Attachment_3_-_Questions_and_Answers_Car_Wash_Water_Reclaim_System.pdf

PDF 105 KB Posted

Attached to
Relocate Car Wash Water Reclaim System
Solicitation number
JBKAAB-25082015
Issued by

About this file

Attachment 3 - Questions and Answers

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers:

Question 1: Is this a follow-on requirement?

Answer 1: No - Not a follow-on requirement.

Question 2: If so, could you please provide the incumbent contract number for this opportunity?

Answer 2: None

Question 3: If not, is this a new requirement?

Answer 3: Yes, this is a new requirement

Question 4. Does the Container need to be Anchored to the steel risers?

Answer 4: Yes, container needs to be anchored to the steel risers.

Question 5. Is there a permit required for the crane work and hauling for relocation of the container?

Answer 5: Yes there is a permit required for the use of a crane on Joint Base San Antonio. However, there are other transportation methods that would not require a permit. For example, if the contractor deems a low bar type truck and/or forklift in lieu of a crane.

Question 6: Does the base have a flatbed trailer & truck that can be used for transporting the container to the new site?

Answer 6: No, the contractor is responsible for transportation of container.

Question 7: Does the base have an extended arm fork lift that could be used for removal of the old equipment and placement of the new 1710 Gallon tank?

Answer 7: None. The contractor is responsible for removal of the old equipment and replacement of the new 1710 gallon tank.

Question 8: Is the special pink piping required indicating reclaimed water or can schedule 80 or 40 be used with labeling indicating "non potable water"?

Answer 8: The contractor to use schedule 80 purple piping and signs indicating non-potable water.

Question 9: Can the location of the 1710 gallon tank be changed if sufficient room is not available?

Answer 9: Yes the location of the 1710 gallon tank can be changed if sufficient room is not available.

Question 10: Please provide information on current power available? Type and total amps available.

Answer 10: 240 volts, 3 phase & 100A at building 173.

Question 11: Is 3 phase available at this site or a location nearby?

Answer 11: Yes 3 phases is available at location nearby (B173 approximate 200 ft).

Question 12: Under Paragraph 2.5.3. Building 175 Disposal. It requires that the contractor provide a TCLP test on the equipment that is being removed. It states that the contractor shall be looking “at water reclaim system components such as: filtration media, metals, TPH, and water inside the system to determine proper disposal”.

However, the unit in question has been turned off for over 2 years, has no water in the tanks, does not collect any TPH or metals as there is no water or usage and uses no filtration media. What is there to check?

Answer 12: The contractor is responsible to verify and insure equipment/component(s) is properly disposed which include a toxicity characterization leaching procedure if necessary. The contractor should take appropriate action based on finding(s).

Question 13: The Water Maze bio system model number CLB 603 while capable of collection TPH through a skimmer process. However, the unit in question was not outfitted with this add on feature.

There is no water within the tanks (either the Aeration/ enzyme dosing / Ozone tank or the reuse water tank. They have been drained and dry for some time.

Can you clarify what is to be tested on this equipment if there is no filtration media, no water, no oil or TPH collections or locations where metals could be present?

Answer 13: The contractor is responsible to verify and insure equipment/component(s) is properly disposed which include a toxicity characterization leaching procedure if necessary. The contractor should take appropriate action based on finding(s).

Question 14: Is your requirement just to have a lab come out and verify that there is no filtration media, water present, oil / TPH in the water or unit and no metals.

Answer 14: The contractor is responsible to verify and insure equipment/component(s) is properly disposed which include a toxicity characterization leaching procedure if necessary. The contractor should take appropriate action based on finding(s).

Question 15: I have contacted the Regional office for TCEQ and based on the information about the equipment they suggest that a landfill would be appropriate for disposal.

Answer 15: The contractor is responsible to insure proper disposal of equipment. The contractor is required to have appropriate documentation(s) for Government approval to insure no equipment/component(s) that are hazard enter into the environment.

File details come from the government source that posted it. Updated .