RFIReplaceUPS_BROOKLYN2014revised.pdf
PDF 159 KB Posted
- Solicitation number
- IFBP02021400002
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| BidResults2014BrooklynReplaceUPS.pdf | ||
| Amendment0001.PDF | ||
| Pre-Bid_Conference_Minutes_1.pdf | ||
| New_Compressed_(zipped)_Folder_(2).zip | ZIP file | |
| SF302.pdf | ||
| WageRatesNov122013.PDF |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Request for Information (RFI) 1
IFBP02021400002
Replace UPS System at MDC Brooklyn
100KVA Questions:
1. Are housekeeping pads required for the three external battery cabinets that are to be located in the “New Battery
Room” next to the existing 100KVA UPS location on the 9 th floor?
ANSWER: Housekeeping pads will be installed by B.O.P staff, once specifications for the new machines are received by the
Contracting Officer Representative.
2. The existing 100KVA UPS utilizes a (Make-Before-Break) bypass switch. Should the new bypass switch be a (Make-
Before-Break) so power is not lost to critical loads during service or UPS replacement?
ANSWER: Affirmative
3. Spec asks for receptacles and existing system is hardwired.
UPS will be hardwired - is this OK?
ANSWER: Affirmative, All systems shall be hardwired with no receptacles.
40KVA Questions:
4. Bid Specification calls for Break-Before-Make. Three phase UPS systems come with (Make-Before-Break) bypass switch so power is not lost to critical loads during service or UPS replacement, is this OK?
5. Spec asks for receptacles and existing system is hardwired.
15KVA Questions:
6. Three phase UPS systems come with (Make-Before-Break) bypass switches, is this OK?
7. The existing 15KVA UPS has an internal MBB bypass switch.
Typical 15KVA UPS systems come standard with internal (MBB) bypass switches to reduce installation cost. Should the bypass switch on the new UPS be a separate module or wall-mounted switch to facilitate easy UPS replacement?
ANSWER: Affirmative, internal bypass switches are acceptable for all new UPS systems
8. Spec asks for receptacles and existing system is hardwired.
12.5 KVA Questions:
9. The existing 12.5KVA UPS utilizes a (Make-Before-Break) bypass switch. Should the new bypass switch be a (Make-
Before-Break) so power is not lost to critical loads during service or UPS replacement?
10. Spec asks for receptacles and existing system is hardwired.
Other Questions
11. Please verify input and output voltages for the UPS’s.
ANSWER: Following page 2 of the Statement of Work in listing the UPS:
1) East Powerhouse 12.5kVa- UPS input: 208v 1ph UPS output: 120V/208/240
2) West security Room 40kVa- UPS input: 208v,3ph, 3W, G UPS output: 208Y/120v 3ph, 4W,G
3) West 9th Floor radio rm. 15kVa UPS input: 208VAC,3ph, 4W,G UPS output: 208VAC, 3ph, 4W, G
4) West Special Housing 100kVa UPS input: 480V,3ph, 3W, G UPS output: 480V, 3ph, 3W,G
All information shall be confirmed by the awarded contractor prior to ordering new equipment
12. Please identify three-phase or single-phase for each UPS.
ANSWER: 12.5 KVA- single Phase
40KVA- 3 phase
15KVA- 3 phase
100KVA- 3 phase All information shall be confirmed by the awarded contractor prior to ordering new equipment
13. Are the UPS’s to be used strictly for data or for emergency lighting?
ANSWER: The UPS are used for the following purposes
UPS #1 – East Powerhouse- Door controls, cameras, fire alarm system, paging system
UPS # 2 – West security room - Door controls, cameras, fire alarm system, paging system
UPS #3 – 9
th floor radio room – Communication equipment
UPS #4 – West Special Housing – Lighting circuits
14. Is there a loading dock?
15. Is there a freight elevator available if units are to be installed on upper floors?
ANSWER: Negative, We have passenger elevators with a weight capacity of 3000 lbs.
16. The SOW appears to have some conflict. Please confirm whether we are to provide a new maintenance bypasses for all units.
ANSWER: All new units should have either a maintenance bypass switch either part of the unit from the manufacture or one shall be installed in site of the new units.
17. Where is the entrance where we will bring the equipment into the facility?
ANSWER: The entrance to the warehouse where all shipments will be brought in is located on 2 nd Avenue Between 29 th th Street in Brooklyn, NY
18. Will the award be a low bid or best value?
ANSWER: Award will be made to the lowest priced bid.
19. Are there any permits required?
ANSWER: This job site is a federal building and as so falls under the jurisdiction of the federal government. If permits are required then they will be needed.
20. What about parking? Is parking on site or will the contractors have to pay for offsite parking and transportation to and from the prison?
ANSWER: Public street parking is available around the building, all parking rules are enforced by the local police department (NYPD)
21. What’s the status of the demo equipment and batteries? Is this the property of the contractor?
ANSWER: All demoed equipment and batteries will be removed from the site at the cost of the awarded contractor, all federal, state and local procedures are to be followed when dealing with disposal of batteries.
22. Just want to confirm that the requirement in Part 3, Note J that the UPS bypass is to be “Break before Make.”
23. Part 3, Note K states the bypass connection to the UPS is to be made with NEMA rated receptacles and plugs and the bypass from utility to be hardwired. This wiring method suggests each unit will require external bypass switches.
Note J request the bypass switch be universal to accept other manufacturer’s UPS and yet Note H is asking for a compatible bypass for the UPS. Would you please clarify this requirement? Because there will not be a receptacle and plug for the amperage required for the 100KVA unit.
ANSWER: All new units should have either a maintenance bypass switch either part of the unit from the manufacture or one shall be installed in site of the new units. System shall be hardwired with no receptacles.
File details come from the government source that posted it. Updated .