N0003019R4444_Questions_and_Answers.pdf

PDF 280 KB Posted

Attached to
Financial Management Support
Solicitation number
N0003019R4444
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to solicitation N0003019R4444 for financial management support services. The Navy is seeking proposals to provide support for financial applications including the UK Financial Management Information Application, monitoring unliquidated obligations, and property accounting and asset management. Offerors are advised that proposals may be submitted in multiple emails if exceeding file size limits. The government will consider experience from the last five years and provide office space and furniture for five on-site contractor personnel. It estimates nineteen trips per year involving three travelers each. The master table of contents and cover letter are excluded from page limits.

N0003019R4444 Questions and Answers

View the file

Other files

File Type Posted
N0003019R4444_0004.pdf PDF
Attachment_4_-_PPBE_Info_Acc_NC.pdf PDF
N0003019R4444_0003.pdf PDF
N0003019R4444_0002.pdf PDF
Attachment_2_-_PPQ_6-21-2019.pdf PDF
N0003019R4444_0001.pdf PDF
Attachment_3_-_Consent_Letter.pdf PDF
Attachment_1_-_DD254_20180418.pdf PDF
Attachment_2_-_PPQ.pdf PDF
N0003019R4444_FINAL.pdf PDF
Exhibit_A_-_CDRLs.pdf PDF
Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

N0003019R4444 Questions and Answers

1. Question: Do you have to have a Facility Clearance prior to submitting an RFP. Will the Navy sponsor Facility Clearance for a firm whose employees all have a Secret clearance, but not a

Facility Clearance for the Organization?

Answer: No, you do not have to have a facility clearance prior to submitting an RFP. The

Strategic Systems Programs (SSP) will sponsor a Facility Clearance.

2. Question: Page 22: The UK Financial Management Information Application (ABC and UKME):

What platform is it built on?

Answer: See amendment 0001.

3. Question: Page 22: The UK Financial Management Information Application (ABC and UKME):

Is it a custom application built on SAP or not?

Answer: The UK Financial Management Information Applications (ABC and UKME) are not built on SAP.

4. Question: Page 22: The UK Financial Management Information Application (ABC and UKME):

What is the code base language? For example, C++, etc

Answer: See amendment 0001

5. Question: Page 22: The UK Financial Management Information Application (ABC and UKME):

Is it a COTS package or custom built application?

Answer: The UK Financial Management Information Applications (ABC and UKME) are custom built.

6. Question: Is the support for UK operations performed from Navy Yard? Or is it expected that there be contractor personnel be based in the UK?

Answer: Contractor personnel are not expected to be based in the UK.

7. Question: Will there be travel required to the UK?

Answer: No.

8. Question: Can we use our team mates past performance, and how will it be measured?

Answer: See FAR 52.212-1 Addendum: Instructions to Offerors – Commercial Items Volume II

Section 2 of the RFP for instructions on past performance and FAR 52.212-2 ADDENDUM:

Evaluation– Commercial Items 3.2 of the RFP how past performance will be evaluated.

9. Question: Page 21, F, Financial Management Information Application. Is the work required in monitoring unliquidated obligations and unfilled orders, as described in this section, performed in

Navy ERP (SAP)? Or is there a third party application that is used for this purpose?

Answer: Third party application can be used for the purpose of monitoring unliquidated obligations and unfilled orders.

10. Question: FAR 52.212-1 Addendum: Instructions to Offerors – Commercial Items. FAR 52.212-1

Addendum: Instructions to Offerors – Commercial Items – Page 3 - Please confirm that the master table of contents does not count against the 10-page limit. If it is counted, the Offeror respectfully requests an increase in the page limit for Volume I to 15 pages.

11. Question: FAR 52.212-1 Addendum: Instructions to Offerors – Commercial Items – Page 3 - The

Offeror respectfully requests a 35-page limit for Volume II Technical to allow more room to address the requirements detailed in the solicitation.

12. Question: FAR 52.212-1 Addendum: Instructions to Offerors – Commercial Items – Page 3 -

Please confirm that the Table of Acronyms is excluded from the page count for Volume II

Technical.

13. Question: FAR 52.212-1 Addendum: Instructions to Offerors – Commercial Items – Page 3 -

Please confirm that the table of contents is excluded from the page count in Volume II Technical.

14. Question: Section 6 – Page 5 - The solicitation reads, “Offerors are advised that the Government may be unable to receive other types of electronic files (e.g., .zip files) or files in excess of 20 megabytes.” If the attachments exceed 20 megabytes.” Please confirm that if attachments exceed

20 megabytes, the Government will accept multiple emails to ensure all attachments are delivered. As an example, may we send two emails—one marked as email 1 of 2 and another marked as email 2 of 2?

Answer: The Government will accept proposals separated into multiple emails.

15. Question: Section 3.2.1 – Page 7 - The solicitation reads, “Contracts or subcontracts in progress or completed within 3 years of the RFP closing date will be considered recent.” Will the

Government consider revising this requirement to define “recent” as within the last 5 years?

16. Question: Item No. 0004 – Page 11 - Please confirm that the quantity of hours for CLINs 0004, 1004, 2004, 3004, and 4004 is 19,760 hours for each year?

Answer: Confirmed.

17. Question: CLIN 0004 Section C – Page 25 - The solicitation lists bullets 4 through 9 under CLIN

0004 Section C. Please provide bullets 1 through 3, or does a numbering error exist?

18. Question: CLIN 0005 – Page 26 - The solicitation reads, “It is anticipated that approximately 19 trips will be required with an average number of three (3) people and duration of seven (7) days period trip shall be required to support requirements stated under CLIN 0001, and CLIN 0004.”

Please confirm the Government estimate of 19 trips per year with an average of three travelers on each trip, which equates to a total number of 57 travelers (19 trips x 3 people).

Answer: The Government confirms it is anticipating an estimated 19 trips will be required, which will require an estimated average of three (3) people. Based on the estimated numbers provided

19 trips times three people equal 57 travelers.

19. Question: Section 4. and 4.1.1 – Page 33 - The solicitation reads, “The Government will provide office space and furniture for five (5) on-site contractor personnel” and “4.1.1 The Government will provide five (5) workspaces when available, at SSP HQ to execute CLINs 0001, 0002, 1001, 1002, 2001, 2002, 3001, 3002, 4001, and 4002 requirements.” Section 4 states the Government will provide five (5) office spaces, and section 4.1.1 states the five (5) workspaces will be provided when available. Please confirm there are no space restrictions; therefore, the

Government will provide five (5) work spaces.

20. Question: Section 4.1.1 – Page 33 - The solicitation reads, “The Government will provide five (5) workspaces when available, at SSP HQ to execute CLINs 0001, 0002, 1001, 1002, 2001, 2002, 3001, 3002, 4001, and 4002 requirements.” Please confirm the five (5) workstations can or will also be used to execute CLINs 0003, 0004, 1003, 1004, 2003, 2004, 3003, 3004, 4003, and 4004.

21. Question: Is there a current incumbent and contract for this solicitation?

Answer: Yes.

22. Question: Please confirm whether the Master Table of Contents is intended to be part of section

2, or its own section 3 of Volume I.

Answer: See Amendment 0001

23. Question: Does the government wish to receive signed copies of the entirety of the RFP and any amendments, or will the SF 1449 (Section A) of each suffice?

Answer: See Amendment 0001

24. Question: Is there a specific template / format / order that SSP would prefer vendors to use in their response?

Answer: See FAR 52.212-1 ADDENDUM: Instructions to Offerors – Commercial Items of the

Request for Proposal (RFP) for instructions on how the Contractor shall respond to the RFP.

25. Question: Can the Master Table of Contents be placed upfront / before the Executive Summary?

26. Question: Past Performance - How many pages are allowed for each example of Past

Performance?

Answer: See FAR 52.212-1 ADDENDUM: Instructions to Offerors – Commercial Items of the

RFP for the page limits for each volume.

27. Question: Is there a specific reference / federal regulation definition suite we may use to appropriately align our response language to SSP usage for the following? Forensic Accounting, Financial & Property Accounting Compliance Standardization (FPACS) Support Services, and

Property Accounting Compliance Standardization (PACS) – Business Process Standardization, Property & Asset Management, & Accounting Requirement Compliance

Answer: No there is no specific reference or federal regulation to align the response to.

28. Question: Is SSP adopting an FPACS approach as opposed to FIP / FIAR?

Answer: No, it is complimentary to FIP/FIAR and includes additional various activities than

FIP/FIAR including internal control identification, testing, reporting, property discovery efforts, tracking, recording, disposal, inventorying, monitoring, and other related efforts.

29. Question: Corporate Experience - What type of Delivery would qualify for the Corporate

Experience requirement relative to the Defense Cash Accountability System (DCAS)?

Answer: The proposal shall describe the offeror’s level of experience with DCAS IAW the RFP’s

FAR 52.212-1 ADDENDUM: Instructions to Offerors – Commercial Items.

30. Question: Are the ‘Table of Contents’ sections excluded from the total page count?

31. Question: Are the ‘Cover Letter’ sections excluded from the total page count?

32. Question: Are the subcontractor consent letters excluded from the total page count?

33. Question: Will the labor categories for FTEs be provided?

34. Question: Does CLIN 0001 include both US & UK Financial Management Support Services or only US (CLIN 0002 is identified as solely U.K.)?

35. Answer: CLIN 0001 is both US & UK Financial Management Support Services

36. Question: Can the government please clarify the number of allowed past performances from subcontractors if the team has more than one subcontractor? E.g., If a team has two subs, can the prime submit two past performances, sub #1 submit two past performances, and sub #2 submit one past performance? Or does the total number of past performances the prime submits have to exceed the total number of past performances submitted by all subcontractors?

37. Question: Reference: Page 5 Contractor shall provide the following: a signed copy of the RFP -

What does the government mean by a signed RFP? Is that the signed SF 1449?

38. Question: Instructions to Offerors: Volume II Technical Section 1 – Page 3 - Do the cover page and table of contents from section 1 fall outside the 30-page limitation for Volume II Technical?

39. Question: Instructions to Offerors: Volume II Technical – Pages 3-4 - There are two (2) Section

2’s for Volume II Technical: Past Performance and Corporate Experience. Please clarify the section order for Volume II Technical.

40. Question: Instructions to Offerors: Volume II Technical - j) Reference information – Page 4 -

This states “j) Reference information. Provide contact information (Name / Position / Phone /

Email) for up to two customer references with knowledge of the offeror’s performance on the effort. The offeror is responsible for sending the Past Performance Questionnaire (PPQ) form

(Attachment 2) to these two references.” Does this mean that we can ask 2 references per single

Past Performance to provide PPQs or are 2 references the maximum number of total references to request across all Past Performances submitted for the effort?

Answer: Two references per PPQ not a total of two references.

41. Question: Instructions to Offerors: Volume II Technical h) consent letter – Page 4- This states that a prime contractor must sign the consent letter for a subcontractor to allow the subcontractor to use its past performance on effort. Please confirm that the consent letter can only be signed by an authorized SAM.gov recognized point of contact for that prime?

Answer: No. The RFP and Attachment 3 – Consent letter do not require the prime to sign the

Attachment 3 – Consent Letter.

42. Question: Past Performance – Page 3 – 4 - Please confirm that the Prime proposer can claim its

Joint Venture’s Past Performance Contract for the purpose of using it as Prime Past Performance and that this relationship must be detailed in the Organizational Change Roadmap.

Answer: The Government will use information submitted in the Organizational Change Roadmap to evaluate the relevancy of proposed efforts, including efforts claimed as a Joint Venture.

43. Question: Past Performance – Page 3 – 4, 7 – 9 - Will the experience and past performance of parent or subsidiary companies be evaluated if the proposal shows that a sister company lending its experience and past performance has made a firm commitment to have a meaningful involvement in contract performance?

Answer: If the sister company is identified as a subcontractor in the proposal then the past performance would be considered as a subcontractor. If the sister company is not identified as a subcontractor in the proposal then the past performance will not be considered.

44. Question: Past Performance – Page 3 – 4, 7 – 9 - Are there any additional requirements that an offeror must address in its proposal in order to utilize parent or subsidiary company experience and past performance if the proposal shows that a sister company lending its experience and past performance has made a firm commitment to have a meaningful involvement in contract performance?

Answer: Past performance submitted for a company not included in the proposal as a prime or subcontractor will not be considered.

45. Question: Past Performance – Page 3 – 4, 7 – 9 - Are there specific or special evaluation criteria for rating the experience and past performance of an offeror who utilizes parent or subsidiary company experience and past performance if the proposal shows that a sister company lending its experience and past performance has made a firm commitment to have a meaningful involvement in contract performance?

Answer: The evaluation criteria are identified in FAR 52.212-2 ADDENDUM: Evaluation–

Commercial Items of the RFP.

File details come from the government source that posted it. Updated .