2025.04.22 HTC71125RC004 QA.pdf

PDF 70 KB Posted

Attached to
ATLANTIC UNDERSEA TEST AND EVALUATION CENTER (AUTEC) PALM BEACH FL (KPBI)—ANDROS TOWN BAHAMAS (MYAF)
Solicitation number
HTC71125RC004
Issued by

About this file

This document is a Questions and Answers (Q&A) file for a federal contract opportunity related to air transportation services. The Q&A addresses two key questions about carrier eligibility for a Department of Defense (DoD) commercial air transportation contract.

The first question clarifies that while brokers or third-party offerors can submit proposals, the actual awardee must be a certified U.S. or foreign-flagged air carrier with Commercial Aircraft Review Board (CARB) approval. The second question confirms that contract award is limited to FAR Part 135 air carriers. These clarifications are specific to the Atlantic Undersea Test and Evaluation Center (AUTEC) transportation services contract, which involves fixed-wing passenger and cargo transportation between Palm Beach, Florida (KPBI) and Andros Town, Bahamas (MYAF) airports.

View the file

Other files

Show all 15

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Question # Par. Reference Quick Ref. Question Government Answers

RFP Amendment 0002, Pg. 3 Section (c )(A)(iii)

Page 3, section C.a.iii of Amendment 2 states that offerors “Be substantiated, by applicable authority, as a DoD/CARB Approved Air Carrier, in accordance with 32 CFR Part 861, for the air transportation service and aircraft type offered. Carriers not approved at time of proposal submission will be ineligible for award.” Can you clarify whether a non-carrier with a subcontracted DOD CARB-approved air carrier would be eligible for bidding? If so, this opportunity is open to brokers and non-FAA-certified companies.

TRANSCOM has historically never allowed third-party bidders to broker TRANSCOM air transportation requirements.

IAW ADDENDUM to FAR 52.212-1(b)(ii)(F), the offeror shall "submit information which documents: (1) the offeror is a certified U.S. or Foreign Flagged air carrier (e.g., Federal Aviation Administration (FAA)/foreign Civil Aviation Authority (CAA) Operations Specification (OpSpecs) or foreign equivalent) for the aircraft/services offered, and (2) the offeror does or does not have approval from the Commercial Aircraft Review Board (CARB) to participate in the DoD Commercial Air Transportation Quality and Safety Review Program." Therefore, while there is no prohibtion on a broker or third-party offeror to submit a proposal, the awardee itself must be a certified air carrier with CARB approval.

Related to previous question

Is it the government’s intent to allow non-FAA Part 135 companies to bid this requirement?

Contract award is limited to FAR Part 135 air carriers.

Round 3

File details come from the government source that posted it. Updated .