LJS QA 1.pdf
PDF 316 KB Posted
- Solicitation number
- ITB-06119
- Issued by
- Lake County, Florida
About this file
The document is a set of questions and answers (Q&A #1) related to a solicitation by the Florida Department of Transportation (FDOT) District Five for janitorial services and cleaning supplies at their Leesburg Operations Facility. The solicitation is seeking price proposals for the janitorial services, with a mandatory pre-bid conference and site visit scheduled for August 14, 2023. Proposals are due by August 22, 2023. The contract is expected to have an approximate start date of September 15, 2023. The facility has approximately 40 full-time employees and up to 15 consultants. The current contract charge is $3,860.13 per month, with the previous incumbent being General Building Maintenance, Inc. based on pre-determined rates from the State of Florida's term contract for custodial services.
The Q&A provides details on the number of windows, doors, and other areas to be cleaned, as well as clarification on the desired number of wax coats for the VCT flooring. It also notes that payment terms are defined by Florida Statute, and that the current usage and cost of supplies information has been requested from the incumbent contractor. All bids must be submitted electronically per the solicitation instructions.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| DOT-ITB-24-5004-LJS Complete.pdf | ||
| LJS QA 2.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Florida Department of Transportation
RON DESANTIS
GOVERNOR
605 Suwannee Street
Tallahassee, FL 32399-0450
JARED W. PERDUE, P.E.
SECRETARY
Improve Safety, Enhance Mobility, Inspire Innovation www.fdot.gov
Questions and Answers # 1
ADVERTISEMENT NUMBER: DOT-ITB-24-5004-LJS
DESCRIPTION: Janitorial Services for District Five Leesburg Operations
DATE:
1. Are there are any network rooms or IDF closets that will require specialist cleanings?
Answer: No
2. Can you please provide the total amount of windows for all 3 buildings?
Answer: Admin: North side 22 windows plus door; East (front) 35 windows plus doors, glass walls in reception counted as 8 tall windows; South side 22 windows plus doors; West (back) 32 windows plus glass wall in Break Room, counted as tall windows plus doors
Crew Building: 3 doors, 5 windows
Shop: 9 doors (solid with viewing panes), 4 plate glass windows in office
3. I also need to know how many coats of wax are you needing for the VCT flooring?
Answer: Unable to determine – sufficient coats to seal the floor, allow for traffic and wear and maintain a shiny finish are desired.
4. Understand it's a PO process through MFMP, however, what are the contract payment terms?
Net 10? Net 15? Net 30?
Answer: Payment processing time limits are defined in Florida Statute F.S. 215.422 http://www.leg.state.fl.us/Statutes/index.cfm?App_mode=Display_Statute&URL=0200-
0299/0215/Sections/0215.422.html
5. What would be the length of time from award to start date?
Answer: Approximate start date September 15, 2023
8/16/2023 http://www.leg.state.fl.us/Statutes/index.cfm?App_mode=Display_Statute&URL=0200-0299/0215/Sections/0215.422.html http://www.leg.state.fl.us/Statutes/index.cfm?App_mode=Display_Statute&URL=0200-0299/0215/Sections/0215.422.html
6. Would it be possible to receive a consumable (PT, TP, Hand Soap, Toilet Seat Covers, Window Wash liquid, etc) usage report for the last year? I understand your current vendor/partner supplies consumables and this information may not be at the ready, but it would be greatly helpful if you could provide.
Answer: This information has been requested from the current contractor.
7. What is the current usage and/or cost of supplies?
Answer: This information has been requested from the current contractor.
8. How many employees and other personnel occupy the premises?
Answer: Approximately 40 full time employees (fully staffed) and up to 15 consultants on any given day.
9. What is the current charge or budget for Janitorial services as prescribed in the bid documents?
Answer: Current charge is $3,860.13 per month
10. Who was the previous incumbent and where can we find details regarding the previous bid for this contract?
Answer: The current contractor is General Building Maintenance, Inc. Their bid was based on the predetermined rates of DMS State Term Contract 76111500-21-STC, which can be found on the Florida Department of Management Services website https://www.dms.myflorida.com/business_operations/state_purchasing/state_contracts_and_agre ements/state_term_contract/custodial_services
11. Should bids be submitted electronically (by email) per the solicitation, or is there a physical way to submit bids on/before August 22nd? If so, please provide the instructions for physical submissions.
Answer: All bids must be submitted electronically, per the instructions in the Invitation to Bid.
https://www.dms.myflorida.com/business_operations/state_purchasing/state_contracts_and_agreements/state_term_contract/custodial_services https://www.dms.myflorida.com/business_operations/state_purchasing/state_contracts_and_agreements/state_term_contract/custodial_services
File details come from the government source that posted it. Updated .