Lighting

ANSWER: Should read:

7.4.2 Termination of power cables to HPL junction boxes and end seals shall be in accordance with manufacturer instructions provided as Enclosures 2.2.1 and 2.2.2 of this WI.

QUESTION #10: Do the GFM Retrofit light kits contain tombstones?

SPECIFICATION ITEM NO.: 306

PARAGRAPH / SECTION NO: All

TITLE: Mission Bay LED Lights Conversion

ANSWER: No, the GFM retrofit kits do not include the tombstones.

QUESTION #11: Paragraph 3.1.2 states” Provide (X) direct phone lines connected to the ship’s telephone PBX connection box with unlimited local phone service.”

Please provide the quantity of direct phone lines required.

PARAGRAPH / SECTION NO: 3.1.2

TITLE: TEPF SWI Information Technology Services

ANSWER: Provide (2) direct phone lines connected to the ship’s shore telephone PBX connection box with unlimited local phone service.

QUESTION #12: The DOD Safe download had a total of 11 references. There are multi references missing for all work items. Please provide a complete download of all references listed in work items.

SPECIFICATION ITEM NO.: Missing References

PARAGRAPH / SECTION NO:

TITLE: Missing References

ANSWER: References were re-sent via DoD Safe

File details come from the government source that posted it. Updated .