Walk_In_Oven_Questions.pdf

PDF 186 KB Posted

Attached to
Walk In Oven
Solicitation number
M00146-14-T-S007
Issued by

About this file

Responses to Questions which were due 7 April 2014

View the file

Other files

File Type Posted
M00146-14-T-S007-0002.pdf PDF
SIGN_IN_SHEET1.pdf PDF
MIL-Std130N_Ch1.pdf PDF
Amendment_to_Solicitation_M00146-14-P-S007.pdf PDF
Drawing_PE20951F.pdf PDF
M00146-14-T-S007.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

M00146-14-T-S007 QUESTIONS/ANSWERS

1. QUESTION: More detail on the removal of the existing oven is requested. What entity is responsible for the disposal and or storage until disposal?

ANSWER: As for disposal, the contractor must deliver it to the Hazardous Material Berm as stated in Section 5.2.1. The contractor would make arrangements to deliver it to the Berm as they are uninstalling it, after the equipment has been delivered the contractor is no longer responsible for the equipment. The government cleans the equipment and delivers it to DRMO.

2. QUESTION: Purchase Description, item 4.2, Oven Footprint. Can you provide additional information relative to the material handling bridge crane. Specifically, what are the critical dimensions of the bridge crane that will impact the height of the oven and any ancillary equipment on the oven.

ANSWER: The drawing has the crane height on it and the crane is shown on the drawing. The bridge is 18 feet above floor finish and the rail is attached to the roof structure, so there are no crane columns in the area.

3. QUESTION: The documentation provided does not appear to indicate if you require the quote to include a new exhaust stack for the oven. Can you tell me if this is required, and if so, where in the document does this get explained/defined?

ANSWER: Exhaust stack is not required. Oven shall meet the requirements of NFPA 86, Class B ovens

4. QUESTION: Can you tell me what the product load is?

ANSWER: Aluminum 2000 series, 6000 series and 7000 series (except 7049, 7050, 7149, 7249)

5. QUESTION: Worse case total batch weight?

ANSWER: Maximum weight of 200 lbs., 50 lbs. or less would be a typical load.

6. QUESTION: What is the product material?

ANSWER: Aluminum 2000 series, 6000 series and 7000 series (except 7049, 7050, 7149, 7249)

7. QUESTION: Also can you clarify section 4.10 (4.10 Identification Marking of Military Property:

An Item Unique Identification Marking (IUID) shall be provided in accordance with MIL-STD- 130N and all applicable documents within the standard with Machine Readable Information (MRI) for item identification marking and automatic data capture. The application of Human Readable Information (HRI) shall be used in combination with MRI and free text).

ANSWER: Refer to the document MIL-STD-130N for guidance all requirements are spelled out.

Standard is attached.

M00146-14-T-S007 QUESTIONS/ANSWERS

8. QUESTION: Can we use a forklift inside the building with our personnel operating it?

ANSWER: A forklift can be used as long as the requirements of Section 5.2.6 are met. “At any time during the demolition or installation process there is exhaust emitting equipment or fork trucks (i.e. diesel, or propane) being used the contractor must provide continuous Carbon monoxide (CO) monitoring.”

9. QUESTION: If we can use a forklift is there any requirements like a license needed to operate forklift?

ANSWER: A trained forklift operator should be used and if any damage occurs as a result of forklift use the contractor shall be responsible.

10. QUESTION: Can we use fork extensions for lifting oven?

ANSWER: If the extensions are made for use with the specific forklift and are appropriately load rated they can be used.

11. QUESTION: Could you please provide the maximum load weight going into the oven?

ANSWER: Maximum weight of 200 lbs., 50 lbs. or less would be a typical load.

12. QUESTION: Reference Note P4 on Drawing PE-20951F Sheet 4 of 4: If the “Point of Origin” is other than the Square D QED Switchboard that current feeds the existing oven; please provide the Manufacturer, Series, and Serial Number of the electrical switchboard / panel to provide electrical feed to this, new, oven. And approximate column location.

ANSWER : There is no other "Point of Origin", the Square D QED Switchboard that currently feeds the existing oven shall be used.

13. QUESTION: What is known about the potential for asbestos in the existing oven?

ANSWER: We cannot confirm that asbestos is present or not. Due to the age of the furnace asbestos is probably located inside some components but if you will not be in harm as long as you don’t break it apart (insulation, brick, etc.).

14. QUESTION: Please provide what is known about how the cast bottom for the existing oven was installed. Was it poured directly on top of the concrete floor? Was the slab saw cut, removed and castable? Poured below floor level?

ANSWER: The existing furnace has a steel floor and the concrete floor was cast on top of the steel floor.

15. QUESTION: Can the existing disconnect be used for the new oven?

ANSWER: No the existing disconnect cannot be used. Per Note P3 on Drawing PE-20951F "... a new Square D, heavy duty, 3 phase, fusible disconnect switch with the appropriate sized fuses

File details come from the government source that posted it. Updated .